eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Dostawa artykułów spożywczych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-25

Rzeszów: Dostawa artykułów spożywczych.
Numer ogłoszenia: 204726 - 2007; data zamieszczenia: 25.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Fryderyka Chopina, ul. Chopina 2, 35-055 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 017 8666 096, fax 017 8666 097.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.szpital.rzeszow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych wyszczególnionych w 7 Zadaniach częściowych, dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość przedstawiają Formularze cenowe - Zadanie nr 1-7, będące integralną częścią SIWZ. Wartość szacunkowa przedmiotu zamówienia bez VAT: 282 292,40 zł netto. Zamawiający wymaga by oferowane przedmioty zamówienia w Zadaniach nr 1-7: -posiadały wysoką jakość -posiadały stosowne atesty lub świadectwa (certyfikaty) CE dopuszczające do spożycia -Wykonawca spełniał wymogi aktów normatywnych w Unii Europejskiej, a w szczególności obowiązujące na terenie RP wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11.05.2001 r ( Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.) Ceny jednostkowe netto oferowanego przedmiotu zamówienia nie mogą być podwyższane przez okres 6 m-cy obowiązywania umowy. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia i niestabilność rynkową cen, po tym okresie Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany w czasie realizacji umowy zaoferowanej ceny jednostkowej netto w górę lub w dół. Podwyżka możliwa jest w sytuacji , gdy ceny rynkowe zaoferowanych artykułów wzrosną co najmniej 5 %. Zmiana może zostać dokonana po negocjacjach i podpisaniu Aneksu do umowy przez strony. Podatek VAT może się zmieniać automatycznie bez aneksu do umowy, zgodnie z obowiązującymi przepisami wykonawczymi w tej sprawie.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.83.10.00 - Cukier Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.10.00 - Cukier Oryginalny kod CPV: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze gdzie indziej niesklasyfikowane, nawet suszone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone Oryginalny kod CPV: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.85.11.10 - Makaron Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy w tym postępowaniu..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Załączyć aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej niżej opisany]; 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust.1 i 2 ustawy Pzp). Przedstawić niżej wymienione dokumenty. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełnienia ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia-nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach lub oświadczeniach. Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 Pzp, lub którzy złożyli dokumenty, o których mowa w art. 25 ust. 1 Pzp, zawierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania; oświadczenia lub dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu wyznaczonym przez zamawiającego jako termin uzupełnienia oświadczeń lub dokumentów. Nie spełnienie chociażby jednego z warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać: 1. Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust.1 Ustawy Pzp (wzór w załączeniu do SIWZ); 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Spółki cywilne przedstawiają zaświadczenie urzędu skarbowego dla wszystkich wspólników oraz zaświadczenie na całą spółkę cywilną z jej nazwą; 4. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 9 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Uwaga: dotyczy wyłącznie podmiotów zbiorowych w rozumieniu ustawy z dnia 28 października 2002 r. o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary (Dz.U. nr 197, poz. 1661), nie dotyczy przedsiębiorców będących osobami fizycznymi, w tym spółek cywilnych utworzonych przez osoby fizyczne. 6. Zdolność techniczna: nie dotyczy w tym postępowaniu. 7. Zdolność ekonomiczna i finansowa: nie dotyczy w tym postępowaniu. 8. Informacja o oświadczeniach lub dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego: Zamawiający wymaga, aby oferowane przedmioty zamówienia ( Zadanie 1-7 ) spełniały wymogi aktów normatywnych w Unii Europejskiej, a w szczególności obowiązujące na terenie RP wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. W celu potwierdzenia powyższego wymagania proszę przedstawić w ofercie do Zadania nr 1-7 : Oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymogi aktów normatywnych w Unii Europejskiej, a w szczególności obowiązujące na terenie RP wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11.05.2001 r ( Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.) oraz, że oferowane przedmioty zamówienia posiadają wysoką jakość oraz stosowne atesty lub świadectwa (certyfikaty) CE dopuszczające do spożycia. Ponadto do oferty winny być dołączone następujące dokumenty: 9. Wypełnione w całości i podpisane: Formularze cenowe ( oferowane) wg wzoru załączonego do SIWZ. 10. Pełnomocnictwo do podpisania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osobą podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie wypisu z Krajowego Rejestru Sądowego lub zaświadczenia o prowadzeniu działalności gospodarczej. Jeżeli pełnomocnictwo nie ma postaci aktu notarialnego powinno zawierać pieczęć Wykonawcy, imienną pieczątkę wystawiającego pełnomocnictwo i jego podpis. Jeżeli dołączone do oferty ww. pełnomocnictwo będzie w formie kopii, Zamawiający wymaga, aby jego zgodność z oryginałem poświadczyła osoba lub osoby wymienione w umowie spółki lub odpowiednim rejestrze, które wskazane są tam jako upoważnione do reprezentowania Wykonawcy. Pełnomocnictwo winno wskazywać datę jego wystawienia oraz okres, na który zostało udzielone. Brak tego okresu zamawiający odczyta jako pełnomocnictwo wystawione na czas nieokreślony.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.szpital.rzeszow.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul. Szopena 2, 35-055 Rzeszów, Dział Zamówień Publicznych - nr fax: 017 8 666 097..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.11.2007 godzina 12:00, miejsce: Kancelaria Ogólna, pokój nr 3, budynek C..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: W sekcji IV.2.1) Kryteria oceny ofert ze względu na program winno być:Cena brutto oferty - 100%. Ze względu na Program musi byc wpisane : Najniższa cena. Program UZP w sekcji IV.2.1.b posiada kryteria oceny ofert:1.Najniższa cena, 2. Cena i inne kryteria oceny ofert. Zaznaczenie kryterium numer 2 powoduje, że Program żąda przedstawienia drugiego kryterium oprócz ceny. Zaznaczenie kryterium nr 1 powoduje mozliwość przejścia do następnej strony. Planowany: Termin otwarcia ofert : 05/11/2007 r. o godz. 13:00. Sygnatura sprawy: WSS.XII.255/Z/33/07, Postępowanie nr 61.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżemy, kompoty, soki, ogórki konserwowe, miód naturalny oraz inne artykuły - 21 pozycji w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 1. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy, używki, suchary i inne artykuły - 44 pozycje w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 2. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy. ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier, kasza, mąka, sól i inne artykuły - 14 pozycji w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 3. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.83.10.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby i konserwy rybne - 5 pozycji w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 4. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki warzywne i owocowe - 9 pozycji w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 5. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makarony - 2 pozycje w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 6. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.85.11.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka świeże-kurze - 1 pozycja w Zadaniu. Dokładną ilość określono w Formularzu cenowym - Zadanie nr 7. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na 12 miesięcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.