Og³oszenie z dnia 2024-12-20
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00640457/01 - Og³oszenie z dnia 2024-12-09
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawa sosów, zup i przypraw przetworzonych dla KPW ¦winouj¶cie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Komenda Portu Wojennego ¦winouj¶cie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 811143594
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Steyera 28
1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦winouj¶cie
1.5.3.) Kod pocztowy: 72-600
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciñski
1.5.7.) Numer telefonu: 264 24 25 81
1.5.8.) Numer faksu: 261 24 23 09
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: kpw.zp@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://platformazakupowa.pl/pn/kpws_wp
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/kpws_wp1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa sosów, zup i przypraw przetworzonych dla KPW ¦winouj¶cie.2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-11217607-4ba2-4f6e-956a-159abad03e68
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00665564
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-12-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00036231/16/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.13 Zakup ¿ywno¶ci - dostawa zup, sosów i przypraw przetworzonych dla KPW ¦winouj¶cie.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00640457
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 31/KPW/¯YWN/2024
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.3.) Warto¶æ zamówienia: 216020,07 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa sosów, zup i przypraw przetworzonych dla KPW ¦winouj¶cie zgodnie z formularzem ofertowym i cenowym okre¶lonym w za³±czniku nr 1 i 1a do SWZ.
Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia poszczególnych produktów zawarty jest w za³±czniku nr 3 do SWZ.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15891000-0 - Zupy i buliony
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê uniewa¿nieniem
5.2.) Podstawa prawna uniewa¿nienia postêpowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna uniewa¿nienia postêpowania:
Oferta Wykonawcy Przedsiêbiorstwo Produkcyjno – Handlowe POLARIS zosta³a odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, poniewa¿ jej tre¶æ jest niezgodna z warunkami zamówienia.Pozycja W£OSZCZYZNA SUSZONA w formularzu cenowym za³±cznik nr 2 do SWZ Zamawiaj±cy wymaga³ zgodnie z Minimalnymi Wymaganiami Jako¶ciowymi w pkt. 3 Masa netto gramatury:
- 100 g
- 250 g
- 500 g
Wykonawca zaproponowa³ w formularzu cenowym produkt opakowanie o gramaturze 1 kg.
W zwi±zku z powy¿szym Zamawiaj±cy odrzuci³ ofertê Wykonawcy Przedsiêbiorstwo Produkcyjno – Handlowe POLARIS jako niezgodn± z warunkami zamówienia – opisem przedmiotu zamówienia (w za³±czeniu kopia formularza cenowego oraz minimalnych wymagañ jako¶ciowych).
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
INNE PRZETARGI Z ¦WINOUJ¦CIA
- Wykonanie wewnêtrznych instalacji oddymiania klatek schodowych A i B wraz z wymian± stolarki okiennej
- Remont wolnostoj±cego trzyklatkowego budynku wielorodzinnego w ¦winouj¶ciu przy ulicy Konstytucji 3 Maja 17, 17A, 17B
wiêcej: przetargi w ¦winouj¶ciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Przedszkola Publicznego nr 1 z Oddzia³ami Integracyjnymi w O¿arowie Mazowieckim
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby Krakowskiego Centrum Seniora - dostawa artyku³ów zbo¿owych, przetworów, przypraw, s³odyczy.
- "Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Szko³y Podstawowej z Oddzia³ami Integracyjnymi im ks. Jana Twardowskiego w Turo¶li w roku szkolny 2025/2026"
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ogólnospo¿ywczych dla Krajowej Szko³y S±downictwa i Prokuratury (lokalizacja Dêbe)
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Zak³adu Aktywno¶ci Zawodowej w Radziejowie
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki internatu Zespo³u Szkó³ Drzewnych w Bydgoszczy
wiêcej: Przyprawy i przyprawy korzenne »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.