eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Staszów › "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły - Publicznej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie"



Ogłoszenie z dnia 2022-12-30


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły – Publicznej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 2 IM. IGNACEGO JANA PADEREWSKIEGO W STASZOWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000719300

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Niepodległości 4

1.5.2.) Miejscowość: Staszów

1.5.3.) Kod pocztowy: 28-200

1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL722 - Sandomiersko-jędrzejowski

1.5.7.) Numer telefonu: 15 864 41 49

1.5.8.) Numer faksu: 15 864 41 49

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat212@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zs2.staszow.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły – Publicznej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f671fada-8866-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00527115

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00527071/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły – Publicznej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie”

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl, ePUAPu, dostępnego pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej (e-mail:).
● Adres e-mail: sekretariat212@wp.pl
● Strona internetowa:zs2.staszow.pl
● Adres elektronicznej skrzynki podawczej na platformie skrzynka to e-PUAP:/PSPnr2Staszow
2. Osobą uprawnioną do porozumiewania się z Wykonawcami jest:
Wioletta Janicka tel. (15) 864 41 49
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
„Formularz do złożenia, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
UWAGA
Należy posługiwać się jedynie ID Postępowania z miniPortalu Nie należy się posługiwać identyfikatorem postępowania z Platformy e-Zamówienia. Platforma e- Zamówienia nie służy do składania ofert. Identyfikator postępowania nadawany przez Platformę e-Zamówienia rozpoczyna się od liter OCDS… i ma 42 znaki. Służy on jedynie do działań prowadzonych na Platformie.
W celu prawidłowego złożenia oferty czy wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu wykonawcy powinni się posługiwać 32 znakowym Identyfikatorem z miniPortalu i to właśnie ten identyfikator jest ważny. W sytuacji, w której Wykonawca składając ofertę przez miniPortal, wprowadzi w formularzu ID z Platformy e-Zamówienia, oferta taka nie będzie widoczna na liście złożonych ofert i nie będzie możliwości na jej odszyfrowanie.
5. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
6. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
7. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
8. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia lub ID postępowania.
9. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej,
e-mail: sekretariat212@wp.pl w szczególności w zakresie zadawania pytań do SWZ.
10. Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na adres e-mail wskazany w ust. 9.
Szczegółowe informacje określa SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): W przypadku, gdy oferta zostanie złożona przez osobę fizyczną Zamawiający informuje, że Klauzula informacyjna Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL)
Informuję, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych jest Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie reprezentowana przez Dyrektora Dariusza Kubalskiego
2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych może się Pani/Pan kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl.
3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu dopełnienia obowiązków określonych w art. 6 ust.1 lit. e) RODO.
4. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj. Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
5. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie przepisów prawa przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania wskazanych w pkt. 2, lecz nie krócej niż okres wskazany w przepisach o archiwizacji lub innych przepisach prawa.
6. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.
7. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.
8. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PSP2/01/12/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1/ Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część I - Przyprawy sypkie i różne artykuły spożywcze
-CPV15800000-6, CPV15600000–4, CPV– 15870000-7 , CPV 154100000-5
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/ Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część II – Warzywa, owoce i produkty podobne
-CPV15300000–1,
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/ Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część III – Pieczywo i świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
-CPV 15810000 -
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część IV– Jogurty i inne przefermentowane przetwory mleczne
- CPV 15551000-5, CPV 15551320-4, CPV 15551310-1
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych

15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Cześć V – Mleko i jego przetwory, jaja
- CPV15500000-3,CPV03142500-3
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/ Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część VI – Mrożonki i ryby
- CPV03311000–2,CPV15220000-6,CPV15331100-8
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/ Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03311000-2 - Ryby

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część VII – Mięso i jego przetwory
- CPV15110000- 2, CPV15100000-9,CPV 15131130-5
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/ Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do szkoły –Publiczna Szkoła Podstawowa nr 2 im. Ignacego Jana Paderewskiego w Staszowie, ul. Niepodległości 4
Przedmiot zamówienia obejmuje niżej wymienione części:
• Część VIII – Ziemniaki
– CPV 03212100-1
2/ Nazwy własne i nazwy producentów podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Produkty w opakowaniach o innej gramaturze należy przeliczyć na tą podaną w specyfikacji. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w formularzu cenowym złożonym przez Wykonawcę.
3/ Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego najpóźniej do godziny 14:00. Dostawa zamówionych towarów odbywać się ma codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 6:00-7:30 transportem Wykonawcy na własny koszt i ryzyko, z wyładunkiem towaru na wskazane miejsce bez względu na ilość zamawianego towaru, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych przy przewożeniu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Szczegółowe informacje określa SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: Wzory dla obliczenia punktacji w poszczególnych kryteriach:
Najniższa cena C- 100pkt
C – liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium „Cena”, gdzie punkty wyliczane są wg wzoru:
= CMIN/CB ×100
CMIN – najniższa cena spośród wszystkich ofert niepodlegających odrzuceniu
CB – cena oferty badanej
Szczegółowe informacje określa SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy,:
2) spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu w zakresie:
a) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (Zamawiający nie precyzuje tego warunku)
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
(Zamawiający nie precyzuje tego warunku)
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej (Zamawiający nie precyzuje tego warunku)
d) zdolności technicznej lub zawodowej(Zamawiający wymaga wykonania w okresie ostatnich 3 lat, a jeśli okres
prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej jedne dostawy art. żywnościowych dla placówki
oświatowej).
Szczegółowe informacje określa SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) W celu potwierdzenia
braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu zamiast podmiotowych środków dowodowych, Zamawiający żąda
oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie
podstaw wykluczenia z postępowania sporządzone zgodnie z wzorem załącznika nr 5 do SWZ,
Uwaga:
Oświadczenie składane przez wykonawcę jedynie na żądanie zamawiającego
b) w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowania wykonawca/wykonawcy składają odpis lub informację
z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4
ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub
ewidencji; Dotyczy również wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających o zamówienie, jak również w odniesieniu do podmiotów
udostępniających zasoby
c) oświadczenia wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w
rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020r. poz.1076 i 1086), z innym
wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo
oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi
przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie z wzorem załącznika nr 6 SWZ,
Szczegółowe informacje określa SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a)Wykaz dostaw, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli
okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów,
na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te
dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne
dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń
powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać
tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych
referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy
zgodnie z zał. Nr 4 do SWZ.
Uwaga: Wykaz składany przez wykonawcę jedynie na żądanie zamawiającego
Szczegółowe informacje określa SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

1) Wypełniony załącznik nr 1 (a-g) do umowy- wypełniony formularz asortymentowo cenowy właściwy dla zaoferowanej
części/ zaoferowanych części.
2)W zakresie wykazu przedmiotowych środków dowodowych Dokumenty świadczące o równoważności produktów (tylko w
przypadku zaproponowania produktów równoważnych) W przypadku zaoferowania produktów równoważnych. Wykonawca
zobowiązany jest dołączyć do oferty przedmiotowe środki dowodowe ,tj. dokumenty potwierdzające równoważność z
produktem wymaganym przez zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby dokumenty były wydane przez podmiot
uprawniony do kontroli jakości, niezależny od producenta oferowanego materiału wykonawcy składającego ofertę, importera
lub dystrybutora produktu równoważnego, bądź wydane przez producenta będących w posiadaniu Zamawiającego, które
potwierdzą jakość oferowanych produktów równoważnych oraz możliwość zastosowania ich w miejsce wymaganych przez
Zamawiającego.
3) Od Dostawcy jaj konsumpcyjnych oraz mięsa i wędlin-zamawiający wymaga aktualne (do załączenia do oferty i potem do
okazania na wezwanie)
a)przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach
pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242` z poźn. zm.) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu
Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do
żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.). (kopia dokumentu poświadczonej za
zgodność z oryginałem)
b)Dokument potwierdzający oznakowanie jaj weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia
ultrafioletowego. (kopia dokumentu poświadczonej za zgodność z oryginałem)
c) Zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa. (kopia dokumentu
poświadczonej za zgodność z oryginałem)
Szczegółowe informacje określa SWZ.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Środki dowodowe wskazane w punkcie 5.8(niniejszego ogłoszenia)

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1) Formularz oferty sporządzony zgodnie z wzorem załącznika nr 1 do SWZ,
2) Wypełniony załącznik nr 1 (a-g) do umowy- wypełniony formularz asortymentowo cenowy właściwy dla zaoferowanej
części/ zaoferowanych części. 3) Oświadczenie wykonawcy, o którym mowa w art. 125 ust 1 ustawy Pzp które stanowi wstępne potwierdzenie braku podstaw wykluczenia i spełnienie warunków udziału na dzień składania ofert, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego, sporządzone zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ,
4) Pełnomocnictwa – o ile Wykonawca ustanawia pełnomocników do wykonywania czynności w postępowaniu,
5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w postępowaniu
o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego –
w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 58 ustawy
Pzp. Wszelka korespondencja prowadzona będzie z Pełnomocnikiem.
6) Oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia o którym mowa w art. 117 ust 4 ustawy
PZP zgodnie z załącznikiem nr 3 do SWZ
Szczegółowe informacje określa SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1). Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2). W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w Części III ust. 1 pkt 4 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia.
Szczegółowe informacje określa SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
Szczegółowe informacje określa SWZ, w tym projekt umowy stanowiący załącznik nr 7 SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-01-12 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-01-12 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-02-10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.