Ogłoszenie z dnia 2025-08-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00273417/01 - Ogłoszenie z dnia 2025-06-11
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy wędlin wieprzowych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W INOWROCŁAWIU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 341562768
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Gabriela Narutowicza 46
1.5.2.) Miejscowość: Inowrocław
1.5.3.) Kod pocztowy: 88-100
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_inowroclaw@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-w-inowroclawiu
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-37f03685-c698-4024-88c2-0587432160821.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy wędlin wieprzowych2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-37f03685-c698-4024-88c2-058743216082
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00364854
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-08-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00115128/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa wędlin wieprzowych
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00273417
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.1.2.1.2025
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia są dostawy wędlin do Zakładu Karnego w Inowrocławiu, w ilościach zgodnych z poniższym zestawieniem, z zastrzeżeniem, iż podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części asortymentu z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania.
WĘDLINY WIEPRZOWE
1 Kaszanka Wędlina podrobowa, parzona, konsystencja dość ścisła, plaster o grubości 10 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, barwa szara do brunatnej, nierównomierna zawartość tłuszczu nie więcej niż 40 %;
nomenklatura CPV: 15131134-3, 15131134-3 kg 3 600
2 Kiełbasa biała Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa lub wieprzowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), parzona, zawartość białka nie mniej niż 13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 2 000
3 Kiełbasa parówkowa Drobno rozdrobniona, wieprzowo-wołowa lub wieprzowa, homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %, tłuszcz nie więcej niż 40 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 80
4 Kiełbasa zwyczajna Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa lub wieprzowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 80
5 Luncheon meat Wyrób blokowy, drobno rozdrobniony, wieprzowy, parzony, zawartość białka nie mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %; nomenklatura CPV: 15131400-9, 15131400-9 kg 2 350
6 Metka Drobno rozdrobniona, wieprzowa, surowa, wędzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %,tłuszcz nie więcej niż 25 %; o konsystencji pozwalającej na swobodne porcjowanie
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 1 000
7 Kiełbasa studencka Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa lub wieprzowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 80
8 Mortadela Drobno rozdrobniona; wieprzowo-wołowa lub wieprzowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu ale przeważa w składzie surowcowym), parzona lub homogenizowana, zawartość białka nie mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5,
Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1:1998 15131130-5 kg 2 320
9 Pasztetowa Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona, struktura smarowna, jędrna, dopuszcza się pod osłonką niewielkie ilości wytopionego tłuszczu, zawartość tłuszczu nie więcej niż 60 %;
nomenklatura CPV: 15131131-2, 15131131-2 kg 1 000
10 Salceson czarny Wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 20% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %;
nomenklatura CPV: 15131134-3, 15131134-3 kg 2 000
11 Salceson biały Wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %;
nomenklatura CPV: 15131134-7, 15131134-7 kg 1 500
12 Szynka tyrolska Wyrób blokowy, drobno rozdrobniony, wieprzowy lub wieprzowo – wołowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), parzony, zawartość białka mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 2 400
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 6
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 6
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 140046,90 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 318970,05 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 140046,90 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Skup, Ubój, Przetwórstwo Mięsa SUPMIĘS Kalinowski & Kalinowski Spółka Jawna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6661711830
7.3.4) Miejscowość: Babiak
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-07-24
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 140046,90 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-08-01 do 2026-07-31INNE PRZETARGI Z INOWROCŁAWIA
- Naprawa nawierzchni mineralnej wodoprzepuszczalnej alejek na terenie Parku Solankowego w Inowrocławiu
- Doposażenie Gminy Inowrocław w wyposażenie niezbędne do realizacji zadań OL i OC
- Doposażenie Gminy Inowrocław w sprzęt niezbędny do realizacji zadań OL i OC
- Dostawa agregatu prądotwórczego o mocy ciągłej 100 kW w ramach zadania Tworzenie i utrzymywanie zasobów ochrony ludności przeznaczonych do wykonywania zadań z zakresu ochrony ludności
- Zakup fabrycznie nowej koparko-ładowarki w ramach zadania: Zapewnienie ciągłości dostaw żywności, produktów leczniczych, wody pitnej w tym awaryjnych ujęć wody i budowa lokalnych studni.
- "Szkolenie z fizjoterapeutą dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Inowrocławiu w ramach projektu pn. "Pracownik zdrowy- urząd rozwojowy"
więcej: przetargi w Inowrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 14 im. Niezapominajki w Olsztynie na 2026 r.
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 17 w Chorzowie, ul. Kasprowicza 1 - II/2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Oławie w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Wierzbicy na rok 2026. Zadanie podzielone na 9 części.
więcej: Wędliny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





