eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO



Ogłoszenie z dnia 2023-10-12


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Kwatermistrzowski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wały Jagiellońskie 4

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e3b80abb-3773-11ee-9aa3-96d3b4440790

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


jednostka organizacyjna więziennictwa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e3b80abb-3773-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00440914

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00119736/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.6 Mięso i tłuszcz zwierzęcy

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: Dkw.2232.10.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1 - MIĘSO DROBIOWE
Ćwiartka z kurczaka Określenie produktu- udko kurczaka, bez podrobów, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.
Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.
Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 1280

Filet z piersi kurczaka Określenie produktu – świeże filety z piersi kurczaka, mięśnie piersiowe bez skóry i chrząstek, delikatne, soczyste, jędrne, nie zawierające tłuszczu, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.
Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Barwa mięśni – naturalna jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112210-1 kg 200

Mięso gulaszowe drobiowe Określenie produktu – mięso drobiowe, grubo rozdrobnione (kawałki minimum1,5 x 1,0 x 1,5 cm , nie mielone, schłodzone, nie mrożone,.
Wygląd ogólny i powierzchnia – bez opiłków kości , przekrwień, powierzchnia czysta, nie dopuszcza się resztek upierzenia.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 300

Mięso mielone drobiowe Określenie produktu – mięso drobiowe, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, nie
mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 10%, minimalna zawartość mięsa wieprzowego 80%.
Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Barwa mięśni – jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny
odcień szary lub zielonkawy.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 440

Udko z kurczaka Określenie produktu- udko kurczaka, bez podrobów, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.
Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.
Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 3660

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.5.5.) Wartość części: 58041,80 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2 - MIĘSO WIEPRZOWO – WOŁOWE I TŁUSZCZ WIEPRZOWY

Łopatka wieprzowa bez kości Określenie produktu- mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000-3 kg 1450

Mięso wieprzowe mielone Określenie produktu – mięso wieprzowe, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, niemrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 30%, minimalna zawartość mięsa wieprzowego 80%.
Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Barwa mięśni – jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15113000-3 kg 3100

Mięso wołowe mielone Określenie produktu – mięso wołowe, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, niemrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 16%, minimalna zawartość mięsa wołowego 80%.
Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Barwa mięśni – ciemnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15131620-7 kg 1080

Schab wieprzowy bez kości Określenie produktu- mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000-3 kg 680

Wątroba wieprzowa Określenie produktu- produkt podrobowy wieprzowy, schłodzony.
Wygląd ogólny i powierzchnia- powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi.
Barwa- brązowo-wiśniowa.
Konsystencja- jędrna.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15114000-0 kg 3600

Smalec Określenie produktu- produkt pochodzący z wytopu świeżych, oczyszczonych
z tkanki mięśniowej tkanek tłuszczowych wieprzowych.
Wygląd ogólny - produkt formowany w kształcie batonu w osłonce niejadalnej bądź w kostkach.
Barwa- biała.
Konsystencja- jednolita, zwarta.
Zapach- zapach swoisty, charakterystyczny dla smalcu, bez oznak zjełczenia i zepsucia.
Kod CPV- 15412100-0 kg 3200

4.5.3.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15114000-0 - Podroby

4.5.5.) Wartość części: 152665,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 58041,80 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 81640 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 58041,80 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PCM KK SP. Z O.O.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5832890981

7.3.4) Miejscowość: GDAŃSK

7.3.6.) Województwo: pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 58041,80 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 152665,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 181540,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 152665,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU JOHN PAWEŁ JOHN

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 697104957

7.3.4) Miejscowość: GROTNIKI

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 152665,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.