Ogłoszenie z dnia 2025-11-07
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych do Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Poznaniu z podziałem na 8 części od 01.01.2026 do 30.06.2026
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: OKRĘGOWY OŚRODEK WYCHOWAWCZY W POZNANIU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000324197
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Wagrowska 9
1.5.2.) Miejscowość: Poznań
1.5.3.) Kod pocztowy: 61-369
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL415 - Miasto Poznań
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@poznan.oow.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zppoznan.bip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
OOW
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych do Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Poznaniu z podziałem na 8 części od 01.01.2026 do 30.06.2026
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-36a20872-58e9-4b19-89da-48c8959d99d7
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00523053
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-36a20872-58e9-4b19-89da-48c8959d99d73.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: . W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która
jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z
usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do
komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki
do jednego formularza).
W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy
e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod
numerem telefonu 22 458 77 99.lub drogą elektroniczną poprzez formularz
udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś
problem”.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z
przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych
oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz.
UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
● administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Okręgowy Ośrodek Wychowawczy w Poznaniu, ul. Wagrowska 9, 61-369 Poznań
● inspektorem ochrony danych osobowych w Okręgowym Ośrodku Wychowawczym w Poznaniu jest Pan Tomasz Surdyk, kontakt: tomasz.surdyk@zabezpieczenie-danych.pl
● Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w
celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego
● odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych, ( podmioty uczestniczące w realizacji umowy)
● Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres co najmniej 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia
● obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
● w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
● posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
● nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
______________________
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: OOW/TP/02/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 1- mleko i przetwory mleczne
Dostawa mleka i produktów mleczarskich odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego 1 raz w tygodniu w godzinach od 07.00 do 12.00
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 2 – warzywa i owoce
Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego 1 raz w tygodniu w godzinach ustalonych z dostawcą
. Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 3 – mrożonki
Dostawa mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 1 raz na dwa tygodnie w godzinach od 07.00 do 12.00.
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 4- jaja
Dostawa jaj odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego 1 raz na 2 tygodnie w godzinach od 07.00 do 12.00.
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 5- mięso, drób, wędliny
Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego 1 raz w tygodniu w godzinach od 07.00 do 12.00.
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 6- różne artykuły spożywcze
Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego 1 raz na 2 tygodnie w godzinach od 07.00 do 12.00.
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć 7- pieczywo i artykuły cukiernicze
Dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godziny 7.00. Pozostałe produkty typu bułki, bułka tarta, torty będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
część 8 – ryby mrożone i przetwory rybne
Dostawa ryb odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego 1 raz na 2 tygodnie w godzinach od 07.00 do 12.00.
Ilości produktów określone w formularzach asortymentowo-cenowych dla
poszczególnych części są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, zwiększeniu,
bądź rezygnacji z niektórych produktów. Służyć one będą wyłącznie do porównania
ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego
rozmiaru zamówienia, które uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce
ośrodka i planowanych jadłospisów. Zamawiający zobowiązuje się do
zrealizowania przedmiotu umowy w wysokości nie mniejszej niż 50% wartości brutto
umowy. W wyniku czego Wykonawca nie ma podstaw do zgłaszania roszczeń
finansowych lub prawnych z tytułu niezrealizowanych pełnych dostaw albo podstawy
do odmowy realizacji dostaw.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15221000-3 - Ryby mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (np. w formie spółki cywilnej, konsorcjum, porozumienia zawartego między podmiotami, itp).2. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania kluczowych zadań przez poszczególnych Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
3. Wykonawcy występujący wspólnie ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego – nie dotyczy spółki cywilnej, o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę.
4. Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania. Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem (liderem).
5. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zostanie wybrana, Zamawiający będzie żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenia, o braku podstaw wykluczenia (wg załącznika 3 do SWZ) składa odrębnie każdy z Wykonawców. Oświadczenia te mają potwierdzać brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia umowy mogą być dokonywane jedynie w formie pisemnej wpostaci aneksu do umowy podpisanego przez obydwie strony, pod rygorem nieważności.
2. Strony zgodnie oświadczają, iż przewidują możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia
należnego Wykonawcy, w przypadku gdy zmianie ulegną stawki podatku VAT. W takim
przypadku, ulec zmianie może tylko cena jednostkowa brutto, cena jednostkowa netto zostanie
bez zmian. Zmiana cen w sytuacji o której mowa w niniejszym ustępie może mieć zastosowanie
od dnia wejścia w życie stosownych przepisów prawa w tym zakresie.
3. W okresie realizacji umowy dopuszcza się jednokrotną waloryzację wynagrodzenia Wykonawcy z
tytułu realizacji przedmiotu umowy, zgodnie ze zmianami wskaźnika cen towarów i usług
konsumpcyjnych publikowanego przez Główny Urząd Statystyczny za kwartał poprzedzający
zmianę umowy, jeżeli wskaźnik ulegnie zwiększeniu/zmniejszeniu o co najmniej o 5 %. Maksymalna
wartość waloryzacji umowy nie może przekroczyć 10 % wartości umowy.
4. W sytuacji wzrostu/spadku cen związanych z realizacją zamówienia w wysokości opisanej w ust.3
Wykonawca jest uprawniony złożyć Zamawiającemu pisemny wniosek o zmianę Umowy. Wniosek
powinien zawierać wyczerpujące udokumentowane uzasadnienie faktyczne i wskazanie podstaw
prawnych oraz dokładne wyliczenie kwoty wynagrodzenia Wykonawcy po zmianie Umowy.
5. Waloryzacja, o której mowa w ust. 3 jest dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących
warunków:
a) złożenia pisemnego wniosku przez Wykonawcę wraz z dokumentem wskazanym w ust. 3 zawierającym wskaźniki cenowe
b) upływu co najmniej 3 miesięcy od dnia obowiązywania umowy
c) zmiana wskaźnika za kwartał poprzedzający zmianę umowy o co najmniej 5%
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-11-20 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: e-zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-11-20 09:15
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Dostawa sprzętu komputerowego i urządzeń peryferyjnych dla Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu
- Dostawa oprogramowania z systemem informacji prawnej wraz z licencją na korzystanie na potrzeby Sądu Okręgowego w Poznaniu oraz Sądów Rejonowych
- Sukcesywna dostawa środków chemicznych do uzdatniania wody basenowej
- Dostawa worków do morcelacji tkanek nowotworowych
- ŚWIADCZENIE USŁUG DOSTĘPU DO USŁUG SPORTOWO-REKREACYJNYCH NA PODSTAWIE KART ABONAMENTOWYCH DLA PRACOWNIKÓW ZAMAWIAJĄCEGO
- Dostawa samochodu ciężarowego, walca stalowego i ciągnika rolniczego z osprzętem i przyczepką transportową
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podstawowej nr 56 w Szczecinie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla jednostek oświatowych prowadzonych przez Gminę Orońsko
- Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części: konserwy i przetwory z mięsa i ryb; produkty przemiału ziarna; różne produkty spożywcze; produkty mleczarskie dla DPS Ruda Różaniecka
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





