Powi±zane og³oszenia:
- 2022/BZP 00466210/01 - Og³oszenie z dnia 2022-11-29
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Us³ugi
Przygotowanie i dostarczenie posi³ków do Szko³y Podstawowej
im. Lotników Polskich w P³ocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego
w P³ocicznie-Tartak
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA IM. LOTNIKÓW POLSKICH W P£OCICZNIE-TARTAK
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001145166
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: 16
1.5.2.) Miejscowo¶æ: P³ociczno-Tartak
1.5.3.) Kod pocztowy: 16-402
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski
1.5.7.) Numer telefonu: 87 563 90 27
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi.plociczno@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szkola-plociczno.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostarczenie posi³ków do Szko³y Podstawowejim. Lotników Polskich w P³ocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego
w P³ocicznie-Tartak
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-8f8a6d16-700e-11ed-abdb-a69c1593877c
2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00496658
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2022-12-14
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2022/BZP 00448101/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.1 Przygotowanie i dostarczenie posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Lotników Polskich w P³ocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w P³ocicznie-Tartak
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00466210/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SP.261.13.2022.AP
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posi³ków dla dzieci uczêszczaj±cych do Punktu Przedszkolnego w P³ocicznie-Tartak (zwanego dalej PP) i Szko³y Podstawowej im. Lotników Polskich w P³ocicznie-Tartak, (zwanej dalej SP) w 2023 roku, w dniach w których pracuje PP i SP.
3.2. Przedmiot zamówienia obejmuje:
1) przygotowanie i dostarczenie posi³ków dla dzieci uczêszczaj±cych do
PP w 2023 roku, w dniach w których pracuje PP w nastêpuj±cych szacunkowych ilo¶ciach:
25 dzieci x 219 dni = 5 475 szt.
2) przygotowanie i dostarczenie posi³ków dla dzieci uczêszczaj±cych do
SP w 2023 roku, w dniach w których pracuje SP w nastêpuj±cych szacunkowych ilo¶ciach:
56 dzieci x 197 dni = 11 032 szt.
3.3. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zmiany ilo¶ci posi³ków w zale¿no¶ci od potrzeb. Rozliczenie nastêpowaæ bêdzie za faktycznie dostarczone posi³ki wed³ug ceny jednostkowej za jeden posi³ek podanej w Formularzu ofertowym. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu ni¿ wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przys³uguje roszczenie o zlecenie niewykonanej czê¶ci zamówienia.
3.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów w³asnych, dostawê w³asnym transportem i wydanie osobom upowa¿nionym przez Zamawiaj±cego w PP i SP posi³ków zgodnie z Zaleceniami i Normami ¯ywienia Instytutu ¯ywno¶ci i ¯ywienia.
3.5. Posi³ek musi byæ gor±cy (w przypadku obiadów) o jako¶ci i warto¶ci od¿ywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowi±zuj±cymi w ¿ywieniu dzieci i m³odzie¿y.
3.6. Przez pojêcie posi³ek nale¿y rozumieæ przygotowanie i dostarczenie posi³ków dla dzieci.
3.7. Wynagrodzenie Wykonawcy za tzw. „wsad do kot³a” tj. koszt zakupu produktów u¿ytych do przygotowania jednego posi³ku musi stanowiæ nie mniej ni¿ 60 % wynagrodzenia za przygotowanie jednego posi³ku.
3.8. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik Nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia oraz Za³±cznik nr 6 do SWZ - Lista produktów u¿ywanych w ¿ywieniu zbiorowym, SWZ i jej za³±czniki.
3.9. Zamawiaj±cy nie dopuszcza sk³adania ofert czê¶ciowych. Podzia³ na czê¶ci spowodowa³by nadmierne koszty wykonania zamówienia oraz powa¿ne trudno¶ci w skoordynowaniu dzia³añ ró¿nych Wykonawców co skutkowa³oby nieprawid³ow± realizacj± zamówienia. Dzielenie zamówienia na czê¶ci mog³oby skutkowaæ zwiêkszeniem nak³adów finansowych po stronie Zamawiaj±cego w celu realizacji zadania.
3.10. Kody CPV:
G³ówny:
55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
Uzupe³niaj±ce:
55523100-3 – Us³ugi w zakresie posi³ków szkolnych
55524000-9 – Us³ugi dostarczania posi³ków szkolnych
55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
3.11. Wymagania jako¶ciowe, o których mowa w art. 246 ust. 2 ustawy, Zamawiaj±cy szczegó³owo opisa³ w opisie przedmiotu zamówienia i za³±cznikach do SWZ.
3.12. Zgodnie z art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiaj±cy wymaga aby Wykonawca lub Podwykonawca(y) zatrudniali na podstawie umowy o pracê w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r.- Kodeks pracy (tj. Dz.U. z 2020 r. poz. 1320 z pó¼n. zm.) wszystkie osoby, które podczas realizacji zamówienia bêd± wykonywaæ czynno¶ci w zakresie realizacji zamówienia, tj. prace fizyczne pod kierownictwem innej osoby, w miejscu i czasie wskazanym przez tego Wykonawcê lub Podwykonawcê - polegaj±ce na:
1) gotowaniu, krojeniu i konfekcji posi³ków
Powy¿szy wymóg dotyczy wy³±cznie osób wykonuj±cych bezpo¶rednio ww. prace. Nie dotyczy osób, które kieruj± wykonywaniem ww. prac przez inne osoby lub samozatrudnionych. Obowi±zek ten nie dotyczy sytuacji, gdy prace te bêd± wykonywaæ samodzielnie i osobi¶cie osoby fizyczne prowadz±ce dzia³alno¶æ gospodarcz± w postaci tzw. samozatrudnienia jako podwykonawcy. Wyj±tkiem od powy¿szej zasady bêdzie osobiste wykonanie zamówienia przez osobê fizyczn±, w tym równie¿ przedsiêbiorcê prowadz±cego indywidualn± dzia³alno¶æ gospodarcz±.
Zatrudnienie, o którym mowa w powy¿ej powinno trwaæ przez ca³y okres realizacji zamówienia.
Wymagania w zakresie sposobu dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, uprawnieñ Zamawiaj±cego w zakresie kontroli spe³niania przez wykonawcê wymagañ, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, oraz sankcje z tytu³u niespe³nienia tych wymagañ, szczegó³owo okre¶lone zosta³y w Projekcie umowy stanowi±cym Za³±cznik nr 4 do niniejszej SWZ.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55523100-3 - Us³ugi w zakresie posi³ków szkolnych
55524000-9 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³
55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 225459,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 236511,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 225459,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.H.U. „POLMOP” SERWIS PUNKT GASTRONOMICZNY PIOTR STANIS£AW ¦WIECZKOWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8461084447
7.3.3) Ulica: ul. Ks. Skorupki 6
7.3.4) Miejscowo¶æ: Augustów
7.3.5) Kod pocztowy: 16-300
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-14
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 225459,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-02 do 2023-12-308.4.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczanie posi³ków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
- WYBÓR WYKONAWCY US£UGI ¯YWIENIA NA RZECZ ZESPO£U SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROC£AWIU
- ,,Sukcesywne us³ugi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach''
- ¦wiadczenie us³ugi przygotowania, dostarczania i wydawania posi³ków
- Us³ugi cateringowe na potrzeby organizacji wydarzeñ w Uniwersytecie Ignatianum w Krakowie - 2 czê¶ci
- Us³uga przygotowywania i dostarczania posi³ków wraz z obs³ug± kelnersk± na potrzeby konferencji "30th ERES Annual Conference" organizowanej przez Uniwersytet Gdañski.
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.