eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-10-25

Kalisz: 6/ż/07
Numer ogłoszenia: 204442 - 2007; data zamieszczenia: 25.10.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 6/ż/07.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Kawa, herbata 1. Kawa naturalna typu krǒnung PREMIUM 15861000-2 PN-93/A-76100; kawa naturalna palona drobnomielona; produkt otrzymany przez upalenie ziarna kawy surowej, następnie zmielenia jej, bez użycia żadnych dodatkowych zabiegów i środków zmieniających jej naturalny charakter; struktura i konsystencja- sypka proszek drobnoziarnisty o wyrównanym stopniu granulacji; bez grudek, barwa naturalna dla kawy, brązowa, smak i zapach charakterystyczny dla kawy naturalnej, zawartość wody nie więcej niż 3,0%. Cechy dyskwalifikyjące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna jakości naparu, zanieczyszczenia mechaniczne,objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, zjełczenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: kawa pakowana próżniowo po 0,25 i 0,5 kg - Kg 200 2. Kawa naturalna rozpuszczalna 15861000-1 PN-93/A-76100; kawa naturalna rozpuszczalna; produkt otrzymana przez wysuszenie metodą rozpływową wyciągu wodnego mieszanek różnych gatunków kawy naturalnej palonej i poddany procesowi granulacji; liofilizowana, 100% kawy naturalnej. Struktura i konsystencja- granulat, bez grudek, barwa naturalna dla kawy naturalnej, , brązowa, smak i zapach charakterystyczny dla ekstraktu kawy naturalnej; zawartość wody nie więcej niż 6,0%, zawartość popiołu ogólnego nie więcej niż 10,0%. Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe- kawa pakowana w szklane słoiki 0,5kg - Kg 200 3. Rozpuszczalna kawa zbożowa typu INKA 15860000-4 Skład: jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy- prażone (zboża 72%) Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa w kartoniku tekturowym. Waga 150g - Kg 50 4. Herbata expresowa 15864100-3 PN-ISO-3720; herbata w torebkach ekspresowa; produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty; wyciąg wodny- minimum 32% wyciągu wodnego w przeliczeniu na suchą masę, zawartość garbników nie większa niż 7%.Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe: pakowana w pojedyncze 2-gramowe torebki po 100 szt. w pudełku kartonowym - Kg 70 5. Herbata granulowana 15863200-7 PN-ISO-3720; produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty poddanej granulacji; struktura i konsystencja- sypka, granulat bez grudek, barwa czarna, smak i zapach, charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej, wyciąg wodny min. 32% w przeliczeniu na suchą masę, zawartość garbników nie większa niż 7%. Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe- 100g pakowane próżniowo. - Kg 250 6. Herbata liściasta 15863200-7 PN-ISO-3720; produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty, bez domieszek patyków, barwa czarna zapach, charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej, wyciąg wodny min. 32% w przeliczeniu na suchą masę, zawartość garbników nie większa niż 7%. Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe- 100g pakowane próżniowo. - Kg 100 7. Kakao typu PREMIUM ciemne 15841000-5 PN-A-88103; kakao tłuste 15-20%; produkt otrzymany z ziarna kakaowca, uzyskane przez sproszkowanie kuchu kakaowego, struktura i konsystencja- sypka, jednolita, proszek bez grudek, barwa ciemnobrązowa, zawartość suchej masy niemniej niż 93%. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, trwałe zbrylenia, obecności szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa hermetycznie spawana (w pudełku) 0,25kg - Kg 100 Część II Wyroby czekoladowe 1. Czekolada gorzka 15842100 PN-A-88102; Skład: miazga kakaowa, cukier,kakao niskotłuszczowe, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat. Masa kakaowa minimum 64%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, innych orzechów, mleka i białek pszenicy. Opakowanie jednostkowe: pergamin zdobiony- waga 100g. - kg 200 2. Czekolada mleczna 15842100 PN-A- 88102; czekolada mocno mleczna; skład: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, masa kakaowa minimum 28%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych innych orzechów, białek pszenicy i jaj. Opakowanie jednostkowe: pergamin zdobiony. Waga 100g - kg 200 3. Czekolada z orzechami 15842100-3 PN-A-88102; czekolada pełna mleczna z orzechami; skład: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator, aromat, masa kakaowa min. 28% , orzechy- wyraźne kawałki: barwa naturalna, brązowa, jednolita w całej masie. Czekolada formowana w tabliczki, opakowane w papier pergaminowy, folię z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną. Waga 100g - kg 50 4. Baton typu TOFFINO 15842220-0 Baton z mlecznej czekolady z półpłynnym kremem o smaku tofii; składniki: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka w proszku, miazga kakaowa, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, spirytus, tłuszcz mleczny, sól spożywcza stabilizator (inwertaza) emulgator (lecytyna sojowa, E476), aromaty, czekoladowa mleczna 55%, może zawierać śladowe ilości orzechów i żółtka jaja. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa, waga 33g - kg 50 5 Baton typu PAWEŁEK 15842220-0 Batonik w mlecznej czekoladzie z nadzieniem; składniki: czekolada mleczna 50%, cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku- z mleka, tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyna sojowa, E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, mleko pełne w proszku, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, spirytus, serwatka w proszku (z mleka), enzym i inwertaza, aromaty, laktoza (z mleka). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, innych orzechów i białek pszenicy. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany, z nadrukiem. Waga 45g - kg 50 6. Baton typu 3 BIT 15842220-0 Baton w mlecznej czekoladzie (48,5%) z nadzieniem mlecznym (37,8%) i herbatnikiem. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 53g - kg 50 7. Baton typu STAR 15842220-0 Herbatniki z mleczym nadezieniem i mleczną czekoladą. Składniki: mąka pszenna, czekolada mleczna 22%, cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, tłuszcz mleczny, laktoza, emuglator (lecytyna sojowa), mleczne nadzienie 15% ( cukier, olej rzepakowy, mleko w proszku, serwatka w proszku, laktoza, emuglator (lecytyna sojowa), olej palmowy, cukier, serwatka w proszku, syrop skrobiowy, sól, substancje spulchniające ( E 503, E500), odtłuszczone mleko w proszku, aromaty ( waniliowy, mleczny). Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowy z nadrukiem. Waga 37,5 g - kg 100 8. Baton z nadzieniem 15842220-0 Czekoladka gorzka z nadzieniem karmelowym; składniki: nadzienie 43%, masa kakaowa w czekoladzie minimum 60% Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 30g - kg 30 9. Batonik typu FITNESS 15842220-0 Płatki śniadaniowe w formie batonika z truskawkami; składniki: ziarna zbóż (47,3%), pszenica pełnoziarnista (23,1%), ryż (24,2%), cukier, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, ekstrakt słodowy jęczmienny, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgotność (glicerol), truskawki liofilizowane (4%), syrop cukru brązowego, sól, aromat truskawkowy, emulgatory (lecytyna sojowa, mono i oliglicerydy kwasów tłuszczowych), regulatory kwasowości ( fosforan trójsodowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz, substancje wzbogacające. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 23,5g - kg 50 10. Baton typu DUO CZOK 15842220-0 Ciastko mleczno czekoladowe. Składniki: mąka pszenna, cukier, olej palmowy, częściowo uwodorniony, czekolada w proszku, mleczna czekolada 12%, masło, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, laktoza i proteiny z mleka, jaja w proszku, sól, substancje spulchniające, aromaty, barwniki, emulgator (lecytyna sojowa). Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 29,5g - kg 100 11. Cukierki typu TOFFINO 15842310-8 Cukierki mleczne z nadzieniem (20%) o smaku malinowym. Składniki: syrop glukozowy, cukier, tłuszcz roślinny, mleko pełne w proszku (8%), jabłka, masło, sól spożywcza, emulgatory (lecytyna sojowa, E471), aromaty, barwnik (E124). Mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych rodzajów orzechów. Opakowanie- torebka 80g - kg 30 12. Baton typu GRZESIEK 15842220-0 Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie. Składniki: czekolada 28,5%, aromat identyczny z naturalnym, mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, kakao niskotłuszczowe 3,1%, skrobia ziemniaczana, olej roślinny, żółtko jaja w proszku, emulgator, substancje spulchniające, sól. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 39g - kg 300 13. Galaretki w czekoladzie 15842310-8 Składniki: cukier, syrop skrobiowy, czekolada 18,5% , cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny, emulgatory (lecytyna sojowa, E476), aromaty, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), agar (substancja żelująca), koncentraty owocowe i proszek owocowy- 0,2%, aromaty. Opakowanie: każdy cukierek pakowany w oddzielny pergamin kolorowany z nadrukiem w torebce 280 g. - kg 200 14. Mieszanka czekoladowa 15842310-8 Cukierki w czekoladzie deserowej; skład: cukier, czekolada deserowa 20%, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, orzechy arachidowe, serwatka w proszku, mleko pełne w proszku, kakao niskotłuszczowe, mleko zagęszczone, listki waflowe, masło, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kawa naturalna mielona, substancje żelujące: agar, aromaty, spirytus, enzym,: inwertaza, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, barwniki. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 47%. Opakowanie: każdy cukierek pakowany pojedynczo w pergamin kolorowany z nadrukiem w torbie lub kartonie o wadze 2,5g - kg 200 15. Herbatniki typu PETIT BUERRE 15842300-5 Skład: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, skrobia ziemniaczana, cukier inwertowany, serwatka w proszku ( z mleka), emulgator- lecytyna sojowa, sól, substancje spulchniające, regulator kwasowości, aromat (wanilia). Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych, laskowych i migdałów. Opakowanie jednostkowe- folia przeźroczysta z nadrukiem. Waga 100g - kg 300 16. Ciastka maślane 15842300-5 Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, masła (5%), skrobia ziemniaczana, glukoza w proszku, żółtko jaja w proszku, sól spożywcza, substancje spulchniające ( E500, E504), aromat. Mogą zawierać śladowe ilości orzechów. Waga 160g- pudełko kartonowe kolorowane z nadrukiem. - kg 100 17. Ciastka czekoladowe 15842300-5 Ciasteczka o smaku czekoladowym, składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, cukier, skrobia ziemniaczana, kakao niskotłuszczowe, glukoza w proszku, żółtko jaja w proszku, czekolada, sól spożywcza, substancje spulchniające, aromat. Mogą zawierać śladowe ilości orzechów oraz tłuszcz mleczny. Opakowanie: pudełko kartonowe kolorowane z nadrukiem. Waga 160g - kg 100 18. Pierniki w czekoladzie 15842300-5 Składniki: mąka pszenna, czekolada 28%, cukier, mąka żytnia, miód, syrop, glukoza, substancja spulchniająca, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel E150c, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330. Opakowanie: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 132g - kg 100 19. Cukierki czekoladowe typu ZŁOTE PRALINY 15842300-5 Cukierki czekoladowe z nadzieniem orzechowym, z adwokatem, pistachio, kakaowym. Każdy cukierek pakowany oddzielnie w folie aluminiową, kolorowaną z nadrukiem. Waga 420g - kg 100 20. Czekolada mleczna Bakaliowa 15842100-3 Skład: cukier, miazga kakaowa, rodzynki (13%), tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, orzechy arachidowe (9,8%), laktoza i białka mleka, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, emulgatory ( lecytyna sojowa i E476), orzechy laskowe (0,1%), aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów i białek pszenicy. Opakowanie jednostkowe- pergamin kolorowany z nadrukiem 100g - kg 100 Część III Cukier 1. Cukier 15831200-4 Cukier biały KN, kat. 1, drobno rozdrobniony, barwa biała, konsystencja sypka, drobnoziarnista bez grudek. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: torebka papierowa 1 kg , opakowanie zbiorcze zgrzewalne 10-12 kg - Kg 10000 2. Cukier puder 15831200-4 Cukier puder otrzymany z cukru kryształu, barwa biała, konsystencja i struktura sypaka bez grudek. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: torebka papierowa, waga 0,5 kg opakowanie zbiorcze zgrzewalne 5-6 kg - kg 100

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: 1) Wysokość wadium Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 3.223,00 zł (słownie: trzy tysiące dwieście dwadzieścia trzy złote 00/100) W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości sumy wadiów na poszczególne części, w tym : Część 1 - 793,00 zł (słownie: siedemset dziewięćdziesiąt trzy złote 00/100) Część 2 - 1.521,00 zł (słownie: jeden tysiąc pięćset dwadzieścia jeden złotych 00/100) Część 3 - 909,00 zł (słownie: dziewięćset dziewięć złotych 00/100) 2) Terminy dotyczące wadium Termin wniesienia wadium upływa dnia 19-11-2007 r. przed godz. 10:00 Wadium musi obejmować okres związania ofertą 3) Formy wadium Wadium może być wnoszone - w poręczeniach bankowych, lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - w gwarancjach bankowych, - w gwarancjach ubezpieczeniowych, - w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.), - w pieniądzu - przelewem. Oznacza to, że w terminie wniesienia wadium, w kasie zamawiającego muszą znaleźć się w/w formy wadium, z zastrzeżeniem pieniądza. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego w banku: NBP o/Poznań Numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - nr sprawy: 6/ż/07 . O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Jeżeli Wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego. 4) Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne zobowiązany jest: - Złożyć Druk OFERTA, wg wzoru zamawiającego. - Złożyć Formularz cenowy, który należy sporządzić wg wzoru zamawiającego. - Złożyć podpisany, dołączony przez Zamawiającego do SIWZ druk Oświadczenie Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi : - posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, - znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, - wskazać części zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom, także podać nazwy (firmy) proponowanych podwykonawców
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W CELU POTWIERDZENIA, ŻE WYKONAWCA POSIADA NIEZBĘDNĄ WIEDZĘ I DOŚWIADCZENIE ORAZ DYSPONUJE POTENCJAŁEM TECHNICZNYM, A TAKŻE OSOBAMI ZDOLNYMI DO WYKONANIA ZAMÓWIENIA : - Sporządzić wykaz wykonanych a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączyć dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane należycie. Wymagane jest wykazanie co najmniej 5 dostaw Wykazane dostawy muszą być poparte dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane należycie. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: Złożyć polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH I DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby Wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W PRZYPADKU SKŁADANIA OFERTY PRZEZ WYKONAWCÓW UBIEGAJĄCYCH SIĘ WSPÓLNIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MUSI BYĆ ZAŁĄCZONE PEŁNOMOCNICTWO ZGODNIE Z ART. 23 UST. 2 USTAWY PRAWO ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić Zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców, zawierającą: - wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem Zamówienia, - sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu Zamówienia, - zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z Wykonawców, - solidarną odpowiedzialność wobec Zamawiającego, - oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania Zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania Zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, - zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie Zobowiązania, bez zgody Zamawiającego, - wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec Zamawiającego w czasie wykonywania Zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym Zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy Zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie Zamówienia. - Aktualne Informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego, albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 8 ustawy. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę - Aktualną Informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy prawo zamówień publicznych (wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi złożony przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę. - Aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji Oddziału ZUS lub KRUS, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentów, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: COSSW w Kaliszu, 62/800 Kalisz, ul.Wrocławska 193-195.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat COSSW w Kaliszu.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kawa, herbata.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kawa naturalna typu krǒnung PREMIUM 15861000-2 PN-93/A-76100; kawa naturalna palona drobnomielona; produkt otrzymany przez upalenie ziarna kawy surowej, następnie zmielenia jej, bez użycia żadnych dodatkowych zabiegów i środków zmieniających jej naturalny charakter; struktura i konsystencja- sypka proszek drobnoziarnisty o wyrównanym stopniu granulacji; bez grudek, barwa naturalna dla kawy, brązowa, smak i zapach charakterystyczny dla kawy naturalnej, zawartość wody nie więcej niż 3,0%. Cechy dyskwalifikyjące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna jakości naparu, zanieczyszczenia mechaniczne,objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, zjełczenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: kawa pakowana próżniowo po 0,25 i 0,5 kg - Kg 200 2. Kawa naturalna rozpuszczalna 15861000-1 PN-93/A-76100; kawa naturalna rozpuszczalna; produkt otrzymana przez wysuszenie metodą rozpływową wyciągu wodnego mieszanek różnych gatunków kawy naturalnej palonej i poddany procesowi granulacji; liofilizowana, 100% kawy naturalnej. Struktura i konsystencja- granulat, bez grudek, barwa naturalna dla kawy naturalnej, , brązowa, smak i zapach charakterystyczny dla ekstraktu kawy naturalnej; zawartość wody nie więcej niż 6,0%, zawartość popiołu ogólnego nie więcej niż 10,0%. Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe- kawa pakowana w szklane słoiki 0,5kg - Kg 200 3. Rozpuszczalna kawa zbożowa typu INKA 15860000-4 Skład: jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy- prażone (zboża 72%) Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa w kartoniku tekturowym. Waga 150g - Kg 50 4. Herbata expresowa 15864100-3 PN-ISO-3720; herbata w torebkach ekspresowa; produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty; wyciąg wodny- minimum 32% wyciągu wodnego w przeliczeniu na suchą masę, zawartość garbników nie większa niż 7%.Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe: pakowana w pojedyncze 2-gramowe torebki po 100 szt. w pudełku kartonowym - Kg 70 5. Herbata granulowana 15863200-7 PN-ISO-3720; produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty poddanej granulacji; struktura i konsystencja- sypka, granulat bez grudek, barwa czarna, smak i zapach, charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej, wyciąg wodny min. 32% w przeliczeniu na suchą masę, zawartość garbników nie większa niż 7%. Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe- 100g pakowane próżniowo. - Kg 250 6. Herbata liściasta 15863200-7 PN-ISO-3720; produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty, bez domieszek patyków, barwa czarna zapach, charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej, wyciąg wodny min. 32% w przeliczeniu na suchą masę, zawartość garbników nie większa niż 7%. Cechy dyskwalifikujące- obce posmaki, zapachy, słaba rozpuszczalność w wodzie, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, zwietrzenie, obecność szkodników żywych i martwych oraz ich pozostałość. Opakowanie jednostkowe- 100g pakowane próżniowo. - Kg 100 7. Kakao typu PREMIUM ciemne 15841000-5 PN-A-88103; kakao tłuste 15-20%; produkt otrzymany z ziarna kakaowca, uzyskane przez sproszkowanie kuchu kakaowego, struktura i konsystencja- sypka, jednolita, proszek bez grudek, barwa ciemnobrązowa, zawartość suchej masy niemniej niż 93%. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, trwałe zbrylenia, obecności szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa hermetycznie spawana (w pudełku) 0,25kg - Kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wyroby czekoladowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Czekolada gorzka 15842100 PN-A-88102; Skład: miazga kakaowa, cukier,kakao niskotłuszczowe, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat. Masa kakaowa minimum 64%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, innych orzechów, mleka i białek pszenicy. Opakowanie jednostkowe: pergamin zdobiony- waga 100g. - kg 200 2. Czekolada mleczna 15842100 PN-A- 88102; czekolada mocno mleczna; skład: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, masa kakaowa minimum 28%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych innych orzechów, białek pszenicy i jaj. Opakowanie jednostkowe: pergamin zdobiony. Waga 100g - kg 200 3. Czekolada z orzechami 15842100-3 PN-A-88102; czekolada pełna mleczna z orzechami; skład: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator, aromat, masa kakaowa min. 28% , orzechy- wyraźne kawałki: barwa naturalna, brązowa, jednolita w całej masie. Czekolada formowana w tabliczki, opakowane w papier pergaminowy, folię z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną. Waga 100g - kg 50 4. Baton typu TOFFINO 15842220-0 Baton z mlecznej czekolady z półpłynnym kremem o smaku tofii; składniki: cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka w proszku, miazga kakaowa, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, spirytus, tłuszcz mleczny, sól spożywcza stabilizator (inwertaza) emulgator (lecytyna sojowa, E476), aromaty, czekoladowa mleczna 55%, może zawierać śladowe ilości orzechów i żółtka jaja. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa, waga 33g - kg 50 5 Baton typu PAWEŁEK 15842220-0 Batonik w mlecznej czekoladzie z nadzieniem; składniki: czekolada mleczna 50%, cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku- z mleka, tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyna sojowa, E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, mleko pełne w proszku, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, spirytus, serwatka w proszku (z mleka), enzym i inwertaza, aromaty, laktoza (z mleka). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, innych orzechów i białek pszenicy. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany, z nadrukiem. Waga 45g - kg 50 6. Baton typu 3 BIT 15842220-0 Baton w mlecznej czekoladzie (48,5%) z nadzieniem mlecznym (37,8%) i herbatnikiem. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 53g - kg 50 7. Baton typu STAR 15842220-0 Herbatniki z mleczym nadezieniem i mleczną czekoladą. Składniki: mąka pszenna, czekolada mleczna 22%, cukier, masło kakaowe, miazga kakaowa, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, tłuszcz mleczny, laktoza, emuglator (lecytyna sojowa), mleczne nadzienie 15% ( cukier, olej rzepakowy, mleko w proszku, serwatka w proszku, laktoza, emuglator (lecytyna sojowa), olej palmowy, cukier, serwatka w proszku, syrop skrobiowy, sól, substancje spulchniające ( E 503, E500), odtłuszczone mleko w proszku, aromaty ( waniliowy, mleczny). Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowy z nadrukiem. Waga 37,5 g - kg 100 8. Baton z nadzieniem 15842220-0 Czekoladka gorzka z nadzieniem karmelowym; składniki: nadzienie 43%, masa kakaowa w czekoladzie minimum 60% Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 30g - kg 30 9. Batonik typu FITNESS 15842220-0 Płatki śniadaniowe w formie batonika z truskawkami; składniki: ziarna zbóż (47,3%), pszenica pełnoziarnista (23,1%), ryż (24,2%), cukier, syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, ekstrakt słodowy jęczmienny, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgotność (glicerol), truskawki liofilizowane (4%), syrop cukru brązowego, sól, aromat truskawkowy, emulgatory (lecytyna sojowa, mono i oliglicerydy kwasów tłuszczowych), regulatory kwasowości ( fosforan trójsodowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz, substancje wzbogacające. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa kolorowana z nadrukiem. Waga 23,5g - kg 50 10. Baton typu DUO CZOK 15842220-0 Ciastko mleczno czekoladowe. Składniki: mąka pszenna, cukier, olej palmowy, częściowo uwodorniony, czekolada w proszku, mleczna czekolada 12%, masło, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, laktoza i proteiny z mleka, jaja w proszku, sól, substancje spulchniające, aromaty, barwniki, emulgator (lecytyna sojowa). Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 29,5g - kg 100 11. Cukierki typu TOFFINO 15842310-8 Cukierki mleczne z nadzieniem (20%) o smaku malinowym. Składniki: syrop glukozowy, cukier, tłuszcz roślinny, mleko pełne w proszku (8%), jabłka, masło, sól spożywcza, emulgatory (lecytyna sojowa, E471), aromaty, barwnik (E124). Mogą zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych rodzajów orzechów. Opakowanie- torebka 80g - kg 30 12. Baton typu GRZESIEK 15842220-0 Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie. Składniki: czekolada 28,5%, aromat identyczny z naturalnym, mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, kakao niskotłuszczowe 3,1%, skrobia ziemniaczana, olej roślinny, żółtko jaja w proszku, emulgator, substancje spulchniające, sól. Opakowanie jednostkowe: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 39g - kg 300 13. Galaretki w czekoladzie 15842310-8 Składniki: cukier, syrop skrobiowy, czekolada 18,5% , cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny, emulgatory (lecytyna sojowa, E476), aromaty, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), agar (substancja żelująca), koncentraty owocowe i proszek owocowy- 0,2%, aromaty. Opakowanie: każdy cukierek pakowany w oddzielny pergamin kolorowany z nadrukiem w torebce 280 g. - kg 200 14. Mieszanka czekoladowa 15842310-8 Cukierki w czekoladzie deserowej; skład: cukier, czekolada deserowa 20%, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, orzechy arachidowe, serwatka w proszku, mleko pełne w proszku, kakao niskotłuszczowe, mleko zagęszczone, listki waflowe, masło, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kawa naturalna mielona, substancje żelujące: agar, aromaty, spirytus, enzym,: inwertaza, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, barwniki. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 47%. Opakowanie: każdy cukierek pakowany pojedynczo w pergamin kolorowany z nadrukiem w torbie lub kartonie o wadze 2,5g - kg 200 15. Herbatniki typu PETIT BUERRE 15842300-5 Skład: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, skrobia ziemniaczana, cukier inwertowany, serwatka w proszku ( z mleka), emulgator- lecytyna sojowa, sól, substancje spulchniające, regulator kwasowości, aromat (wanilia). Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych, laskowych i migdałów. Opakowanie jednostkowe- folia przeźroczysta z nadrukiem. Waga 100g - kg 300 16. Ciastka maślane 15842300-5 Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, masła (5%), skrobia ziemniaczana, glukoza w proszku, żółtko jaja w proszku, sól spożywcza, substancje spulchniające ( E500, E504), aromat. Mogą zawierać śladowe ilości orzechów. Waga 160g- pudełko kartonowe kolorowane z nadrukiem. - kg 100 17. Ciastka czekoladowe 15842300-5 Ciasteczka o smaku czekoladowym, składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, cukier, skrobia ziemniaczana, kakao niskotłuszczowe, glukoza w proszku, żółtko jaja w proszku, czekolada, sól spożywcza, substancje spulchniające, aromat. Mogą zawierać śladowe ilości orzechów oraz tłuszcz mleczny. Opakowanie: pudełko kartonowe kolorowane z nadrukiem. Waga 160g - kg 100 18. Pierniki w czekoladzie 15842300-5 Składniki: mąka pszenna, czekolada 28%, cukier, mąka żytnia, miód, syrop, glukoza, substancja spulchniająca, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel E150c, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330. Opakowanie: pergamin kolorowany z nadrukiem. Waga 132g - kg 100 19. Cukierki czekoladowe typu ZŁOTE PRALINY 15842300-5 Cukierki czekoladowe z nadzieniem orzechowym, z adwokatem, pistachio, kakaowym. Każdy cukierek pakowany oddzielnie w folie aluminiową, kolorowaną z nadrukiem. Waga 420g - kg 100 20. Czekolada mleczna Bakaliowa 15842100-3 Skład: cukier, miazga kakaowa, rodzynki (13%), tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, orzechy arachidowe (9,8%), laktoza i białka mleka, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, emulgatory ( lecytyna sojowa i E476), orzechy laskowe (0,1%), aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów i białek pszenicy. Opakowanie jednostkowe- pergamin kolorowany z nadrukiem 100g - kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier 15831200-4 Cukier biały KN, kat. 1, drobno rozdrobniony, barwa biała, konsystencja sypka, drobnoziarnista bez grudek. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: torebka papierowa 1 kg , opakowanie zbiorcze zgrzewalne 10-12 kg - Kg 10000 2. Cukier puder 15831200-4 Cukier puder otrzymany z cukru kryształu, barwa biała, konsystencja i struktura sypaka bez grudek. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe: torebka papierowa, waga 0,5 kg opakowanie zbiorcze zgrzewalne 5-6 kg - kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.