eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpocznoZakup świadczenia usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem oraz usługi cateringowej dla szkoleniowców oraz uczestników/uczestniczek szkoleń realizowanych w BCU



Ogłoszenie z dnia 2025-11-24


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Zakup świadczenia usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem oraz usługi cateringowej dla szkoleniowców oraz uczestników/uczestniczek szkoleń realizowanych w BCU

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Powiat Opoczyński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Opoczyńskiego

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 590648439

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kwiatowa 1a

1.5.2.) Miejscowość: Opoczno

1.5.3.) Kod pocztowy: 26-300

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia_publiczne@opocznopowiat.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.opocznopowiat.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-776acd59-a357-4f12-b2e4-9ab78e63018d

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup świadczenia usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem oraz usługi cateringowej dla szkoleniowców oraz uczestników/uczestniczek szkoleń realizowanych w BCU

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-776acd59-a357-4f12-b2e4-9ab78e63018d

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00550051

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00059269/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.5 Zakup świadczenia usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem oraz usługi cateringowej dla szkoleniowców oraz uczestników/uczestniczek szkoleń realizowanych w BCU

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

„Stawiamy na przemysł ceramiczny – utworzenie Branżowego Centrum Umiejętności poprzez rozbudowę budynku szkoły przy ul. Kossaka w Opocznie” realizowanego w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00511972

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: IiZP.272.21.2025

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zakwaterowanie wraz z wyżywieniem (śniadanie, kolacja)
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie zakwaterowania i wyżywienia uczestników szkoleń oraz szkoleniowców w okresie listopad 2025 r. – 30 czerwca 2026 r.
Nocleg ze śniadaniem i kolacją dla uczestników szkolenia (160 osób), szkoleniowców (5 osób) – łącznie do 165 osób:
- 100 osób dorosłych – 2 weekendów (4 doby), 2 gr. 10 osobowe + 2 szkoleniowców (łącznie 10 weekendów maksymalnie 440 osobo/doby)
- 40 uczniów/studentów - 1 weekend (2 doby), 2 gr. 13 osobowe + 2 szkoleniowców, 1 weekend (2 doby),1 gr. 14 osobowa + 1 szkoleniowiec (łącznie 2 weekendy maksymalnie 86 osobo/doby)
- 20 nauczycieli - 1 weekend (2 doby), 2 gr. 10 osobowe + 2 szkoleniowców (1 weekend maksymalnie 44 osobo/doby)

Zakwaterowanie weekendowo tj. piątek – niedziela lub sobota - niedziela w zależności od potrzeb uczestników (łącznie ok. 13 weekendów, łączna maksymalna 570 osobo/doby)
Warunki szczegółowe
1. Obiekt wyposażony w bazę noclegową, pokoje z łazienką (pełen węzeł sanitarny), pokoje
1- osobowe, 2-osobowe lub 3-osobowe (ilość zapewnionych pokoi z łazienką zgodnie z uzupełnieniem w formularzu ofertowym).
2. Na terenie obiektu musi znajdować się restauracja zapewniająca śniadania i kolację (z wyborem dań ciepłych i zimnych w formie bufetu szwedzkiego lub serwowane).
3. Osoby zakwaterowane mają zapewnione śniadanie oraz kolację.
4. Wszystkie posiłki muszą być przygotowywane z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i higieny żywienia. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości, bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku/zapachu.
5. Bezpłatne Wi-Fi na terenie obiektu.
6. Możliwość parkowania samochodów gości przy obiekcie lub w promieniu 50 m od obiektu.
7. Planowa liczba uczestników – max 28 osób na weekend. Ostateczna liczba uczestników szkolenia określona zostanie na 48 godzin przed planowanym do realizacji szkoleniem (zgodnie z ustalonym harmonogramem szkolenia). Planowana liczba osób korzystających z usługi może się zmniejszyć, co uzależnione jest np. od wyników prowadzonych działań rekrutacyjnych na zaplanowane szkolenie oraz miejsca zamieszkania uczestników.
8. Zakwaterowanie dla korzystających z usługi zorganizowane powinno być według następujących kryteriów:
- uczestnikom zostaną zapewnione pokoje jednoosobowe, dwuosobowe lub trzyosobowe
- w przypadku uczestnictwa w szkoleniu nieparzystej liczby osób pod względem płci (należy osobno zakwaterować uczestników i szkoleniowców), Wykonawca zapewni pokój jednoosobowy dla kobiety lub mężczyzny w zależności od potrzeb.
- każdy pokój będzie wyposażony m.in. w: łazienkę z wanną lub prysznicem (dostępność łazienki zgodnie z oświadczeniem złożonym w formularzu ofertowym), lustro, ręczniki, papier toaletowy, pościel.
9. Miejsce zakwaterowania: do 3 km od Branżowego Centrum Umiejętności Przemysłu Ceramicznego w Opocznie, ul. Wojciecha Kossaka 1a, 26-300 Opoczno
10. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia.
11. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Uczestnik szkolenia niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę; Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia, jednak nie później niż w ciągu 30 min.
12. Przestrzeganie zasady równości szans i niedyskryminacji, w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55270000-3 - Usługi świadczone przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe

4.5.5.) Wartość części: 159843,27 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Usługa cateringowa, obejmująca przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkoleń organizowanych w Branżowym Centrum Umiejętności Przemysłu Ceramicznego
w Opocznie.

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w okresie listopad 2025 r. – 30 czerwca 2026 r. dla uczestników szkoleń oraz szkoleniowców.
Catering obejmuje obiad oraz serwis kawowy łącznie dla ok. 165 osób tj. ok. 570 posiłków (szkolenia odbywają się w weekendy (sobota-niedziela) maksymalna liczba uczestników na szkoleniu w dany weekend - 28 osób).

Warunki szczegółowe:
1. Obiad składać się powinien co najmniej z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania wraz z surówką/ gotowanymi warzywami/sałatką oraz soku i wody mineralnej. Posiłki będą takie same dla wszystkich uczestników przy zastrzeżeniu konieczności podania posiłków szczególnych (wegetariańskich/wegańskich/koszernych/bezglutenowych, itp.) o których Wykonawca zostanie poinformowany 2 dni przed realizacją usługi (zgodnie z ustalonym harmonogramem szkoleń);
2. Serwis kawowy składać się ma z gorących napojów w szczególności (kawa rozpuszczalna, kawa sypana, kawa ziarnista, herbata czarna, herbaty smakowe, mleko, woda), ciasta i ciastka, przekąski słone np. kanapeczki, kubki jednorazowe, cukier, itp.). Serwis kawowy ma być dostępny dla wszystkich uczestników w sobotę w godzinach od 7.30 do 17.15, w niedzielę w godzinach od 7.30 do 12.15.
3. Zamawiający posiada ekspres do kawy, termos na wodę.
4. Harmonogram godzinowy posiłków i przerw kawowych podporządkowany będzie do planu szkolenia. Zamawiający przekaże plan szkolenia Wykonawcy co najmniej 2 dni przed rozpoczęciem szkolenia.
5. Zamawiający będzie potwierdzał liczbę dostarczanych obiadów w dniu wydarzenia, nie później niż do godziny 10:00.
6. Menu poszczególnych posiłków ustala Wykonawca przy akceptacji Zamawiającego; Wykonawca zobowiązuje się przedstawić 7 dni przed przygotowaniem posiłków Zamawiającemu co najmniej 2 propozycje menu (2 dania mięsne oraz 2 dania szczególne wegetariańskie/ bezglutenowe lub inne wynikające ze szczególnej diety jeśli zajdzie taka potrzeba) do wyboru, Zamawiający na tej podstawie dokona wyboru menu, które Wykonawca dostarczy na szkolenie.
7. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki oraz serwis kawowy z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości, bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku/zapachu.
8. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków oraz serwisu kawowego; Wykonawca ma obowiązek utrzymania posiłków w odpowiedniej temperaturze.
9. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: Branżowe Centrum Umiejętności Przemysłu Ceramicznego w Opocznie, ul. Kossaka 1A, 26-300 Opoczno.
10. Zamawiający zapłaci Wykonawcy za faktycznie wydaną liczbę posiłków.
11. Dania obiadowe na szkolenia dostarczone będą ciepłe w jednorazowych pojemnikach wraz
z kompletem jednorazowych sztućców oraz serwetką.
12. Wykonawca w zakresie obsługi technicznej zobowiązany jest do: transportu, dostarczenia potraw oraz serwisu kawowego w miejsce realizacji cateringu, odbioru i wywozu pozostałego jedzenia po obiedzie.
13. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę; Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia, jednak nie później niż w ciągu 30 min.
14. Przestrzeganie zasady równości szans i niedyskryminacji, w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55330000-2 - Usługi kawiarniane

4.5.5.) Wartość części: 39565,70 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 160056,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 160056,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 160056,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Sun&More sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8513151613

7.3.3) Ulica: Madalińskiego 8/215

7.3.4) Miejscowość: Szczecin

7.3.5) Kod pocztowy: 70-101

7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 160056,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2026-06-30

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 79800,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 79800,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 79800,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SUN&MORE Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8513151613

7.3.3) Ulica: Madalińskiego 8 /215

7.3.4) Miejscowość: Szczecin

7.3.5) Kod pocztowy: 70-101

7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-11-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 79800,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2026-06-30

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.