eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdyniaUsługa restauracyjna dla uczestników stacjonarnego spotkania akademickiego z fizyki realizowanego w projekcie "Zdolni z Pomorza - Uniwersytet Morski w Gdyni"



Ogłoszenie z dnia 2025-11-27

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa restauracyjna dla uczestników stacjonarnego spotkania akademickiego z fizyki realizowanego w projekcie "Zdolni z Pomorza - Uniwersytet Morski w Gdyni"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Morski w Gdyni

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000145112

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Morska 81-87

1.5.2.) Miejscowość: Gdynia

1.5.3.) Kod pocztowy: 81-225

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.7.) Numer telefonu: 55-86-421

1.5.8.) Numer faksu: 7412250

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubl@umg.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.umg.edu.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

http://e-propublico.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa restauracyjna dla uczestników stacjonarnego spotkania akademickiego z fizyki realizowanego w projekcie "Zdolni z Pomorza - Uniwersytet Morski w Gdyni"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ee9be842-54de-4d05-9e12-e6efb3c185cc

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00559928

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00005630/12/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.8 usługi restauracyjne

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 2 ustawy

3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:

Uzasadnienie prawne: art 305 ust 2
Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zamówienia z wolnej ręki, jeżeli dostawy, usługi lub roboty budowlane mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn:
a) technicznych o obiektywnym charakterze,
b) związanych z ochroną praw wyłącznych wynikających z odrębnych przepisów
- jeżeli nie istnieje rozsądne rozwiązanie alternatywne lub rozwiązanie zastępcze, a brak konkurencji nie jest wynikiem celowego zawężenia parametrów zamówienia

Uzasadnienie faktyczne: na końcu ogłoszenia

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CRZP/209/2025/AZP

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 461900 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 1320 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi restauracyjnej (przygotowanie, dostarczenie oraz obsługa) dla uczestników stacjonarnego spotkania akademickiego z fizyki (dla uczniów kl. VII i VIII SP oraz szkół ponadpodstawowych) w dniu 6 grudnia 2025 roku (sobota), które odbędzie się w budynkach Uniwersytetu Morskiego w Gdyni zlokalizowanych przy ul. Morskiej 81-87 w Gdyni 81-225.
1. Opis usługi
Usługa restauracyjna obejmuje
przygotowanie i dostarczenie zestawów lunchowych (zupa, kanapka, owoc, napoje),
zapewnienie obsługi i usług porządkowych podczas wydawania posiłku oraz po jego zakończeniu.
2. Godziny świadczenia usługi
Usługa będzie realizowana w godzinach 13:00-13:45.
Wykonawca zobowiązany jest do pełnej gotowości do serwowania posiłku najpóźniej 15 minut przed rozpoczęciem, tj. o godz. 12:45.
3. Liczba osób, dla których organizowany jest posiłek
Na spotkanie akademickie zgłoszonych jest 24 uczestników.
Zamawiający przewiduje, że ostateczna liczba uczestników może wynieść od 15 do 30 osób.
Ostateczna liczba uczestników zostanie potwierdzona przez Zamawiającego drogą mailową najpóźniej 2 dni przed wydarzeniem (do godziny 21:00 w tym dniu) i będzie wiążąca dla Wykonawcy.
4. Menu
Zestaw lunchowy dla jednego uczestnika musi zawierać:
" zupa (porcja 500 ml),
" kanapka (1 szt., 250-300 g),
" owoc (jabłko/gruszka/pomarańcza/banan, 1 szt.),
" sok 0,2 l (jabłko/pomarańcza/multiwitamina, 1 szt.),
" woda mineralna 0,5 l - gazowana/niegazowana (1 szt.)
Wykonawca zapewni możliwość wyboru owocu, smaku soku oraz rodzaju wody.
Posiłki muszą być:
" przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
" estetycznie podane,
" świeże, o wysokiej jakości smakowej i wizualnej,
" produkty przetworzonych posiadającymi aktualne terminy przydatności i wolnymi od wad jakościowych.
5. Wymagania dotyczące realizacji usługi
Wykonawca jest zobowiązany do:
" realizacji usługi w sali konsumpcyjnej - stołówce UMG;
" przygotowania i dostarczenia zestawów lunchowych zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia;
" zapewnienia świeżych produktów żywnościowych wysokiej jakości;
" przyrządzenia posiłku w dniu świadczenia usługi;
" zapewnienia wykwalifikowanej obsługi, gwarantującej sprawną i rzetelną realizację usługi;
" właściwego transportu i podania posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego;
" przewozu posiłków w higienicznych pojemnikach przy zachowaniu odpowiedniej temperatury i świeżości;
" przestrzegania przepisów BHP, sanitarnych i innych obowiązujących regulacji;
" bieżącego utrzymania czystości w miejscu wydawania posiłków, w tym sprzątania naczyń, odpadków;
" posprzątania po zakończeniu posiłku, w tym posegregowania i wywozu odpadów na własny koszt;
" zapewnienia sztućców, zastawy (szklanej, ceramicznej lub biodegradowalnej jednorazowej) oraz serwetek.
Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za transport, jakość i bezpieczeństwo sanitarne żywności do momentu jej wydania uczestnikom.
Zamawiający zastrzega możliwość zgłoszenia indywidualnych potrzeb dietetycznych uczestników (np. wegetariańskich, bez laktozy lub glutenu) najpóźniej 2 dni przed wydarzeniem (do godz. 21:00). Wykonawca zapewni odpowiednie zamienniki w ramach tej samej ceny jednostkowej.
Usługa zostanie rozliczona na podstawie prawidłowo wystawionej faktury, wg potwierdzonej liczby uczestników.

Przedmiotowa usługa restauracyjna dotyczy realizacji zadań w projekcie "Zdolni z Pomorza - Uniwersytet Morski w Gdyni", dofinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach programu "Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027" [Priorytet 5 "Fundusze europejskie dla silnego społecznie Pomorza (EFS+)" Działanie 5.8 "Edukacja ogólna i zawodowa"].

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 0,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 0,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 1200 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "PIEKARNIA - CUKIERNIA" PELLOWSKI JAKUB PELLOWSKI

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5832669779

7.3.3) Ulica: ul. Podwale Staromiejskie

7.3.4) Miejscowość: Gdańsk

7.3.5) Kod pocztowy: 80-844

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-28

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 1200 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2025-12-06

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Uzasadnienie faktyczne:
Wybór oferenta jest możliwy tylko z firmą Piekarnia - Cukiernia "PELLOWSKI" Jakub Pellowski, NIP: 5832669779, który w następstwie przeprowadzonego postępowania przetargowego na wynajem pomieszczeń zawarł umowę najmu, na podstawie której Uniwersytet oddaje Najemcy na czas trwania umowy do korzystania w celu prowadzenia działalności gospodarczej pomieszczenia oraz sprzęt i meble znajdujące się w tych pomieszczeniach.
Zgodnie z zapisami w umowie wyłączność na prowadzenie stołówki studenckiej położonej w budynku Uniwersytetu Morskiego w Gdyni przy ul. Morskiej 81-87 przejmuje Najemca pomieszczeń.
W trakcie obowiązywania umowy żadna ze stron nie może udostępniać ich osobom trzecim. Zamawiający nie dysponuje innym pomieszczeniem w tym terminie z uwagi na trwający rok akademicki i odbywające się zajęcia dydaktyczne.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.