eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Elbląg › USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2024 R.



Ogłoszenie z dnia 2023-12-21


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2024 R.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 281385396

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kwiatkowskiego 15

1.5.2.) Miejscowość: Elbląg

1.5.3.) Kod pocztowy: 82-300

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 21wog@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://21wog.wp.mil.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://portal.smartpzp.pl/21wog

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2024 R.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6a698c45-853f-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00566634

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00127407/21/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.14 PRZEGLĄDY, NAPRAWA I KONSERWACJA URZĄDZEŃ GASTRONOMICZNYCH

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00510248

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: 21WOG-SZP.2712.76.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 166082,80 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 1
Usługa naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w GZ Elbląg i Braniewo
Przedmiotem zamówienia są usługi:
- naprawa sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- przeglądy kwartalne sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- bezpłatny udział w komisyjnej ocenie stanu technicznego sprzętu objętego umową;
na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz jednostek i instytucji znajdujących się na jego zaopatrzeniu.
Miejsca realizacji usług:
- Elbląg, ul. Łęczycka 10-12;
- Elbląg,ul. Królewiecka 169;
- Elbląg, ul. Królewiecka 165;
- Elbląg, ul. Królewiecka 130;
- Elbląg, ul. Kwiatkowskiego 15;
- Braniewo, ul. Sikorskiego 41;
- Braniewo, ul. Sucharskiego 19.
1. Informacyjny wykaz sprzętu podlegającego naprawa i serwisowaniu zawiera załącznik nr 1b do opisu przedmiotu zamówienia.
2. Wykaz czynności oraz normy czasowe zawarto w normatywie czasowym – załączniki nr 1a do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia (przeglądy kwartalne wykonywane raz w kwartale, awaryjne naprawy bieżące sprzętu będącego w użytkowaniu). W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21WOG nieujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego wraz z wyceną usługi. Każdorazowo przed wykonaniem przeglądu kwartalnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą jemu podlegać.
Planowana ilość roboczogodzin do realizacji usługi naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w trakcie trwania umowy jest ilością szacunkową i wynosi: 1200,00.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości roboczogodzin. Ilość roboczogodzin może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia, przy zastrzeżeniu, że sumaryczny koszt usługi nie przekroczy kwoty, którą zamawiający przeznaczył na sfinansowanie zamówienia.
Wykonawca akceptuje fakt, iż ilości roboczogodzin są ilościami szacunkowymi i służyć będą wyłącznie do wyliczenia ceny oferty i wyboru Wykonawcy. Użyta przez Wykonawcę, (który złoży ofertę najkorzystniejszą) do obliczenia ceny oferowanej, cena jednostkowa roboczogodziny będzie stała w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający podał szacunkową ilość roboczogodzin służącą jedynie do dokonania wyboru oferty. Zamawiający nie ponosi konsekwencji finansowych zmniejszenia ilości roboczogodzin. Wykonawcy należy się wynagrodzenie za faktycznie wykonaną usługę.
3. Usługę może realizować Wykonawca, który posiada świadectwo kwalifikacyjne uprawniające do wykonywania pracy na stanowisku eksploatacji w zakresie: obsługi, konserwacji, remontów, montażu, przeglądów kontrolno–pomiarowym dla urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych (Dz.U.2022 r. poz. 1392; rozporządzenie z dnia 1 lipca 2022 r. ), który posiada certyfikację przez cały okres realizacji umowy
w zakresie: czynności w zakresie instalacji, kontroli szczelności, konserwacji lub serwisowania urządzeń chłodniczych, klimatyzacyjnych zawierających substancje kontrolowane oraz obrotu tymi substancjami, na podstawie art. 20 ust. 4 ustawy z dnia 15.05.2015 r. o substancjach zubożających warstwę ozonową oraz o niektórych fluorowanych gazach cieplarnianych (Dz. U. 2020 r. poz. 2065 z dn. 23.11.2020 r.). Wykonawca każdorazowo na żądanie Zamawiającego ma obowiązek przedstawić do wglądu powyższe dokumenty.
4. Usługę może realizować tylko Wykonawca dysponujący wyposażeniem do wykonywania prac z substancjami kontrolowanymi zgodnie z Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 07 grudnia 2017 r. w sprawie minimalnego wyposażenia technicznego, procedur oraz systemu dokumentowania czynności przy prowadzeniu działalności polegającej na instalowaniu, konserwacji lub serwisowaniu, naprawie lub likwidacji urządzeń, zawierających fluorowane gazy cieplarniane (Dz.U. 2017 poz. 2417). Odpowiedzialność za wszelkie potencjalne naruszenia w tym względzie jest po stronie Wykonawcy.
5. Wykonawca udziela 6 miesięcznej gwarancji (rękojmi) na wykonane naprawy oraz potwierdza wykonanie naprawy, podłączenia a także przeglądu w dowodzie urządzenia oraz Zamawiający wymaga udzielenia minimum 12 miesięcznej gwarancji na zamontowane części zamienne.
6. Wykonawca przystąpi do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wskazanych przez Zamawiającego po zgłoszeniu awarii w czasie określonym w formularzu ofertowym bez względu na dni ustawowo wolne od pracy.
Jednakże Zamawiający nie dopuszcza czasu dłuższego niż 72 godziny od momentu zgłoszenia Wykonawcy.
7. Wykonawca do wykonywania napraw i remontów sprzętu będzie używał części nowe, niepoddawane regeneracji, o jakości technicznej, co najmniej takiej samej jak zamontowane oryginalnie, do produkcji których nie użyto składników uprzednio eksploatowanych, uzupełnianych bądź przerabianych. Ponadto w ramach usługi Wykonawca zobowiązuje się do utylizacji zużytych bądź niesprawnych części zgodnie z aktualnie obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
8. Każdorazowo po dokonaniu naprawy lub przeglądzie kwartalnym, instalacji sprzętu Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej kartę wykonania usługi zawierającą dane adresowe Wykonawcy i Zamawiającego wraz z kosztorysem wykonanych usług, w której wyszczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy wraz z ich ceną zakupu oraz cenę i ilość roboczogodzin. Dodatkowo umieści informacje o terminie (data przyjęcia usługi do realizacji i datę wykonania usługi) i miejscu (nazwa magazynu, kuchni, pododdziału) wykonania usługi, jej rodzaj oraz nazwę sprzętu podlegającego wykonywanym czynnością z podaniem numeru rejestrowego jego „Dowodu Urządzenia” (dla sprzętu określonego w Załączniku Nr 1 Rozdz. VI do Poleceniu Nr 18 Szefa Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych z dnia 09 maja 2023 r. w sprawie wartości pieniężnych norm rzeczowych, zasad gospodarowania sprzętem służby żywnościowej powszechnego użytku oraz urządzeniami i środkami do higienizacji. Przykładowy wzór karty wykonania usługi zawiera załącznik 1c.
9. Do każdej pozycji w kosztorysie wykonanej usługi przypisana zostanie strona, tabela oraz nr czynności wg normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu gastronomicznego lub chłodniczego (określającego ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność) wg załącznika nr 1a.
10. W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego nie ujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, wskazanym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego określające zakres i przedmiot wykonania usługi oraz jej wycenę. W powyższych przypadkach rozliczenie usługi następuje analogicznie jak w przypadku sprzętu wyszczególnionego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”.
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia wartości użytych materiałów
i części w ramach naprawy. Wykonawca na każdorazowo na żądanie Zamawiającego przedstawi do wglądu dowód zakupu wskazanej części lub materiału.
12. Usterki sprzętu i urządzeń Służby Żywnościowej wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania, natomiast wymagające specjalistycznych napraw przewożone będą do naprawy w warsztacie Wykonawcy po uzgodnieniu z Zamawiającym.
13. Termin wykonania naprawy wynosi maksymalnie do 72 godziny od chwili rozpoczęcia naprawy. Wskazany termin nie dotyczy napraw, których prawidłowe wykonanie jest możliwe wyłącznie w warsztacie Wykonawcy. W przypadku konieczności naprawy w warsztacie Wykonawca każdorazowo będzie zobowiązany do określenia terminu wykonania naprawy, przy czym nie będzie on dłuższy niż 7 dni roboczych od momentu powiadomienia przez Zamawiającego o konieczności dokonania naprawy. Wskazany termin nie dotyczy szczegółowych napraw realizowanych przy udziale wyspecjalizowanych firm wynikających z dokumentacji technicznej sprzętu lub praw producenta.
14. W przypadkach szczególnych na pisemny wniosek Wykonawcy Zamawiający może przedłużyć termin naprawy maksymalnie o 7 dni roboczych. Wniosek Wykonawcy musi zawierać uzasadnienie i będzie podlegał każdorazowo ocenie przez Zamawiającego.
15. Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego, ponosi Wykonawca we własnym zakresie.
16. Zamawiający nie dopuszcza możliwości stosowania przez Wykonawcę narzutu, marży na zużyte materiały
i części.

17. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 4 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 50880000-7 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji wyposażenia hotelowego i restauracyjnego

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania

71630000-3 - Usługi kontroli i nadzoru technicznego

71631200-2 - Usługi kontroli technicznej samochodów

4.5.5.) Wartość części: 104894,40 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 2
Usługa naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w GZ Morąg i Bartoszyce.

Przedmiotem zamówienia są usługi:
- przeglądy kwartalne sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- naprawa sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- bezpłatny udział w komisyjnej ocenie stanu technicznego sprzętu objętego umową;
na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz jednostek i instytucji znajdujących się na jego zaopatrzeniu.

Miejsca realizacji usług:
- Bartoszyce, ul. Wojska Polskiego 4;
- Morąg, Al. Wojska Polskiego 33.


1. Informacyjny wykaz sprzętu podlegającego naprawa i serwisowaniu zawiera załącznik nr 1b do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia.
2. Wykaz czynności oraz normy czasowe zawarto w normatywie czasowym – załączniki
nr 1a do niniejszego opisu przedmiotu zamówienia (przeglądy kwartalne wykonywane raz w kwartale, awaryjne naprawy bieżące sprzętu będącego w użytkowaniu). W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21WOG nieujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego wraz z wyceną usługi. Każdorazowo przed wykonaniem przeglądu kwartalnego Zamawiający określi egzemplarze sprzętu, które będą jemu podlegać.
3. Planowana ilość roboczogodzin do realizacji usługi naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w trakcie trwania umowy jest ilością szacunkową i wynosi: 700,00. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości roboczogodzin.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości roboczogodzin. Ilość roboczogodzin może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia, przy zastrzeżeniu, że sumaryczny koszt usługi nie przekroczy kwoty, którą zamawiający przeznaczył na sfinansowanie zamówienia.
Wykonawca akceptuje fakt, iż ilości roboczogodzin są ilościami szacunkowymi i służyć będą wyłącznie do wyliczenia ceny oferty i wyboru Wykonawcy. Użyta przez Wykonawcę, (który złoży ofertę najkorzystniejszą) do obliczenia ceny oferowanej, cena jednostkowa roboczogodziny będzie stała w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający podał szacunkową ilość roboczogodzin służącą jedynie do dokonania wyboru oferty. Zamawiający nie ponosi konsekwencji finansowych zmniejszenia ilości roboczogodzin. Wykonawcy należy się wynagrodzenie za faktycznie wykonaną usługę.
4. Usługę może realizować Wykonawca, który posiada świadectwo kwalifikacyjne uprawniające do wykonywania pracy na stanowisku eksploatacji w zakresie: obsługi, konserwacji, remontów, montażu, przeglądów kontrolno–pomiarowym dla urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych (Dz.U.2022 r. poz. 1392; rozporządzenie z dnia 1 lipca 2022 r. ), który posiada certyfikację przez cały okres realizacji umowy
w zakresie: czynności w zakresie instalacji, kontroli szczelności, konserwacji lub serwisowania urządzeń chłodniczych, klimatyzacyjnych zawierających substancje kontrolowane oraz obrotu tymi substancjami, na podstawie art. 20 ust. 4 ustawy z dnia 15.05.2015 r. o substancjach zubożających warstwę ozonową oraz o niektórych fluorowanych gazach cieplarnianych (Dz. U. 2020 r. poz. 2065 z dn. 23.11.2020 r.). Wykonawca każdorazowo na żądanie Zamawiającego ma obowiązek przedstawić do wglądu powyższe dokumenty.
5. Usługę może realizować tylko Wykonawca dysponujący wyposażeniem do wykonywania prac z substancjami kontrolowanymi zgodnie z Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 07 grudnia 2017 r. w sprawie minimalnego wyposażenia technicznego, procedur oraz systemu dokumentowania czynności przy prowadzeniu działalności polegającej na instalowaniu, konserwacji lub serwisowaniu, naprawie lub likwidacji urządzeń, zawierających fluorowane gazy cieplarniane (Dz.U. 2017 poz. 2417). Odpowiedzialność za wszelkie potencjalne naruszenia w tym względzie jest po stronie Wykonawcy.
6. Wykonawca udziela 6 miesięcznej gwarancji (rękojmi) na wykonane naprawy oraz potwierdza wykonanie naprawy, podłączenia a także przeglądu w dowodzie urządzenia oraz Zamawiający wymaga udzielenia minimum 12 miesięcznej gwarancji na zamontowane części zamienne.
7. Wykonawca przystąpi do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wskazanych przez Zamawiającego po zgłoszeniu awarii w czasie określonym w formularzu ofertowym bez względu na dni ustawowo wolne od pracy.
Jednakże Zamawiający nie dopuszcza czasu dłuższego niż 72 godziny od momentu zgłoszenia Wykonawcy.
8. Wykonawca do wykonywania napraw i remontów sprzętu będzie używał części nowe, niepoddawane regeneracji, o jakości technicznej, co najmniej takiej samej jak zamontowane oryginalnie, do produkcji których nie użyto składników uprzednio eksploatowanych, uzupełnianych bądź przerabianych. Ponadto w ramach usługi Wykonawca zobowiązuje się do utylizacji zużytych bądź niesprawnych części zgodnie z aktualnie obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
9. Każdorazowo po dokonaniu naprawy lub przeglądzie kwartalnym, instalacji sprzętu Wykonawca wystawi fakturę załączając do niej kartę wykonania usługi zawierającą dane adresowe Wykonawcy i Zamawiającego wraz z kosztorysem wykonanych usług, w której wyszczególni zakres czynności oraz użyte części zamienne i materiały do naprawy wraz z ich ceną zakupu oraz cenę i ilość roboczogodzin. Dodatkowo umieści informacje o terminie (data przyjęcia usługi do realizacji i datę wykonania usługi) i miejscu (nazwa magazynu, kuchni, pododdziału) wykonania usługi, jej rodzaj oraz nazwę sprzętu podlegającego wykonywanym czynnością z podaniem numeru rejestrowego jego „Dowodu Urządzenia” (dla sprzętu określonego w Załączniku Nr 1 Rozdz. VI do Poleceniu Nr 18 Szefa Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych z dnia 09 maja 2023 r. w sprawie wartości pieniężnych norm rzeczowych, zasad gospodarowania sprzętem służby żywnościowej powszechnego użytku oraz urządzeniami i środkami do higienizacji.
10. Do każdej pozycji w kosztorysie wykonanej usługi przypisana zostanie strona, tabela oraz nr czynności wg normatywu czasowego napraw i remontów sprzętu gastronomicznego lub chłodniczego (określającego ilość roboczogodzin na wykonywaną czynność) wg załącznika nr 1a.
11. W przypadku naprawy sprzętu będącego na ewidencji 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego nie ujętego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”, wskazanym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, podstawę do wykonania usługi stanowić będzie pisemne zamówienie Zamawiającego określające zakres i przedmiot wykonania usługi oraz jej wycenę. W powyższych przypadkach rozliczenie usługi następuje analogicznie jak w przypadku sprzętu wyszczególnionego w ,,Normatywie czasowym napraw i remontów sprzętu gastronomicznego i chłodniczego”.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia wartości użytych materiałów
i części w ramach naprawy. Wykonawca na każdorazowo na żądanie Zamawiającego przedstawi do wglądu dowód zakupu wskazanej części lub materiału.
13. Usterki sprzętu i urządzeń Służby Żywnościowej wymagające nieskomplikowanych drobnych napraw, usuwane będą w miejscu ich użytkowania, natomiast wymagające specjalistycznych napraw przewożone będą do naprawy w warsztacie Wykonawcy po uzgodnieniu z Zamawiającym.
14. Termin wykonania naprawy wynosi maksymalnie do 72 godziny od chwili rozpoczęcia naprawy. Wskazany termin nie dotyczy napraw, których prawidłowe wykonanie jest możliwe wyłącznie w warsztacie Wykonawcy. W przypadku konieczności naprawy w warsztacie Wykonawca każdorazowo będzie zobowiązany do określenia terminu wykonania naprawy, przy czym nie będzie on dłuższy niż 7 dni roboczych od momentu powiadomienia przez Zamawiającego o konieczności dokonania naprawy. Wskazany termin nie dotyczy szczegółowych napraw realizowanych przy udziale wyspecjalizowanych firm wynikających z dokumentacji technicznej sprzętu lub praw producenta.
15. W przypadkach szczególnych na pisemny wniosek Wykonawcy Zamawiający może przedłużyć termin naprawy maksymalnie o 7 dni roboczych. Wniosek Wykonawcy musi zawierać uzasadnienie i będzie podlegał każdorazowo ocenie przez Zamawiającego.
16. Koszty dojazdu oraz transportu sprzętu i urządzeń od i do Zamawiającego, ponosi Wykonawca we własnym zakresie.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości stosowania przez Wykonawcę narzutu, marży na zużyte materiały i części.




17. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 4 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 50880000-7 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji wyposażenia hotelowego i restauracyjnego

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania

71631200-2 - Usługi kontroli technicznej samochodów

4.5.5.) Wartość części: 61188,40 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 127083,60 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 127083,60 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 127083,60 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: JACEK SZTAINWALD SERWIS URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH I GASTRONOMICZNYCH COOLJACK

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5781619894

7.3.3) Ulica: Robotnicza nr 51 lok. 15

7.3.4) Miejscowość: Elbląg

7.3.5) Kod pocztowy: 82-300

7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-14

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 133000,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-01-02 do 2024-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 77662,20 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 77662,20 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 77662,20 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: JACEK SZTAINWALD SERWIS URZĄDZEŃ CHŁODNICZYCH I GASTRONOMICZNYCH COOLJACK

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5781619894

7.3.3) Ulica: Robotnicza nr 51 lok. 15

7.3.4) Miejscowość: Elbląg

7.3.5) Kod pocztowy: 82-300

7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-14

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 77662,20 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-01-02 do 2024-12-31

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

1. Termin realizacji zamówienia:
Część zamówienia nr 1 i 2 – od dnia zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.