eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › dostawa mięsa i wędlin, mleka i wyrobów mleczarskich, artykułów spożywczych, mrożonek



Ogłoszenie z dnia 2023-08-29


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
dostawa mięsa i wędlin, mleka i wyrobów mleczarskich, artykułów spożywczych, mrożonek

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy im. ks. Jerzego Popiełuszki

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 871219178

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Ligi Polskiej 8

1.4.2.) Miejscowość: Toruń

1.4.3.) Kod pocztowy: 87-100

1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.4.7.) Numer telefonu: 56 6574290

1.4.8.) Numer faksu: 56 6574290

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zpo@zpotorun.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpotorun.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00371755

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-08-29

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00364501

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust.2 ustawy Pzp, Zamawiający ustala warunki w zakresie:
1.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.

1.2. Uprawnienia do wykonywania określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
1.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.

1.4. Zdolność techniczna lub zawodowa.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 67.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 87.250,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie
i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
b) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).

2. Wykonawca może w celu potw. spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach tech. lub zawod. lub sytuacji fin. lub ekon. podmiotów udost. zasoby, niezależnie od charakteru pr. łączących go z nimi stosunków pr.
3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udost. zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie
podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego
zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie
dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
4. Zgodnie z art. 125 ust. 5 ustawy Pzp, Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów
udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, także
oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.

Po zmianie:
W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust.2 ustawy Pzp, Zamawiający ustala warunki w zakresie:
1.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.

1.2. Uprawnienia do wykonywania określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
1.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.

1.4. Zdolność techniczna lub zawodowa.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 33.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 105.800,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie
i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
b) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).

2. Wykonawca może w celu potw. spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach tech. lub zawod. lub sytuacji fin. lub ekon. podmiotów udost. zasoby, niezależnie od charakteru pr. łączących go z nimi stosunków pr.
3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udost. zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie
podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego
zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie
dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
4. Zgodnie z art. 125 ust. 5 ustawy Pzp, Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów
udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, także
oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
b/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 67.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 87.250,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
c) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).

Po zmianie:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
b/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 33.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 105.800,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
c) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2023-09-01 15:00

Po zmianie:
2023-09-06 15:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2023-09-01 15:30

Po zmianie:
2023-09-06 15:30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2023-09-30

Po zmianie:
2023-10-05

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.