eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PłużnicaZakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy



Ogłoszenie z dnia 2025-10-30

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PŁUŻNICY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 368109163

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 43

1.5.2.) Miejscowość: Płużnica

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-214

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki

1.5.7.) Numer telefonu: (56) 688 71 31

1.5.8.) Numer faksu: n/d

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zespolszkol@pluznica.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://szkola.pluznica.info/kontakt/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.

Podmiot 1

1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Gmina Płużnica

1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8781751431

Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:

1.11.3.) Ulica: Płużnica 60

1.11.4.) Miejscowość: Płużnica

1.11.5.) Kod pocztowy: 87-214

1.11.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.11.7.) Kraj: Polska

1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki

1.11.9.) Numer telefonu: 566875200

1.11.10.) Numer faksu: n/d

1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pluznica.pl

1.11.12.) Adres strony internetowej: www.pluznica.pl

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-03a4a4a8-1f9f-4a80-87eb-00b0f20e3900

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00505129

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00050043/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Płużnicy.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/transakcja/1204985

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1204985
Postępowanie pod znakiem Z.S-P.Pż.271.3.2025
W celu skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania preferuje się, aby komunikacja między zamawiającym a wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane były za pośrednictwem platformazakupowa.pl i formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego”.
Zamawiający dopuszcza, awaryjnie np. w przypadku przerwy w funkcjonowaniu lub awarii lub niedziałania Platformy zakupowej, komunikację z Wykonawcami za pośrednictwem poczty elektronicznej. Adres poczty elektronicznej osoby uprawnionej do kontaktu z Wykonawcami: m.orczykowska@pluznica.pl, z zastrzeżeniem, że Ofertę (w szczególności Formularz oferty i załączniki do oferty) Wykonawca może złożyć wyłącznie za pośrednictwem Platformy zakupowej.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zamawiający, zgodnie z § 11 ust. 2
Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji
oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursie zamieszcza wymagania dotyczące specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych
oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych za pośrednictwem platformazakupowa.pl, tj.:
1) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
2) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja,
jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
3) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0,
4) włączona obsługa JavaScript,
5) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
6) Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej - kodowanie UTF8,
7) Oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu
lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
Rozszerzenia plików wykorzystywanych przez Wykonawców powinny być zgodne z Załącznikiem nr 2 do „Rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w
postaci elektronicznej oraz minimalnych
wymagań dla systemów teleinformatycznych”, zwanego dalej Rozporządzeniem KRI.
8) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .docx .xls .xlsx .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf
9) W celu ewentualnej kompresji danych Zamawiający rekomenduje wykorzystanie jednego z rozszerzeń:
a) .zip,
b) .7Z,
10) Wśród rozszerzeń powszechnych a niewystępujących w Rozporządzeniu KRI występują: .rar .gif
.bmp .numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie.
11) Zamawiający zwraca uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi maksymalnie
10MB, oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej do składania podpisu osobistego, który
wynosi maksymalnie 5MB.
12) W przypadku stosowania przez wykonawcę kwalifikowanego podpisu elektronicznego:
 Ze względu na niskie ryzyko naruszenia integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu zamawiający zaleca, w miarę
możliwości, przekonwertowanie plików składających się na ofertę na rozszerzenie .pdf i opatrzenie ich podpisem kwalifikowanym w
formacie PAdES.
 Pliki w innych formatach niż PDF zaleca się opatrzyć podpisem w formacie XAdES o typie zewnętrznym. Wykonawca powinien
pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.
 Zamawiający rekomenduje wykorzystanie podpisu z kwalifikowanym znacznikiem czasu.
13) Zamawiający zaleca, aby w przypadku podpisywania pliku przez kilka osób, stosować podpisy tego samego rodzaju.
Podpisywanie różnymi rodzajami podpisów np. osobistym i kwalifikowanym może doprowadzić do problemów w weryfikacji plików.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający wymaga dołączenia katalogu elektronicznego do oferty

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE,
(Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1, zm.: Dz. U. UE. L. z 2018 r. Nr 127, str. 2.), zwanego jako ,,RODO" informujemy:
Administrator danych osobowych Dyrektor Zespołu Szkolno-Przedszkolnego.
Możesz się z nim kontaktować w następujący sposób: listownie na adres siedziby: Zespół Szkolno- Przedszkolny w Płużnicy,
Płużnica 43, 87-214 Płużnica e-mail: zespolszkol@pluznica.pl, telefonicznie: 56 688 71 31
Do kontaktów w sprawie ochrony danych osobowych został także powołany inspektor ochrony danych, z którym możesz się
kontaktować wysyłając e-mail na adres iod2@pluznica.pl
1. Twoje dane osobowe przetwarzane będą na podstawie:
1) art. 6 ust. 1 lit b) i c), art. 9 ust. 2 lit. g) i art. 10 RODO, w związku z ustawą z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień
publicznych, w celu realizacji obowiązku prawnego ciążącego na administratorze tj. udzielenia zamówienia publicznego, jak również
w celu zawarcia umowy między zamawiającym a wykonawcą, której przedmiotem jest usługa, dostawa lub robota
budowlana oraz jej realizacji (też umowa o podwykonawstwo), a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego i jego archiwizacji,
2) art. 6 ust. 1 lit a) RODO na podstawie zgody. Zgoda jest wymagana, gdy uprawnienie do przetwarzania danych osobowych nie
wynika wprost z przepisów prawa, a przekażesz administratorowi z własnej inicjatywy więcej danych niż jest to konieczne dla
załatwienia Twojej sprawy (tzw. działanie wyraźnie potwierdzające).
2. Twoje dane osobowe możemy ujawniać, przekazywać i udostępniać wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie
obowiązujących przepisów prawa są nimi m.in. osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja zamówienia
publicznego w oparciu o art. 18 oraz 74
ustawy Prawo zamówień publicznych, właściciele platformy zakupowej, na której prowadzone będzie postępowanie o udzielenie
zamówienia publicznego, podmioty świadczące usługi bankowe,
telekomunikacyjne oraz inne podmioty, gdy wystąpią z takim żądaniem oczywiście w oparciu o stosowną podstawę prawną.
Pracownikom oraz współpracownikom administratora.
3. Twoje dane osobowe możemy także przekazywać podmiotom, które przetwarzają je na zlecenie administratora tzw. podmiotom
przetwarzającym, są nimi m.in. podmioty świadczące usługi informatyczne i inne, jednakże przekazanie Twoich danych nastąpić
może tylko wtedy, gdy zapewnią
one odpowiednią ochronę Twoich praw.
4. Twoje dane osobowe przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania, w tym również przez okres
przewidziany w przepisach dotyczących przechowywania i archiwizacji
dokumentacji, i tak:
1) przez okres 5 lat dla dokumentacji zamówień publicznych. Okres przechowywania liczony jest od 1 stycznia roku następnego od
daty zakończenia sprawy,
2) przez okres 10 lat dla umów cywilno-prawnych wraz z dokumentacją dotyczącą ich realizacji, niezależnie od trybu w jakim zostały
zawarte. Okres przechowywania liczony jest od 1 stycznia roku następnego od daty zakończenia sprawy,
3) w zakresie danych, gdzie wyraziłeś zgodę na ich przetwarzanie, do czasu cofnięcie zgody, nie dłużej jednak niż do czasu
wskazanego w pkt 1.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): W związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora masz prawo do:
1) dostępu do treści danych na podstawie art. 15 RODO, zamawiający może żądać od osoby występującej z żądaniem dostępu
wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie
zamówienia,
2) sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych na podstawie art. 16 RODO, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania
lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień
umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Prawo zamówień publicznych oraz nie może naruszać
integralności protokołu postępowania oraz jego załączników,
3) usunięcia danych, na podstawie art. 17 RODO, jeżeli:
a) wycofasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych,
b) dane osobowe przestaną być niezbędne do celów, dla których zostały zebrane lub dla których były przetwarzane,
c) dane są przetwarzane niezgodnie z prawem.
W związku z art. 17 ust. 3 lit. b), d) lub e) RODO prawo do usunięcia danych osobowych nie przysługuje,
4) ograniczenia przetwarzania danych na podstawie art. 18 RODO, z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2
RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu
zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub
z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania
danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,
5) cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie danych dokonywane przez administratora
przed jej cofnięciem.
6. Podanie Twoich danych:
1) jest wymogiem ustawy na podstawie, której działa administrator związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia
publicznego. Jeżeli odmówisz podania Twoich danych lub podasz nieprawidłowe dane, administrator nie będzie mógł zrealizować
celu do jakiego zobowiązują go przepisy prawa - konsekwencje niepodania określonych danych
wynikają z ustawy Prawo zamówień publicznych,
2) jest wymogiem umownym. Jeżeli nie podasz nam swoich danych osobowych nie będziemy mogli podpisać i realizować z Tobą
umowy,
3) jest dobrowolne w zakresie zgody, która może być cofnięta w dowolnym momencie.
7. Przysługuje Ci także skarga do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych - Warszawa ul. Stawki 2, gdy
uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z
dnia 27 kwietnia 2016 r.
8. Dane nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym również w formie profilowania.
9. Administrator nie przekazuje danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowych.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: Z.S-P.Pż.271.3.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr I - jest dostawa artykułów ogólnospożywczych dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr II –jest dostawa mięsa i wędlin dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr III –jest dostawa warzyw i owoców dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03221000-6 - Warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr IV –jest dostawa ryb dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr V –jest dostawa pieczywa dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr VI –jest dostawa przekąsek dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894400-5 - Przekąski

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia dla części nr VII –jest dostawa mrożonek dla Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Płużnicy.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany także towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 96 h od momentu złożenia zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny odbywać się w godzinach od 8:00 do 10:00, w dni robocze od poniedziałku do piątku.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 60 %,
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga kryterium 40 %,

2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 60 %

cena najniższa brutto*
C = -------------------------------------- x 60%
cena oferty ocenianej brutto

* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
a) Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
b) Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie
w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
2) Termin realizacji zamówienia (T) – waga 40 %
Deklarowany przez Wykonawcę termin realizacji liczony od momentu złożenia zamówienia, przekazanego przez Zamawiającego, do faktycznego dostarczenia zamówionego asortymentu, przy czym oferta Wykonawcy otrzyma ilość punktów według następujących zasad:
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie do 48 godzin od otrzymania zlecenia – 40 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 48 do 72 godzin od otrzymania zlecenia – 20 punktów,
 Jeśli Wykonawca zrealizuje jednorazową dostawę najpóźniej w terminie od 72 do 96 godzin od otrzymania zlecenia – 10 punktów.
Zamawiający ustalił minimalny czas jednorazowej dostawy zamówienia do 48 godzin od momentu złożenia zamówienia, a maksymalny do 96 godzin liczonych od momentu złożenia zamówienia. Niewskazanie przez Wykonawcę czasu dostawy, jak również zaoferowanie przez Wykonawcę czasu dostawy poniżej lub powyżej ustalonego minimum / maksimum, Zamawiający oceni na – 0 punktów. Termin realizacji zamówienia musi być podany w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
Zastrzeżenia:
 Zamówienie dostawy złożone po godzinie 14:00 uważane jest za zamówienie dostawy złożone następnego dnia roboczego o godz. 8:00,
 Dostawy realizowane będą w dni robocze w godz. 08:00-10:00,
 Jeśli termin realizacji zamówienia wypada w dzień ustawowo wolny od pracy, dostawę należy zrealizować w pierwszym dniu roboczym wypadającym bezpośrednio po tym terminie.
 Za dni robocze uważa się dni od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy.
3. Łączna ilość punktów = C + T
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla żadnej z części zamówienia.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla żadnej z części zamówienia.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla żadnej z części zamówienia.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże dostawę artykułów spożywczych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej jedno świadczenie polegające na dostawie artykułów spożywczych (odpowiadających rodzajowo danej części zamówienia):
a) dla Części I: o wartości nie mniejszej niż 50.000,00 zł brutto,
b) dla Części II: o wartości nie mniejszej niż 15.000,00 zł brutto,
c) dla Części III: o wartości nie mniejszej niż 15.000,00 zł brutto,
d) dla Części IV: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto,
e) dla Części V: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto,
f) dla Części VI: o wartości nie mniejszej niż 5.000,00 zł brutto,
g) dla Części VII: o wartości nie mniejszej niż 3.000,00 zł brutto.
3. Zamawiający w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej wymaga, aby przynajmniej jeden z Wykonawców spełniał warunek zdolności technicznej lub zawodowej.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16.02.2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2024 r., poz. 1616 ze zm.), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę w postępowaniu albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej - Załącznik nr 4 do SWZ,
2) oświadczenie wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP – Załącznik Nr 6 do SWZ,
3) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. 2025 poz. 514 t.j.), zwanej dalej „ustawą o przeciwdziałaniu” – Załącznik Nr 7 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2) wykaz dostaw a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, że w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie co najmniej jedno świadczenie polegające na dostawie artykułów spożywczych (odpowiadających rodzajowo danej części zamówienia) wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy, w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. Wykaz dostaw stanowi - Załącznik nr 5 do SWZ,

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X pkt 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy – Załącznik nr 9 do SWZ.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Przewidywane zmiany umowy zostały przedstawione we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 10 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-11-07 09:30

8.2.) Miejsce składania ofert: 1. Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy umieścić na platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1204985 w myśl Pzp na stronie internetowej prowadzonego postępowania do dnia 07 listopada 2025 roku do godziny 09:30.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-11-07 09:35

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-12-06

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.