eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Masłowice › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych



Ogłoszenie z dnia 2023-09-12


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA IM. JANA PAWŁA II W STRZELCACH MAŁYCH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001236667

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Strzelce Małe 33

1.5.2.) Miejscowość: Masłowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 97-515

1.5.4.) Województwo: łódzkie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: strzelcepsp@op.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.strzelcepsp.edu.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6be80e55-41b5-11ee-9aa3-96d3b4440790

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6be80e55-41b5-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00392354

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00340902/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00364844

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: PSP.271.2.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej
im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.1. część 1 zamówienia – „Pieczywo, świeże wyroby piekarskie”.
Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1. Bułka pszenna 50 g 2000 szt.
2. Chleb pszenno-żytni 0,90 kg 250 szt.
3. Chleb wieloziarnisty 0,70 kg 80 szt.
4. Bułka paluch na hot-dog 80 g 700 szt.
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w: załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu
zamówienia

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 3639 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej
im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.2. część 2 zamówienia – „Różne produkty spożywcze ”.
Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1 Bułka tarta 1000 g w opakowaniu - zapotrzebowanie 30 kg
2 Barszcz biały 65 g 220 szt.
3 Cukier 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie 50 kg
4 Cukier wanilinowy 30 g 20 szt.
5 Czekolada mleczna 100 g 450 szt.
6 Fasola Jaś 1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie 40 kg
7 Galaretka owocowa truskawkowa 71 g 100 szt.
8 Galaretka owocowa malinowa 71g 100 szt.
9 Galaretka owocowa brzoskwiniowa 71g 50 szt.
10 Galaretka owocowa agrestowa 71g 50 szt.
11 Groch połówki 1000 g w opakowaniu - zapotrzebowanie- 20 kg
12 Herbata czarna saszetki 100 szt 30 szt.
13 Jajka klasy I rozmiar L 10 Szt w opakowaniu - zapotrzebowanie - 700 szt.
14 Jogurt truskawkowy 150 g 300 szt.
15 Jogurt brzoskwiniowy 150 g 300 szt.
16 Jogurt pieczone jabłko 150 g 300 szt.
17 Jogurt kiwi 150 g 300 szt.
18 Jogurt wiśnia 150 g 300 szt.
19 Kasza jęczmienna w saszetkach ( 4 szt. w opakowaniu)
400g 150 szt.
20 Kasza jęczmienna
1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 25 kg
21 Koper suszony 10g 40 szt.
22 Majeranek 15g 15 szt.
23 Majonez 700 ml 20 szt.
24 Makaron świderki 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 40 kg
25 Makaron muszelki 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 20 kg
26 Makaron kolanka 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 20 kg
27 Makaron spaghetti 500g w opakowaniu - zapotrzebowanie - 140 kg
28 Makaron łazanki 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -120 kg
29 Mąka pszenna typu 450 1 kg w - zapotrzebowanie -opakowaniu 80 kg
30 Mąka ziemniaczana
1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -30 kg
31 Miód natrualny
1000 ml 12 l
32 Mleko 3,2% karton 1 l w opakowaniu - zapotrzebowanie-20 litrów
33 Ogórek konserwowy 0,9l 100 szt.
34 Olej rzepakowy 1 l 90 szt.
35 Pietruszka suszona 10g 40 szt.
36 Proszek do pieczenia 30g 20 szt.
37 Przecier ogórkowy 290g 140 szt.
38 Przecier pomidorowy (koncentrat) 28-30% 200 g w opakowaniu - zapotrzebowanie - 70 litry
39 Ryż biały 1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie- 40 kg
40 Ryż biały w saszetkach ( 4 szt w opakowaniu, )
400g 200 szt.
41 Sól morska
1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -40 szt.
42 Ser biały półtłusty 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie- 80 kg
43 Ser żółty 1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -40 kg
44 Sok 100% w kartoniku 200 ml 2400 szt.
45 Śmietana 18% tłuszczu 370 ml 75 litry
46 Sos koperkowy do surówek 9 g 30 szt.
47 Włoszczyzna suszona 100 g 15 kg
48 Uniwersalna przyprawa do zup i sosów 1kg 35 kg
49 Zioła prowansalskie 10g 16 szt.
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
4.3. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w:
załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15500000-3 - Produkty mleczarskie

03142500-3 - Jaja

15831600-8 - Miód

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.5.5.) Wartość części: 33825,00 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej
im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.3. część 3 zamówienia – „Produkty mięsne (wieprzowe) ”
Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1 Golonka wieprzowa bez kości Luz 50 kg
2 Filet z kurczaka luz Luz 200 kg
3 Karczek bez kości Luz 150 kg
4 Kielbasa wiejska Luz 50 kg
5 Kiełbasa krucha Luz 50 kg
6 Kurczak świeży cały luz 250 kg
7 Wołowina gulaszowa Luz 40 kg
8 Mięso mielone I gat z łopatki Luz 250 kg
9 Parówka śląska Luz 80 kg
10 Szynka wieprzowa b/k Luz 50 kg
11 Schab wieprzowy b/k Luz 240 kg
12 Pałka z kurczaka Luz 250 kg
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
4.3. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w:
załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15112000-6 - Drób

15112100-7 - Świeży drób

4.5.5.) Wartość części: 35896,00 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej
im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.4. część 4 zamówienia – „Warzywa i owoce”
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1 Banany kl I Luz 400 kg
2 Buraki surowe kl I Luz 250 kg
3 Gruszka kl I Luz 250 kg
4 Jabłka kl I Luz 800 kg
5 Kapusta pekińska kl I Luz 160 kg
6 Kapusta czerwona kl I Luz 160 kg
7 Kapusta biała w głowach kl. I Luz 150 kg
8 Kapusta kiszona pakowana w plastikowe wiaderko 3kg 90 szt.
9 Kapusta kiszona pakowana w plastikowe wiaderko 5kg 25 szt.
10 Mandarynki kl I Luz 250 kg
11 Marchew Luz 200 kg
12 Ogórek kwaszony kl I 1kg Opakowanie 20 kg
13 Pietruszka korzeń kl I Luz 50 kg
14 Pory kl I luz 20 szt.
15 Pieczarka świeża kl I Luz 80 szt.
16 Seler korzeń kl I Kg 50 kg
17 Sałata masłowa kl I Luz 80 szt.
18 Śliwka Luz 300 kg
19 Ziemniaki Luz 1600 kg
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
4.3. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w:
załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.5.5.) Wartość części: 20080,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie przepisów art. 255 pkt 1) ustawy Pzp w związku z art. 266 ustawy Pzp, ponieważ nie złożono żadnej oferty.

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie przepisów art. 255 pkt 2) ustawy Pzp w związku z art. 266 ustawy Pzp, ponieważ wszystkie złożone w postępowaniu oferty podlegały odrzuceniu.
Uzasadnienie faktyczne:
W niniejszym postępowaniu w terminie składania ofert wpłynęła następujące oferty złożone przez Wykonawców:
oferty Nazwa/imię i nazwisko oraz adres Wykonawcy Podstawa odrzucenia:

Część 2 zamówienia – „Różne produkty spożywcze”

1. P.H.U. "Plusik" Sebastian Mularczyk, Mostowa 12,
97-570 Przedbórz Oferta nie podlega ocenie z uwagi na jej odrzucenie na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 3) w zw. z art. 266 i w zw. z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp i art. 226 ust. 1 pkt 5) w zw. z art. 7 pkt 29) ustawy Pzp. i pkt. 13.12 SWZ

W związku z powyższym postępowanie zostało unieważnione na podstawie przepisów art. 255 pkt 2) ustawy Pzp w związku z art. 266 ustawy Pzp, ponieważ wszystkie złożone w postępowaniu oferty podlegają odrzuceniu.

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie przepisów art. 255 pkt 1) ustawy Pzp w związku z art. 266 ustawy Pzp,, ponieważ nie złożono żadnej oferty.

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Postępowanie zostało unieważnione na podstawie przepisów art. 255 pkt 2) ustawy Pzp w związku z art. 266 ustawy Pzp, ponieważ wszystkie złożone w postępowaniu oferty podlegały odrzuceniu.

Uzasadnienie faktyczne:
W niniejszym postępowaniu w terminie składania ofert wpłynęła następujące oferty złożone przez Wykonawców:
oferty Nazwa/imię i nazwisko oraz adres Wykonawcy Podstawa odrzucenia:
Część 4 – „Warzywa i owoce ”
1. P.H.U. "Plusik" Sebastian Mularczyk, Mostowa 12, 97-570 Przedbórz Oferta nie podlega ocenie z uwagi na jej odrzucenie na postawie art. 226 ust. 1 pkt 3) w zw. z art. 266 i w zw. z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp i art. 226 ust. 1 pkt 5) w zw. z art. 7 pkt 29) ustawy Pzp i 13.12 SWZ


W związku z powyższym postępowanie zostało unieważnione na podstawie przepisów art. 255 pkt 2) ustawy Pzp w związku z art. 266 ustawy Pzp, ponieważ wszystkie złożone w postępowaniu oferty podlegają odrzuceniu.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.