Ogłoszenie z dnia 2023-09-19
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00357320/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-08-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi cateringowej w dn. 25-26.09.2023r. dla uczestników szkolenia NavCare EU organizowanego przez Pracownie Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem UJ CM.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 00000127000040
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: św. Anny 12
1.5.2.) Miejscowość: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 31-008
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.7.) Numer telefonu: 12 433 27 32
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dzp@cm-uj.krakow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dzp.cm-uj.krakow.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-170c9ebd-3d8d-11ee-a60c-9ec5599dddc11.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usługi cateringowej w dn. 25-26.09.2023r. dla uczestników szkolenia NavCare EU organizowanego przez Pracownie Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem UJ CM.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-170c9ebd-3d8d-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00403558
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00321738/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.7 Usługi cateringowe
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
„EU NAVIGATE-Wdrożenie i ocena interwencji polegającej na nawigacji osób starszych z chorobą nowotworową oraz ich opiekunów: międzynarodowe badanie RCT”.2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00357320
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 141.2711.42.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 5695,53 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w formie usług bufetowych
i kawiarnianych w dniach od 25.09.2023r. do 26.09.2023r, dla uczestników szkolenia NavCare EU organizowanego przez Pracownie Badań nad Starzejącym się Społeczeństwem Uniwersytetu Jagiellońskiego – Collegium Medicum w Krakowie w ramach projektu „EU NAVIGATE-Wdrożenie i ocena interwencji polegającej na nawigacji osób starszych z chorobą nowotworową oraz ich opiekunów: międzynarodowe badanie RCT”
2. Usługa cateringowa będzie realizowana dla grupy maksymalnie 15 osób (minimum 14 osób) podczas dwudniowego szkolenia, które odbędzie się w dniach od 25 - 26.09.2023r. (tj. przez 2 dni).
3. Świadczenie usługi cateringowej odbywać się będzie w miejscu realizowania szkolenia i podczas jego trwania tj., na terenie Instytutu Zdrowia Publicznego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum,
ul. Skawińska 8, 31-066 Kraków. Zamawiający zastrzega, że świadczenie usługi może odbyć się na terenie innych jednostek UJ CM w Krakowie, o czym poinformuje Wykonawcę na co najmniej 3 dni kalendarzowe przed planowanym szkoleniem.
4. Zamawiający wymaga odpowiedniego przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usługa cateringowa, tj. zapewnienia wyposażenia technicznego niezbędnego do obsługi cateringowej.
5. Zamawiający zobowiązuje się do udostępnienia sali/pomieszczenia, gdzie będzie świadczona usługa cateringowa.
6. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia uczestnikom szkoleń, w wyznaczonym terminie
i miejscu, cateringu w formie: 2 przerw kawowych oraz 1 lunchu (w każdym dniu trwania szkolenia) zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do umowy.
7. W ramach świadczonej usługi cateringowej Wykonawca jest zobowiązany m.in. do:
a) przygotowania, transportu przedmiotu zamówienia oraz podania go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego, w sposób estetyczny;
b) odpowiedniego przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usługa, w zakresie niezbędnym do jej realizacji oraz zapewnienia obsługi na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami w tym zakresie obowiązującymi; osoby wydające posiłki (w liczbie zapewniającej sprawną obsługę uczestników kursu lub spotkania) będą ubrane w odpowiednie stroje, spełniające warunki bhp oraz uwzględniające okoliczności świadczonej usługi;
c) Zamawiający udostępnia salę, gdzie będzie świadczona usługa cateringowa;
d) zapewnienia wyposażenia technicznego niezbędnego do obsługi cateringowej
e) dostarczania świeżych, nieprzeterminowanych produktów żywnościowych, o właściwej temperaturze do spożycia (gorąca herbata, kawa),
f) z uwagi na realizowanie usługi cateringowej poza miejscem przyrządzania posiłków, posiłki muszą być odpowiednio zapakowane w miejscu przyrządzenia oraz dostarczone we wskazanych godzinach transportem Wykonawcy wraz z odpowiednią im liczbą sztućców i naczyń. Transport musi być realizowany zgodnie z rozporządzeniem nr (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE. L 139 z 30.04.2004, str. 1—54). Zamawiający dopuszcza podanie lunchu na talerzu dla np. bufetu samoobsługowego wraz z kompletem sztućców, pod warunkiem utrzymania odpowiedniej temperatury serwowanego dania.
g) przestrzegania składu i wielkości posiłków,
h) dostarczenia Zamawiającemu menu lunchu najpóźniej 2 dni kalendarzowe przed rozpoczęciem spotkania (osobiście lub pocztą elektroniczną),
i) bieżącego sprzątania pomieszczeń, w których świadczona była usługa cateringowa i doprowadzenia go do stanu pierwotnego, usuwania i wywozu odpadów powstałych w związku ze świadczeniem usług, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
8. Pozostałe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały zawarte i opisane w SWZ i załącznikach do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55511000-5 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 3654,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 3891,90 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 3654,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: DR FRANEK MAREK FRAKOWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772279494
7.3.3) Ulica: Wadowicka
7.3.4) Miejscowość: Kraków
7.3.5) Kod pocztowy: 30-347
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-15
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 3654,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-09-25 do 2023-09-26INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Świadczenie usług ochrony osób i mienia Narodowego Centrum Nauki
- Opracowanie kompletnej dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla zadania z BO pn.: "FontanNowa Huta - przywróćmy Nowej Hucie fontanny".
- Modernizacja boiska przy Szkole Podstawowej nr 119, przy ul. Czerwieńskiego 1 w Krakowie - wymiana istniejących nawierzchni na nowe wraz z elementami towarzyszącymi w trybie zaprojektuj i wykonaj.
- Dostawę specjalistycznych narzędzi do ewakuacji wirnika generatora turbozespołu Siemens SST-300 w Zakładzie Termicznego Przekształcania Odpadów w Krakowie
- Opracowanie dokumentacji projektowej dla budowy przejazdu rowerowego i przejścia dla pieszych wraz z sygnalizacją świetlną na ul. Półłanki - Program Budowy Ścieżek Rowerowych
- Modernizacja filii CK Dworek Białoprądnicki - KK Wola: budowa zewnętrznej windy, przebudowa otworu drzwiowego, remont pomieszczeń, instalacji wod-kan., c.o., elektrycznej i klimatyzacji.
więcej: przetargi w Krakowie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.