eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoninSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2026



Ogłoszenie z dnia 2025-12-03

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2026

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE NR 7 "BOLEK I LOLEK"

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 301508547

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 30

1.5.2.) Miejscowość: Konin

1.5.3.) Kod pocztowy: 62-510

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL414 - Koniński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dyrekcja@przedszkole7konin.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://przedszkole7konin.edu.pl/bip/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2026

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0d1be57c-6f8f-40aa-b98d-0630d4087622

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00573498

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-03

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00573148/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2026

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0d1be57c-6f8f-40aa-b98d-0630d4087622

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Adres strony internetowej prowadzonego postępowania - https://ezamowienia.gov.pl Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „Przeglądaj postępowania/konkursy”).
Identyfikator (ID) postępowania na Platformie e-Zamówienia - ocds-148610-0d1be57c-6f8f-40aa-b98d-0630d4087622
Sposób porządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym3 lub podpisem osobistym4, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 25 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Przedszkole nr 7 „Bolek i Lolek” w Koninie/Placówka reprezentowana przez Dyrektora, z siedzibą w Konin, ul. Kolejowa 30, tel. 63 242 14 67, e-mail: dyrekcja@przedszkole7konin.edu.pl
2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – Marika Tomaszewska- Nowicka , jest możliwy pod adresem: Urząd Miejski w Koninie, tel. (63) 240-11-77, e-mail: marika.tomaszewska-nowicka@konin.um.gov.pl Zastępca Inspektora Ochrona Danych Osobowych - Andrzej Andrzejewski kontakt: tel. 503 906 669, e-mail: andrzej.andrzejewski-iod@konin.um.gov.pl
3. Celem przetwarzania przez placówkę jest wypełnienie obowiązków publicznych nałożonych na nią przepisami prawa. W przypadku danych osobowych dzieci jest to realizacja zadań oświatowych, dydaktycznych i wychowawczych, zagwarantowanie dziecku bezpieczeństwa oraz wypełnienie obowiązku dotyczącego uzupełniania i prowadzenia dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej. Placówka przetwarza również, dane osobowe pracowników i kontrahentów w celu prawidłowej realizacji umów o pracę bądź innych umów zlecenia.
4. W ramach wykonywania ustawowych obowiązków placówka przetwarzana dane osobowe uczniów, ich rodziców lub opiekunów prawnych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c lub art. 9 ust. 2 lit. g RODO, czyli wypełnienia przez szkołę/przedszkole/placówkę obowiązku, w ściśle określonych celach oraz zakresie, na podstawie konkretnych przepisów prawa. Przepisy te znajdują się przede wszystkim w ustawach:
a) Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. prawo oświatowe (Dz.U. z 2024 r., poz. 737)
b) Ustawa z dnia 07 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2024 r., poz. 750)
c) Ustawa z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji oświatowej (Dz.U. z 2024 r., poz. 152)
d) Ustawa z dnia 26 stycznia 1982 r. Karta Nauczyciela (Dz.U. z 2024 r., poz. 986)
e) Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 2023 r., poz. 1465 ze zm.)
f) Akty wykonawcze m.in. rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 29 sierpnia 2014 r., w sprawie sposobu prowadzenia przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentacji oraz rodzajów tej dokumentacji (Dz.U. 2024 r., poz. 50) oraz rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 01 marca 2013 r. w sprawie uzyskania stopnia awansu zawodowego przez nauczycieli (Dz.U. 2022 r., poz. 1914).
5. Placówka nie przekazuje danych osobowych do państw trzecich i organizacji międzynarodowych.
6. Przedszkole będzie udostępniać dane osobowe, jeśli będzie się to wiązało z realizacją uprawnienia bądź obowiązku wynikającego z przepisu prawa.
7. Dane osobowe bedą przetwarzane wyłącznie przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania. Dane osobowe ucznióww (rodziców/opiekunów prawnych) bedą przechowywane do zakończenia okresu, w którym uczeń korzysta z wychowania w szkole (art. 160 ust. 1 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 roku - Prawo Oświatowe), a dane pozostałych osób do zakończenia obowiązku prawnego, na podstawie którego są przetwarzane.
8. Ma Pan/Pani prawo dostępu do swoich danych osobowych, sprostowanie nieprawidłowych danych, żądania usunięcia danych oraz ograniczenia przetwarzania danych, wniesienie sprzeciwu wobec przetwarzania danych, przenoszenia dostarczonych danych.
9. Pana/Pani dane przetwarzamy na podstawie zgody. Udzielona zgoda może zostać wycofana w dowolnym momencie.
10. W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych narusza obowiązujące przepisy prawa, przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Moniuszki 1a, 00-193 Warszawa, tel. 22 531 03 00, fax. 22 531 03 01.
11. Dane osobowe nie podlegają profilowaniu ani zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PBL.271.1.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I – Ryby mrożone i wędzone
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II – Pieczywo
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III – Produkty mleczarskie
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV – Świeże warzywa i owoce
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V – Mrożone warzywa i owoce
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI – Mięso i wędliny
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VII – Artykuły spożywcze
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VIII – Woda
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IX - Jaja
Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części zamówienia – taka oferta zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp – jako niezgodna z warunkami zamówienia.
Wykaz artykułów w poszczególnych częściach zamówienia nie stanowi katalogu zamkniętego,
a Zamawiający zastrzega sobie możliwość jego modyfikacji i aktualizacji i może wymagać od Wykonawcy dostarczenia innego, pokrewnego artykułu spożywczego, którego pierwotnie nie było
w zestawieniu tabelarycznym, danej części zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, nie więcej jednak niż o 40% pierwotnej wartości brutto wskazanej w ofercie Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia zakresu rzeczowo-finansowego danej części zamówienia, jeśli będzie to wynikać z jego potrzeb i posiadania odpowiednich możliwości finansowych.
Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter kosztorysowy, określony na podstawie wykonanych dostaw, a warunki płatności zostaną określone w umowie.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, na własny koszt,
w terminach, asortymencie i ilościach, zgodnie ze zleceniami Zamawiającego.
Wykonawca jest zobowiązany do należytego zabezpieczenia dostaw na czas transportu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość zamówienia.
Artykuły dostarczane w ramach zamówienia muszą być I gatunku, najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu, zgodnie z obowiązującymi normami, atestami przydatności do spożycia, którego termin ważności upływa nie wcześniej niż 7 dni po dacie dostawy..
Każdy oferowany artykuł powinien być odpowiednio oznakowany, poprzez etykietę, zawierającą takie informacje jak: nazwa artykułu, nazwa producenta, wykaz składników, termin przydatności do spożycia.
Przedmiot zamówienia objęte każdą partią dostaw musi być świeży I gatunku, najwyższej jakości dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, ą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Dostarczone produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, o której mowa w niniejszej umowy, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w przedmiotowej ofercie.
Zamawiającemu przysługuje prawo do odmowy odebrania dostawy w przypadku gdy nie będą one spełniać wymagań określonych w SWZ i załącznikach do SWZ.
Zamówienia będą składane sukcesywnie w godzinach pracy Zamawiającego. Zamawiane dostawy muszą zostać dostarczone następnego dnia do siedziby Zamawiającego (za wyjątkiem zamówienia składanego w piątek – wówczas dostawa musi zostać zrealizowana w poniedziałek lub w następnym dniu roboczym). Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dostawy będą mogły być realizowane min. 1 raz w tygodniu a maksymalnie 5 razy w tygodniu (w dni robocze od poniedziałku do piątku).
Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować, że przedmiot zamówienia będzie zgodny z obowiązującymi przepisami i normami, a na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty (atesty, certyfikaty itp.) potwierdzające ten fakt.
Każdy dostarczany produkt powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących
w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena – waga 60,00 (maksymalnie można uzyskać 60,00 punktów)
Oferta o najniższej cenie otrzyma maksymalną ilość punktów, każdej następnej ofercie przyznaje się proporcjonalnie mniej punktów, stosując wzór:
C = ( Cmin / Cbad ) x 60,00 punktów
Cmin – cena oferty minimalnej, Cbad – cena oferty badanej

Sposób dostawy – waga 40,00 (maksymalnie można uzyskać 40,00 punktów)
Oferta uzyska liczbę punktów zależną od wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty sposobu dostawy:
- dostawa wraz z wniesieniem do magazynów Zamawiającego (dwa magazyny: jeden zlokalizowany na parterze, jeden zlokalizowany w piwnicy) – 40,00 punktów
- dostawa do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów Zamawiającego – 0,00 punktów

W przypadku gdy Wykonawca nie wskaże w formularzu oferty sposobu dostawy, wówczas Zamawiający przyjmie, że dostawa będzie wykonana wyłącznie do siedziby Zamawiającego bez wniesienia do magazynów i przyzna 0 (słownie: zero) punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: • oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, na załączniku nr 2a-2i do SWZ (składane wraz z ofertą);
• w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 – odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji (składane na wezwanie)
4. Zamawiający nie wezwie wykonawcy do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w ofercie dane umożliwiające dostęp do tych środków.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
2. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania kluczowych zadań przez wykonawcę lub poszczególnych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 60 Pzp.
4. Zamawiający będzie łącznie oceniał spełnianie przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunków udziału w postępowaniu.
5. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenia zamówienia, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, składa każdy z wykonawców na załączniku nr 2a-2i do SWZ w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
6. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie na załączniku nr 4a-4i do SWZ, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy określa projekt umowy stanowiący załącznik nr 5 do SWZ.
2. Umowa zostanie zawarta na podstawie złożonej oferty wykonawcy.
3. Zakazuje się zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy poza przypadkami określonymi w projekcie umowy oraz zmianami, które przewidziano w art. 455 ustawy Pzp. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia określa projekt umowy stanowiący załącznik nr 5 do SWZ.
4. Zamawiający nie uwzględnił aspektów społecznych, środowiskowych, innowacyjnych lub etykiet związanych z realizacją zamówienia.
5. Zamawiający informuje, że na każdą cześć zamówienia zostanie zawarta odrębna umowa z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-12 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-12 12:05

8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-10

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Zamawiający powiadomi wybranego wykonawcę o miejscu i terminie podpisania umowy, a wykonawca będzie zobowiązany do jej podpisania.
2. Umowa w sprawie zamówienia publicznego zostanie zawarta, z uwzględnieniem art. 577 Pzp w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Umowa może zostać zawarta przed upływem tego terminu, jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia złożono tylko jedną ofertę.
3. Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana, jako najkorzystniejsza uchyla się od zawarcia umowy, Zamawiający może dokonać ponownego badania i oceny ofert spośród ofert pozostałych
w postępowaniu oraz wybrać najkorzystniejszą ofertę albo unieważnić postępowanie.
4. W przypadku wyboru oferty złożonej przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zamawiający zastrzega sobie prawo żądania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
1. Środki ochrony prawnej przysługują wykonawcy oraz innemu podmiotowi, jeżeli ma lub miał interes w uzyskaniu zamówienia oraz poniósł lub może ponieść szkodę w wyniku naruszenia przez zamawiającego przepisów ustawy Pzp.
2. Szczegółowe informacje dotyczące środków ochrony prawnej określa Dział IX ustawy Pzp.

1. Formularz oferty – załącznik nr 1a-1i (cz. I-IX)
2. Formularz cenowy – załącznik nr 1aa-1ii (cz. I-IX)
3. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 2a-2i (cz. I-IX)
4. Zobowiązanie innego podmiotu – załącznik nr 3a-3i (cz. I-IX)
5. Oświadczenie wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia – załącznik nr 4a-4i (cz. I-IX)
6. Projekt umowy – załącznik nr 5
7. Opis przedmiotu zamówienia – załącznik nr 6 – zbiorczy dla cz. I-IX

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.