eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w okresie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r. dla Zespołu Szkół nr 12 przy ul. Sławinkowskiej 50 w Lublinie



Ogłoszenie z dnia 2022-12-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w okresie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r. dla Zespołu Szkół nr 12 przy
ul. Sławinkowskiej 50 w Lublinie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 12 W LUBLINIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061698881

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Sławinkowska 50

1.5.2.) Miejscowość: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-810

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.7.) Numer telefonu: 814664610

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@zs12lublin.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zs12lublin.eu

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w okresie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r. dla Zespołu Szkół nr 12 przy
ul. Sławinkowskiej 50 w Lublinie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-aa404315-77b4-11ed-b4ea-f64d350121d2

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00487807

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00429676/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w okresie od 02.01.2023 r. do 31.12.2023 r. dla Zespołu Szkół nr 12 przy ul. Sławinkowskiej 50 w Lublinie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://www.zs12.bip.lublin.eu/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W niniejszym postępowaniu komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu:
• miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl
• ePUAPu, który dostępny jest pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal
• poczty elektronicznej pod adresem: zamowienia@zs12lublin.eu

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania
oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
Dane postępowanie można wyszukać na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja o przetwarzaniu danych osobowych:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO), obowiązującego od 25 maja 2018 r., informuję, iż:
a) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół nr 12 w Lublinie Adres: ul. Sławinkowska 50, 20-810 Lublin
b) W podmiocie jest wyznaczona osoba nadzorująca przestrzeganie zasad ochrony danych - kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – e-mail: ZS12@iod.lublin.eu
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym zgodnie z ustawą z dnia 11 września 2019r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019r. poz. 2019 z późn. zm.) zwaną
dalej „ustawą Pzp”;
d) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o ustawę z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019r. poz. 2019 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: S-ZM.261.2.4.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa różnych artykułów spożywczych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

dostawa jaj

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

dostawa kiszonek

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa i wyrobów drobiowych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa i wyrobów wieprzowych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mleka i przetworów mlecznych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa owoców cytrusowych

4.2.6.) Główny kod CPV: 03222200-5 - Owoce cytrusowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa owoców i warzyw krajowych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mrożonek, ryb mrożonych i mrożonych produktów rybnych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

15229000-9 - Mrożone produkty rybne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert i ich znaczeniem (wagami):
1. Kryterium I - Cena (cena brutto z Formularza oferty) – waga 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
C=Cn/Co*100*waga kryterium
gdzie: C – ilość punktów uzyskanych w kryterium „Cena”, Cn – cena brutto najtańszej oferty, Co – cena brutto ocenianej oferty.
2. Kryterium II – jakość – waga 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
a) smak - od 0 do 10 pkt.
b) zapach - od 0 do 10 pkt.
c) konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
d) wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii.
Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy prowadzący działalność gospodarczą lub zawodową, którzy są wpisani do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych w kraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie
spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków
udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
4. Zdolność techniczna lub zawodowa. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z
dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 z późn. zm.), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 19 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie Zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, przedmiotowy dokument składa osobno każdy Wykonawca.
2. Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
3. Oświadczenie Wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne (wg załącznika nr 16) albo w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumenty potwierdzające dokonanie płatności tych należności wraz z
ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności.
4. Oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (wg załącznika nr 17).
5. Oświadczenie wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. 2019 poz 1170) (wg załącznika nr 18).

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia, Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert:
1. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu składa każdy z Wykonawców.
2. Wypełniony formularz wyceny zamówienia.
3. Pełnomocnictwo. W przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę nie wymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
4. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5. Pisemne Zobowiązanie podmiotów trzecich do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy).
6. Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (wg załącznika nr 14).
7. Podmiotowe środki dowodowe, wykazujące przesłanki określone w pkt 7.2. - w przypadku zajścia okoliczności określonych w pkt 7.1.1, 7.1.2, 7.1.5.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Wykonawca zobowiązany jest najpóźniej do końca terminu wyznaczonego na składanie ofert tj.: do dnia 02.12.2022 r. do
godz. 9:50 dostarczyć do Zamawiającego próbki n/w produktów:
1. Zadanie nr 1 – Dostawa różnych artykułów spożywczych:
1) Baton owsiany 40 g – 1 szt.
2) Chipsy jabłkowe 100% owoców 15 g – 1 szt.
3) Czekolada gorzka 100 g – 1 szt.
2. Zadanie nr 2 – Dostawa jaj:
1) Jajka – 2 szt
3. Zadanie nr 3 –Dostawa kiszonek:
1) Kapusta kiszona – 100g
2) Ogórki kiszone – 100g
4. Zadanie nr 4 – Dostawa mięsa i wyrobów drobiowych:
1) Indyk pieczony – 100g
2) Filet z piersi indyka – 100g
5. Zadanie nr 5 – Dostawa mięsa i wyrobów wieprzowych:
1) Schab pieczony -100g
2) Parówki z szynki – 100g
6. Zadanie nr 6 – Dostawa mleka i przetworów mlecznych:
1) Ser homogenizowany owocowy - 150g
2) Jogurt na bazie mleczka kokosowego lub owsianego – 1 szt.
7. Zadanie nr 7 – Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych:
1) Mufinki z owocami – 2 szt.
2) Bułka razowa – 2 szt.
3) Sernik – 200g
8. Zadanie nr 8 – Dostawa owoców cytrusowych:
1) Mandarynka – 2 szt.
2) Banan – 2 szt.
9. Zadanie nr 9 – Dostawa owoców i warzyw krajowych:
1) Jabłko – 2 szt.
2) Pomidor – 2 szt.
3) Sałata lodowa – 1 szt.
10. Zadanie nr 10 – Dostawa mrożonek, ryb mrożonych i mrożonych produktów rybnych:
1) Paluszki rybne – 200g
2) Mieszanka kompotowa – 200g
11. Zadanie nr 11 – Dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych:
1) Naleśniki z serem – 2szt.
2) Pierogi ze szpinakiem i serem feta – 2 szt.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Oferta wspólna:
1. W przypadku złożenia oferty wspólnej przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebie jako przedstawiciela pozostałych – lidera do zaciągania i rozporządzania prawem w sprawach związanych z przedmiotem postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli.
2. Oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej partnerów wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej musi być przedstawiona jako jedna oferta, od jednego wykonawcy i spełniać następujące wymagania:
1) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (na oddzielnym formularzu) lub pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego z wykonawców osobno.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

zmiana stawek podatku VAT, forma aneksu

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-19 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy złożyć za pośrednictwem ePUAP, zgodnie z instrukcją określoną w SWZ

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-19 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.