eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wejherowo › SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA TRZECH PLACÓWEK OPIEKUŃCZO -WYCHOWAWCZYCH - OGNISK WYCHOWAWCZYCH IM. K. LISIECKIEGO "DZIADKA" Nr 1 , 2, 3 W RUMI, Z SIEDZIBĄ W RUMi

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-12-22


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA TRZECH PLACÓWEK OPIEKUŃCZO -WYCHOWAWCZYCH - OGNISK WYCHOWAWCZYCH
IM. K. LISIECKIEGO „DZIADKA” Nr 1 , 2, 3 W RUMI, Z SIEDZIBĄ W RUMi

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: POWIATOWE CENTRUM POMOCY RODZINIE

1.3.) Oddział zamawiającego: PCPR

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 191687460

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 3 Maja 4, 4

1.5.2.) Miejscowość: Wejherowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 84-200

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: organizacyjny@pcprwejherowo.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: pcprwejherowo.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA TRZECH PLACÓWEK OPIEKUŃCZO -WYCHOWAWCZYCH - OGNISK WYCHOWAWCZYCH
IM. K. LISIECKIEGO „DZIADKA” Nr 1 , 2, 3 W RUMI, Z SIEDZIBĄ W RUMi

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b3653797-8221-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00513184

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00030972/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 SUKCESYWNE DOSTAWY WRAZ Z TRANSPORTEM ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA TRZECH PLACÓWEK OPIEKUŃCZO -WYCHOWAWCZYCH - OGNISK WYCHOWAWCZYCH IM. K. LISIECKIEGO „DZIADKA” W RUMI, UL. ŚLUSARSKA 4A

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

platformazakupowa.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, za pośrednictwem Platformy znajdującej się pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/704003

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Ofertę, oświadczenia, o których mowa w pkt. 10.1, podmiotowe środki dowodowe w tym oświadczenie, o którym mowa w pkt. 12.3 oraz zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w pkt. 11.3, przedmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwo, sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach: .txt; .rtf; .pdf; .xps; .odt; .ods; .odp; .doc; .xls; .ppt; .docx; .xlsx; .pptx; .csv.
13.3. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż określone w pkt. 13.2, przekazywane w postępowaniu, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w pkt. 13.2 lub jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, o których mowa w pkt. 13.1.
13.4. Sposób złożenia oferty i dokumentów elektronicznych, w tym podpisywanie dokumentów, a także zasady korzystania z portalu, opisane zostały w „Instrukcji dla wykonawców” oraz w „Regulaminie Internetowej Platformy zakupowej www.platformazakupowa.pl Open Nexus Sp. z o.o.”

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 4/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 1” stanowiącego załącznik 1a do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 2 – Dostawa ryb świeżych, mrożonych i przetworów rybnych. 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 2” stanowiącego załącznik nr 1b do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak
i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku nr 1b SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1.3. Zadanie 3 – Dostawa mrożonych warzyw i owoców
1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 3” stanowiącego załącznik nr 1c do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak
i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1.4. Zadanie 4 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych, drobiu
1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 4” stanowiącego załącznik 1d do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak
i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1.5. Zadanie 5 – Dostawa produktów mleczarskich
1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 5” stanowiącego załącznik 1e do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak
i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku 1e do SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

. Zadanie 6 – Dostawa świeżego pieczywa – wyroby piekarskie i ciastkarskie
1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 6” stanowiącego załącznik 1f do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak
i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku 1f SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15612500-6 - Produkty piekarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 7 – Dostawa warzyw i owoców, świeżych jaj kurzych
1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określający szacunkowe ilości artykułów żywnościowych, będących przedmiotem niniejszego zamówienia, przedstawiony został we wzorze „Formularza cenowego dla Zadania 7” stanowiącego załącznik 1g do SWZ.
2) Zamawiający gwarantuje zakup o wartości stanowiącej co najmniej 70% ceny brutto oferty Wykonawcy.
3) Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze, które w chwili dostawy spełniają wymogi jakościowe dla gatunku I oraz sanitarno-higieniczne określone w obowiązujących przepisach prawa żywnościowego na poziomie krajowym i wspólnotowym oraz były wolne od wad.
4) Kształt i wygląd zewnętrzny charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu. Smak
i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu. Niedopuszczalny jest wyrób nieświeży, przeterminowany.
5) Wykonawca dostarczy towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych
i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
6) Terminy ważności asortymentu określonego w załączniku 1g SWZ będą posiadały ważne terminy przydatności do spożycia od 14 dni do 90 dni od dnia dostawy w zależności od asortymentu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
8.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku
w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający wymaga posiadania przez Wykonawcę co najmniej jednego pojazdu dopuszczonego przez Sanepid do przewożenia żywności.

Uwaga: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunki określone w pkt. 8.2 specyfikacji musi spełniać co najmniej jeden wykonawca.
8.3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów,
w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym
w art. 454-455 ustawy oraz wskazanym w projekcie umowy, stanowiącym załącznik nr 4 do specyfikacji.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-29 11:55

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy dostępnej pod adresem https://platformazakupowa.pl/transakcja/704003

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-29 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.