eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³odawaDostawa warzyw i ziemniaków do Zak³adu Karnego we W³odawie



Og³oszenie z dnia 2025-09-05


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw i ziemniaków do Zak³adu Karnego we W³odawie

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Zak³ad Karny we W³odawie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320934

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ¯o³nierzy Win 19

1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³odawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski

1.5.8.) Numer faksu: zk_wlodawa@sw.gov.pl

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wlodawa@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-we-wlodawie

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa warzyw i ziemniaków do Zak³adu Karnego we W³odawie

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-ff5c41ed-132f-431d-8e50-3de453061d68

2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00409939

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2025-09-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2025/BZP 00165969/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.1 Dostawa warzyw i ziemniaków (wczesnych) do Zak³adu Karnego we W³odawie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ff5c41ed-132f-431d-8e50-3de453061d68

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: www.ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: okre¶lone w SWZ

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym s± dostêpne narzêdzia, urz±dzenia lub formaty plików, które nie s± ogólnie dostêpne: https://ezamowienia.gov.pl; https://ssdip.bip.gov.pl

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informujê, ¿e:
• administratorem Pani/Pana danych jest Zak³ad Karny we W³odawie, ul.¯o³nierzy WiN 19, 22-200 W³odawa, tel.: 082- 57-26-810 Fax: 082- 57-25-328, e-mail: zk_wlodawa@sw.gov.pl;
• inspektorem ochrony danych w Zak³adzie Karnym we W³odawie jest st. sier¿. Kulagwiuk Karol, tel.: 82 562 68 23, e-mail: iodwlodawa@sw.gov.pl;
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, klasycznego o warto¶ci mniejszej ni¿ progi unijne na dostawy pn. „Dostawa warzyw i ziemniaków do Zak³adu Karnego we W³odawie” przeprowadzonego w trybie podstawowym bez przeprowadzania negocjacji, o którym mowa w art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Pzp;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18, art. 19 oraz art. 72 ust.1 Pzp;
• Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy;
• obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
• konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;

posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych1;
• na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO2;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
nie przys³uguje Pani/Panu:
• w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
nie przys³uguje Pani/Panu:
• w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/kw.2232.11.2025.AB

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 2

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1.
Burak czerwony
Burak czerwony – odmiana jadalna – musi byæ zdrowy, jêdrny, bez li¶ci i czysty (niemyty). Minimalna ¶rednica: 50 mm.
Cechy wykluczaj±ce: Nadgni³y, zaparzony, zmarzniêty, zaple¶nia³y, obcy smak i zapach, zwiêdniêty, uszkodzony mechanicznie b±d¼ przez choroby lub szkodniki;
Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg
kg
20000
03221111-7
2.
Cebula
Cebula z ³usk± – do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, jêdrna, bez szczypioru i czysta. Minimalna ¶rednica: 50 mm.
Cechy wykluczaj±ce: Nadgni³a, zmarzniêta, zaparzona, zaple¶nia³a, obcy smak i zapach, uszkodzona przez choroby lub szkodniki; Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg
kg
9000
03221113-1
3.
Marchew
Marchew – odmiana jadalna do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, ¶wie¿a, bez naci, jêdrna i czysta (niemyta).
Cechy wykluczaj±ce: Nadgni³a, zmarzniêta, zaparzona, zaple¶nia³a, obcy smak i zapach, zwiêdniêta, uszkodzona mechanicznie b±d¼ przez choroby lub szkodniki;
Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg
kg
24000
03221112-4
4.
Pietruszka korzeñ bez naci

sortowane o jednakowej d³ugo¶ci 15-25 cm (minimalna waga jednej sztuki pietruszki 200gram), bez uszkodzeñ mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowane w worki siatkowe od 5 kg do 15 kg, odmiana jednorodna przy ka¿dorazowej dostawie.

kg
1000
03221100-7

5.
Seler
¦wie¿y seler, zdrowy, czysty, suchy. Jednolity odmianowo w ka¿dej dostawie, o ¶rednicy 7 - 10 cm bez ¶ladów uszkodzeñ mechanicznych.
Opakowanie zbiorcze: w workach siatkowych z tworzywa sztucznego 10 -25 kg

kg
1000
03221110-0
6.
Kapusta czerwona
Kapusta – odmiana jadalna do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, jêdrna, czysta i niepopêkana.
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzona, zmarzniêta, obcy smak i zapach, nad gnita, zaple¶nia³a, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci; Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg

kg
1500
03221410-3
7.
Jab³ka
Jab³ko – do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowe, ¶wie¿e, jêdrne i czyste. Gramatura: 150-200 g/szt.
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzone, zmarzniête, obcy smak i zapach, nad gnite, zaple¶nia³e, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci, uszkodzone mechanicznie;
Opakowanie: Skrzynka lub worek raszlowy/siatkowy do 15 kg

kg

6000

03222321-9
8.
Czosnek
bez widocznych ¶ladów uszkodzeñ.

kg
500
03221260-6

9.
Pieczarki
dostarczane w stanie ¶wie¿ym z zamkniêtym kapeluszem (o ¶rednicy 30-65 mm), okr±g³e lub pó³koliste, jêdrne, zdrowe, ca³e czyste nieuszkodzone, barwa: kapelusz po zewnêtrznej stronie bia³y, bia³o kremowy, centkowane lekko br±zowy, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarki, sortowane o zbli¿onej wielko¶ci, bez uszkodzeñ mechanicznych i biologicznych, niezarobaczywione odmiana jednorodna przy ka¿dej dostawie.

kg
700
03221260-6

10.
Kapusta bia³a
Kapusta – odmiana jadalna do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, jêdrna, czysta i niepopêkana.
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzona, zmarzniêta, obcy smak i zapach, nad gnita, zaple¶nia³a, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci; Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg

kg
11000
03221410-3

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03221111-7 - Burak æwik³owy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03221113-1 - Cebula

03221112-4 - Marchew

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1.
Ziemniak jadalny
Ziemniak – odmiana jadalna i jednorodna przy ka¿dej dostawie – musi byæ zdrowy, jêdrny i czysty (niemyty). Minimalna ¶rednica: 50 mm
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzony, obcy smak i zapach, nad gnity, zaple¶nia³y, uszkodzony mechanicznie, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci;
Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg
kg
75000
03212100-1

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

Okre¶lone w SWZ

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Okre¶lone w SWZ

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

Okre¶lone w SWZ

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:

Okre¶lone w SWZ

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Okre¶lono w warunkach umowy

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-09-15 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-09-15 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.