Ogłoszenie z dnia 2025-12-01
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W PUŁAWACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061546237
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Wacława Sieroszewskiego 1
1.5.2.) Miejscowość: Puławy
1.5.3.) Kod pocztowy: 24-100
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski
1.5.7.) Numer telefonu: 818863837
1.5.8.) Numer faksu: 818863837
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pzwik.pulawy.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zkz.pulawy.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dbe0efff-0330-44fc-9810-58c2de0d600b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00567323
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-01
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00489167/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcestwna dostawa artykułów spożywczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-dbe0efff-0330-44fc-9810-58c2de0d600b3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-dbe0efff-0330-44fc-9810-58c2de0d600b
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca chcący wziąć udział w postępowaniu musi posiadać konto „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia. Zasady zakładania kont oraz korzystania z Platformy określa Regulamin dostępny na https://ezamowienia.gov.pl
oraz w zakładce „Centrum Pomocy”. Publiczna dokumentacja postępowania jest dostępna bez logowania.
Dokumenty elektroniczne oraz cyfrowe odwzorowania muszą być sporządzane zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych. Dokumenty wskazane w rozdziale XII ust. 6 SWZ sporządza się w formatach określonych w rozporządzeniu KRI i przekazuje jako załączniki. W przypadkach, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, regulacje te nie mają bezpośredniego zastosowania.
Inne informacje i oświadczenia przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
1. w formatach zgodnych z rozporządzeniem KRI (w formie załącznika), lub
2. jako tekst wpisany bezpośrednio w treści wiadomości (np. w „Formularzu do komunikacji”).
Dokumenty zawierające tajemnicę przedsiębiorstwa należy przekazać w wydzielonym, oznaczonym pliku z nazwą „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
Komunikacja w postępowaniu (z wyłączeniem składania ofert) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji”, służących do przesyłania wezwań, zawiadomień, pytań i odpowiedzi. Możliwe jest dołączanie załączników. Dokumenty podpisywane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, zaufanym lub osobistym mogą mieć podpis wewnętrzny lub zewnętrzny – odpowiednio przekazuje się dokument z wszytym podpisem albo dokument i plik podpisu.
Pełne korzystanie z formularzy wymaga konta „Wykonawcy” i logowania do Platformy. Do zadawania pytań dotyczących SWZ wystarczy konto uproszczone. Wysłane i odebrane wiadomości widoczne są w zakładce „Komunikacja”.
Maksymalna wielkość załączników przesyłanych przez formularze wynosi 150 MB. Minimalne wymagania techniczne oraz specyfikację połączenia określa Regulamin Platformy.
W przypadku problemów technicznych dostępne jest wsparcie pod numerem (32) 77 88 999 lub poprzez formularz zgłoszeniowy na stronie Platformy w zakładce „Moje zgłoszenia w Centrum pomocy”.
Zamawiający zaleca komunikację przez Platformę e-Zamówienia. Dopuszcza również kontakt e-mailowy: sekretariat@pzwik.pulawy.pl
(z wyłączeniem składania ofert).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): zgodnie z SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): zgodnie z SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: Zp/1/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy mięsa , produktów mięsnych i wędlin do stołówki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15131500-0 - Produkty drobiowe
15131130-5 - Wędliny
15111000-9 - Mięso wołowe
15113000-3 - Wieprzowina
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy mleka i przetworów mlecznych do stołówki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy ryb i ryb przetworzonych do stołówki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy ziemniaków, warzyw korzeniowych i bulwiastych i warzyw liściastych oraz owoców południowych i krajowych do stołówki.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221120-3 - Warzywa bulwiaste
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03221110-0 - Warzywa korzeniowe
03221300-9 - Warzywa liściaste
03222110-7 - Owoce tropikalne
03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich na stołówkę.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy różnych produktów spożywczych i jaj do stołówki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15411200-4 - Olej spożywczy
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do stołówki.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający dokona oceny ofert, które nie zostaną odrzucone.
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
Kryterium wyboru Waga
Cena (A) 60 %
Termin płatności (B) 30 %
Realizacja dostaw w soboty (C) 10 %
Za ofertę najkorzystniejszą będzie uznana oferta, która przy uwzględnieniu powyższych kryteriów i ich wag otrzyma najwyższą
punktację. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że dwie lub więcej ofert otrzyma taką
samą punktację, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną
1) Ocena w zakresie kryterium „Cena” (A) będzie dokonywana na podstawie ilości punktów otrzymanych przy zastosowaniu
następującego wzoru:
oferta z najniższą ceną ( spośród ofert nie odrzuconych)
A = ------------------------------------------------------------------------------- x 60
cena oferty ocenianej
A = liczba otrzymanych punktów
Obliczenia ceny dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Maksymalnie oferta może otrzymać 60 punktów w ramach tego kryterium.
2) W zakresie kryterium „Termin płatności” (B) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia Wykonawcy
zawartego w formularzu ofertowym w następujący sposób:
Termin płatności wyrażony w dniach liczony od dnia wystawienia faktury
Wartość w punktach
Termin płatności: 7 dni 0 pkt
Termin płatności: 14 dni 10 pkt
Termin płatności: 21 dni 20 pkt
Termin płatności: 30 dni 30 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 30 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Minimalny termin płatności wynosi 7 dni od dnia wystawienia faktury.
3) W zakresie kryterium „Realizacja dostaw w soboty” (C) Zamawiający będzie przyznawał punkty na podstawie oświadczenia
Wykonawcy zawartego w formularzu ofertowym, w następujący sposób:
Realizacja dostaw w soboty Wartość w punktach
Realizacja dostaw w soboty 10 pkt
Brak realizacji dostaw w soboty 0 pkt
Maksymalnie oferta może otrzymać 10 punktów w ramach tego kryterium.
[Uwaga!] Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o nierealizowaniu dostaw w soboty oznacza, że Zamawiający będzie mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 5 dni w
tygodniu (tj. od poniedziałku do piątku).
Złożenie przez Wykonawcę w formularzu ofertowym oświadczenia o realizowaniu dostaw w sobotę oznacza, że Zamawiający będzie
mógł żądać od Wykonawcy dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego przez 6 dni w tygodniu (tj. od
poniedziałku do soboty).
Łączna ocena oferty obliczona zostanie w oparciu o wzór: OF = A + B +C
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiająca najkorzystniejszy bilans kryteriów
oceny ofert, o których mowa w ust. 1 dla danej części zamówienia. Ocena łączna oferty stanowi sumę punktów uzyskanych w
ramach poszczególnych kryteriów. Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Uzyskana
liczba punktów w ramach kryterium zaokrąglana będzie do drugiego miejsca po przecinku. Oferta może uzyskać maksymalnie 100
punktów. Zamawiający poinformuje o wyborze oferty na zasadach określonych w ustawie.
3. Informacja o przewidywanym wyborze najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej wraz z informacjami, o
których mowa w art. 230 ustawy, jeżeli zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną:
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.
4. W przypadkach określonych w ustawie zamawiający poinformuje o unieważnieniu postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Realizacja dostaw w soboty
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Nie
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Nie dotyczy
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku wykonawcy ustanawiająpełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty. Jeżeli w imieniu wykonawcy
działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów -dołączyć wymagany odpis lub
informacja z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub inny właściwy
rejestr, zamawiający żąda od wykonawcy pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do
reprezentowania wykonawcy. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w zdaniu
pierwszym, jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile wykonawca
wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez
Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w zał. Nr 3a do SWZ, składa każdy z wykonawców. Pozostałe wymagania w
tym zakresie zostały wskazane w SWZ
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z § 9 i 12 umowy7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-11 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-dbe0efff-0330-44fc-9810-58c2de0d600b
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-11 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-10
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: sukcesywnie od daty podpisania umowy do 31.12.2025 r. Zamawiający przewiduje również wykluczenie z postępowania Wykonawcę w stosunku do którego zachodzą okoliczności, o których mowa w art. 7 ust.1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniuagresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. 2025 poz. 514 ze zm.). Ilekroć w Ogłoszeniu jest mowa o ustawie należy przez to rozumieć ustawę z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych
(Dz.U. 2024 poz. 1320 ze zm.). Ilekroć w Ogłoszeniu jest mowa o SWZ należy przez to rozumieć Specyfikację Warunków Zamówienia w niniejszym postępowaniu
INNE PRZETARGI Z PUŁAW
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- "Sprzątanie pomieszczeń biurowych w budynkach Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Puławach w okresie styczeń - grudzień 2026 r."
- Budowa kontenerowej stacji transformatorowej wraz z instalacją Sn i NN dla potrzeb zasilania stacji ładowania pojazdów oraz dostawa i montaż stacji ładowania pojazdów elektrycznych
- Sukcesywna dostawa materiału do zwalczania śliskości zimowej na drogach tj. soli drogowej.
- Świadczenie usługi cateringowej w formie przygotowania i dostarczania obiadów, podwieczorków i artykułów suchych dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w 2026 r.
więcej: przetargi w Puławach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku na potrzeby Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 1 w Gdańsku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej Nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Tadeusza Kościuszki w Pułtusku w podziale na 9 części
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 11 z Oddziałami Integracyjnymi im. gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza w Suwałkach w 2026 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek szkolnych na terenie gminy Lubaczów - część II
- DOSTAWĘ MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH, MIĘSA DROBIOWEGO I WYROBÓW DROBIOWYCH, KONSERW MIĘSNYCH ORAZ RYB PRZETWORZONYCH I KONSERWOWYCH
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi im. 4 Pułku Strzelców Podhalańskich w Cieszynie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





