eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BydgoszczDOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO I SERC WOŁOWYCH DO OGRODU ZOOLOGICZNEGO W BYDGOSZCZY



Ogłoszenie z dnia 2025-07-14


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO I SERC WOŁOWYCH DO OGRODU ZOOLOGICZNEGO W BYDGOSZCZY

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: LEŚNY PARK KULTURY I WYPOCZYNKU "MYŚLĘCINEK" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Zamówień Publicznych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 090072920

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Gdańska 173-175

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-674

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: 52 328 00 09

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@myslecinek.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.myslecinek.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/transakcja/1117622

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający


spółka prawa handlowego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO I SERC WOŁOWYCH DO OGRODU ZOOLOGICZNEGO W BYDGOSZCZY

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b2afcc04-2b0f-4fc1-a254-97c3ac9085f4

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00325088

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-14

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00261328

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: Nr 6/UZP/PZ/2025

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Dostawa mięsa wołowego następującego asortymentu (CPV 15111000-9):
a) ćwierć tusze wołowe w ilości 12.000 kg
b) serca wołowe w ilości 800 kg
2) Jakość mięsa (karmy) winna być następująca:
a) mięso schłodzone,
b) mięso pochodzi z uboju (wykluczone mięso ze zwierząt padłych)
c) mięso świeże, koloru czerwonego,
d) mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi;
e) mięso winno mieć swoisty, charakterystyczny dla gatunku zapach, bez zapachu obcego, wskazującego na rozpoczynające się psucie, zapachu płciowego, zapachu moczu.
3) Mięso wołowe musi spełniać wymagania norm dotyczących mięsa uznanego przez Weterynaryjną Inspekcję Sanitarną za zdatne do spożycia, przeznaczonego do obrotu (PN-65/A-82000, PN-91/A82001)
4) Mięso winno być zakwalifikowane minimum do następujących klas jakościowych tusz wołowych:
a) wg umięśnienia do klas E, U, R lub O (w klasyfikacji tusz wg systemu EUROP)
b) wg otłuszczenia w klasyfikacji tusz wg systemu EUROP: ok. 75 % całkowitego zamówienie w klasie otłuszczenia od 1 do 3; ok. 25 % całkowitego zamówienia w klasie otłuszczenia 5;
5) Mięso ma być zbadane przed i po uboju przez uprawnionego lekarza weterynarii .
6) Dostarczane mięso wołowe musi być zakwalifikowane przez lekarza weterynarii jako mięso dopuszczone do handlu i ostemplowane wg zasad zgodnych z obecnie obowiązującymi przepisami (ocechowane pieczątką, posiadając ten sam znak identyfikacyjny lekarza weterynarii, co załączone do każdej dostawy zaświadczenie kwalifikacyjne, stwierdzające przydatność mięsa do handlu i do skarmienia dla zwierząt.
7) Mięso ma być przewożone środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym do transportu tego rodzaju towaru.
8) Każda dostawa mięsa musi posiadać zaświadczenie wydane przez lekarza weterynarii, stwierdzające jego przydatność do spożycia, które musi zawierać:
a) nazwę zakładu, w którym ubój został wykonany,
b) daty uboju,
c) podpis lekarza badającego dostarczane mięso, jego pieczątkę z imieniem, nazwiskiem i nr statystycznym,
d) ilość kilogramów mięsa zakwalifikowanego w danej dostawie do handlu.
9) Dostarczane mięso musi pochodzić z ubojni posiadającej nadany numer weterynaryjny.
10) Każda dostawa ćwierci wołowych winna być opatrzona handlowym dokumentem identyfikacyjnym stosowanym przy przewozie w obrębie Wspólnoty Europejskiej produktów pochodzenia zwierzęcego, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Dokument musi zawierać weterynaryjny numer identyfikacyjny zakładu.
11) Wielkość jednorazowej dostawy ćwierćtusz nie będzie przekraczać 600 kg.
12) Dostawy będą się odbywały min 1 raz w miesiącu.
13) Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia badań/ analiz laboratoryjnych w przypadku podejrzenia złej jakości mięsa wołowego (badania mikrobiologiczne, badania fizykochemiczne, m.in. enzymy markerowe jakości, metale ciężkie, dioksyny, furany, PCB, antybiotyki, pozostałości pestycydów). W przypadku wyników niekorzystnych, ponadnormatywnych, Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do pokrycia kosztów badań/analiz (Rozporządzenie (WE) Nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz. U. L 70 z 16.03.2005, s 1 z późn. zm.), Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.).
14) Szczegółowe warunki realizacji dostaw w/w karmy:
a) Dostawy będą realizowane wg potrzeb Zamawiającego po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub e-mailem i wykonywane będą przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym niż 7 dni kalendarzowych liczonych od dnia zgłoszenia, zgodnie z deklaracją w formularzu ofertowym.
b) Zamawiający zastrzega sobie ograniczenie dostaw w przypadku utworzenia się zbyt dużych zapasów w magazynach ZOO, a także zwiększenie wielkości dostaw w ramach wynegocjowanych już cen jednostkowych.
c) Przedmiot zamówienia będzie dostarczany do Ogrodu Zoologicznego w Bydgoszczy przy ul. Gdańskiej 173-175 transportem Wykonawcy i na jego koszt, a rozładunek nastąpi przez pracowników ogrodu zoologicznego (transport dopuszczony do przewozu mięsa).
d) Przyjmowanie dostaw odbywać się będzie w dni powszednie w godzinach od 7.30 do 10.30.
e) Dostawy powinny być złożone w kuchni paszowej ZOO adres j.w..
f) Należność za karmę będzie regulowana przelewem w ciągu 30 dni od daty potwierdzenia dostawy.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15111000-9 - Mięso wołowe

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Uzasadnienie faktyczne i prawne
W przedmiotowym postępowaniu do upływu terminu wyznaczonego na składanie ofert wpłynęły dwie oferty. Obie oferty Wykonawców znacząco przekraczają kwotę, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na realizację zamówienia tj. 285 852,00 zł brutto. Zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny oferty najkorzystniejszej która wynosi 346 464,00 zł brutto.
Zgodnie z przywołaną powyżej podstawą prawną „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.