eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ElblągUSŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2026 R.



Ogłoszenie z dnia 2025-11-26

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2026 R.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 281385396

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kwiatkowskiego 15

1.5.2.) Miejscowość: Elbląg

1.5.3.) Kod pocztowy: 82-300

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 21wog@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://21wog.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

21 Wojskowy Oddział Gospodarczy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2026 R.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-bf401db4-3bbc-42a2-80e8-a2e09cec402b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00557153

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00120857/14/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.8 USŁUGA NAPRAWY SPRZĘTU GASTRONOMICZNO-CHŁODNICZEGO I POLOWEGO ORAZ PODŁĄCZEŃ DO EKSPLOATACJI SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO, A TAKŻE PRZEGLĄDÓW KWARTALNYCH SPRZĘTU ŻYWNOŚCIOWEGO W 2026 R.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/transakcja/1220226

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1220226

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zasady wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych i informacji przekazywanych przy ich użyciu zostały opisanew Rozdziale X SWZ. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem https://platformazakupowa.pl/pn/21wog i formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego”.
Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu, ul. Kwiatkowskiego 15, 82-300 Elbląg, e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
 Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować w sprawach związanych z danymi osobowymi pod adresem e-mail: 21wog@ron.mil.pl;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na :
„Usługę naprawy sprzętu gastronomiczno-chłodniczego i polowego oraz podłączeń do eksploatacji sprzętu żywnościowego, a także przeglądów kwartalnych sprzętu żywnościowego w 2026 r.” nr postępowania 51/SZP/2025;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania.
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest
art. 6 ust. 1 lit. c RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): j.w.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 51/SZP/2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia w części nr 1 są naprawy i konserwacja sprzętu żywnościowego, naprawa bieżąca pojazdów, przeglądy i legalizacje dozorowe sprzętu służby żywnościowej, przeglądy profilaktyczne kwartalne służby żywnościowej, usługi kontroli nadzoru technicznego, przeglądy techniczne kotłów warzelnych w GZ Elbląg i Braniewo.
Przedmiotem zamówienia są usługi:
- naprawa sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- przeglądy kwartalne sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- podłączenia do eksploatacji sprzętu żywnościowego
na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz jednostek i instytucji znajdujących się na jego zaopatrzeniu.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

50000000-5 - Usługi naprawcze i konserwacyjne

50100000-6 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji pojazdów i podobnego sprzętu oraz podobne usługi

50800000-3 - Różne usługi w zakresie napraw i konserwacji

71630000-3 - Usługi kontroli i nadzoru technicznego

98341140-8 - Usługi dozorowania

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty - 60%
2) Czas przestąpienia do naprawy sprzętu - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie liczona wg wzoru:
P = K1 +K2
P - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w obu kryteriach
K1 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty”
K2 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu”
3. W kryterium „Cena brutto oferty” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto
Liczba punktów = ------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
4. W kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” oferta zostanie oceniona następująco:
Czas przystąpienia do naprawy sprzętu
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia
(dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy) Liczba punktów
do 24 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 40 pkt
od 25 godz. – do 36 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 30 pkt
od 37 godz. – do 48 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 20 pkt
od 49 godz. – do 60 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 10 pkt
od 61 godz. – do 72 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 0 pkt
• 40 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi do 24 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
• 30 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 25 godz. – do 36 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy).
• 20 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 37 godz. – do 48 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy).
• 10 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 49 godz. – do 60 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy).
• 0 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 61 godz. – do 72 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
UWAGA
Za czas poinformowania Wykonawcy przyjmuje się czas od momentu przesłania zgłoszenia przez Zamawiającego telefonicznie (potwierdzone sms) lub email.
Wykonawca spośród przedstawionych przedziałów czasu wybiera jeden wariant i stosowną informację zamieszcza w tabeli w pkt 4 formularza ofertowego (Załącznik nr 2 do SWZ) – odpowiednio dla części zamówienia nr 1 i 2.
UWAGA (dotyczy części zamówienia nr 1 i 2):
1) Maksymalny „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) w zakresie objętym kryterium oceny ofert wynosi 72 godziny.
2) Zaoferowanie przez Wykonawcę terminu dłuższego niż 72 godzin od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) spowoduje odrzucenie oferty, jako niezgodnej z treścią SWZ.
3) Zaznaczenie więcej niż jednej rubryki w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ) spowoduje odrzucenie oferty.
4) W przypadku braku zaznaczenia rubryki przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ), Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował czas przestąpienia do naprawy sprzętu od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) i w związku z tym otrzyma 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przystąpienia do naprawy sprzetu

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia są naprawy i konserwacje sprzętu żywnościowego, naprawa bieżąca pojazdów, przeglądy i legalizacje dozorowe sprzętu służby żywnościowej, przeglądy profilaktyczne kwartalne służby żywnościowej, usługi kontroli nadzoru technicznego, przeglądy techniczne kotłów warzelnych w GZ Morąg i Bartoszyce
Przedmiotem zamówienia są usługi:
- przeglądy kwartalne sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- naprawa sprzętu gastronomicznego, chłodniczego, polowego;
- podłączenia do eksploatacji sprzętu żywnościowego.
na rzecz 21 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz jednostek i instytucji znajdujących się na jego zaopatrzeniu.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 i 4 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 50883000-8 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji urządzeń zaprowiantowania

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

50000000-5 - Usługi naprawcze i konserwacyjne

50100000-6 - Usługi w zakresie napraw i konserwacji pojazdów i podobnego sprzętu oraz podobne usługi

50800000-3 - Różne usługi w zakresie napraw i konserwacji

71630000-3 - Usługi kontroli i nadzoru technicznego

98341140-8 - Usługi dozorowania

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena brutto oferty - 60%
2) Czas przestąpienia do naprawy sprzętu - 40%
2. Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę będzie liczona wg wzoru:
P = K1 +K2
P - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w obu kryteriach
K1 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Cena brutto oferty”
K2 - Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę w kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu”
3. W kryterium „Cena brutto oferty” zostanie zastosowany wzór:
najniższa oferowana cena brutto
Liczba punktów = ------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
4. W kryterium „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” oferta zostanie oceniona następująco:
Czas przystąpienia do naprawy sprzętu
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia
(dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy) Liczba punktów
do 24 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 40 pkt
od 25 godz. – do 36 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 30 pkt
od 37 godz. – do 48 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 20 pkt
od 49 godz. – do 60 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 10 pkt
od 61 godz. – do 72 godz.
od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia 0 pkt
• 40 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi do 24 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
• 30 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 25 godz. – do 36 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy).
• 20 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 37 godz. – do 48 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy).
• 10 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 49 godz. – do 60 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych
i ustawowo wolnych od pracy).
• 0 pkt – jeśli czas przystąpienia do naprawy sprzętu w obiektach magazynowych i kuchennych wynosi od 61 godz. – do 72 godz. od chwili poinformowania Wykonawcy (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy).
UWAGA
Za czas poinformowania Wykonawcy przyjmuje się czas od momentu przesłania zgłoszenia przez Zamawiającego telefonicznie (potwierdzone sms) lub email.
Wykonawca spośród przedstawionych przedziałów czasu wybiera jeden wariant i stosowną informację zamieszcza w tabeli w pkt 4 formularza ofertowego (Załącznik nr 2 do SWZ) – odpowiednio dla części zamówienia nr 1 i 2.
UWAGA (dotyczy części zamówienia nr 1 i 2):
1) Maksymalny „Czas przestąpienia do naprawy sprzętu” od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) w zakresie objętym kryterium oceny ofert wynosi 72 godziny.
2) Zaoferowanie przez Wykonawcę terminu dłuższego niż 72 godzin od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) spowoduje odrzucenie oferty, jako niezgodnej z treścią SWZ.
3) Zaznaczenie więcej niż jednej rubryki w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ) spowoduje odrzucenie oferty.
4) W przypadku braku zaznaczenia rubryki przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (załącznik nr 2 do SWZ), Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował czas przestąpienia do naprawy sprzętu od 61 godz. – do 72 godz. od chwili przekazania przez Zamawiającego zgłoszenia (dotyczy także dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy) i w związku z tym otrzyma 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas przystąpienia do naprawy sprzetu

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) W celu wykazania braku podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, Zamawiający żąda złożenia oświadczenia Wykonawcy, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, potwierdzającego brak podstaw wykluczenia na podstawie art. 108 ust 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt 4), 5) i 7) ustawy Pzp oraz art. 7 ust 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego zgodnie ze wzorem – ZAŁĄCZNIK NR 3 SWZ (Rozdział II oświadczenia).
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie, o którym mowa w ust. 1 składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający informuje, że w niniejszym postępowaniu nie żąda złożenia przedmiotowych środków dowodowych.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

Zamawiający wymaga wniesienia wadium dla części zamówienia nr 1 i 2.
Przystępując do postępowania Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości
– dla części zamówienia nr 1 – 1 700,00 PLN;
– dla części zamówienia nr 2 – 1 050,00 PLN.
Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert i utrzymane nieprzerwanie do dnia upływu terminu związania ofertą, z wyjątkiem przypadków, o których mowa w art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 ustawy Pzp.

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oświadczenie, o którym mowa w ust. 1 Rozdziału IX SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia należy ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty (oryginał lub kopia potwierdzana za zgodność z oryginałem przez mocodawcę).
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo podpisane elektronicznym podpisem, kwalifikowanym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez uprawnionych przedstawicieli pozostałych Wykonawców, upoważniające jednego z Wykonawców do reprezentowania pozostałych.
4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, przedłożą umowę regulującą współpracę tych Wykonawców, w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje zmiany umowy:
1. Zmiany wysokości wynagrodzenia w sytuacji, gdy nastąpi urzędowa zmiana stawki podatku VAT.
2.. Zmiana sposobu spełniania świadczeń w sytuacji, gdy nastąpi zmiana przepisów prawnych mających wpływ na wykonanie przedmiotu zamówienia.
3.. Zamawiający może rozwiązać umowę po zaistnieniu, co najmniej jednej z okoliczności, o których mowa w art. 456 ustawy Pzp.
4. Zamawiający przewiduje zmiany postanowień umowy w przypadku zaistnienia okoliczności, o których mowa w art. 455 ustawy PZP.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-04 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1220226

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-04 08:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-02

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców:

Zamawiający nie ogranicza liczby Wykonawców, których zaprosi do negocjacji (w przypadku ich prowadzenia).

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Termin realizacji zamówienia:
Część zamówienia nr 1 i 2 – od dnia zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.