eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH



Ogłoszenie z dnia 2022-09-26


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzą zamawiający działający wspólnie

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Kwatermistrzowski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wały Jagiellońskie 4

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

miniportal.uzp.gov.pl; zp.swnet.sw.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


jednostka organizacyjna więziennictwa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

1.9.) Informacje o pozostałych zamawiających działających wspólnie

Zamawiający 2

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Inowrocławiu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5562755953

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: G. Narutowicza 46

1.5.2.) Miejscowość: Inowrocław

1.5.3.) Kod pocztowy: 88-100

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.5.7.) Numer telefonu: 523541210

1.5.8.) Numer faksu: 523541210

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_inowroclaw@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-97adbe09-0813-11ed-8000-d680d39e541a

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00363824

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00087936/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.8 Mięso i tłuszcz zwierzęcy

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00268453/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: D/kw.2232.8.2022.MP

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 357163,60 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Mięso wieprzowe mielone
Mięso mielone chłodzone, wieprzowe zawierające nie mniej niż 80% mięsa wieprzowego, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, równomiernie wymieszane, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia nomenklatura CPV: 15113000-3
Polska Norma: PN-A-82009:1997
kg 8800

2 Mięso wołowe mielone
Mięso mielone chłodzone, wołowe zawierające nie mniej niż 80% mięsa wołowego, zawartość tłuszczu nie więcej niż 16 %, równomiernie wymieszane, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; nomenklatura CPV: 15131620-7
Polska Norma: PN-A-82009:1997
kg 3250

3 Wątroba wieprzowa
Powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi, barwa brązowo-wiśniowa, konsystencja jędrna, zapach swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; nomenklatura CPV: 15114000-0
Polska Norma: PN-A-82000
kg 3100

4 Smalec
Pakowany w osłonki, zapach swoisty, charakterystyczny dla smalcu, bez oznak zjełczenia i zepsucia;
nomenklatura CPV 15412100-0, Polska Norma: PN-90/A-85802
kg 1910

5 Karkówka wieprzowa bez kości
Mięso wieprzowe z części karkowej w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem;
nomenklatura CPV 15113000-3, Polska Norma: PN-A-82000
kg 290

6 Łopatka wieprzowa bez kości
Mięso wieprzowe z łopatki w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem;
nomenklatura CPV 15113000-3, Polska Norma: PN-86/A-82002
kg 750

7 Schab wieprzowy bez kości
Mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem;
nomenklatura CPV 15113000-3, Polska Norma: PN-86/A-82002
kg 765

4.5.3.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce

15131620-7 - Wołowina mielona

4.5.5.) Wartość części: 253842,60 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Udziec z kurczaka
Mięso schłodzone, mięso powinno być prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych
nomenklatura CPV: 15112100-7,
Polska Norma: PN-A-86524:1994.
kg 2300

2 Mięso mielone drobiowe
Mięso mielone wyłącznie z drobiu, rozdrobnione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zawartość tłuszcz nie więcej niż 7 %
nomenklatura CPV: 15112100-7,
Polska Norma: PN-A-86527:1996
kg 1490

3 Filet z piersi kurczaka
Mięso drobiowe, świeże, niemrożone, uzyskane z tuszek kurcząt, zawierające mięśnie piersiowe bez: skóry, kości klatki piersiowej, grzbietu i ścięgien; filety powinny być właściwie umięśnione, mięso prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, zapach naturalny dla mięsa drobiowego świeżego; powierzchnia czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez opiłków kości i tłuszczu.
CPV 15112100-7 PN-92-A-86521
kg 390

4 Mięso gulaszowe drobiowe
Mięso wyłącznie drobiowe, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia,
nomenklatura CPV: 15112100-7,
Polska Norma: PN-A-86527:1996
kg 390

5 Ćwiartka z kurczaka
Mięso schłodzone, mięso powinno być prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych CPV: 15112100-7, Polska Norma: PN-A-86527;1996
kg 2760

6 Żołądki drobiowe
Żołądek mięśniowy, bez zrogowaciałego nabłonka, zawartość żołądka usunięta; produkt świeży, oczyszczony z błon, I klasa jakości, zapach charakterystyczny dla żołądków, bez oznak rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem, nomenklatura CPV 15131500-0 ,
Polska Norma: PN-A-86527;1996
kg 800

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.5.5.) Wartość części: 103321,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 7 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W dniu 23 sierpnia 2022 roku Zamawiający otrzymał pisemną informację o uchyleniu się od podpisania umowy w części 1 na dostawy mięsa wieprzowo - wołowego i tłuszczy zwierzęcych przez PPHU JOHN Paweł John, Grotniki, ul. Źródlana 5, Włoszakowice 54-140. Mając na uwadze brak innych prawidło złożonych ofert w postępowaniu, Zamawiający unieważnia postępowanie w tej części.

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 98399,70 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 101842,90 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 101842,90 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GRANDPI SP. Z O.O.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 2220895307

7.3.3) Ulica: BYTOMSKA 61

7.3.4) Miejscowość: ŚIEMIANOWICE ŚLĄSKIE

7.3.5) Kod pocztowy: 41-103

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-22

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 101842,90 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2022-09-19 do 2023-07-18

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Zamawiający w dniu 26 sierpnia 2022 roku podjął działania zmierzające do opublikowania ogłoszenia o wyniku postępowania. W związku z unieważnieniem części I postępowania przy użyciu interfejsu szczegóły ogłoszenia "..." unieważniając ogłoszenie "na skróty", co spowodowało uniemożliwienie dodawania - opublikowanie ogłoszenia o wyniku postępowania.
Zamawiający skontaktował się przez formularz kontaktowy z platformą e-zamówienia, celem rozwiązania tego problemu. W wyniku otrzymanej informacji i kontaktu telefonicznego w dniu 26-09-2022 roku, udało się ustalić przyczynę braku możliwości publikacji i rozwiązać problem. W związku z powyższym publikacji w/w ogłoszenie nastąpiła w terminie dłuższym niż wymagane 30 dni od dnia podpisania umowy/unieważnienia części postępowania.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.