Ogłoszenie z dnia 2024-06-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00356804/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-06-07
- 2024/BZP 00408457/01 - Wynik z dnia 2024-07-11
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Rydzynie w roku szkolnym 2024-2025
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: GMINA RYDZYNA
1.2.) Oddział zamawiającego: Dział Zamówień Publicznych
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 411050735
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Rynek 1
1.4.2.) Miejscowość: Rydzyna
1.4.3.) Kod pocztowy: 64-130
1.4.4.) Województwo: wielkopolskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL417 - Leszczyński
1.4.7.) Numer telefonu: 65 538 84 34
1.4.8.) Numer faksu: 65 538 85 13
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: rydzyna@rydzyna.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.rydzyna.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00369962
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-06-17
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00356804
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie gotowych
obiadów jednodaniowych wraz z napojami, w okresie od 02.09.2024 do 27.06.2024 roku dla uczniów Szkoły Podstawowej w Rydzynie, tj.:
a) 4 razy w tygodniu obiad składający się z tzw. drugiego dania + napój,
b) 1 raz w tygodniu obiad składający się z zupy + napój.
Jeśli w tygodniu (z powodu świąt, dni ustawowo wolnych) będzie mniej niż 5 dni szkolnych, również dopuszczalne jest przygotowanie i dostarczenie zupy.
2. Szkoła Podstawowa w Rydzynie posiada stołówkę szkolną, do której należy dostarczyć obiady. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do stołówki w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Szkoła posiada własne naczynia (talerze, sztućce).
3. Szkoła przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim
wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej. Koszty związane z
wydawaniem obiadów, myciem naczyń, sprzątaniem stołówki ponosić będzie
Szkoła - nie należy tych kosztów ujmować do kalkulacji ceny obiadu.
4. Wykonawca w formularzu oferty powinien wskazać cenę netto i brutto 1 obiadu oraz cenę całkowitą.
Cena 1 szt. obiadu powinna zawierać:
a) cenę kosztów produktów niezbędnych do przygotowania 1 obiadu, tzw. „wsad do kotła”
oraz
b) cenę pozostałych kosztów 1 obiadu (m.in. koszt przygotowania i dostawy posiłków, odbiór pozostałości po niezjedzonych obiadach itp.)
5. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić Szkole jadłospis na dany tydzień
w czwartek poprzedzający jego rozpoczęcie z podaniem gramatury posiłku. Jadłospis
zatwierdza Szkoła.
6. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostarczania Szkole posiłków w
następujących terminach i ilości:
a) przewidywana liczba dni, w których będą dostarczane obiady to 188. Jednocześnie
Szkoła zastrzega sobie, że liczba ta może ulec zmianie.
b) Szkoła planuje, że dziennie należy dostarczyć maksymalnie 200 obiadów. W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowana przez Szkołę na dzień (200 sztuk), Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu.
Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów
danego dnia według zamówień uczniów. Ewentualne zmiany ilości zamawianych
obiadów, Szkoła zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9.30 danego dnia.
O zaistnieniu konieczności zwiększenia lub zmniejszenia obiadów w sytuacjach zaplanowanych wcześniej (np. wycieczka szkolna, dodatkowy dzień wolny) o co najmniej 50 szt. danego dnia, Zamawiający będzie informował Wykonawcę z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem.
c) dostawa obiadów będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki – ok. godziny 12.00 do Szkoły Podstawowej w Rydzynie. Obiady dostarczane będą w dwóch transzach. Godziny dowozu Wykonawca ustala z Dyrekcją Szkoły. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa obiadu odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem.
7. Wykonawca dostarczać będzie obiady do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej
w Rydzynie za pośrednictwem właściwego transportu do przewozu posiłków zgodnie z
obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno-epidemiologicznymi oraz opakowaniach
w taki sposób, aby zagwarantować nienaruszalność.
8. Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) muszą posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością.
9. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
10. Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe dla odpowiedniej grupy wiekowej (gramatura i kaloryczność odpowiednia dla dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 16 lat) zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji żywności.
11. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:
- zupa: gramatura nie mniej niż 450 ml, w skład której wchodzi wywar mięsno-kostny i odpowiednie warzywa oraz raz w miesiącu – zupa owocowa z surowych lub mrożonych owoców,
- drugie danie: w tygodniu 3 obiady z mięsem (porcja mięsa nie mniejsza niż 120 g), a w pozostałe dni naprzemiennie: obiad z rybą (porcja ryby nie mniejsza niż 120 g) lub pierogi (wytrawne lub słodkie – 250 g) lub dania makaronowe (250 g) lub naleśniki lub racuchy (3 szt., 250 g) lub krokiety (250 g). W zamian za ziemniaki do dań mięsnych można stosować m.in. ryż, kaszę, kopytka, pyzy (150 g). Do obiadów mięsnych i rybnych podawane będą surówki lub warzywa (porcja surówki lub warzyw nie mniejsza niż 150 g).
Obiady muszą być przygotowane z surowców tzn. z nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree).
Surówka i warzywa nie mogą się powtarzać w ciągu tego samego tygodnia, podobnie rodzaj mięsa (np. drób) nie może się powtórzyć w ciągu tego samego tygodnia.
12. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
13. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru każdego dnia odpadów żywieniowych, niejadalnych produktów zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie gotowych
obiadów jednodaniowych wraz z napojami, w okresie od 02.09.2024 do 27.06.2024 roku dla uczniów Szkoły Podstawowej w Rydzynie, tj.:
a) 4 razy w tygodniu obiad składający się z tzw. drugiego dania + napój,
b) 1 raz w tygodniu obiad składający się z zupy + napój.
Jeśli w tygodniu (z powodu świąt, dni ustawowo wolnych) będzie mniej niż 5 dni szkolnych, również dopuszczalne jest przygotowanie i dostarczenie zupy.
2. Szkoła Podstawowa w Rydzynie posiada stołówkę szkolną, do której należy dostarczyć obiady. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do stołówki w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Szkoła posiada własne naczynia (talerze, sztućce).
3. Szkoła przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim
wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej. Koszty związane z
wydawaniem obiadów, myciem naczyń, sprzątaniem stołówki ponosić będzie
Szkoła - nie należy tych kosztów ujmować do kalkulacji ceny obiadu.
4. Wykonawca w formularzu oferty powinien wskazać cenę netto i brutto 1 obiadu oraz cenę całkowitą.
Cena 1 szt. obiadu powinna zawierać:
a) cenę kosztów produktów niezbędnych do przygotowania 1 obiadu, tzw. „wsad do kotła”
oraz
b) cenę pozostałych kosztów 1 obiadu (m.in. koszt przygotowania i dostawy posiłków, odbiór pozostałości po niezjedzonych obiadach itp.)
5. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić Szkole jadłospis na dany tydzień
w czwartek poprzedzający jego rozpoczęcie z podaniem gramatury posiłku. Jadłospis
zatwierdza Szkoła.
6. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostarczania Szkole posiłków w
następujących terminach i ilości:
a) przewidywana liczba dni, w których będą dostarczane obiady to 188. Jednocześnie
Szkoła zastrzega sobie, że liczba ta może ulec zmianie.
b) Szkoła planuje, że dziennie należy dostarczyć maksymalnie 200 obiadów. W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowana przez Szkołę na dzień (200 sztuk), Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu.
Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów
danego dnia według zamówień uczniów. Ewentualne zmiany ilości zamawianych
obiadów, Szkoła zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9.30 danego dnia.
O zaistnieniu konieczności zwiększenia lub zmniejszenia obiadów w sytuacjach zaplanowanych wcześniej (np. wycieczka szkolna, dodatkowy dzień wolny) o co najmniej 50 szt. danego dnia, Zamawiający będzie informował Wykonawcę z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem.
c) dostawa obiadów będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki – ok. godziny 12.00 do Szkoły Podstawowej w Rydzynie. Obiady dostarczane będą w dwóch transzach. Godziny dowozu Wykonawca ustala z Dyrekcją Szkoły. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa obiadu odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem.
7. Wykonawca dostarczać będzie obiady do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej
w Rydzynie za pośrednictwem właściwego transportu do przewozu posiłków zgodnie z
obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno-epidemiologicznymi oraz opakowaniach
w taki sposób, aby zagwarantować nienaruszalność.
8. Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) muszą posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością.
9. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
10. Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe dla odpowiedniej grupy wiekowej (gramatura i kaloryczność odpowiednia dla dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 16 lat) zgodnie z przepisami dotyczącymi produkcji żywności.
11. Obiad musi spełniać następujące warunki:
1) zupa: gramatura nie mniej niż 450 ml, w skład której wchodzi wywar mięsno-kostny i odpowiednie warzywa oraz raz w miesiącu – zupa owocowa z surowych lub mrożonych owoców,
2) drugie danie:
a) w tygodniu 3 obiady z mięsem (porcja mięsa nie mniejsza niż 120 g) i surówką lub warzywami, tj. np.: ziemniaki + mięso + surówka lub porcja warzyw; w zamian za ziemniaki do dań mięsnych można stosować m.in. ryż, kaszę, kopytka, pyzy, makaron (150 g); porcja surówki lub warzyw nie mniejsza niż 150 g; w przypadku gdy w daniu jest mniejsza porcja warzyw, np. makaron z kurczakiem i brokułami, makaron z mięsem mielonym, należy dodatkowo przygotować uzupełniającą porcję surówki lun warzyw,
b) w pozostałe dni naprzemiennie:
- obiad z rybą i surówką lub warzywami, tj. np.: ziemniaki + ryba + surówka (porcja ryby nie mniejsza niż 120 g); w zamian za ziemniaki do dań rybnych można stosować m.in. ryż, makaron lub
- pierogi (wytrawne lub słodkie – 250 g) lub
- dania makaronowe (250 g) lub
- naleśniki lub racuchy (3 szt., 250 g) lub
- krokiety (250 g).
Obiady muszą być przygotowane z surowców tzn. z nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree).
Surówka i warzywa nie mogą się powtarzać w ciągu tego samego tygodnia.
Rodzaj mięsa (np. drób) nie może się powtórzyć 2 razy w ciągu tego samego tygodnia, przy czym należy przyjąć zasadę, że jeśli w jednym tygodniu 2 razy przygotowano dania z drobiu, to w drugim tygodniu powinny być 2 dania np. z wieprzowiny.
12. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
13. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru każdego dnia odpadów żywieniowych, niejadalnych produktów zgodnie z obowiązującymi przepisami.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-06-18 10:00
Po zmianie:
2024-06-19 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-06-18 10:30
Po zmianie:
2024-06-19 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2024-07-13
Po zmianie:
2024-07-18
INNE PRZETARGI RYDZYNA
więcej: przetargi RYDZYNA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków (usługa cateringowa) dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 17 im. Sybiraków w Grudziądzu w okresie od 01 stycznia 2026r. do 31 grudnia 2026r.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ DZIECI ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 9 WE WROCŁAWIU
- Usługi żywienia na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 3 we Wrocławiu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





