eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Blachownia › "SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH I WĘDLIN DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI"



Ogłoszenie z dnia 2022-12-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
"SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH I WĘDLIN DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000932844

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Henryka Sienkiewicza 6

1.5.2.) Miejscowość: Blachownia

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-290

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 34/327376

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsblachownia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsblachownia.4bip.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-1d959e73-60c2-11ed-8832-4e4740e186ac

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


Zamawiający publiczny-jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH I WĘDLIN DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1d959e73-60c2-11ed-8832-4e4740e186ac

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00502831

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00015107/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa miesa i wędlin

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00433167/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: AG.226.32.2022

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 160395,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

3.1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów mięsa, produktów mięsnych i wędlin na potrzeby Domu Pomocy Społecznej, w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12. 2023 r. (obie daty łącznie).

Kod CPV: 15110000-2- mięso, produkty mięsne, wędliny
3.2 Dostawy przedmiotu zamówienia:
a) Odbywać się będą sukcesywnie z częstotliwością dostaw od poniedziałku do piątku. Każda dostawa będzie poprzedzona przez Zamawiającego oddzielnym zamówieniem określającym ilości i rodzaj asortymentu według potrzeb, telefonicznie lub pisemnie.
b) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć zamówiony przedmiot zamówienia do wskazanego magazynu transportem na swój koszt i ryzyko w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze, licząc od dnia złożenia zamówienia, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności w godzinach od 6:00 do 9:00.
c) W szczególnie uzasadnionych przypadkach, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostarczenia dodatkowych dostaw w ciągu 5 godzin od momentu zgłoszenia telefonicznego, jednak nie później niż do godz. 14:00
d) Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w jego magazynie.
e) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia jakości towaru poprzez ocenę organoleptyczną oraz przez przekrojenie/otworzenie wybranej partii towaru.
f) Jeżeli sprawdzona przez Zamawiającego partia towaru jest wadliwa Zamawiający ma prawo zwrócić całą partię w/w towaru.
g) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zamawianych ilości w ramach asortymentu objętego umową.
3.3 Wykonawca zobowiązuje się:
a) Dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży na terenie UE , dostarczać produkty nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, z wymaganym przez Zamawiającego okresem przydatności do spożycia,
b) Dostarczać produkty dobrej jakości*, spełniające wymogi norm jakościowych i smakowych, spełniające wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwa żywności i żywienia tj. (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w fabrycznych, zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie artykułu spożywczego oraz jego składzie, jak również informację o producencie (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze.
c) Dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu, posiadające właściwe atesty i certyfikaty,
d) W przypadku stwierdzenia wad dostarczonych artykułów Wykonawca zobowiązuje się wymienić artykuły wadliwe na wolne od wad na swój koszt w tym samym dniu, najpóźniej do 4 godzin licząc od otrzymania zawiadomienia wraz z protokołem stwierdzającym wady.
e) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu przedmiot zamówienia odpowiadający wymaganiom określonym w SWZ i odpowiedniej jakości - zgodny z Polskimi Normami i normami branżowymi oraz aktualnymi atestami dopuszczającymi towar do obrotu, za co ponosi odpowiedzialność.
f) Realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego na swój koszt, środkami transportowymi dopuszczonymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości,
g) Zagwarantować dowóz produktów w pojemnikach oraz opakowaniach odpowiednich do kontaktu z żywnością tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu).
h) Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie sukcesywnie, wg faktycznych potrzeb Zamawiającego, na podstawie pisemnych zamówień przesłanych Wykonawcy mailem przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, w terminie 2 dni roboczych od daty wysłania zamówienia. W zamówieniu podany zostanie asortyment zamawianych artykułów (numer pozycji wg Załącznika nr B do niniejszej SWZ) oraz wielkość zamówienia (ilość).
*Pod pojęciem dobrej jakości Zamawiający rozumie produkt bezpieczny dla zdrowia, o odpowiednich walorach smakowych, pozbawiony nieprzyjemnych zapachów, o odpowiedniej konsystencji i barwie.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 160395,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 219440,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 160395,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H.U. Zakład Masarski s.c. Stanisław, Henryka Ośliźlok

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6472173248

7.3.3) Ulica: Powstańców Śląskich 24

7.3.4) Miejscowość: Skrzyszów

7.3.5) Kod pocztowy: 44-348

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-12

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 160395,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-01-01 do 2023-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.