Ogłoszenie z dnia 2022-09-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00247050/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-07-08
- 2022/BZP 00247532/01 - Modyfikacja z dnia 2022-07-11
- 2022/BZP 00253899/01 - Modyfikacja z dnia 2022-07-13
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Wynajem pomieszczeń kuchni XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: XXVII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. ZESŁAŃCÓW SYBIRU W LUBLINIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 060387400
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Biedronki 13
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-543
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: 815276733
1.5.8.) Numer faksu: 815276733
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: poczta@lo27.lublin.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.27lo.lublin.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
szkoła publiczna
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Wynajem pomieszczeń kuchni XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-beb71174-fe06-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00335987
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00247050/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 27LO.261.1.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 365546,80 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki szkolnej XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie z jej urządzeniami i wyposażeniem w okresie od 1 września 2022 r. do 31.sierpnia 2023 r. oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie z wyłączeniem okresu wakacji ( lipiec i sierpień) oraz ferii zimowych. Powierzchnia kuchni i stołówki wynosi łącznie 270 m kw., na którą składają się pomieszczenia kuchenne, biurowe i socjalne - 206 m kw. oraz wydawalnia z myjnią .
Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów:
1. XXVII Liceum Ogólnokształcące: obiady pełnopłatne lub refundowane przez MOPR - orientacyjna ilość obiadów - 30 szt. dziennie.
2. Szkoła Podstawowa nr 46:
- pełne wyżywienie (śniadanie, obiad i podwieczorek) dla wychowanków oddziału przedszkolnego - 25 szt. dziennie
- obiady pełnopłatne, dofinansowane i refundowane przez MOPR- 190 szt. dziennie.
Ostateczna ilość posiłków może być wartością zmienną, uzależnioną od decyzji rodziców.
Przygotowywanie posiłków musi być zgodne z z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzonych z pełnowartościowych produktów, posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, spełniających normy żywienia dzieci i młodzieży (gramatura i kaloryczność), oraz zgodnie z systemami HACCP dla posiłków szkolnych. Obiady muszą być dwudaniowe, z surowców, tzn. nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów, ziemniaków w proszku, paluszków rybnych). Do obiadów mięsnych, rybnych, na bazie jaj muszą być podawane surówki lub warzywa. Obiady muszą być smaczne, ciepłe i estetycznie podane. Wykonawca zapewnia tygodniowy jadłospis z podaniem kaloryczności i wyszczególnieniem składników odżywczych.
Szczegółowe warunki dotyczące organizacji żywienia dla placówek znajdują się we wzorze umowy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę jakości wykonywanych usług.
Wykonawca zobowiązany jest do podpisania umowy na wynajem pomieszczeń, przygotowywania i wydawania posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46. Rozliczanie za wykonaną miesięczną usługę żywienia uczniów Szkoły Podstawowej Nr 46 odbywa się na podstawie faktur z tą szkołą. Rozliczenie za obiady wydawane uczniom XXVII Liceum Ogólnokształcącego następuje bezpośrednio z uczniami lub rodzicami uczniów.
Obowiązkowe jest przeprowadzenie wizji lokalnej miejsca wykonywania usługi. Wizji lokalnej oferenci dokonują indywidualnie.
Zamawiający, zgodnie z art. 95 ust 1 Pzp, wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących następujące czynności w zakresie realizacji zamówienia (jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (t.j. Dz.U. 2019 poz. 1040 z późn. zm.): przygotowywanie posiłków; podawanie posiłków; sprzątanie pomieszczeń;
nadzór i kontrola nad produktami spożywczymi, układanie jadłospisów.
Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia działalności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, bhp i ppoż; uzyskania zaświadczenia i decyzji o wpisie do rejestrów zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej; utrzymania w czystości i sprawności pomieszczeń i urządzeń kuchni oraz stołówki- codziennego sprzątania pomieszczeń wynajmowanych i udostępnionych do wydawania posiłków; wyposażenia pomieszczeń na własny koszt w brakujące urządzenia niezbędne do prowadzenia żywienia (urządzenia te po okresie trwania umowy pozostają własnością Wykonawcy); uzupełniania stanu naczyń kuchennych i sztućców. Wykonawca zobowiązany jest do wpłacenia, najpóźniej w dniu podpisania umowy, na konto Zamawiającego kaucji w wysokości jednomiesięcznego czynszu brutto celem należytego wykonania umowy; uiszczania oprócz czynszu i opłat eksploatacyjnych za zużycie wody zimnej, ciepłej, gazu i energii elektrycznej, także podatku od nieruchomości; zawarcia odrębnej umowy na wywóz odpadów komunalnych.
Wykonawca na własny koszt dokonuje przeglądów okresowych dźwigów towarowych oraz instalacji gazowej oraz systematycznie opróżnia osadnik tłuszczu i skrobi.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 309600,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 521046,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 309600,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Fudeko S.A.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 7010252178
7.3.3) Ulica: Spokojna 4
7.3.4) Miejscowość: Gdynia
7.3.5) Kod pocztowy: 81-549
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-19
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 334368,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-09-01 do 2023-08-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z LUBLINA
- Zakup części zamiennych, akumulatorów, oleju i ogumienia na potrzeby obsługi samochodów służbowych WPR SP ZOZ w Lublinie
- Dostawa odczynników chemicznych do realizacji zajęć dydaktycznych (2)
- Przebudowa i rozbudowa dwóch budynków na potrzeby Regionalnego Centrum Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży w Cholewiance
- Usługa społeczna polegająca świadczeniu usług wyżywienia na potrzeby dla Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II z podziałem na 2 części
- Naprawa kominów i dachu części starej - budynek B, C Wydziału Nauk o Ziemi i Gospodarki Przestrzennej UMCS w Lublinie
- Dostawa mebli biurowych na potrzeby 1WSzKzP SPZOZ w Lublinie Filii w Ełku
więcej: przetargi w Lublinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 68 im. II Tysiąclecia Wrocławia we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 104 WE WROCŁAWIU
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu
- Zrealizowanie usługi: szkoleniowej, coachingu, mentoringu i walidacji w ramach projektu "Rozwój kompetencji, umiejętności, uzdolnień, zainteresowań uczniów poza edukacją formalną w Gminie Księżpol"
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU
- "USŁUGA POLEGAJĄCA NA ZAPEWNIENIU SAL I WYŻYWIENIA NA SZKOLENIA, WARSZTATY, SIECI WSPÓŁPRACY ORAZ KONFERENCJE"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.