eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rybnik › Zakup i sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Przedszkola nr 50 w Rybniku



Ogłoszenie z dnia 2023-11-27


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Przedszkola nr 50 w Rybniku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole nr 50 w Rybniku

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 364231750

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Sztolniowa 29c

1.5.2.) Miejscowość: Rybnik

1.5.3.) Kod pocztowy: 44-251

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL227 - Rybnicki

1.5.7.) Numer telefonu: 324407725

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: p50rybnik@interia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.p50.miastorybnik.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-4b7443d2-6cc2-11ee-a60c-9ec5599dddc1

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Przedszkola nr 50 w Rybniku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4b7443d2-6cc2-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00515250

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00034964/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Przedszkola nr 50 w Rybniku

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00447022

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: P50.251.1.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Nazwa zamówienia: „Zakup i sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych na potrzeby Przedszkola nr 50 w Rybniku”
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
1) Szczegółowy zakres, wymagania jakościowe produktów oraz przewidywane orientacyjne zapotrzebowanie zawarte są w formularzu oferty stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ.
2) Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, o aktualnych terminach przydatności do spożycia i będzie spełniał wymagania określone w przepisach dotyczących żywności i żywienia.
3) Zakup artykułów żywnościowych będzie się odbywał partiami, a zamówienia na dostawy kolejnych partii artykułów żywnościowych Zamawiający będzie przedstawiał Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę.
4) Realizacja poszczególnych zamówień nastąpi w terminie dostawy określonym w zamówieniu, w godzinach od 6.30 do 7.30, wyłącznie od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni, w których Zamawiający nie będzie prowadził swojej działalności.
5) Zamawiający przewiduje dostawy codziennie, z zastrzeżeniem punktu 4.
6) W sytuacji wystąpienia nagłej potrzeby dostawy określonego towaru do Zamawiającego, Wykonawca zapewni 1-godzinny termin dostawy potrzebnego towaru, w godzinach od 7.30 do 13.30.
7) Wykonawca zobowiązuje się do:
a) bezpłatnego dostarczenia towaru specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika, spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne wraz z rozładunkiem i wniesieniem do wskazanego miejsca magazynowania w siedzibie Zamawiającego przy ul. Sztolniowej 29c, 44-251 Rybnik w terminie określonym w zamówieniu,
b) zabezpieczenia należycie towaru na czas przewozu i ponoszenia całkowitej odpowiedzialności za dostawę i jakość dostarczonego towaru,
c) ponoszenia odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru oraz ponoszenia wynikających z tego tytułu wszelkich skutków prawnych.
8) Zamówione artykuły spożywcze winny być dostarczone do Zamawiającego w nienaruszonych opakowaniach fabrycznych z widocznym terminem przydatności do spożycia, rodzajem, nazwą i ilością wyrobu, datą produkcji, krajem pochodzenia oraz innymi oznakowaniami zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Nazwa dostarczonego produktu musi być zgodna z nazwą na opakowaniu i nazwą w tabeli zawartej w formularzu oferty.
9) Artykuły będą dostarczane w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania.
10) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć z każdą dostawą produktów pochodzenia zwierzęcego Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) na dostarczone artykuły.
11) Określony w formularzu oferty opis przedmiotu zamówienia zawiera minimalne wymagania, co oznacza, że Wykonawca może zaoferować towar charakteryzujący się lepszymi parametrami jakościowymi.
12) W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości lub gdy towar nie spełnia określonych w opisie przedmiotu zamówienia wymogów, Zamawiający odmówi jego przyjęcia i niezwłocznie zgłosi reklamację osobiście lub telefonicznie.
13) Osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest intendentka.
14) Wykonawca zapewnia, że przedmiot zamówienia jest nowy, pełnowartościowy, dopuszczony do użytku zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz wolny od wad fizycznych i prawnych.
15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości artykułów w poszczególnych asortymentach.
16) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany rzeczowej i ilościowej asortymentu w przypadku gdy produkt nie będzie spełniał wymagań jakościowych Zamawiającego na inny produkt, spełniający wymagania jakościowe w cenie określonej w ofercie Wykonawcy.
17) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty.
18) Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego.
19) Zamawiający gwarantuje realizację umowy w wysokości 50% wartości umowy brutto (o ile nie nastąpi rozwiązanie umowy lub wypowiedzenie umowy na podstawie okoliczności opisanych w SWZ).
20) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany rzeczowej, ilościowej i zakresu asortymentu, którego dostawa stanowi przedmiot zamówienia, pod warunkiem że wartość zmiany wynagrodzenia jest nie większa niż 10% wartości zamówienia wynikającej z formularza oferty.
21) Zamawiający dopuszcza zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta, z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody Zamawiającego.
22) W przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody Zamawiającego.
23) Zapłata następować będzie na podstawie faktur wystawionych przez Wykonawcę do ostatniego dnia każdego miesiąca za dostarczony w danym miesiącu towar.
24) Wynagrodzenie rozliczane będzie przy zastosowaniu cen jednostkowych zawartych w formularzu oferty, będzie wynikać z faktycznego zapotrzebowania na żywność i nie przekroczy wartości umowy, z zastrzeżeniem punktu 20.
25) W trakcie trwania umowy Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania stałej ceny jednostkowej na poszczególne artykuły, za wyjątkiem sytuacji określonych w umowie.
26) W przypadku gdy w opisie przedmiotu zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne z opisywanym.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15131130-5 - Wędliny

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 134280,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 161702,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 134280,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): PPHU Zakład Masarski s.c. Stanisław, Henryka Ośliźlok

Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: PPHU Zakład Masarski s.c. Stanisław, Henryka Ośliźlok

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 647-21-73-248

7.3.4) Miejscowość: Skrzyszów

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-22

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 134280,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

12 miesięcy od dnia zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od 1 stycznia 2024 roku, z zastrzeżeniem iż umowę uznaje się za wykonaną również w przypadku wyczerpania kwoty wskazanej w § 3 ust. 1 projektowanych postanowień umowy, które zostaną wprowadzone do treści umowy w sprawie zamówienia – w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.