eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wierzba › Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Karola Namys³owskiego w Wierzbie i Szko³y Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamo¶æ w 2024 r.



Og³oszenie z dnia 2023-12-17


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Karola Namys³owskiego w Wierzbie i Szko³y Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamo¶æ w 2024 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA IM. KAROLA NAMYS£OWSKIEGO W WIERZBIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000645607

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: 19

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Wierzba

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-417

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Che³msko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 84 6164089

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spwierzba@interia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://spwierzba.szkolnastrona.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-715c1287-7d4c-11ee-9aa3-96d3b4440790

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Karola Namys³owskiego w Wierzbie i Szko³y Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamo¶æ w 2024 r.

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-715c1287-7d4c-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00556629

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2023-12-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2023/BZP 00101315/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.3.1 Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Karola Namys³owskiego w Wierzbie i Szko³y Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamo¶æ w 2024 r.

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00480305

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: S.P.26.1.2023

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.3.) Warto¶æ zamówienia: 208582,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1. Przedmiotem zamówienia jest us³uga cateringu - przygotowanie i dostawa wy¿ywienia dla:
Uczniów Szko³y Podstawowej im Karola Namys³owskiego w Wierzbie w liczbie 180 dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym,
Uczniów Szko³y Filialnej w Udryczach w liczbie 7 dzieci.

1. Przedmiot zamówienia obejmuje:
a. przygotowanie i dostawê trzech posi³ków dziennie tj. ¶niadanie, obiad dwudaniowy (zupa i drugie danie oraz kompot + ¶wie¿y owoc) i podwieczorek dla dzieci oddzia³ów przedszkolnych uczêszczaj±cych do Szko³y Podstawowej w Wierzbie w okresie od 02.01.2024 r. do 31.12.2024 r. z wyj±tkiem przerw w nauce dla grupy maksymalnie 90 dzieci.
b. przygotowanie i dostawê obiadu dwudaniowego (zupa i drugie danie oraz kompot) dla dzieci w wieku szkolnym uczêszczaj±cych do Szko³y Podstawowej w Wierzbie w okresie od 02.01.2024 do 31.12.2024 z wyj±tkiem przerw w nauce dla grupy maksymalnie 90 dzieci.
c. przygotowanie i dostawê obiadu dwudaniowego (zupa i drugie danie oraz kompot) dla dzieci w wieku szkolnym uczêszczaj±cych do Szko³y Filialnej w Udryczach w okresie od 02.01.2024 do 31.12.2024 z wyj±tkiem przerw w nauce dla grupy maksymalnie 7 dzieci.
1.1. Rodzaj posi³ków:
dla przedszkola:
a) ¶niadanie stanowiæ mog±: min. zupa mleczna, p³atki mlekiem, jogurt, kanapki z mas³em, wêdlin±, serem, jajkiem, pasztetem, oraz napój w postaci kompotu lub herbaty
b) pierwsze danie o pojemno¶ci nie mniejszej ni¿ 250 gram: - zupa podana ze ¶wie¿ym pieczywem, makaronem, ry¿em lub kasz±
c) drugie danie o gramaturze nie mniejszej ni¿ 280 gram: - ziemniaki/kasza/ry¿/makaron (100 g) - miêso/ryba (80 g) - surówka (100 g) dopuszcza siê równie¿ na drugie danie: pierogi, nale¶niki, kopytka, krokiety itp.
Zamawiaj±cy wymaga, aby w ci±gu tygodnia drugie danie obejmowa³o:
3 razy danie miêsne, 1 danie jarskie (pierogi, nale¶niki, kopytka, makaron itp.), 1 danie rybne. Zamawiaj±cy nie dopuszcza dañ rybnych z przetworzonej ryby. Dopuszczalne jest jedynie dania zawieraj±ce filet rybny.
d) Kompot + ¶wie¿y owoc do obiadu
e) Podwieczorek powinien byæ przygotowany bez u¿ycia bia³ego cukru i wysoko przetworzonych produktów uwzglêdniaj±cy sezonowe owoce np. galaretka, kisiel z owocami, jogurt.
dla uczniów klas I-VIII
a) pierwsze danie o pojemno¶ci nie mniejszej ni¿ 300 gram: - zupa - zupa podana ze ¶wie¿ym pieczywem, makaronem, ry¿em lub kasz±.
b) drugie danie o gramaturze nie mniejszej ni¿ 400 gram: - ziemniaki/kasza/ry¿/makaron (200 g) - miêso/ryba (100 g) - surówka (100 g)
dopuszcza siê równie¿ na drugie danie: pierogi, nale¶niki, kopytka, krokiety itp.
Zamawiaj±cy wymaga, aby w ci±gu tygodnia drugie danie obejmowa³o:
3 razy danie miêsne, 1 danie jarskie (pierogi, nale¶niki, kopytka, makaron itp.), 1 danie rybne. Zamawiaj±cy nie dopuszcza dañ rybnych z przetworzonej ryby. Dopuszczalne jest jedynie dania zawieraj±ce filet rybny.
c) kompot do obiadu

1.2 Wykonawca przedstawi Zamawiaj±cemu do akceptacji projekt menu na ka¿dy miesi±c z przynajmniej 5-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiaj±cy w terminie 1 dnia dokona akceptacji menu lub zg³osi uwagi, które Wykonawca ma obowi±zek uwzglêdniæ. Zamawiaj±cy nie dopuszcza, ¿eby ci±gu 1 tygodnia wyst±pi³a powtarzalno¶æ tego samego rodzaju posi³ku.
1.3 Posi³ki bêd± dostarczane do szkó³ w termosach od poniedzia³ku do pi±tku w godzinach:
- 9.00 – 9:10 ¶niadanie dla dzieci oddzia³ów przedszkolnych
-10:10-10:30 obiad dla dzieci z oddzia³ów przedszkolnych i szkolnych oraz podwieczorek dla dzieci z oddzia³ów przedszkolnych.

Kaloryczno¶æ ka¿dego posi³ku stanowi±cego pierwsze danie (zupa) nie powinna byæ mniejsza ni¿ 150 kcal za¶ kaloryczno¶æ ka¿dego posi³ku stanowi±cego drugie danie nie powinna byæ mniejsza ni¿ 500 kcal.

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zmniejszenia lub zwiêkszenia liczby do¿ywianych osób w zale¿no¶ci od potrzeb.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków

55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 416320,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 440590,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 416320,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: CULINARIA Adam Kot

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6422201072

7.3.3) Ulica: ul. Kiliñskiego 29

7.3.4) Miejscowo¶æ: Zamo¶æ

7.3.5) Kod pocztowy: 22-400

7.3.6.) Województwo: lubelskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-07

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 416320,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-01-02 do 2024-12-31

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.