Og³oszenie z dnia 2025-11-13
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa nabia³u do Zak³adu Karnego we W³odawie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Zak³ad Karny we W³odawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320934
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ¯o³nierzy Win 19
1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³odawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.8.) Numer faksu: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-we-wlodawie
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa nabia³u do Zak³adu Karnego we W³odawie
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-25c27b61-8dc8-4801-9c9c-12732337a223
2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00529860
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2025-11-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2025/BZP 00165969/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.5 Dostawa nabia³u do Zak³adu Karnego we W³odawie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-25c27b61-8dc8-4801-9c9c-12732337a2233.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Nie
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadaæ konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostêpny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zak³adce „Centrum Pomocy”.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym s± dostêpne narzêdzia, urz±dzenia lub formaty plików, które nie s± ogólnie dostêpne: https://ezamowienia.gov.pl; https://ssdip.bip.gov.pl
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.10.) Przyczyny odst±pienia od komunikacji elektronicznej:
wyspecjalizowany charakter zamówienia, u¿ycie ¶rodków komunikacji elektronicznej wymaga narzêdzi, urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne lub nie s± obs³ugiwane za pomoc± ogólnie dostêpnych aplikacji (art. 65 ust. 1 pkt 1 ustawy)
3.11.) Sposób nieelektronicznego sk³adania ofert, wniosków, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów: Okre¶lono w SWZ
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informujê, ¿e:
• administratorem Pani/Pana danych jest Zak³ad Karny we W³odawie , ul. ¯o³nierzy WiN 19,
22-100 W³odawa, tel.: 82 562 78 53, fax 82 565 35 57, e-mail: zk_wlodawa@sw.gov.pl;
• inspektorem ochrony danych w Zak³adzie Karnym we W³odawie jest st. sier¿. Kulgawiuk Karol ,
tel.: 82 562 68 23, e-mail: iod_wlodawa@sw.gov.pl;
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym
z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, klasycznego o warto¶ci mniejszej ni¿ progi unijne na dostawy pn. „Dostawa nabia³u do Zak³adu Karnego we W³odawie ” przeprowadzonego w trybie podstawowym bez przeprowadzania negocjacji, o którym mowa w art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Pzp;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18, art. 19 oraz art. 72 ust.1 Pzp;
• Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy;
• obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
• konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych1;
• na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO2;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
nie przys³uguje Pani/Panu:
• w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: Dkw.2232.14.2025.AB
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia stanowi± dostawy nabia³u w asortymencie i ilo¶ciach ni¿ej wymienionych. Podane ilo¶ci s± szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 6 miesiêcy.
2. Opis zamówienia przedstawia poni¿sza tabela
L.p.
Nazwa artyku³u
Szczegó³owy opis
Jedn. miary
Ilo¶æ
Kod CPV
1.
Mleko ¶wie¿e 2% (d³ugoterminowe)
Opakowanie: jednostkowe – butelka, worek foliowy lub karton 1-5 litrów
Cechy wykluczaj±ce: niepo¿±dane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zabrudzenie, towar wilgotny, zaple¶nia³y.
Data wa¿no¶ci: minimalny termin do spo¿ycia 5 dni od daty dostawy.
l
300
15511000-6
2.
Ser topiony (od 25% do 35% t³uszczu)
Opakowanie kostka 100g zawarto¶æ t³uszczu od 25% do 35%
Cechy wykluczaj±ce: niepo¿±dane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zaple¶nia³y, uszkodzone opakowanie, produkt otwarty.
Data wa¿no¶ci: minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy 60 dni;
kg
200
15545000-6
3.
Ser ¿ó³ty
Ser ¿ó³ty (twardy) – o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej ni¿ 45 % w suchej masie produktu, gat. I, konsystencja ¶cis³a, nie krusz±cy siê,
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: minimum 1 miesi±c od daty dostawy
kg
200
15544000-3
4.
Twaróg chudy kl. I
Opakowanie: kostka 250 g i wiêkszy
Cechy wykluczaj±ce: niepo¿±dane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zaple¶nia³y, uszkodzone opakowanie.
Data wa¿no¶ci: termin przydatno¶ci do spo¿ycia nie mniej ni¿ 14 dni od daty dostawy.
kg
900
15542100-0
5.
¦mietana 18 %
Opakowanie: opakowanie jednostkowe 350-1000g g
Cechy wykluczaj±ce: niepo¿±dane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zaple¶nia³y, uszkodzone opakowanie, produkt otwarty.
Data wa¿no¶ci: termin przydatno¶ci do spo¿ycia nie mniej ni¿ 14 dni od daty dostawy.
kg
2000
1551100-6
6.
Twaro¿ek naturalny 150 g
Opakowanie: opakowanie jednostkowe 100-150g
Cechy wykluczaj±ce: niepo¿±dane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zaple¶nia³y, uszkodzone opakowanie, produkt otwarty.
Data wa¿no¶ci termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy 14 dni;
kg
200
15540000-5
7.
Kefir 200-400 g
Jednolity skrzep zwarty o barwie bia³ej lub jasnokremowej. Przyjemny ¶wie¿y smak i zapach. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczone do kontaktu z ¿ywno¶ci± zamykane przykrywk± z folii aluminiowej termozgrzewalnej. Opakowania twarde 125g lub150g).
Data wa¿no¶ci: nie krótszy ni¿ 12 dni od daty dostawy.
kg
200
15800000-6
8.
Jogurt naturalny 100-150 g
Jednolity skrzep zwarty o barwie bia³ej lub jasnokremowej. Przyjemny ¶wie¿y smak i zapach. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczone do kontaktu z ¿ywno¶ci± zamykane przykrywk± z folii aluminiowej termozgrzewalnej. Opakowania twarde 125g lub150g). Data wa¿no¶ci: nie krótszy ni¿ 12 dni od daty dostawy
kg
200
15551300-8
1. Warto¶ci szacunkowe dostarczanych artyku³ów mog± ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do nieodebrania ca³o¶ci zamówienia, z zastrze¿eniem, ¿e ilo¶æ dostarczonego asortymentu nie bêdzie mniejsza ni¿ 70 % wielko¶ci ca³ego zamówienia i z tego tytu³u wykonawcy nie przys³uguje ¿adne roszczenie finansowe lub prawne.
2. Wykonawca dostarczaæ bêdzie na w³asny koszt ww. artyku³y do magazynu Zamawiaj±cego, zgodnie
z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegaj±cy utracie walorów smakowych
i od¿ywczych. Artyku³y nie mog± wykazywaæ oznak nie¶wie¿o¶ci lub zepsucia. Maj± byæ ¶wie¿e, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem wa¿no¶ci do spo¿ycia dla danego artyku³u, w zamkniêtych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadaj± nadrukowan± informacjê o nazwie ¶rodka spo¿ywczego (sk³ad), nazwie
i adresie producenta, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia oraz gramaturze/litra¿u.
3. Dostawy realizowane bêd± w dni robocze (raz w tygodniu) do magazynu Zamawiaj±cego, zlokalizowanego
w Zak³adzie Karnym we W³odawie przy ul. WiN 19 we W³odawie, w godz. 8.00 – 14.00.
4. W zwi±zku z ustaw± z dnia 9.11.2018 r. o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub us³ugi oraz partnerstwie publiczno-prawnym, Zamawiaj±cy akceptuje faktury elektroniczne.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15511000-3 - Mleko
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie ni¿ej przedstawionych kryteriów:
L.p.
Nazwa kryterium
Waga kryterium
1.
Cena brutto
70%
2.
Termin reklamacji towaru
30%
Oferty oceniane bêd± punktowo. Maksymaln± liczbê punktów jak± po uwzglêdnieniu wagi wszystkich kryteriów mo¿e osi±gn±æ oferta wynosi 100 pkt = 100%
1. Kryterium cena – waga kryterium 60%
Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:
najni¿sza cena brutto spo¶ród oferowanych
uzyskana liczba punktów = -------------------------------------------------------------- x 70% x 100
cena brutto z oferty badanej
2. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 30%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
3. termin reklamacji 31 - 48 godz. (w³±cznie) - 0 pkt
4. termin reklamacji 25 - 30 godz. (w³±cznie) - 38 pkt
5. termin reklamacji do 24 godz. (w³±cznie) - 40 pkt
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Okre¶lone w SWZ5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Okre¶lone w SWZ
5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:
Okre¶lone w SWZ5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
Okre¶lone w SWZSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Okre¶lone w warunkach umowy7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-11-21 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-11-21 10:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni
INNE PRZETARGI Z W£ODAWY
- Dostawa paliw do pojazdów i sprzêtu na potrzeby Zarz±du Dróg Powiatowych
- Zakup i sukcesywne dostawy oleju napêdowego do zbiornika magazynuj±cego na potrzeby pojazdów i maszyn stanowi±cych w³asno¶æ MPGK Spó³ki z o.o. we W³odawie w 2026 roku
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych ( owoce i warzywa, artyku³y mleczarskie, artyku³y spo¿ywcze, jaja, mro¿onki )
- Dostawa nabia³u do Zak³adu Karnego we W³odawie
- Dostawa wêdlin i miêsa do Zak³adu Karnego we W³odawie
- "Zakup i dostawa sprzêtu dla potrzeb ochrony ludno¶ci i obrony cywilnej w ramach Programu Ochrony i Obrony Ludno¶ci Cywilnej na lata 2025-2026"
wiêcej: przetargi w W³odawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Szko³y Podstawowej nr 16 w Siemianowicach ¦l±skich od stycznia 2026 do grudnia 2026.
- Dostawy ¿ywno¶ci na 2026 r. dla M³odzie¿owego O¶rodka Wychowawczego we W³oc³awku
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Integracyjnego Przedszkola Samorz±dowego nr 3 w Be³chatowie
- Zakup i dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych na potrzeby sto³ówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Stanis³awa Staszica w Tuchowie w roku 2026
- Dostawa nabia³u do Zak³adu Karnego we W³odawie
- SUKCESYWNE DOSTAWY NABIA£U
wiêcej: Mleko »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





