eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ChełmżaZakup i dostawa artykułów żywnościowych



Ogłoszenie z dnia 2021-12-28


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: SZPITAL POWIATOWY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 871547899

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ul. Szewska 23

1.4.2.) Miejscowość: Chełmża

1.4.3.) Kod pocztowy: 87-140

1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szpitalchelmza.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalchelmza.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00333642

2.2.) Data ogłoszenia: 2021-12-28

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu,

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00324177/02

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 02

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 8 SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla pakietów nr 1, nr 2, nr 4

Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca załączy w zakresie pakietu nr 3 wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej.

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

4) zdolności technicznej lub zawodowej.

Pakiet nr 1
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 130 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa mleka i przetworów mlecznych
2. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).

Pakiet nr 2
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 80 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa wędlin, mięsa i drobiu
2. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).
3. karty danych technicznych wystawionych przez producenta lub innych materiałów informacyjnych producenta oferowanego przedmiotu zamówienia w języku polskim, umożliwiających weryfikację obligatoryjnych parametrów lub funkcji wymaganych przez Zamawiającego. Wskazane jest, aby parametry techniczne prezentowane w załączonych prospektach odpowiadały parametrom technicznym opisanym w Załączniku nr 1 do SWZ Jeżeli w karcie danych technicznych, katalogu produktu brakuje opisu danej funkcji lub wartości parametru przedmiotu zamówienia, dopuszcza się załączenie do oferty innych dokumentów producenta, na podstawie których Zamawiający będzie w stanie zweryfikować zgodność opisu funkcji lub wartości danego parametru oferowanego przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 3
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 20 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa ziemniaków
Pakiet nr 4
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 50 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa warzyw i owoców
2. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).

Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 8 SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla pakietów nr 1, nr 2, nr 4

Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca załączy w zakresie pakietu nr 3 wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej.

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

4) zdolności technicznej lub zawodowej.

Pakiet nr 1
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 130 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa mleka i przetworów mlecznych
2. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).

Pakiet nr 2
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 80 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa wędlin, mięsa i drobiu
2. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).
3. karty danych technicznych wystawionych przez producenta lub innych materiałów informacyjnych producenta oferowanego przedmiotu zamówienia w języku polskim, umożliwiających weryfikację obligatoryjnych parametrów lub funkcji wymaganych przez Zamawiającego. Wskazane jest, aby parametry techniczne prezentowane w załączonych prospektach odpowiadały parametrom technicznym opisanym w Załączniku nr 1 do SWZ Jeżeli w karcie danych technicznych, katalogu produktu brakuje opisu danej funkcji lub wartości parametru przedmiotu zamówienia, dopuszcza się załączenie do oferty innych dokumentów producenta, na podstawie których Zamawiający będzie w stanie zweryfikować zgodność opisu funkcji lub wartości danego parametru oferowanego przedmiotu zamówienia

Pakiet nr 3
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 20 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa ziemniaków
Pakiet nr 4
1. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 50 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa warzyw i owoców

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
Pakiet nr 1
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 2
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 3
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) 2) wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej
Pakiet nr 4
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).

Po zmianie:
Pakiet nr 1
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 2
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 3
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2) 2) wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej
Pakiet nr 4
1) Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.