eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kule › Dostawy art. spożywczych i produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie



Ogłoszenie z dnia 2022-12-07


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy art. spożywczych i produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000675181

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kule 2

1.5.2.) Miejscowość: Kule

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-110

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_kule@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

COSSW w Kulach

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy art. spożywczych i produktów mącznych dla COSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c905e85a-7224-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00481164

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00070056/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.10 Dostawy artykułów spożywczych do COSSW w Kulach

1.2.11 Dostawy artykułów spożywczych i produktów mącznych do COSSW w Kulach OZ Sulejów

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ ,
https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za pomocą poczty elektronicznej zp_kule@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W
postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa
się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu
https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej
przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym
pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego,
akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje
się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i
wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych
środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w
postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
7. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń
składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki.
Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na adres email:
zp_kule@sw.gov.pl . Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w
rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i
przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków
komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U.
z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020
r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich
może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z
04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Centralnego Ośrodka Szkolenia
Służby Więziennej w Kulach, Kule 2 42-110 Popów ;
• w sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony
Danych, kontakt za pomocą poczty pocztą elektroniczną na adres e-mail: : iod_ossw_kule@sw.gov.pl ;
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu
prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz zawarcia
umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych
procedur udzielania zamówień publicznych spoczywający na Zamawiającym;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy PZP;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4
lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy
przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest
wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z
ustawy PZP;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób
zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
• Posiada Pan/Pani:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do żądania sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych
osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować
zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w
zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu i jego załączników;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do
ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu
zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej
lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa
członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że
przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
• nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: COS-DKW.2232.18.2022.TM

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 404231,39 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia na część nr 1 są - dostawy artykułów spożywczych dla COSSW w Kulach

l.p. Nazwa artykułu Kod CPV J.m. Ilość
1 Ananas w syropie 15332400-8 kg 120
2 Bazylia 15872300-4 kg 2
3 Brzoskwinie w syropie 15332400-8 kg 50
4 Bułka tarta 15800000-6 kg 200
5 Chrzan tarty 15331400-1 kg 40
6 Cukier 15831200-4 kg 800
7 Cukier puder 15831200-4 kg 20
8 Cukier waniliowy 15830000-5 kg 2
9 Cynamon 15872000-1 kg 1
10 Czekolada mleczna 15842100-3 kg 200
11 Czosnek granulowany 15870000-7 kg 3
12 Delikata do kurczaka 15871270-7 kg 5
13 Delikata do ryb 15871270-7 kg 5
14 Dżem niskosłodzony 15332290-3 kg 100
15 Dżem wysokosłodzony 15332290-3 kg 150
16 Fasola biała „Jaś” 03221210-1 kg 80
17 Fasola konserwowa czerwona 15331464-7 kg 50
18 Gałka muszkatołowa 15872000-1 kg 1
19 Groch łuskany połówki 03212213-6 kg 80
20 Groszek konserwowy 15331400-1 kg 150
21 Groszek ptysiowy 15820000-2 kg 20
22 Grzanki 15821000-9 kg 15
23 Herbata expresowa 15864100-3 kg 100
24 Herbata expresowa owocowa 15864100-3 kg 6
25 Kapusta kiszona 15331142-4 kg 650
26 Kasza gryczana 15613300-8 kg 40
27 Kasza gryczana nie palona 15613300-8 kg 60
28 Kasza jęczmienna 15613000-8 kg 150
29 Kasza kuskus 15851200-0 kg 20
30 Kasza manna 15613000-8 kg 30
31 Kawa ziarnista naturalna 15861100-2 kg 20
32 Kawa rozpuszczalna 15861000-1 kg 10
33 Ketchup 15871230-5 kg 300
34 Koncentrat buraczany 15331110-1 l 20
35 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 kg 200
36 Konserwa mięsna 15131000-5 kg 100
37 Krem czekoladowy z orzechami laskowymi 15842200-4 kg 150
38 Kukurydza konserwowa 15331400-1 kg 150
39 Kwasek cytrynowy 15800000-6 kg 5
40 Liść laurowy 15870000-7 kg 1
41 Majeranek 15870000-7 kg 4
42 Majonez dekoracyjny 15871273-8 l 300
43 Makaron gruby 15851100-9 kg 200
44 Makaron lasagne 15851230-9 kg 50
45 Makaron nitki 15851100-9 kg 40
46 Makaron ryżowy 15851100-9 kg 40
47 Mąka pszenna 15612100-2 kg 500
48 Mąka ziemniaczana 15623000-1 kg 100
49 Minikolby kukurydzy 15331000-7 kg 10
50 Miód porcjowany 15831600-8 kg 200
51 Musztarda delikatesowa stołowa 15871250-1 kg 100
52 Napój kakaowy 15841000-5 kg 15
53 Naturalna woda mineralna gazowana/niegazowana 15981000-8 l 5000
54 Naturalna woda mineralna gazowana/niegazowana 15981000-8 l 16000
55 Ocet 15871100-5 l 50
56 Ocet jabłkowy 15871100-5 l 5
57 Ocet winny 15871100-5 l 5
58 Ogórek kiszony 15331000-7 kg 300
59 Ogórek konserwowy 15331500-2 kg 300
60 Olej 15411100-3 l 550
61 Oliwa z oliwek 15411110-6 l 10
62 Orzechy włoskie łuskane 03220000-9 kg 6
63 Paluszki solone 15820000-2 kg 5
64 Papryka konserwowa 15331136-9 kg 150
65 Papryka mielona słodka 15870000-7 kg 3
66 Pasztet drobiowy 15131000-5 kg 100
67 Pieczarki krojone 15331135-2 kg 30
68 Pieczarki marynowane 15331135-2 kg 10
69 Pieprz czarny mielony 15872100-2 kg 15
70 Pieprz kolorowy ziarnisty 15872100-2 kg 1
71 Pieprz ziołowy 15872100-2 kg 2
72 Płatki – musli 15613300-1 kg 5
73 Płatki czekoladowe 15613311-1 kg 20
74 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 30
75 Płatki z miodem 15613311-1 kg 20
76 Pomidory krojone 15331423-8 kg 30
77 Proszek do pieczenia 15899000-6 kg 1
78 Przecier ogórkowy 15331000-7 kg 40
79 Przyprawa curry 15870000-7 kg 1
80 Przyprawa do karczku 15871270-7 kg 3
81 Przyprawa do mięsa 15871270-7 kg 5
82 Przyprawa do potraw typu "Kucharek" 15871270-7 kg 30
83 Przyprawa do potraw poddawanych obróbce term. Typu "Jarzynka" 15871270-7 kg 30
84 Przyprawa do potraw typu "Wegeta" 15871270-7 kg 40
85 Przyprawa do wołowiny 15871270-7 kg 2
86 Przyprawa do zup w płynie uniwersalna 15891500-5 l 100
87 Przyprawa gyros 15871270-7 kg 1
88 Rodzynki 03222115-2 kg 15
89 Ryż biały 15614100-6 kg 300
90 Seler konserwowy łagodny 15331110-1 kg 50
91 Słonecznik 03111300-5 kg 5
92 Sok jabłkowy 15321600-0 l 150
93 Sok owocowy 15321000-4 l 700
94 Sok pomarańczowy 15321100-5 l 2000
95 Sos tomato pronto 15894000-1 kg 15
96 Sól 15872400-5 kg 150
97 Sól czosnkowa 15872400-5 kg 3
98 Szczaw konserwowy 15331000-7 kg 40
99 Śliwki suszone kalifornijskie 15332410-1 kg 30
100 Tymianek 15872300-4 kg 1
101 Wafelek w czekoladzie 15842220-0 kg 200
102 Zacierki 15851100-9 kg 30
103 Ziele angielskie 15870000-7 kg 3
104 Zioła prowansalskie 15872300-4 kg 1
105 Żelatyna spożywcza 15890000-3 kg 10
106 Żurawina mięsa 15332200-6 kg 10
107 Żurek w płynie 15891000-0 l 150

Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5 do SIWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15613380-5 - Płatki owsiane

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15871100-5 - Ocet i substytuty octu

15831600-8 - Miód

15612100-2 - Mąka pszenna

15871273-8 - Majonez

15331428-3 - Sos pomidorowy

15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż

15864100-3 - Herbata w torebkach

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C;
2) „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru ” – W;
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W – punkty uzyskane w kryterium „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru”,
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany/uzupełnienia towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas powyżej 24 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

2 Przedmiotem zamówienia na część nr 2 - dostawy artykułów spożywczych dla COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
l.p. Nazwa artykułu Kod CPV j.m. Ilość
1 Groch łuskany połówki 03212213-6 kg 140,00
2 Fasola biała "Jaś" 03221210-1 kg 250,00
3 Rodzynki 03222115-2 kg 20,00
4 Pasztet drobiowy 15131000-5 kg 140,00
5 Konserwa mięsna 15131000-5 kg 140,00
6 Ogórek kiszony 15331000-7 kg 500,00
7 Przecier ogórkowy 15331000-7 kg 60,00
8 Szczaw konserwowy 15331000-7 kg 60,00
9 Koncentrat buraczany 15331110-1 l 20,00
10 Seler konserwowy łagodny 15331110-1 kg 50,00
11 Pieczarki marynowane 15331135-2 kg 40,00
12 Kapusta kiszona 15331142-4 kg 900,00
13 Groszek konserwowy 15331400-1 kg 50,00
14 Kukurydza konserwowa 15331400-1 kg 72,00
15 Chrzan tarty 15331400-1 kg 30,00
16 Pomidory krojone bez skórki 15331420-7 kg 85,00
17 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 kg 240,00
18 Fasola konserwowa czerwona 15331464-7 kg 80,00
19 Ogórek konserwowy 15331500-2 kg 1040,00
20 Papryka konserwowa 15331500-2 kg 1040,00
21 Sałatka szwedzka 15331500-2 kg 150,00
22 Sałatka wielowarzywna 15331500-2 kg 150,00
23 Sałatka obiadowa 15331500-2 kg 150,00
24 Kapusta czerwona konserwowa 15331500-2 kg 150,00
25 Sałatka z buraczków 15331500-2 kg 200,00
26 Ćwikła z chrzanem 15331500-2 kg 90,00
27 Jabłka prażone 15332140-7 kg 70,00
28 Galaretka 15332240-8 kg 50,00
29 Dżem niskosłodzony 15332290-3 kg 500,00
30 Ananas w syropie 15332400-8 kg 180,00
31 Brzoskwinie w syropie 15332400-8 kg 150,00
32 Śliwki suszone kalifornijskie 15332410-1 kg 30,00
33 Olej 15411100-3 l 600,00
34 Budyń 15550000-8 kg 50,00
35 Ryż paraboliczny 15614100-6 kg 150,00
36 Ryż biały 15614100-6 kg 90,00
37 Mąka pszenna 15612100-2 kg 220,00
38 Kasza jęczmienna pęczak 15613000-8 kg 120,00
39 Kasza jęczmienna 15613000-8 kg 25,00
40 Kasza gryczana 15613000-8 kg 80,00
41 Płatki czekoladowe 15613311-1 kg 120,00
42 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 120,00
43 Mąka ziemniaczana 15623000-1 kg 60,00
44 Żelatyna spożywcza 15890000-3 kg 10,00
45 Kwasek cytrynowy 15800000-6 kg 3,00
46 Groszek ptysiowy 15820000-2 kg 35,00
47 Rogal z nadzieniem 15820000-2 kg 100,00
48 Grzanki 15821000-9 kg 100,00
49 Cukier waniliowy 15830000-5 kg 2,00
50 Cukier 15831200-4 kg 1600,00
51 Miód porcjowany 15831600-8 kg 10,00
52 Napój kakaowy 15841000-5 kg 3,00
53 Krem czekoladowy 15842200-4 kg 15,00
54 Wafelek w czekoladzie 15842220-0 kg 100,00
55 Baton czekoladowy z karmelem 15842220-0 kg 116,00
56 Makaron pióra 15851100-9 kg 115,00
57 Makaron nitki 15851100-9 kg 110,00
58 Makaron świderki 15851100-9 kg 160,00
59 Makaron wstęgi 15851100-9 kg 100,00
60 Makaron kokardki 15851100-9 kg 100,00
61 Zacierki 15851100-9 kg 11,00
62 Kawa rozpuszczalna 15861000-1 kg 10,00
63 Kawa naturalna 15861100-2 kg 0,50
64 Herbata expresowa 15864100-3 kg 120,00
65 Liść laurowy 15870000-7 kg 2,00
66 Majeranek 15870000-7 kg 4,00
67 Papryka słodka 15870000-7 kg 2,00
68 Papryka ostra 15870000-7 kg 1,00
69 Ziele angielskie 15870000-7 kg 2,00
70 Przyprawa curry 15870000-7 kg 3,00
71 Kurkuma 15870000-7 kg 1,00
72 Ocet 15871100-5 l 40,00
73 Ketchup 15871230-5 kg 160,00
74 Musztarda delikatesowa stołowa 15871250-1 kg 90,00
75 Przyprawa warzywna do potraw 15871270-7 kg 85,00
76 Delikata do ryb 15871270-7 kg 1,00
77 Delikata do kurczaka 15871270-7 kg 4,00
78 Przyprawa do karczku 15871270-7 kg 3,00
79 Przyprawa do wołowiny 15871270-7 kg 2,00
80 Majonez dekoracyjny 15871273-8 l 400,00
81 Gałka muszkatołowa 15872000-1 kg 1,00
82 Cynamon 15872000-1 kg 1,50
83 Pieprz czarny mielony 15872100-2 kg 6,00
84 Pieprz czarny ziarnisty 15872100-2 kg 5,00
85 Pieprz ziołowy 15872100-2 kg 4,00
86 Pieprz kolorowy ziarnisty 15872100-2 kg 3,00
87 Tymianek 15872300-4 kg 0,50
88 Rozmaryn 15872300-4 kg 0,50
89 Zioła prowansalskie 15872300-4 kg 0,30
90 Bazylia 15872300-4 kg 0,30
91 Oregano 15872300-4 kg 0,30
92 Sól 15872400-5 kg 240,00
93 Imbir 15872500-6 kg 1,00
94 Żurek w płynie 15891000-0 l 200,00
95 Przyprawa do zup ,sosów i sałatek 15891500-5 kg 200,00
96 Sosy sałatkowe 15871200-6 kg 10
97 Sos z zielonym pieprzem 15871260-4 kg 7
98 Sos do makaronu Carbonara 15871260-4 kg 3
99 Sos do makaronu Bolognese 15871260-4 kg 16
100 Barszcz biały 15891400-4 kg 30
101 Zupa pieczarkowa 15891400-4 kg 8
102 Zupa brokułowa 15891400-4 kg 8
103 Zupa cebulowa 15891400-4 kg 8
104 Krem z borowików 15891400-4 kg 8
105 Bulion drobiowy 15891500-5 kg 10
106 Bulion wołowy 15891500-5 kg 10
107 Naturalna woda mineralna niegazowana/ gazowana 0,50 litra 15981000-8 litr 600
108 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra 15981000-8 litr 15000
109 Napoje owocowe 15982000-5 litr 500

Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 5a do SIWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15891500-5 - Buliony

15871273-8 - Majonez

15851100-9 - Makaron niegotowany

15613311-1 - Płatki kukurydziane

15411100-3 - Olej roślinny

15332290-3 - Dżemy

15331500-2 - Warzywa konserwowane w occie

15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C;
2) „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru ” – W;
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W – punkty uzyskane w kryterium „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru”,
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany/uzupełnienia towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas powyżej 24 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia na część nr 3 - dostawy produktów mącznych dla COSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie
CPV: 15851000- 8
l.p. Nazwa artykułu Kod CPV J.m. Ilość
1 Pierogi z serem 15851000- 8 kg 280
2 Pierogi z mięsem 15851000- 8 kg 280
3 Kopytka 15851000- 8 kg 180
4 Krokiety 15851000- 8 kg 280
5 Naleśniki z owocami 15851000- 8 kg 280
6 Naleśniki z serem 15851000- 8 kg 500
7 Kluski śląskie 15851000- 8 kg 180
8 Kartacze z mięsem 15851000- 8 kg 48
9 Pyzy z mięsem 15851000- 8 kg 190
10 Knedle 15851000- 8 kg 60

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C;
2) „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru ” – W;
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W – punkty uzyskane w kryterium „Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru”,
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany/uzupełnienia towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas powyżej 24 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego towaru, uzupełnienia towaru

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, tj.:
1.2 w zakresie braku podstaw wykluczenia:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem pkt 2 niniejszego rozdziału;
w przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia ww. dokument składa każdy z tych Wykonawców;
2) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, to zgodnie z § 4 ust 1 pkt 3 lit. b rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. poz. 2415), zamiast odpisu albo informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
UWAGA: Dokumenty, o których mowa w pkt 1.2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
2. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu z art. 125 dane umożliwiające dostęp do tych środków. Wykonawca składa podmiotowe środki dowodowe aktualne na dzień ich złożenia.
3. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które Zamawiający posiada, jeżeli wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
4. Podmiotowe środki dowodowe oraz inne dokumenty lub oświadczenia należy przekazać Zamawiającemu przy użyciu środków komunikacji elektronicznej dopuszczonych w SWZ, w zakresie i sposób określony w przepisach rozporządzenia wydanego na podstawie art. 70 PZP. Podmiotowe środki dowodowe sporządzone w języku obcym muszą być złożone wraz z tłumaczeniem na język polski.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Formularz ofertowy.
Formularz cenowy w zakresie części 1 do 3.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:
1) ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania;
2) zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia;
3) pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, zaś fakt ustanowienia pełnomocnictwa musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;
4) pełnomocnictwo składa się w formie określonej w Rozdziale IX ust. 7 SWZ.
2. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy żądać przedstawienia w określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom pod warunkiem, że posiadają oni uprawnienia do ich wykonania. Wykonanie zamówienia przez podwykonawcę nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia oraz z odpowiedzialności za wykonanie obowiązków wynikających z umowy i obowiązujących przepisów prawa. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania podwykonawców jak za własne.
5. Zamawiający żąda aby Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, podał taką informację w formularzu oferty wraz ze wskazaniem zakresu zamówienia, jaki zamierza powierzyć podwykonawcom oraz nazw podwykonawców, o ile są znane na etapie składania ofert.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Informacje w tym zakresie zostały opisane w załączniku nr 4 do SWZ Projekt umowy par. 11.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-15 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem formularza do złożenia, zmiany wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-15 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.