eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Żydowo › SUKCESYWNE DOSTAWY TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I ZWIERZĘCYCH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE



Ogłoszenie z dnia 2023-08-25


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I ZWIERZĘCYCH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Gębarzewie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000791131

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Gębarzewo

1.5.2.) Miejscowość: Żydowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 62-241

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański

1.5.7.) Numer telefonu: 61 429-23-00

1.5.8.) Numer faksu: 61 426-24-53

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_gebarzewo@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-72ea34ca-26bd-11ee-9aa3-96d3b4440790

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Zakład Karny

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

SUKCESYWNE DOSTAWY TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I ZWIERZĘCYCH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-72ea34ca-26bd-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00368296

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-08-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00123906/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Sukcesywne dostawy tłuszczy roślinnych i zwierzęcych

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00315888

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.7.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 156959,10 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego tj. Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; tłuszczy roślinnych i zwierzęcych w następującej ilości i asortymencie:

L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Szacunkowa ilość *
1. Margaryna - kostki 0,25 kg kg 15 500
2. Olej spożywczy1-3l l 2 000
3. Smalec czysty -kostki 0,20 -0,25 kg kg 400

*Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru

Wymagania klasyfikacyjne:

Margaryna - produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych, przeznaczony do smarowania pieczywa.

L. p. Cechy Wymagania Planowana ilość

1. Barwa Kremowo -żółta, jednolita w całej masie 15 500 kg
2. Struktura i konsystencja w temperaturze 20°C Stała, lekko mazista
3. Smak i zapach Charakterystyczny dla margaryny

Cechy dyskwalifikujące:
a) obce posmaki, zapachy,
b) zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne,
c) objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia składników,
d) brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne,
e) zabrudzenia.

Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego towaru w ramach częściowych dostaw.

Opakowanie jednostkowe: kostka o wadze 250 g. Opakowanie powinno być wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Znakowanie

Na opakowaniu jednostkowym należy podać następujące informacje:
1) nazwę produktu,
2) wykaz składników,
3) termin przydatności do spożycia,
4) zawartość netto,
5) warunki przechowywania,
6) oznaczenie partii produkcyjnej,
7) zawartość tłuszczu,
8) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.



Olej spożywczy – spożywczy olej roślinny wytwarzany z rzepaku lub słonecznika do smażenia i surówek

L. p. Cechy Wymagania Planowana ilość

1. Barwa Żółta. 2 000 l
2. Struktura i konsystencja w temperaturze 20°C Płynna, przejrzysta, klarowna bez osadu.
3. Smak i zapach Charakterystyczny dla oleju roślinnego.

Cechy dyskwalifikujące:
a) obce posmaki, zapachy,
b) zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne,
c) objawy psucia, zmętnienie,
d) brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.

Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego towaru w ramach częściowych dostaw.

Opakowanie jednostkowe - butelka plastikowa o pojemności od 1 l do 3 l, wykonana z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Znakowanie

Na opakowaniu jednostkowym należy podać następujące informacje:
a) nazwę produktu,
b) wykaz składników,
c) termin przydatności do spożycia,
d) zawartość netto,
e) warunki przechowywania,
f) oznaczenie partii produkcyjnej,
g) zawartość tłuszczu,
h) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.


Smalec czysty – produkt spożywczy otrzymany z tłuszczu zwierzęcego

L. p. Cechy Wymagania Planowana ilość
1. Barwa Biała, półprzezroczysta. 400 kg
2. Struktura i konsystencja w temperaturze 20°C Stała, lekko mazista.
3. Smak i zapach Charakterystyczny dla smalcu.


Cechy dyskwalifikujące:
a) obce posmaki, zapachy,
b) zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne,
c) objawy psucia,
d) brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.

Okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego towaru w ramach częściowych dostaw.

Opakowanie jednostkowe- o wadze 200-250 g w kształcie kostki. Opakowanie powinno być wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością.

Znakowanie
Na opakowaniu jednostkowym należy podać następujące informacje:
a) nazwę produktu,
b) wykaz składników,
c) termin przydatności do spożycia,
d) zawartość netto,
e) warunki przechowywania,
f) oznaczenie partii produkcyjnej,
g) zawartość tłuszczu,
h) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem

Ponadto w/w towary muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm.

Częstotliwość dostaw tłuszczy:

Dostawy tłuszczy realizowane będą w dni robocze tygodnia (od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 -13.00) z częstotliwością raz na 2 tygodnie na podstawie zapotrzebowania Zamawiającego złożonego za pomocą faksu lub telefonicznie.


2. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych CPV:
1. Główny przedmiot: 15400000-2 Olej i tłuszcze zwierzęce i roślinne
2. Dodatkowy przedmiot: 15431000-8 Margaryna; 154111200-4 Olej spożywczy; 15412100-0 Tłuszcze zwierzęce

3. Wymagania stawiane Wykonawcy:

1. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
2. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
3. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy.
4. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
5. Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów faksu oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
6. W przypadku powierzenia przez Wykonawcę wykonania części zamówienia podwykonawcy, Zamawiający żąda wskazania tej części zamówienia, która będzie im powierzona.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15411100-3 - Olej roślinny

15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 138600,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 138600,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 138600,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: HEALTHY FOOD MD Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 369505932

7.3.3) Ulica: ul. 55 Pułku Piechoty 34

7.3.4) Miejscowość: Leszno

7.3.5) Kod pocztowy: 64-100

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-08-23

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 138600,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-09-01 do 2024-08-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.