eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widwinDostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych



Og³oszenie z dnia 2025-09-17


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: 21. Baza Lotnictwa Taktycznego w ¦widwinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331029355

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Po³czyñska 32

1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦widwin

1.5.3.) Kod pocztowy: 78-301

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zam.publ.21blt@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.21blt.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-4a3003a7-9c44-42c3-b29a-098f71c2b88b

2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00428492

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2025-09-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00208438/17/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.7 Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://platformazakupowa.pl/pn/21blot.

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: Kontakt pomiêdzy Wykonawc±, a Zamawiaj±cym odbywaæ siê bêdzie za po¶rednictwem dedykowanej Platformy Zakupowej pod adresem: www.platformazakupowa.pl/pn/21blot.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Z zastrze¿eniem art. 61 ust. 2 ustawy, komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawcami, w tym oferty oraz wszelkie o¶wiadczenia, wnioski (w tym wnioski o wyja¶nienie tre¶ci SWZ), zawiadomienia i informacje przekazywane s± wy³±cznie poprzez ich z³o¿enie na Platformie Zakupowej (zwanej dalej „Platform±”).
Szczegó³owe informacje dotycz±ce wymagañ technicznych i organizacyjnych zawarte s± w rozdziale 11 SWZ.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zamawiaj±cy spe³nia obowi±zek informacyjny (RODO) zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami prawa w tym zakresie.
Informacja RODO zawarta jest w rozdziale 25 SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/62/2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 3

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do JW. w ¦widwinie.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia, dla poszczególnych zadañ oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów).
Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2026 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter warto¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci brutto umowy. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci nie mniejszej ni¿ 30% ³±cznej warto¶ci brutto umowy. Za minimaln± warto¶æ realizacji zamówienia, o której mowa powy¿ej rozumie siê sumê wszystkich dostaw wykonanych przez Wykonawcê, które zosta³y przyjête przez Zamawiaj±cego i rozliczone zgodnie z postanowieniami umowy.
Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ obejmuj±cych tylko wybrane pozycje z formularza cenowego Wykonawcy, zgodnie z aktualnymi potrzebami, co oznacza, ¿e poszczególne pozycje z formularza cenowego mog± nie zostaæ w ogóle zamówione, bez naruszenia obowi±zku realizacji minimalnej warto¶ci umowy.
Gwarancja realizacji zamówienia na poziomie 30% odnosi siê wy³±cznie do ³±cznej warto¶ci finansowej zamówieñ, a nie do konkretnych asortymentów.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co akceptuje poprzez podpisanie umowy na realizacjê zadania.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z „prawa opcji” skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego).
Korzystanie z „prawa opcji” nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w projekcie umowy – za³±cznik nr 7 do SWZ.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100%.
Cena = Cena najni¿sza /Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do JW. w Trzebiatowie.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia, dla poszczególnych zadañ oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów).
Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2026 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter warto¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci brutto umowy. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci nie mniejszej ni¿ 30% ³±cznej warto¶ci brutto umowy. Za minimaln± warto¶æ realizacji zamówienia, o której mowa powy¿ej rozumie siê sumê wszystkich dostaw wykonanych przez Wykonawcê, które zosta³y przyjête przez Zamawiaj±cego i rozliczone zgodnie z postanowieniami umowy.
Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ obejmuj±cych tylko wybrane pozycje z formularza cenowego Wykonawcy, zgodnie z aktualnymi potrzebami, co oznacza, ¿e poszczególne pozycje z formularza cenowego mog± nie zostaæ w ogóle zamówione, bez naruszenia obowi±zku realizacji minimalnej warto¶ci umowy.
Gwarancja realizacji zamówienia na poziomie 30% odnosi siê wy³±cznie do ³±cznej warto¶ci finansowej zamówieñ, a nie do konkretnych asortymentów.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co akceptuje poprzez podpisanie umowy na realizacjê zadania.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z „prawa opcji” skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego).
Korzystanie z „prawa opcji” nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w projekcie umowy – za³±cznik nr 7 do SWZ.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia- waga 100%.
Cena = Cena najni¿sza /Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do JW. w Miros³awcu
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia, dla poszczególnych zadañ oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów).
Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2026 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter warto¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci brutto umowy. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci nie mniejszej ni¿ 30% ³±cznej warto¶ci brutto umowy. Za minimaln± warto¶æ realizacji zamówienia, o której mowa powy¿ej rozumie siê sumê wszystkich dostaw wykonanych przez Wykonawcê, które zosta³y przyjête przez Zamawiaj±cego i rozliczone zgodnie z postanowieniami umowy.
Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ obejmuj±cych tylko wybrane pozycje z formularza cenowego Wykonawcy, zgodnie z aktualnymi potrzebami, co oznacza, ¿e poszczególne pozycje z formularza cenowego mog± nie zostaæ w ogóle zamówione, bez naruszenia obowi±zku realizacji minimalnej warto¶ci umowy.
Gwarancja realizacji zamówienia na poziomie 30% odnosi siê wy³±cznie do ³±cznej warto¶ci finansowej zamówieñ, a nie do konkretnych asortymentów.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co akceptuje poprzez podpisanie umowy na realizacjê zadania.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z „prawa opcji” skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego).
Korzystanie z „prawa opcji” nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w projekcie umowy – za³±cznik nr 7 do SWZ.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia- waga 100 %.
Cena = Cena najni¿sza /Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

1.O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki, dotycz±ce:
1.1. zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Opis spe³nienia warunku:
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku.
1.2. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Opis spe³nienia warunku:
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku.
1.3. zdolno¶ci technicznej lub zawodowej.
Opis spe³nienia warunku:
a) Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy wyka¿±, ¿e nale¿ycie wykonali lub wykonuj±, w okresie ostatnich trzech lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy obejmuj±ce dostawê pieczywa lub wyrobów cukierniczych, ka¿da w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, trwaj±ce nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesiêcy o warto¶ci brutto nie mniejszej ni¿:
 dla zadania nr 1 – 70 000,00 z³;
 dla zadania nr 2 – 60 000,00 z³;
 dla zadania nr 3 – 80 000,00 z³
UWAGA!!! Nie dopuszcza siê sumowania mniejszych, cz±stkowych dostaw objêtych odrêbnymi umowami Wykonawcy, b±d¼ wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia Wykonawców, w celu wykazania spe³nienia danego warunku.
W przypadku, gdy Wykonawca sk³ada ofertê na wiêcej ni¿ jedno zadanie, Zamawiaj±cy dopuszcza, aby Wykonawca w celu wykazania spe³niania warunków udzia³u w postepowaniu pos³u¿y³ siê tym samym do¶wiadczeniem np. dla zadania nr 1 i zadania nr 2 pod warunkiem, ¿e do¶wiadczenie to spe³nia wymagania okre¶lone odrêbnie dla ka¿dego z zadañ.
1.4. Uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
Opis spe³nienia warunku:
Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy posiadaj±:
a) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz.U. z 2023 r., poz. 872),
lub
b) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia niezwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2023 r ., poz. 1448),
lub
c) za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007 r., Nr 106, poz. 730 ze zm.).
2. Wykonawca mo¿e w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu lub kryteriów selekcji, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia lub jego czê¶ci, polegaæ na zdolno¶ciach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nimi stosunków prawnych.
Nie jest dopuszczalne, aby ka¿d± z dostaw, o której mowa w pkt 1.3. wykaza³ inny podmiot.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzieñ z³o¿enia nastêpuj±cych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
a) wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych czy te dostawy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi by³y wykonywane, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu - zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SWZ;
b) aktualnej decyzji administracyjnej w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872) lub aktualnej decyzji administracyjn± w³a¶ciwego Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia niezwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132) lub za¶wiadczenia o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007 r., Nr 106, poz. 730 ze zm.).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

1.1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia.
1.2. Wykonawcy sk³adaj±cy ofertê wspóln± ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy.
1.3. Do oferty wspólnej Wykonawcy do³±czaj± pe³nomocnictwo.
1.4. Wszelk± korespondencjê w postêpowaniu Zamawiaj±cy kierowaæ bêdzie do wskazanego pe³nomocnika.
1.5. Oferta wspólna, sk³adana przez dwóch lub wiêcej Wykonawców, powinna spe³niaæ nastêpuj±ce wymagania:
a) oferta wspólna powinna byæ sporz±dzona zgodnie z SWZ;
b) sposób sk³adania dokumentów w ofercie wspólnej:
- dokumenty sk³adane przez cz³onków konsorcjum czy wspólników spó³ki cywilnej, w tym o¶wiadczenia musz± byæ podpisane przez wyznaczonego pe³nomocnika lub osobê upowa¿nion± do reprezentowania danego podmiotu.
1.6. Wspólnicy spó³ki cywilnej s± traktowani jak Wykonawcy sk³adaj±cy ofertê wspóln± i maj± do nich zastosowanie zasady okre¶lone powy¿ej.
1.7. Przed podpisaniem umowy (w przypadku wygrania postêpowania) Wykonawcy sk³adaj±cy ofertê wspóln± bêd± mieli obowi±zek przedstawiæ Zamawiaj±cemu kopiê umowy reguluj±cej wspó³pracê tych wykonawców, zawieraj±c±, co najmniej:
a) Zobowi±zanie do realizacji wspólnego przedsiêwziêcia gospodarczego obejmuj±cego swoim zakresem realizacjê przedmiotu zamówienia,
b) okre¶lenie zakresu dzia³ania poszczególnych stron umowy,
c) czas obowi±zywania umowy, który nie mo¿e byæ krótszy, ni¿ okres obejmuj±cy realizacjê zamówienia oraz czas trwania gwarancji jako¶ci i rêkojmi.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zmiany umowy przewidziane s± w paragrafie 13 Projektu umowy, stanowi±cego za³±cznik nr 7 do SWZ.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-09-26 10:30

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Ka¿dy Wykonawca mo¿e z³o¿yæ w niniejszym postêpowaniu tylko jedn± ofertê, za po¶rednictwem Platformy: https://platformazakupowa.pl/pn/21blot.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-09-26 11:00

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2025-10-25

SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE

Na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego:
a) Wykonawcê wymienionego w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu Rady (WE) 765/2006 z dnia 18 maja 2006 r. dotycz±cego ¶rodków ograniczaj±cych w zwi±zku z sytuacj± na Bia³orusi i udzia³em Bia³orusi w agresji Rosji wobec Ukrainy (Dz. Urz. UE L 134 z 20.05.2006, str. 1, z pó¼n. zm.) zw. dalej „rozporz±dzeniem 765/2006” i rozporz±dzeniu Rady (UE) 269/2014 z dnia 17 marca 2014 r. w sprawie ¶rodków ograniczaj±cych w odniesieniu do dzia³añ podwa¿aj±cych integralno¶æ terytorialn±, suwerenno¶æ i niezale¿no¶æ Ukrainy lub im zagra¿aj±cych (Dz. Urz. UE L 78 z 17.03.2014, str. 6, z pó¼n. zm.) zw. dalej „rozporz±dzeniem 269/2014” albo wpisanego na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego;
b) Wykonawcê, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy
z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdzia³aniu praniu pieniêdzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 i 655) jest osoba wymieniona w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisana na listê lub bêd±ca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile zosta³a wpisana na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego;
c) Wykonawcê, którego jednostk± dominuj±c± w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 wrze¶nia 1994 r. o rachunkowo¶ci (Dz. U. z 2021 r. poz. 217, 2105 i 2106), jest podmiot wymieniony w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisany na listê lub bêd±cy tak± jednostk± dominuj±c± od dnia 24 lutego 2022 r., o ile zosta³ wpisany na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.