Ogłoszenie z dnia 2021-12-28
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00324177/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-21
- 2021/BZP 00330555/01 - Modyfikacja z dnia 2021-12-27
- 2022/BZP 00034087/01 - Wynik z dnia 2022-01-25
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
            Zakup i dostawa artykułów żywnościowych    
    SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: SZPITAL POWIATOWY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 871547899
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: ul. Szewska 23
1.4.2.) Miejscowość: Chełmża
1.4.3.) Kod pocztowy: 87-140
1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szpitalchelmza.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalchelmza.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00333642
2.2.) Data ogłoszenia: 2021-12-28
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:
Ogłoszenie o zamówieniu,3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2021/BZP 00324177/02
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 02
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu                    Przed zmianą: 
                        1.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 8 SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie. 
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,  
     o ile wynika to z odrębnych przepisów;
                 Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla pakietów   nr 1, nr 2, nr 4 
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca załączy w zakresie pakietu nr 3  wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej.  
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej. 
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej. 
Pakiet nr 1 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 130 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa mleka i przetworów mlecznych 
2.	Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem  spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 2 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 80 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa wędlin, mięsa i drobiu
2.	Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem  spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
3.	karty danych technicznych wystawionych przez producenta lub innych materiałów informacyjnych producenta oferowanego przedmiotu zamówienia w języku polskim, umożliwiających weryfikację obligatoryjnych parametrów lub funkcji wymaganych przez Zamawiającego. Wskazane jest, aby parametry techniczne prezentowane w załączonych prospektach odpowiadały parametrom technicznym opisanym w Załączniku nr 1 do SWZ Jeżeli w karcie danych technicznych, katalogu produktu brakuje opisu danej funkcji lub wartości parametru przedmiotu zamówienia, dopuszcza się załączenie do oferty innych dokumentów producenta, na podstawie których Zamawiający będzie w stanie zweryfikować zgodność opisu funkcji lub wartości danego parametru oferowanego przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 3 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 20 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa ziemniaków
Pakiet nr 4 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 50 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa warzyw i owoców
2.	Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem  spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).                
                    Po zmianie: 
                        1.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 8 SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie. 
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,  
     o ile wynika to z odrębnych przepisów;
                 Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie dla pakietów   nr 1, nr 2, nr 4 
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca załączy w zakresie pakietu nr 3  wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej.  
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej. 
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej. 
Pakiet nr 1 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 130 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa mleka i przetworów mlecznych 
2.	Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem  spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 2 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 80 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa wędlin, mięsa i drobiu
2.	Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca przedłoży oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem  spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością ) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
3.	karty danych technicznych wystawionych przez producenta lub innych materiałów informacyjnych producenta oferowanego przedmiotu zamówienia w języku polskim, umożliwiających weryfikację obligatoryjnych parametrów lub funkcji wymaganych przez Zamawiającego. Wskazane jest, aby parametry techniczne prezentowane w załączonych prospektach odpowiadały parametrom technicznym opisanym w Załączniku nr 1 do SWZ Jeżeli w karcie danych technicznych, katalogu produktu brakuje opisu danej funkcji lub wartości parametru przedmiotu zamówienia, dopuszcza się załączenie do oferty innych dokumentów producenta, na podstawie których Zamawiający będzie w stanie zweryfikować zgodność opisu funkcji lub wartości danego parametru oferowanego przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 3 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 20 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa ziemniaków
Pakiet nr 4 
1.	Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie – zrealizował jedna dostawę o wartości minimum 50 000,00 zł brutto, której przedmiotem była dostawa warzyw i owoców                
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu                    Przed zmianą: 
                        Pakiet nr 1 
1)	Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ 
2)	Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 2 
1)	Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ 
2)	Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 3 
1)  Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2)  2)	wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej    
Pakiet nr 4 
1)	Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ 
2)	Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).                
                    Po zmianie: 
                        Pakiet nr 1 
1)	Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ 
2)	Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 2 
1)	Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ 
2)	Oświadczenie o wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP (lub certyfikat  HACCP zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem spełniania przez Wykonawcę określonych norm zarządzania jakością) zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia  (Dz. U. 171 poz. 1225).
Pakiet nr 3 
1)  Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ
2)  2)	wypis z Polskiego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Państwową Inspekcje Ochrony Roślin i Nasiennictwa, w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej    
Pakiet nr 4 
1)	Wykaz dostaw wykonanych, według wzoru - załącznik nr 4 do SWZ                
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 4 im. Jana Brzechwy w Piekarach Śląskich domówienie na rok 2025.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 11 w Piekarach Śląskich na rok 2026
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Mszczonowie w roku szkolnym 2026.
- Sukcesywne dostawy owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części - postępowanie nr DPS.ZP.221.20.2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 4 "Bolka i Lolka" w Nowym Tomyślu
- Dostawy artykułów nabiałowych, tłuszczy roślinnych oraz jaj spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Wołowie
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.








