Ogłoszenie z dnia 2025-10-24
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA CENTRUM TERAPII NERWIC W MOSZNEJ
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM TERAPII NERWIC W MOSZNEJ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000293634
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Zamkowa 1A
1.5.2.) Miejscowość: Moszna
1.5.3.) Kod pocztowy: 47-370
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@ctn-moszna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ctn-moszna.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA CENTRUM TERAPII NERWIC W MOSZNEJ
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d3c49ace-68b9-413f-a994-80dfe58ec723
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00494843
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-24
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d3c49ace-68b9-413f-a994-80dfe58ec7233.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d3c49ace-68b9-413f-a994-80dfe58ec723
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu
komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za
pośrednictwem platformy on-line działającej pod adresem https://ezamowienia.gov.pl. Komunikacja w postępowaniu z wyłączeniem
składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze”
(„Formularze do komunikacji”).
Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje
dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/2/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest usługa kompleksowego żywienia pacjentów w budynku Centrum Terapii Nerwic w Mosznej sp. z o.o. tj. w siedzibie Zamawiającego obejmująca w szczególności przygotowanie i dowóz posiłków oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
15894220-9 - Posiłki szpitalne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium jakości
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej -Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada opłacona polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną co najmniej 500.000,00 zł (słownie: pięćset tysięcy złotych 00/100) na jedno i wszystkie zdarzenia.2. Warunek do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
Wykonawca winien posiadać aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającego, że zakład/kuchnia, w którym będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych. Wykonawca winien posiadać aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu przez środek transportu żywności/posiłków wymogów higieniczno-sanitarnych. Na dowód (dokument podmiotowy) powyższego Wykonawca przedstawia przedmiotowe decyzje. Zamawiający wymaga by zakład/kuchnia, w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów Zamawiającego była zlokalizowana w odległości maksymalnie do 50 km od miejsc dowozu posiłku tj. siedziby Zamawiającego liczonej wg najkrótszej trasy samochodowej wskazywanej przez mapy Google.
3. Warunek doświadczenia:
Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, jeśli w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, realizował usługi gastronomiczne w ramach, których wydawał minimum 300 posiłków (Zamawiający rozumie prze posiłek wydanie co najmniej śniadania lub obiadu lub kolacji) dziennie przez okres co najmniej 3 kolejnych miesięcy.
4. Warunek zdolności zawodowej:
Wykonawca przedstawi wykaz osób, skierowanych przez niego do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami. Warunek ten będzie spełniony jeżeli wykonawca wykaże, że skieruje do realizacji zamówienia następujące osoby:
co najmniej 1 dietetyka z minimum 5-letnim doświadczeniem zawodowym w zakresie planowania i nadzorowania diet,
co najmniej dwóch kucharzy, z których każdy posiada minimum 5-letnie doświadczenie zawodowe, w tym jeden z nich legitymuje się dyplomem mistrza w zawodzie kucharza.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia oraz spełnianiu warunków udziału z postępowania zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 stanowią wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej - polisę lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia.
2. Warunek do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej - potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą, że zakład/kuchnia, w którym będą przygotowywane posiłki spełniają konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych,
potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu przez środek transportu żywności/posiłków wymogów higieniczno-sanitarnych,
Warunek zdolności zawodowej: wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, w szczególności tych, o których mowa w pkt 13.14 SWZ wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informację o dysponowaniu tymi osobami według wzoru załączonego do SWZ.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada odpowiednie umiejętności Wykonawca przedłoży do oferty przykładowy dekadowy (10 dniowy) jadłospis uwzględniający wymogi jakościowe wskazane w Opisie przedmiotu zamówienia (Załącznik nr 1 do SWZ) dla diety podstawowej.Przykładowy jadłospis winien zostać załączony do oferty i zawierać: gramaturę posiłków i wartość odżywczą (kcal, tłuszcz, białko, węglowodany), obliczoną na każdy dzień w postaci wydruku z programu dietetycznego dla diety podstawowej przewidzianej w Opisie przedmiotu zamówienia (Załącznik nr 1 o SWZ).
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Jadłospis dekadowy dla diety podstawowej. Jeżeli Wykonawca nie złoży lub złoży niekompletne przedmiotowe środki dowodowe (jadłospis) Zamawiający wezwie Wykonawcę do ich złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie.SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) są zobowiązani do złożenia: – aktualnych na dzień składania ofert oświadczeń, o których mowa w art. 125 ust. 1 PZP (dot. braku podstaw do wykluczenia oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu) – każdy z wykonawców składa oświadczenie osobno.Wraz z ofertą należy złożyć:
– oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, z którego wynika, które części zamówienia wykonają poszczególni wykonawcy,
– pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie lub do reprezentowania i zawarcia umowy (jeżeli dotyczy),
– uzasadnienie zastrzeżenia tajemnicy przedsiębiorstwa (jeśli dotyczy).
W przypadku polegania na zasobach innych podmiotów:
– zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania do dyspozycji zasobów.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwości zmian postanowień treści zawartej umowy w sprawie zamówienia. Szczegółowy opis warunków dokonania takich zmian znajduje się we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-11-03 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d7716611-7e23-44b3-a70a-3626c2f785ab
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-11-03 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI MOSZNA
więcej: przetargi MOSZNA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zapewnienie cateringu dla 28 osób w ramach projektu ,,Dzienny Dom Pomocy Społecznej dla Seniorów z Gminy Trzebinia"
- "Usługa cateringowa po wernisażu Wystawy jubileuszowej w dniu 28.11.2025 oraz po Gali jubileuszowej w dniu 29.11.2025 roku w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej w związku z obchodami 200-lecia Teatru"
- Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków do Żłobka Gminnego w Dobroszycach przy ul. Wiosennej 11, 56-410 Dobroszyce, w roku 2026
- "Dożywianie uprawnionych świadczeniobiorców Ośrodka Pomocy Społecznej w Świeciu w formie gorącego posiłku na rok 2026"
- 2025.XI - Żywienie pacjentów Szpitala Na Wyspie Sp. z o.o. z siedzibą w Żarach przy ul. Pszennej 2.
- ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA CENTRUM TERAPII NERWIC W MOSZNEJ
więcej: Posiłki szpitalne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





