Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-09
Stargard Szczeciński: Dostawa dań gotowych, zup oraz konserw odpowiadających normom posiłków profilaktycznych
Numer ogłoszenia: 201799 - 2009; data zamieszczenia: 09.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Składnic Lasów Państwowych w Stargardzie Szczecińskim , ul. Wojska Polskiego 119, 73-110 Stargard Szczeciński, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 5771832, faks 091 5772899.
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.lasy.szczecin.gov.pl/zsstargard
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna LP nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa dań gotowych, zup oraz konserw odpowiadających normom posiłków profilaktycznych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa posiłków profilaktycznych. Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiot zamówienia stanowią dania gotowe, zupy oraz konserwy odpowiadające normom posiłków profilaktycznych . a) Dania gotowe Fasola z kiełbasą po bretońsku min. słoik 540 ml, masa netto min. 540 g min. 950 kcal 8350 szt. Fasola z boczkiem po bretońskumin. Słoik 540 ml, masa netto min. 540 g, min. 950 kcal 490 szt. Leczo pieczarkowe z kiełbasą min. słoik 540 ml, masa netto min. 500 g min. 950 kcal 2190 szt. Gołąbki w sosie pomidorowymmin. słoik 540 ml, masa netto min. 500 g min. 950 kcal 8980 szt. Gulasz wołowy w sosie węgierskimmin. słoik 540 ml, masa netto min. 520 g min. 950 kcal 4890 szt. Klopsiki w sosie koperkowym min. słoik 540 ml, masa netto min. 510 g min. 950 kcal 1130 szt. Klopsiki w sosie pieczarkowymmin. słoik 540 ml, masa netto min. 510 g min. 950 kcal 1390 szt. Klopsiki w sosie pomidorowymmin. słoik 540 ml, masa netto min. 510 g min. 950 kcal 4020 szt. Pulpety w sosie pomidorowymmin. słoik 540 ml, masa netto min 510 g min. 950 kcal 2440 szt. Bigos min. Słoik 540 ml, masa netto min. 540 g min. 950 kcal 1000 szt. Kiełbasa domowa min. Słoik 540 ml, masa netto min. 510 g min. 950 kcal 1000 szt. Pasztet domowy min. Słoik 540 ml, masa netto min. 510 g min. 950 kcal 1000 szt b) Zupy Gulaszowa min. słoik 720 ml, masa netto min. 680 g min. 950 kcal 2000 szt. Fasolowa na wędzoncemin. Słoik 720 ml, masa netto min. 680 g min. 950 kcal 2000 szt. Kapuśniak na wędzoncemin. słoik 720 ml, masa netto min. 680 g min. 950 kcal 1500 szt. Grochówka na wędzoncemin. Słoik 720 ml, masa netto min. 680 g min. 950 kcal 1500 szt. Żurek z kiełbasą min. Słoik 720 ml, masa netto min. 680 g min. 950 kcal 1000 szt. Flaki wieprzowe w rosolemin. Słoik 720 ml, masa netto min. 680 g min. 950 kcal 1000 szt. c) Konserwy Gulasz angielski puszka 300 g, 500 szt. Konserwa turystyczna puszka 300 g, 500 szt. Konserwa tyrolska puszka 300 g, 500 szt. Golonka wieprzowa puszka 300 g 500 szt. Przysmak śniadaniowy puszka 300 g, 500 szt..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00 - Dania gotowe 15.89.11.00 - Zupy mięsne 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłacenia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w ustawie oraz siwz , tj: 1) posiadają uprawnienia niezbędne do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania wyżej wymienionych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą (spełnia - niespełna).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej ustawą, Zamawiający żąda przedłożenia następujących dokumentów: 1.1. Oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. zgodnie z treścią załącznika nr 2 do druku oferty. 1.2. Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 1.3. Aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Uwaga : Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa pkt 1.2-1.3, składa dokumenty określone w § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19.05.2006 r w sprawie rodzajów dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form , w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U.nr 87 , poz. 605)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 60
- 2 - Jakość - 40
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lasy.szczecin.gov.pl/zsstargard.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Składnic Lasów Państwowych w Stargardzie Szczecińskim
ul. Wojska Polskiego 119
73-110 Stargard Szczeciński.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.11.2009 godzina 08:30, miejsce: pokój nr 109 w Zespole Składnic Lasów Państwowych, ul. Wojska Polskiego 119, 73-110 Stargard Szczeciński.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części: konserwy i przetwory z mięsa i ryb; produkty przemiału ziarna; różne produkty spożywcze; produkty mleczarskie dla DPS Ruda Różaniecka
- Sukcesywną dostawę artykułów spożywczych z podziałem na części dla Szkoły Podstawowej Nr 1 w Sopocie z podziałem na 8 części
- Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
- Dostawa różnych artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





