eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bukowiec › Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2023 r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2022-12-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2023 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Bukowcu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 101453634

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: SZKOLNA

1.5.2.) Miejscowość: Bukowiec

1.5.3.) Kod pocztowy: 95-006

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL712 - Łódzki

1.5.7.) Numer telefonu: 500 372 368

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@spbukowiec.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spbukowiec.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2023 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4f046369-7b24-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00493824

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00442762/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Usługa cateringowa

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://bip.spbukowiec.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: . W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal., poczty elektronicznej sekretariat@spbukowiec.pl.
2. Wykonawca w celu złożenia oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP.
3. Złożenie oferty, pod rygorem nieważności następuje w formie elektronicznej wyłącznie za pośrednictwem dedykowanego formularza pn. „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego
na ePUAP (https://epuap.gov.pl/wps/portal) oraz udostępnionego przez miniPortal (https://miniportal.uzp.gov.pl/).
4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Instrukcji użytkowania sytemu miniPortal oraz Regulaminie ePUAP.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Identyfikator postępowania i link z dostępem do postępowania na miniPortalu niezbędne do zaszyfrowania i złożenia oferty dostępne są na stronie internetowej Zamawiającego.
7. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów
lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów
z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 30 grudnia 2020 roku roku w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. z 2020 r. poz. 2415 ).
8. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
9. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami
w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż oferta), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz
do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia
(BZP, lub ID postępowania).
10. Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt. 1 adres e-mail.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zapisy dot. RODO stanowi rozdział XXV Specyfikacji Warunków Zamówienia

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zapisy dot. RODO stanowi rozdział XXV Specyfikacji Warunków Zamówienia

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.271.1.2.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I - Szkoła Podstawowa im. Orła Białego w Kurowicach:
a) Posiłek: obiad dwudaniowy dla uczniów szkoły - szacowana ilość porcji: 9.747
Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 22 grudnia 2023 r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych i okresu wakacji.
Godziny dostarczania posiłku do placówki: 10:30 – 11:00
b) Posiłek: obiad dwudaniowy dla wychowanków przedszkola - szacowana ilość porcji: 9.945
Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 29 grudnia 2023 r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych.
Godziny dostarczania posiłku do placówki: 10:30 – 11:00

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium oceny ofert
i ich znaczeniem:

Lp. Kryterium Znaczenie (w %)
1. Cena 60
2. Menu układane przez dietetyka 20
3. Czas dowozu posiłków w minutach od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego 20
Razem 100

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Menu układane przez dietetyka

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dowozu posiłków w minutach od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II - Zespół Szkolno-Przedszkolny w Bukowcu
a) Posiłek: obiad dwudaniowy dla uczniów szkoły - szacowana ilość porcji: 22.230 Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 22 grudnia 2023r . z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych i okresu wakacji.
Godziny dostarczania posiłku do placówki: 10:30 – 11:00
b) Posiłek: śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek dla wychowanków przedszkola - szacowana ilość porcji: 70.200
Okres realizacji zamówienia: od 2 stycznia do 29 grudnia 2023 r. z wyjątkiem dni wolnych od zajęć przedszkolnych.
Godziny dostarczania posiłku do placówki: 7:00 – 7:30 – śniadanie, 10:30 – 11:00 - obiad i podwieczorek.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-29

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium oceny ofert
i ich znaczeniem:

Lp. Kryterium Znaczenie (w %)
1. Cena 60
2. Menu układane przez dietetyka 20
3. Czas dowozu posiłków w minutach od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego 20
Razem 100

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Menu układane przez dietetyka

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dowozu posiłków w minutach od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

3. Warunki udziału w postępowaniu, określone przez Zamawiającego zgodnie z art. 112 ust. 2 ustawy:

3.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań
w tym zakresie;

3.2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile wynika
to z odrębnych przepisów: Wykonawca zostanie wezwany do złożenia decyzji właściwego terenowego Organu Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno - zdrowotnych do produkcji posiłków
oraz możliwości prowadzenia usług cateringowych dla siedziby zakładu/firmy (zgodnie z ustawą z dnia
25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia), w której będą przygotowywane posiłki
dla Zamawiającego lub zaświadczenia właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłku od surowca do gotowej potrawy i usług cateringowych dla siedziby zakładu, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego.

3.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa zapewniająca wykonanie zamówienia.

Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualne ubezpieczenie
od odpowiedzialności cywilnej w zakresie:
• prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną w wysokości
co najmniej 100.000,00 zł. ;
• za szkody spowodowane przeniesieniem chorób zakaźnych na sumę gwarancyjną co najmniej
50.000,00 zł. ;
• za produkt na minimum co najmniej 50.000,00 zł.

3.4. Zdolność techniczna i zawodowa:
a. Posiadanie wiedzy i doświadczenia:
a1) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że wykonał należycie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie co najmniej jedną usługę polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu gorących dań przez okres co najmniej 10-ciu miesięcy dla co najmniej 200 osób w placówkach oświatowych potwierdzoną dowodem, że usługi były lub są wykonywane należycie.

b. Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym:
b1) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że dysponuje co najmniej dwoma pojazdami
do przewozu posiłków, na które została wydana aktualna decyzja właściwego Inspektora Sanitarnego
o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego. Informację
o dysponowaniu pojazdami należy podać w załączniku nr 4 do SWZ.
b2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dysponował odpowiednimi termosami oraz pojemnikami
do przechowywania oraz przewozu żywności w stałej temperaturze. Informację o dysponowaniu
ww. sprzętem należy podać w załączniku nr 4 do SWZ.
b3) Zamawiający wymaga, posiadania zmywarki/wyparzarki przemysłowej na stanie zakładu.
c. Dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub zatrudnia co najmniej:
c1) jedną osobą posiadającą przygotowanie zawodowe do pełnienia funkcji na stanowisku szefa kuchni posiadającą dyplom uzyskania tytułu zawodowego mistrza w zawodzie kucharz/kucharz małej gastronomii oraz posiadający co najmniej 2-letnie doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku kucharza;
c2) jedną osobą posiadającą co najmniej roczne doświadczenie zawodowe w pracy na stanowisku dietetyka lub specjalisty ds. żywienia, posiadającą uprawnienia technologa żywności lub technika usług gastronomicznych ze specjalnością dietetyka albo ukończone studia na kierunku dietetyka i uzyskała tytuł zawodowy magistra, magistra inżyniera, inżyniera, licencjata.
Uwagi: Zamawiający dopuszcza możliwość dysponowania lub zatrudnienia jednej osoby posiadającej łącznie ww. uprawnienia i doświadczenie zawodowe.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, w przypadku wspólnego ubiegania się zamówienie przez Wykonawców, w/w oświadczenie, składa każdy z Wykonawców

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
b. Decyzję właściwego terenowego Organu Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno - zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwości prowadzenia cateringu (zgodnie
z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia potwierdzających spełnianie warunku opisanego w rozdziale XIII pkt. 3.2),
c. Wykaz usług w zakresie niezbędnym do potwierdzenia spełnienia warunku udziału w postępowaniu
w zakresie wiedzy i doświadczenia, wykonanych w okresie ostatnich trzech lat - a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów na rzecz których usługi zostały wykonane z załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa,
są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne dokumenty, potwierdzających spełnianie warunku opisanego
w rozdziale XIII pkt. 3.4.a – zgodnie z załącznikiem nr 3.


Uwaga:
W przypadku podania wartości wykonanych dostaw w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania
ww. warunku Zamawiający dokona przeliczenia wskazanej kwoty na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o niniejszym zamówieniu
w Biuletynie Zamówień Publicznych.

d. Wykaz sprzętu jakim dysponuje Wykonawca w celu prawidłowej realizacji zamówienia według formularza stanowiącego załącznik nr 4 do SWZ - potwierdzający spełnienie warunku opisanego w Rozdziale XIII pkt. 3.4.b.
e. Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego wraz z podaniem kwalifikacji zawodowych – zgodnie z załącznikiem 5 do SWZ - potwierdzający spełnianie warunku opisanego w Rozdziale XIII pkt. 3.4.c,
f. Oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji
i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami
lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej ( zgodnie z załącznikiem nr 7).
g. Kopię opłaconej, aktualnej polisy odpowiedzialności cywilnej (wraz z dowodem jej opłacenia) potwierdzającą zawarcie umowy ubezpieczenia w zakresie określonym w rozdziale XIII punkt 3.3. (oryginał do wglądu).

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. załącznik nr 1 Formularz oferty.
2. załącznik nr 2 Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
3. Załącznik nr 2a Oświadczenie o niewykluczeniu.
4. załącznik nr 3 Wykaz usług.
5. załącznik nr 4 Wykaz sprzętu.
6. załącznik nr 5 Wykaz osób
7. załącznik nr 6a Projekt umowy część I – Szkoła w Kurowicach
8. załącznik nr 6b Projekt umowy część II – ZSP w Bukowcu
9. załącznik nr 7 Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wymagania określone w rozdziale XVII SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich prowadzania określają załączniki nr 6a i 6b do SWZ (projekty umów)

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-21 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/ https://epuap.gov.pl/wps/portal

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-21 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-12

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.