Ogłoszenie z dnia 2023-11-29
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00504605/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-11-22
- 2023/BZP 00557558/01 - Wynik z dnia 2023-12-18
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. – Szpitale w Malborku i Nowym Dworze Gdańskim
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Powiatowe Centrum Zdrowia Sp. z o.o.
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 220415305
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: 500 Lecia 23
1.4.2.) Miejscowość: Malbork
1.4.3.) Kod pocztowy: 82-200
1.4.4.) Województwo: pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL638 - Starogardzki
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pcz.net.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcz.net.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00521509
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-11-29
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00504605
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
- posiada decyzje właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem świadczenia usług dla klientów zewnętrznych
- posiada opinię właściwego organu Inspekcji sanitarnej, dotyczącą spełnienia wymogów sanitarnych przy przewozie posiłków,
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej jedną usługę polegającą na świadczeniu usług żywieniowych dla podmiotu leczniczego w sposób ciągły przez okres minimum 12 miesięcy o wartości nie mniejszej niż 300 000,00 zł brutto.
b) dysponuje bądź będzie dysponował:
- obiektem spełniającym wymogi w zakresie produkcji potraw żywnościowych od surowca w systemie cateringowym, w tym ekspedycji żywności w termoportach dla podmiotów zewnętrznych;
- środkami transportu do przewożenia żywności (co najmniej 1 samochód);
- osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w szczególności osobą:
• dietetyka posiadającego kwalifikacje zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami
• dwoma pracownikami na zmianie (dot. szpitala w Malborku, w szpitalu w Nowym Dworze Gdańskim wystarczy 1 pracownik) przy czym co najmniej 1 jeden z nich musi pozostać do godziny 19:00 (ze względu na zróżnicowanie diet, w tym diety cukrzycowej)
Po zmianie:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
- posiada decyzje właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego z uwzględnieniem świadczenia usług dla klientów zewnętrznych
- posiada opinię właściwego organu Inspekcji sanitarnej, dotyczącą spełnienia wymogów sanitarnych przy przewozie posiłków,
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej jedną usługę polegającą na świadczeniu usług żywieniowych dla podmiotu leczniczego w sposób ciągły przez okres minimum 12 miesięcy o wartości nie mniejszej niż 300 000,00 zł brutto.
b) dysponuje bądź będzie dysponował:
- obiektem spełniającym wymogi w zakresie produkcji potraw żywnościowych od surowca w systemie cateringowym, w tym ekspedycji żywności w termoportach dla podmiotów zewnętrznych;
- środkami transportu do przewożenia żywności (co najmniej 1 samochód);
- osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w szczególności osobą:
• dietetyka posiadającego kwalifikacje zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami
• dwoma pracownikami na zmianie (dot. szpitala w Malborku, w szpitalu w Nowym Dworze Gdańskim wystarczy 1 pracownik) przy czym co najmniej 1 jeden z nich musi pozostać do godziny 20:00 (ze względu na zróżnicowanie diet, w tym diety cukrzycowej)
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-12-01 09:00
Po zmianie:
2023-12-04 09:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-12-01 10:00
Po zmianie:
2023-12-04 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2023-12-30
Po zmianie:
2024-01-02
INNE PRZETARGI Z MALBORKA
- Opracowanie Projektu Stałej Organizacji Ruchu dla dróg powiatowych na terenie powiatu malborskiego
- Dostawa oleju napędowego i benzyny bezołowiowej 95 w formie tankowania pojazdów Zamawiającego na stacjach paliw Wykonawcy
- Świadczenie obsługi informatycznej na potrzeby Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. (szpitale w Malborku i Nowym Dworze Gdańskim).
- Zawarcie Umowy Ramowej na awaryjne i naprawcze roboty sanitarne do wykonania na terenie zespołu zamkowego w Malborku, Zamku w Kwidzynie i Zamku w Sztumie
- Opracowanie Raportu o odziaływaniu przedsięwzięcia na środowisko dla operacji pn. "Scalanie gruntów wsi Janówka, gmina Stare Pole, powiat malborski"
- Kompleksowe ubezpieczenie Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Malborku
więcej: przetargi w Malborku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Wynajem sali szkoleniowej i świadczenie usługi restauracyjnej na terenie miasta Łodzi"
- Świadczenie usług cateringu dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego Nr 1 w Nowej Rudzie przy ul. Kłodzkiej 7.
- Usługi cateringowe w ramach obchodów jubileuszu 70-lecia Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.(powtórzone)
- Usługi cateringowe - przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Szpitala w Zespole Opieki Zdrowotnej w Szczytnie
- "Usługa cateringowa, obejmująca przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas konferencji organizowanej w ramach projektu pn. "Utworzenie BCU przy ZSCKR w dziedzinie ogrodnictwa".
- Przygotowywanie posiłków na potrzeby Punktu Opieki Dziennej w Ciechocinie (powtórzony)
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.