Ogłoszenie z dnia 2025-10-07
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00363564/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-08-06
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa, podrobów i wędlin na potrzeby Zakładów Karnych w Raciborzu oraz Głubczycach z podziałem na 3 części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Raciborzu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320213
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Eichendorffa 14
1.5.2.) Miejscowość: Racibórz
1.5.3.) Kod pocztowy: 47-400
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL227 - Rybnicki
1.5.7.) Numer telefonu: 324539600
1.5.8.) Numer faksu: dkw_raciborz@sw.gov.pl
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_raciborz@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7ba6f5ef-d607-4494-9ced-2bfb58d5ef9f1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa, podrobów i wędlin na potrzeby Zakładów Karnych w Raciborzu oraz Głubczycach z podziałem na 3 części2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7ba6f5ef-d607-4494-9ced-2bfb58d5ef9f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00460650
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00061207/06/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 dostawy mięsa wołowego, mięsa i podrobów wieprzowych, mięsa i podrobów drobiowych oraz wędlin
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00363564
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DKw.2232.10.2025.AS
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 282087,67 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego, podrobów drobiowych do ZK Głubczyce( dostawy 1 raz w tygodniu wybrany asortyment):1. Mięso z uda kurczaka (bez kości, bez skóry) : ZK Głubczyce 70 kg,
2. Kurczak świeży cały : ZK Głubczyce 60 kg,
4.5.3.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.5.5.) Wartość części: 1859,87 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, podrobów wieprzowych(ZK Racibórz- dostawy 2 razy w tygodniu wybrany asortyment, ZK Głubczyce- dostawy 1 raz w tygodniu wybrany asortyment):1. Wątroba wieprzowa : ZK Głubczyce: 350 kg ZK Racibórz: 1200 kg
2. Karkówka wieprzowa bez kości świeża mięso schłodzone : ZK Głubczyce: 0 kg , ZK Racibórz: 200 kg
3. Mięso wieprzowe gulaszowe (klasa II): ZK Głubczyce:400 kg, ZK Racibórz: 3000 kg
4. Mięso mielone wołowe: ZK Głubczyce: 0 kg, ZK Racibórz: 600 kg
4.5.3.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
15113000-3 - Wieprzowina
15114000-0 - Podroby
4.5.5.) Wartość części: 68574,80 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa wędlin (ZK Racibórz- dostawy 2 razy w tygodniu wybrany asortyment, ZK Głubczyce- dostawy 1 raz w tygodniu wybrany asortyment):1. Baleron drobiowy: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 200kg
2. Boczek wędzony parzony: ZK Głubczyce 45 kg, ZK Racibórz 0 kg
3. Kiełbasa biała parzona: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 450 kg
4. Kiełbasa drobiowa : ZK Głubczyce 100kg, ZK Racibórz 1250 kg
5. Kiełbasa krakowska parzona drobiowa : ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 75kg
6. Kiełbasa krakowska parzona: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 75 kg
7. Kiełbasa mortadela: ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 1250 kg
8. Kiełbasa mortadela drobiowa: ZK Głubczyce 100kg, ZK Racibórz 550 kg
9. Kiełbasa mortadela z papryką: ZK Głubczyce: 250 kg, ZK Racibórz 550kg
10. Kiełbasa mortadela z pieczarkami: ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 550kg
11. Kiełbasa szynkowa drobiowa: : ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 100 kg
12. Kiełbasa wiejska: ZK Głubczyce 600 kg, ZK Racibórz 0 kg
13. Kiełbasa zwyczajna: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 800 kg
14. Kiełbasa żywiecka : ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 125 kg
15. Kaszanka : ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 900 kg
16. Klops drobiowy : ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 250kg
17. Mielonka drobiowa (baton drobiowy) : ZK Głubczyce 100 kg, ZK Racibórz 1000 kg
18. Mielonka kanapkowa: ZK Głubczyce 0 Kg, ZK Racibórz 550 kg
19. Mielonka tyrolska: ZK Głubczyce 200kg, ZK Racibórz 550 kg
20. Mielonka wieprzowa (baton wieprzowy) : ZK Głubczyce 500kg, ZK Racibórz 550 kg
21. Parówka cienka drobiowa: ZK Głubczyce 500kg, ZK Racibórz 1500 kg
22. Parówka cienka wieprzowa: ZK Głubczyce 225kg, ZK Racibórz 0 Kg
23. Pasztet drobiowy : ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 450 kg
24. Pasztet wieprzowy zapiekany w foremkach : ZK Głubczyce250 kg, ZK Racibórz 450 kg
25. Pasztet wieprzowy z pieczarkami zapiekany: ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 0 kg
26. Pasztetowa podwędzana (wątrobianka) : ZK Głubczyce 200 kg, ZK Racibórz 450kg
27. Pasztetowa wieprzowa : ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 450 kg
28. Pieczeń rzymska drobiowa: ZK Głubczyce 250kg, ZK Racibórz 750 kg
29. Pieczeń rzymska wieprzowa: ZK Głubczyce 200kg, ZK Racibórz 0kg
30. Podgardle: ZK Głubczyce 60kg, ZK Racibórz 0 kg
31. Polędwica drobiowa : ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 100 kg
32. Pulpet mięsno-jarzynowy: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 150kg
33. Salceson czarny: ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 450kg
34. Salceson włoski: ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 450kg
35. Serdelki drobiowe: ZK Głubczyce 150kg, ZK Racibórz 1000kg
36. Słonina świeża: ZK Głubczyce 100 kg ,ZK Racibórz 1250kg
37. Smalec topiony ze skwarkami i cebulką: ZK Głubczyce 250 kg , ZK Racibórz 1700kg
38. Szynka drobiowa parzona: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 120kg
39. Szynka mielonka: ZK Głubczyce 250 kg, ZK Racibórz 800kg
40. Szynka z indykiem prasowana: ZK Głubczyce 0 kg, ZK Racibórz 120 kg
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste
15131130-5 - Wędliny
15131310-1 - Pasztety
15131420-5 - Pulpety mięsne
4.5.5.) Wartość części: 191653,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 1787,10 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 1787,10 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 1787,10 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): PPHU Zakład Masarski s.c.
Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: PPHU Zakład Masarski Henryka Ośliźlok, PPHU Zakład Masarski Stanisław Ośloźlok
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6472173248
7.3.3) Ulica: Powstańców Śląskich 24
7.3.4) Miejscowość: Skrzyszów
7.3.5) Kod pocztowy: 44-348
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-09-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 1787,10 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-11-01 do 2026-04-30Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 62328,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 94552,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 62328,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): PPHU Zakład Masarski s.c.
Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: PPHU Zakład Masarski Henryka Ośliźlok, PPHU Zakład Masarski Stanisław Ośliźlok
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6472173248
7.3.3) Ulica: Powstańców Śląskich 24
7.3.4) Miejscowość: Skrzyszów
7.3.5) Kod pocztowy: 44-348
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-09-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 62328,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-11-01 do 2026-04-30Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 182994,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 266319,90 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 182994,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: pphu 'john' paweł john
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6971049957
7.3.3) Ulica: źródlana
7.3.4) Miejscowość: grotniki
7.3.5) Kod pocztowy: 64-140
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-09-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 182994 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-11-01 do 2026-04-30INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych dla SP 15 w ramach projektu "Przyszłość zaczyna się w raciborskich szkołach"
- Świadczenie usługi całodobowej jednoosobowej ochrony obiektów i terenu Domu Pomocy Społecznej "Złota Jesień" w Raciborzu na 2026 roku.
- Zakup minikoparki
- Zakup samochodu ciężarowego z paką samowyładowczą i 3-stronnym wywrotem
- Dostawa wyposażenia w ramach projektu "Przyszłość zaczyna się w raciborskich szkołach"
- Sporządzenie planu ogólnego gminy Miasta Racibórz.
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa i wędlin dla Szkoły Podstawowej nr 9 w Kutnie w celu przygotowania posiłków w stołówce szkolnej
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 25 Kubuś Puchatek w Słupsku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Koczargach Starych w Gminie Stare Babice
- Dostawa wędlin.
- "Sukcesywna dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, drobiu i podrobów dla Zespołu Kształcenia i Wychowania w Swarożynie"
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Borzęcinie Dużym w Gminie Stare Babice
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.