eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-26

Kalisz: 7/ż/07
Numer ogłoszenia: 206270 - 2007; data zamieszczenia: 26.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 7/ż/07.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - owoce 1 Banan 01131111-5 Kl. I PN-ISO931; barwa od jasnozielonkawej do jasnożółtej, cechy dyskwalifikujące: gnicie, pleśnienie, zanieczyszczenia obce, uszkodzenie od szkodników i ich pozostałości, obcy zapach i smak, zdeformowany kształt, całkowicie zielona barwa skórki, przejrzałe, mocne przebarwienia lub plamy na skórce. Opakowania: pudło kartonowe do 18 kg - kg 1500 2 Cytryna 01131210-9 Kl. I N/R-75514; minimalna zawartość soku 25%; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowanie: pudło kartonowe 18 kg - kg 10000 3 Pomarańcze 01131220-2 Kl. I PN-R/75514; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowanie: pudło kartonowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1500 4 Kiwi 01131118-4 Kl. I PN/R-75514; minimalna waga 90g; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, obcy zapach i smak, miękkie. Opakowanie: paletka - każdy owoc w oddzielnej przegrodzie - kg 600 5 Mandarynki 01131240-8 Kl. I PN/R-75514; minimalna zawartość soku 33%; cechy dyskwalifikujące:gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowania: pudło kartonowe do 15 kg ; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 500 6 Grejpfruit 01131230-5 Kl. I PN-R/75514; cechy dyskwalifikujące:gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowania: pudło kartonowe do 15 kg ; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1000 7 Gruszka 01131322-7 Kl. I PN-R/75514 w wyborze I i klasie I; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniową, zwiędnięte, zagrzybione. Opakowanie: skrzynka do 25 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 2000 8 Winogrono 01131341-6 Kl. I PN-R; cechy dyskwalifikujące: gnicie, obce zanieczyszczenia, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy smak i zapach. Opakowanie jednostkowe: każda kiść w folii podziurkowanej; karton lub skrzynka do 8 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 50 9 Truskawki 01131321-1 Kl. I PN-R-75535; średnica minimalna 22mm, bez uszkodzeń, bez objawów gnicia, czyste bez zanieczyszczeń obcych, świeże w wyglądzie, ale nie myte, wolne od uszkodzeń spowodowane przez szkodniki, bez obcych smaków i zapachów. Opakowanie: skrzynka 2-5kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1200 10 Śliwki świeże 01131334-4 wybór I PN-73/R-75026; minimalna wielkość średnicy 35 mm; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzenia przez szkodniki i choroby, obcy zapach i smak, pęknięcia i obicia, przejrzałe, robaczywe. Opakowanie: skrzynka do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - kg 500 11 Wiśnie świeże 01131333-7 wybór I PN-72/R-75028; średnica nie powinna być mniejsza niż 15mm cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, widoczne zanieczyszczenia obce, szkodniki, obcy smak lub zapach, oparzeliny słoneczne, pęknięcia i obicia, przejrzałe, robaczywe. Opakowania: skrzynka do 10 kg. - kg 500 Część II Jabłka 1 Jabłka CLOSE świeże 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 2 Jabłka EARLY GENEVA 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 3 Jabłka JONAGORED 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 4 Jabłka LIGOL 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 Część III Warzywa korzeniowe, cebulowe, kapustne 1 Buraki ćwikłowe do spożycia świeże wybór I 01121111-2 PN-72/R-75360; odmiany jadalne, minimalna średnica korzenia 6cm, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie- worki raszlowe do 20 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 5000 2 Marchew wybór I 01121112-9 PN-84/R-75358; marchew w I wyborze, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie- worki raszlowe 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 10000 3 Pietruszka korzeniowa wybór I 01121110-5 PN-R-75370; pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia,obcy smak i zapach. Opakowanie- worki raszlowe do 10 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 3000 4 Seler korzeniowy wybór I 01121110-5 PN-R-75371; seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, sałatkowe, średnica od 7 do 10cm. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, wyrastający pęd kwiatostanu, obce zapachy lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie- worki raszlowe do 20kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 9000 5 Por świeży wybór I 01121300-4 PN-R-75521; por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; bez pędów nasiennych z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, minimum 1/3 długości o barwie białej do zielonkawo białej, minimalna średnica 10 mm Opakowanie- worek raszlowy do 5kg odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - kg 2000 6Cebula świeża wybór 1 01121113-6 PN-87/R-75357; cebula do bezpośredniego spożycia w I wyborze; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie- worki raszlowe do 15kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 6000 7 Cebula czerwona świeża wybór 1 01121113-6 PN-87/R-75357; cebula do bezpośredniego spożycia w I wyborze; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie- worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 500 8 Kapusta czerwona świeża wybór I 01121410-8 PN-72/R-75362; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie: worki raszlowe do 25kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 2000 9 Kapusta biała świeża wybór I 01121410-8 PN-72/R-75362; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie: worki raszlowe do 25kg, , odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 7000 10 Kapusta włoska świeża wybór I 01121410-8 PN-72/R-75362; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna masa główek kapusty 0,70kg; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zabrudzenia ziemią, obecność szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, obcy zapach i smak, nadmiernego zawilgocenia powierzchni, zamarznięta, pozostałości środków ochrony roślin.Opakowanie- worki raszlowe do 10kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1200 11 Kapusta pekińska świeża wybór I 01121410-8 PN-R-75544; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna masa główki od 0,75 kg do 1,00 kg; Cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zabrudzenia ziemią, obecność szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, obcy zapach i smak, nadmiernego zawilgocenia powierzchni, zamarznięta, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1000 12 Kalafior świeży wybór I 01121420-1 PN-72/R-75361; odmiany jadalne długość łuku róży nie mniejsza niż 10cm i średnica nie mniejsza niż 20cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1000 Część IV Warzywa owocowe, zielone, pieczarki 1 Pomidory świeże Wybór I 01121240-5 PN-91/R-75368; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 30-35 mm; cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne ,,zielone piętki, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, Opakowania: karton 6 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 8000 2 Ogórki świeże Wybór I 01121270-4 PN-85/R-75359; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: bez obcych zapachów i smaków, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: worek foliowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 5000 3 Papryka słodka Klasa I 01121230-2 PN-R-75528; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcia. Opakowania: worki foliowe do 5 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 4000 4 Czosnek Klasa I 01121100-1 PN-R-75518; bez objawów gnicia, bez widocznych zanieczyszczeń, zwarty, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz i słońce, bez śladów pleśni, bez zewnętrznych oznak wyrośnięcia, bez obcych zapachów i smaków, minimalna wielkość główki 30 mm. Opakowanie: siatka - szt 200 5 Rzodkiewka Klasa I 01121110-5 PN-R-75543; odmiany jadalne minimalna średnica 2,5 cm; cechy dyskwalifikujące: z objawami gnicia, zanieczyszczenia obce, ze szkodnikami i uszkodzeniami od szkodników, zdrewniała, sparciała, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: skrzynka odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie -szt 5000 6 Rzodkiew biała Klasa I 01121110-5 PN-R-75543; odmiany jadalne min. Średnica 2,5 cm, cechy dyskwalifikujące: z objawami gnicia, zanieczyszczenia obce, ze szkodnikami i uszkodzeniami od szkodników, zdrewniała, sparciała, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin; opakowania: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 100 7 Sałata głowiasta Wybór I 01121310-7 PN-R-75522; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; minimalna masa główek sałaty z upraw gruntowych 150g, z upraw po osłonami 100g; cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak; Opakowania: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - szt 15000 8 Sałata lodowa Wybór I 01121310-7 PN-R-75522; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; minimalna masa główek sałaty z upraw gruntowych 150g, z upraw po osłonami 100g; cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak; Opakowania: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Waga od 0,30 kg do 0,50 kg - szt 5000 9 Natka pietruszki świeża 01121300-4 PN-R-75381; świeża bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiastostanowych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka - szt 25000 10 Koperek zielony świeży 01121300-4 PN-R-75380; świeża bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiastostanowych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka - szt 30000 11 Szczypiorek świeży 01121300-4 PN-R-75381; ; świeża bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiastostanowych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka - szt 10000 12 Pieczarki uprawne wybór I 01121260-1 PN-75/R-75078; owocniki świeże, z zamkniętym kapeluszem, blaszki i miąższ- biały z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy (30mm); cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, uszkodzenia mechaniczne, spowodowane przez choroby, owady, szkodniki, objawy pleśnienia, psucia, oślizgłość, spleśnienie, stęchłość, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości Opakowanie: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 200 Część V Ziemniaki 1 Ziemniak jadalny wczesny 01112100-6 PN-75/R-74450 Odmiany jadalny przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: - zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych - zaparzenie i zapleśnienie - porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm - obce zapachy Opakowania raszlowe do 30kg 2 Ziemniak jadalny późny 01112100-6 PN-75/R74453Odmiany jadalny przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: - zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych - zaparzenie i zapleśnienie - porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm - obce zapachy Opakowania raszlowe do 30kg łącznie - kg 85000 Część VI Kapusta kiszona i ogórki kiszone 1 Kapusta kwaszona biała kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty głowiastej, pokrojonej na skrawki dł. 100 mm, średnicy 2-3 cm, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak słono kwaśny, wygląd soku jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10kg do 20kg - kg 1500 2 Kapusta kwaszona surówkowa biała kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty białej głowiastej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, zasolonej z dodatkiem świeżego obranego, wydrążonego i startego jabłka, poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Wygląd soku- jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20 kg. - kg 1500 3 Kapusta kwaszona surówkowa czerwona 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty czerwonej głowiastej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, zasolonej z dodatkiem świeżego obranego, wydrążonego i startego jabłka, poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak i zapach- charakterystyczny dla kapusty ukwaszonej z wyraźnym posmakiem jabłka. wygląd soku- jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20 kg. - kg 1500 4 Kapusta kwaszona biała chrzanowa kl. I 15331142-4 Produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej , pokrojonej na dł. 20-50 mm, szer. 5-10 mm, grubość 4-5 mm, z dodatkiem oczyszczonego i startego chrzanu, poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak i zapach charakterystyczny dla kapusty ukwaszonej z wyraźnym posmakiem chrzanu, wygląd soku- jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzyw sztucznych od 10-20kg - kg 1500 5 Kapusta kwaszona biała z ziołami kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty głowiaste białej, pokrojonej na dł. 20-50 mm, szer. 5-10 mm, grubość 4-5 mm, z dodatkiem nasion kminku poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20kg - kg 1500 6 Kapusta kwaszona biała czosnkowa kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty głowiaste białej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, z dodatkiem czosnku pokrojonego w postaci płatków grubości ok. 2mm poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem czosnkowym, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20kg - kg 1500 7 Ogórki kwaszone klasa I 15331000-7 Produkt otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatycznych, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowozielonej o różnych odcieniach, bez uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkość od 6 do 10cm i śr. 2,5 cm Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20kg. - kg 5000

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: 1) Wysokość wadium Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 15.722,00 zł (słownie: piętnaście tysięcy siedemset dwadzieścia dwa złote 00/100) W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości sumy wadiów na poszczególne części, w tym : Część 1 - 2.525,00 zł (słownie: dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć złotych 00/100) Część 2 - 1.170,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto siedemdziesiąt złotych 00/100) Część 3 - 1.013,00 zł (słownie: jeden tysiąc trzynaście złotych 00/100) Część 4 - 8.709,00 zł (słownie: osiem tysięcy siedemset dziewięć złotych 00/100) Część 5 - 1.530,00 zł ( słownie: jeden tysiąc pięćset trzydzieści złotych 00/100) Część 6 - 775,00 zł (słownie: siedemset siedemdziesiąt pięć złotych 00/100) 2) Terminy dotyczące wadium Termin wniesienia wadium upływa dnia 20-11-2007 r. przed godz. 10:00 Wadium musi obejmować okres związania ofertą 3) Formy wadium Wadium może być wnoszone - w poręczeniach bankowych, lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - w gwarancjach bankowych, - w gwarancjach ubezpieczeniowych, - w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.), - w pieniądzu - przelewem. Oznacza to, że w terminie wniesienia wadium, w kasie zamawiającego muszą znaleźć się w/w formy wadium, z zastrzeżeniem pieniądza. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego w banku: NBP o/Poznań Numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - nr sprawy: 7/ż/07 . O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Jeżeli Wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego. 4) Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązany jest: - Złożyć Druk OFERTA, wg wzoru zamawiającego. - Złożyć Formularz cenowy, który należy sporządzić wg wzoru zamawiającego. - Złożyć podpisany, dołączony przez Zamawiającego do SIWZ druk Oświadczenie OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi: - posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, - wskazać części zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom, także podać nazwy (firmy) proponowanych podwykonawców
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU - B) W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, zamawiający żąda : - Doświadczenia zawodowego wykazu wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wymagane jest wykazanie co najmniej 2 dostaw przynajmniej o wartości złożonej oferty Wykazane dostawy muszą być poparte dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. C) W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, zamawiający żąda : - Polisy a w przypadku jej braku innego dokumentu ubezpieczenia potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. 2) Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu a) Forma dokumentów Wymagane dokumenty w ppkt 1) i 2) należy przedstawić w formie oryginałów lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. - Zamawiający dopuszcza poświadczenie zgodności z oryginałem przez jedną z osób podpisujących druk OFERTA. b) W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby Wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty : - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W PRZYPADKU SKŁADANIA OFERTY PRZEZ WYKONAWCÓW UBIEGAJĄCYCH SIĘ WSPÓLNIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MUSI BYĆ ZAŁĄCZONE PEŁNOMOCNICTWO ZGODNIE Z ART. 23 UST. 2 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH. Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić Zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców: - wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem Zamówienia, - sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu Zamówienia, - zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z Wykonawców, - solidarną odpowiedzialność wobec Zamawiającego, - oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania Zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania Zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, - zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie Zobowiązania, bez zgody Zamawiającego, - wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec Zamawiającego w czasie wykonywania Zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym Zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy Zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie Zamówienia. - Aktualne Informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 8 ustawy. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę. - Aktualną Informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy prawo zamówień publicznych (wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego. - Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Oddziału ZUS lub KRUS, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 5
  • 2. Najwyższy zaoferowany upust - 95

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: COSSW w Kaliszu, 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.11.2007 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat COSSW w Kaliszu, 62-800 Kalisz, ul.Wrocławska 193-195.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Banan 01131111-5 Kl. I PN-ISO931; barwa od jasnozielonkawej do jasnożółtej, cechy dyskwalifikujące: gnicie, pleśnienie, zanieczyszczenia obce, uszkodzenie od szkodników i ich pozostałości, obcy zapach i smak, zdeformowany kształt, całkowicie zielona barwa skórki, przejrzałe, mocne przebarwienia lub plamy na skórce. Opakowania: pudło kartonowe do 18 kg - kg 1500 2 Cytryna 01131210-9 Kl. I N/R-75514; minimalna zawartość soku 25%; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowanie: pudło kartonowe 18 kg - kg 10000 3 Pomarańcze 01131220-2 Kl. I PN-R/75514; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowanie: pudło kartonowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1500 4 Kiwi 01131118-4 Kl. I PN/R-75514; minimalna waga 90g; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, obcy zapach i smak, miękkie. Opakowanie: paletka - każdy owoc w oddzielnej przegrodzie - kg 600 5 Mandarynki 01131240-8 Kl. I PN/R-75514; minimalna zawartość soku 33%; cechy dyskwalifikujące:gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowania: pudło kartonowe do 15 kg ; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 500 6 Grejpfruit 01131230-5 Kl. I PN-R/75514; cechy dyskwalifikujące:gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy zapach i smak. Opakowania: pudło kartonowe do 15 kg ; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1000 7 Gruszka 01131322-7 Kl. I PN-R/75514 w wyborze I i klasie I; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniową, zwiędnięte, zagrzybione. Opakowanie: skrzynka do 25 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 2000 8 Winogrono 01131341-6 Kl. I PN-R; cechy dyskwalifikujące: gnicie, obce zanieczyszczenia, uszkodzone, posiadające zmiany mrozowe, obcy smak i zapach. Opakowanie jednostkowe: każda kiść w folii podziurkowanej; karton lub skrzynka do 8 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 50 9 Truskawki 01131321-1 Kl. I PN-R-75535; średnica minimalna 22mm, bez uszkodzeń, bez objawów gnicia, czyste bez zanieczyszczeń obcych, świeże w wyglądzie, ale nie myte, wolne od uszkodzeń spowodowane przez szkodniki, bez obcych smaków i zapachów. Opakowanie: skrzynka 2-5kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1200 10 Śliwki świeże 01131334-4 wybór I PN-73/R-75026; minimalna wielkość średnicy 35 mm; cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, uszkodzenia przez szkodniki i choroby, obcy zapach i smak, pęknięcia i obicia, przejrzałe, robaczywe. Opakowanie: skrzynka do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - kg 500 11 Wiśnie świeże 01131333-7 wybór I PN-72/R-75028; średnica nie powinna być mniejsza niż 15mm cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, widoczne zanieczyszczenia obce, szkodniki, obcy smak lub zapach, oparzeliny słoneczne, pęknięcia i obicia, przejrzałe, robaczywe. Opakowania: skrzynka do 10 kg. - kg 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2007.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 5
    • 2. najwyższy zaoferowany upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jabłka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jabłka CLOSE świeże 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 2 Jabłka EARLY GENEVA 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 3 Jabłka JONAGORED 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000 4 Jabłka LIGOL 01131321-0 PN-84/R-75024, jabłka w wyborze I, klasie I, minimalna średnica owoców - 7mm. Cechy dyskwalifikujące: -gnicie -zanieczyszczenia obce -szkodniki -uszkodzenia od szkodników -obcy zapach i smak -zamarznięte -z rozpadem miąższu -porażone miękką oparzelina chłodniową -zwiędnięte -uszkodzona skórka miąższu -zagrzybienie Opakowanie: skrzynka do 15kg przy każdorazowej dostawie. - kg 5000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 5
    • 2. najwyższy zaoferowany upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa korzeniowe, cebulowe, kapustne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraki ćwikłowe do spożycia świeże wybór I 01121111-2 PN-72/R-75360; odmiany jadalne, minimalna średnica korzenia 6cm, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie- worki raszlowe do 20 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 5000 2 Marchew wybór I 01121112-9 PN-84/R-75358; marchew w I wyborze, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie- worki raszlowe 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 10000 3 Pietruszka korzeniowa wybór I 01121110-5 PN-R-75370; pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia,obcy smak i zapach. Opakowanie- worki raszlowe do 10 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 3000 4 Seler korzeniowy wybór I 01121110-5 PN-R-75371; seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, sałatkowe, średnica od 7 do 10cm. Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, wyrastający pęd kwiatostanu, obce zapachy lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie- worki raszlowe do 20kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 9000 5 Por świeży wybór I 01121300-4 PN-R-75521; por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; bez pędów nasiennych z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, minimum 1/3 długości o barwie białej do zielonkawo białej, minimalna średnica 10 mm Opakowanie- worek raszlowy do 5kg odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. - kg 2000 6Cebula świeża wybór 1 01121113-6 PN-87/R-75357; cebula do bezpośredniego spożycia w I wyborze; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie- worki raszlowe do 15kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 6000 7 Cebula czerwona świeża wybór 1 01121113-6 PN-87/R-75357; cebula do bezpośredniego spożycia w I wyborze; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie- worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 500 8 Kapusta czerwona świeża wybór I 01121410-8 PN-72/R-75362; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie: worki raszlowe do 25kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 2000 9 Kapusta biała świeża wybór I 01121410-8 PN-72/R-75362; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie: worki raszlowe do 25kg, , odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 7000 10 Kapusta włoska świeża wybór I 01121410-8 PN-72/R-75362; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna masa główek kapusty 0,70kg; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zabrudzenia ziemią, obecność szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, obcy zapach i smak, nadmiernego zawilgocenia powierzchni, zamarznięta, pozostałości środków ochrony roślin.Opakowanie- worki raszlowe do 10kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1200 11 Kapusta pekińska świeża wybór I 01121410-8 PN-R-75544; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna masa główki od 0,75 kg do 1,00 kg; Cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zabrudzenia ziemią, obecność szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, obcy zapach i smak, nadmiernego zawilgocenia powierzchni, zamarznięta, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1000 12 Kalafior świeży wybór I 01121420-1 PN-72/R-75361; odmiany jadalne długość łuku róży nie mniejsza niż 10cm i średnica nie mniejsza niż 20cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 1000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 5
    • 2. najwyższy zaoferowany upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa owocowe, zielone, pieczarki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Pomidory świeże Wybór I 01121240-5 PN-91/R-75368; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 30-35 mm; cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne ,,zielone piętki, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, Opakowania: karton 6 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 8000 2 Ogórki świeże Wybór I 01121270-4 PN-85/R-75359; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: bez obcych zapachów i smaków, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: worek foliowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 5000 3 Papryka słodka Klasa I 01121230-2 PN-R-75528; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcia. Opakowania: worki foliowe do 5 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 4000 4 Czosnek Klasa I 01121100-1 PN-R-75518; bez objawów gnicia, bez widocznych zanieczyszczeń, zwarty, bez uszkodzeń spowodowanych przez mróz i słońce, bez śladów pleśni, bez zewnętrznych oznak wyrośnięcia, bez obcych zapachów i smaków, minimalna wielkość główki 30 mm. Opakowanie: siatka - szt 200 5 Rzodkiewka Klasa I 01121110-5 PN-R-75543; odmiany jadalne minimalna średnica 2,5 cm; cechy dyskwalifikujące: z objawami gnicia, zanieczyszczenia obce, ze szkodnikami i uszkodzeniami od szkodników, zdrewniała, sparciała, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: skrzynka odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie -szt 5000 6 Rzodkiew biała Klasa I 01121110-5 PN-R-75543; odmiany jadalne min. Średnica 2,5 cm, cechy dyskwalifikujące: z objawami gnicia, zanieczyszczenia obce, ze szkodnikami i uszkodzeniami od szkodników, zdrewniała, sparciała, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin; opakowania: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 100 7 Sałata głowiasta Wybór I 01121310-7 PN-R-75522; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; minimalna masa główek sałaty z upraw gruntowych 150g, z upraw po osłonami 100g; cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak; Opakowania: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - szt 15000 8 Sałata lodowa Wybór I 01121310-7 PN-R-75522; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; minimalna masa główek sałaty z upraw gruntowych 150g, z upraw po osłonami 100g; cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak; Opakowania: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Waga od 0,30 kg do 0,50 kg - szt 5000 9 Natka pietruszki świeża 01121300-4 PN-R-75381; świeża bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiastostanowych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka - szt 25000 10 Koperek zielony świeży 01121300-4 PN-R-75380; świeża bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiastostanowych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka - szt 30000 11 Szczypiorek świeży 01121300-4 PN-R-75381; ; świeża bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiastostanowych, wolna od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie- skrzynka - szt 10000 12 Pieczarki uprawne wybór I 01121260-1 PN-75/R-75078; owocniki świeże, z zamkniętym kapeluszem, blaszki i miąższ- biały z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy (30mm); cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, uszkodzenia mechaniczne, spowodowane przez choroby, owady, szkodniki, objawy pleśnienia, psucia, oślizgłość, spleśnienie, stęchłość, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości Opakowanie: skrzynka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie - kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 5
    • 2. najwyższy zaoferowany upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ziemniak jadalny wczesny 01112100-6 PN-75/R-74450 Odmiany jadalny przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: - zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych - zaparzenie i zapleśnienie - porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm - obce zapachy Opakowania raszlowe do 30kg 2 Ziemniak jadalny późny 01112100-6 PN-75/R74453Odmiany jadalny przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: - zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych - zaparzenie i zapleśnienie - porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm - obce zapachy Opakowania raszlowe do 30kg Łącznie - kg 85000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 5
    • 2. najwyższy zaoferowany upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Kapusta kiszona i ogórki kiszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kapusta kwaszona biała kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty głowiastej, pokrojonej na skrawki dł. 100 mm, średnicy 2-3 cm, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak słono kwaśny, wygląd soku jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10kg do 20kg - kg 1500 2 Kapusta kwaszona surówkowa biała kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty białej głowiastej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, zasolonej z dodatkiem świeżego obranego, wydrążonego i startego jabłka, poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Wygląd soku- jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20 kg. - kg 1500 3 Kapusta kwaszona surówkowa czerwona 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty czerwonej głowiastej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, zasolonej z dodatkiem świeżego obranego, wydrążonego i startego jabłka, poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak i zapach- charakterystyczny dla kapusty ukwaszonej z wyraźnym posmakiem jabłka. wygląd soku- jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20 kg. - kg 1500 4 Kapusta kwaszona biała chrzanowa kl. I 15331142-4 Produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej , pokrojonej na dł. 20-50 mm, szer. 5-10 mm, grubość 4-5 mm, z dodatkiem oczyszczonego i startego chrzanu, poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak i zapach charakterystyczny dla kapusty ukwaszonej z wyraźnym posmakiem chrzanu, wygląd soku- jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzyw sztucznych od 10-20kg - kg 1500 5 Kapusta kwaszona biała z ziołami kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty głowiaste białej, pokrojonej na dł. 20-50 mm, szer. 5-10 mm, grubość 4-5 mm, z dodatkiem nasion kminku poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20kg - kg 1500 6 Kapusta kwaszona biała czosnkowa kl. I 15331142-4 Produkt otrzymany z kapusty głowiaste białej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, z dodatkiem czosnku pokrojonego w postaci płatków grubości ok. 2mm poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem czosnkowym, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20kg - kg 1500 7 Ogórki kwaszone klasa I 15331000-7 Produkt otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatycznych, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowozielonej o różnych odcieniach, bez uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkość od 6 do 10cm i śr. 2,5 cm Opakowanie jednostkowe- wiadra z tworzywa sztucznego od 10 do 20kg. - kg 5000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 5
    • 2. najwyzszy zaoferowany upust - 95

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.