eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PrzecławSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2025-2026 - w podziale na 7 części



Ogłoszenie z dnia 2025-07-14

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2025-2026 - w podziale na 7 części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Samorządowe Przedszkole w Przecławiu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001058409

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wenecka 41

1.5.2.) Miejscowość: Przecław

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-320

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariatpp@przedszkoleprzeclaw.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.przedszkoleprzeclaw.naszbip.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2025-2026 - w podziale na 7 części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-27b0d33e-8c4f-4aae-be53-2d113b06b58b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00324459

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-14

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00322840/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2025-2026 w podziale na 7 części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-27b0d33e-8c4f-4aae-be53-2d113b06b58b

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulaminserwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
sekretariatpp@przedszkoleprzeclaw.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Zamawiający wyznacza do kontaktu z Wykonawcami Panią Martę Żola, tel. 17/7493132; email: intendent@przedszkoleprzeclaw.pl .
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki
korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia, o którym mowa w pkt 11.6 SWZ,
przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a) w formatach danych określonych w przepisach
rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (Zamawiający dopuszcza także format RAR)z
uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych (i przekazuje się jako załącznik), lub b) jako tekst wpisany bezpośrednio do
wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza
do komunikacji”).
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się
drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do
komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień,
zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej
wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
7. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego
2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1557), z zastrzeżeniem
formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych. Zamawiający preferuje w
szczególności następujące formaty przesłanych danych: .pdf, .docx, zip. Zamawiający dopuszcza także format RAR.
8. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia, a mianowicie:
8.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
- parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
- zainstalowany jeden z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
- zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge
14.0 i nowsze, albo
b) Tablet/Telefon:
- parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
- przeglądarka Chrome 61 lub nowsza.
8.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej
transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies.
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 11 SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2025-2026 - w podziale na 7 części” prowadzonym
w trybie podstawowym bez negocjacji;
3) w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych
poprzez emaila: spiecuch@przeclaw.org ,
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania
w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320) dalej „ustawa Pzp”;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność.
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym
w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania
określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza
integralności protokołu oraz jego załączników;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych
osobowych narusza przepisy RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 9) Wykonawcy nie przysługuje:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby
niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji
mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa
w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych
do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których
mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: Sam.P.P.261.1.2025

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1: GRUPA 1 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I INNE PRODUKTY
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Ananas w puszce 565g w syropie (plastry) op. 50
2. Bazylia suszona op. 10g op. 20
3. Biszkopty op. 250 g op. 160
4. Brzoskwinie w syropie połówki w puszce 820g op. 130
5. Budyń bez dodatku cukru ( różne smaki )op. 35g op. 350
6. Bułka tarta op. 500g kg. 80
7. Chrupki kukurydziane składnik grys kukurydziany lub kasza kukurydziana 100% bez soli barwników, bez konserwantów op. 60g op. 150
8. Chrzan tarty zawartość chrzanu w składzie min. 70% słoik 190g szt. 10
9. Cukier biały kryształ op. 1 kg kg. 200
10. Cynamon mielony op. 15g op. 10
11. Czosnek granulowany w proszku op. 20g op. 40
12. Drożdże – kostka 100g op. 40
13. Dżem 100 % owoców bez konserwantów bez dodatku cukru, niskosłodzony (różne smaki m.in. truskawka, wiśnia, brzoskwinia, czarna porzeczka) 280g szt. 130
14. Mąka pszenna typ 500 poznańska op. 1 kg kg. 250
15. Filet z makreli w sosie pomidorowym – puszka 175g szt. 100
16. Galaretka owocowa ( różne smaki ) w proszku op. 70g op. 300
17. Kasza bul-gur op. 1 kg kg. 120
18. Herbata czarna ekspresowa 100 torebek w opakowaniu zbiorczym op. 10
19. Herbata owocowa - różne smaki op. 50 g op. 70
20. Płatki kukurydziane 5 witamin bez glutenu i oleju palmowego op. 600g op. 100
21. Kakao z witaminami magnez + cynk op. 50
22. Kasza jaglana w woreczkach op. 350g kg. 50
23. Kasza jęczmienna perłowa op. 1000 g kg 70
24. Kawa zbożowa typu Inka op. 150g op. 150
25. Ketchup łagodny 480g 62% pomidorów szt. 70
26. Koncentrat pomidorowy 30% op. 190 g szt. 140
27. Przyprawa GYROS -KEBAB op. 100g szt. 20
28. Kukurydza konserwowa złocista bez dodatku cukru - puszka 400 g szt. 10
29. Liść laurowy op. 5g szt. 40
30. Tuńczyk w oleju - puszka 170g szt. 30
31. Majeranek op. 8 g szt. 30
32. Majonez dekoracyjny - słoik 850 g szt. 35
33. Mąka tortowa op. 1 kg kg 70
34. Makaron typu nitki cięte/ 5 jajeczny op. 400g kg 60
35. Makaron typ kokardka duża/świderek 5 jajeczny op. 400g kg 250
36. Makaron pełne ziarno op. 400 g kg 50
37. Mąka żytnia typ 720 op. 1000g kg 30
38. Miód wielokwiatowy naturalny - słoik 1200g szt. 35
39. Morele suszone op. 100g szt. 30
40. Musztarda op. 170g szt. 5
41. Makaron typu różne kształty op. 250g szt. 70
42. Sok owocowy - kartonik 200ml szt. 2000
43. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 butelka 1l. l. 150
44. Mus owocowy różne smaki - tubka 120 g bez dodatku cukru szt. 3000
45. Oregano suszone op. 10g szt. 15
46. Papryka słodka mielona op. 20g szt. 50
47. Płatki ryżowe o obniżonym cukrze op. 500g szt. 50
48. Pestki słonecznika op. 100g szt. 15
49. Pieprz czarny mielony op. 20g szt. 70
50. Kasza manna op. 500g kg 30
51. Pomidory krojone bez skórki w zalewie op. 400ml szt. 50
52. Powidła śliwkowe op. 300g szt. 70
53. Ryż biały op. 400g kg. 150
54. Sok marchwiowo- owocowy butelka 300ml bez dodatku cukru szt. 1500
55. Soda oczyszczona op. 100g szt. 15
56. Sól drobnoziarnista morska op. 900g kg. 80
57. Włoszczyzna suszona op. 100g szt. 250
58. Susz kopru op. 10g szt. 200
59. Susz pietruszki op. 10g szt. 200
60. Kurkuma op. 10g szt. 15
61. Płatki jaglane op. 300g szt. 50
62. Płatki owsiane op. 500g szt. 50
63. Woda źródlana niegazowana butelka 5l l. 2000
64. Ziele angielskie op. 14g op. 40
65. Zioła prowansalskie op. 10g op. 10
66. Koncentrat barszczu czerwonego op. 0,3 l op. 70
67. Oliwa z oliwek extra - virgin z pierwszego tłocz.
butelka 1000ml l. 2
68. Fasola czerwona konserwowa puszka 400g szt. 5
69. Sól kamienna jodowana drobno mielona op. 1000g kg. 25
70. Żurawina suszona op. 100g szt. 20
71. Cukier puder op. 500g kg. 20
72. Cukier wanilinowy op. 30g szt. 80
73. Proszek do pieczenia op. 30g szt. 50
74. Ciastka zbożowe fit op. 50g szt. 1000
75. Wafle tortowe op. 180g szt. 150
76. Czekolada gorzka 100% kakao 90g szt. 100
77. Mąka ziemniaczana op. 500g kg. 25
78. Kisiel owocowy op. 38g szt. 300
79. Mace /podpłomyki op. 150g szt. 200
80. Herbatniki op. 350g szt. 200
81. Mus jabłkowy op. 100 g szt. 300
82. Ocet jabłkowy op. 0,5l szt. 2
83. Groszek konserwowy puszka 400g szt. 5
84. Pomidory suszone w oleju z ziołami 270g szt. 8
85. Sezam łuskany op. 200g szt. 4
86. Passata pomidorowa 500g min. 62% pomidorów szt. 7
Dostawa: 2 razy w tygodniu lub w razie potrzeby

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2: GRUPA 2 - MIĘSO I WĘDLINY
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Mięso drobiowe z indyka - filet z piersi indyka kg 130
2. Mięso drobiowe z kurczaka - filet z piersi kurczaka kg 200
3. Mięso wieprzowe - karkówka bez kości kg 650
4. Udziec z indyka bez kości – trybowany kg 120
5. Mięso wieprzowe - parówki z szynki zawartość mięsa z szynki co najmniej 90% kg 150
6. Mięso wieprzowe - schab bez kości kg 150
7. Szynka konserwowa kg 25
8. Pasztet drobiowy kg 40
9. Wędliny - polędwica sopocka zawartość mięsa wieprzowego ze schabu co najmniej 83%, wędzona, parzona kg 35
10. Wędliny - szynka z indyka zawartość mięsa z indyka co najmniej 90% pierś gotowana z indyka kg 25
11. Wędliny szynka z kurczaka zawartość mięsa z kurczaka co najmniej 90% kurczak gotowany, szynka z pasieki kg 20
12. Mięso wieprzowe - łopatka b/k kg 50
13. Wędliny - krakowska podsuszana 60% mięsa wieprzowego kg 40
14. Wędliny - szynka PREMIUM 89% mięsa kg 75
15. Wędliny - kiełbasa swojska drobiowa kg 80
16. Schab bez konserwantów kg 25
17. Mięso wołowe rosołowe kg 25
Dostawa: codziennie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15110000-2 - Mięso

15112000-6 - Drób

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3: GRUPA 3 JAJA ŚWIEŻE
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Jajka świeże kurze klasy A rozmiar L op. 10 szt. op. 350
Dostawa raz w tygodniu

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4: GRUPA 4 MROŻONKI
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Brokuł - różyczki op. 2,5 kg kg. 70
2. Brukselka op. 2,5 kg kg. 35
3. Bukiet/mieszanka warzyw min. 3 – składnikowy op. 2,5 kg kg. 70
4. Groszek zielony op. 2,5 kg kg. 20
5. Fasola szparagowa zielona op. 2,5 kg kg. 80
6. Szpinak op. 2,5 kg kg. 30
7. Kalafior op. 2,5 kg kg. 70
8. Maliny op. 2 kg kg. 30
9. Marchewka mini mrożona op. 2,5 kg kg. 100
10. Mieszanka kompotowa min. 3 - składnikowa bez pestek op. 2,5 kg kg. 600
11. Mieszanka warzywna min. 7 – składnikowa op. 2,5 kg kg. 60
12. Kostka miruna Chile morex karton 5 kg kg. 250
13. Truskawki bez szypułek op. 2,5 kg kg. 150
14. Uszka do barszczu op. 5 kg kg. 7
15. Włoszczyzna paski min. 4 – składnikowa op. 2,5 kg kg. 45
16. Borówka amerykańska op. 2,0 kg kg. 15
Dostawa raz na tydzień

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5: GRUPA 5 NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Serek homogenizowany różne smaki op. 150g szt. 1400
2. Serek kanapkowy różne smaki op. 135g szt. 150
3. Jogurt pitny różne smaki (cztero-pak. 100 g) szt. 850
4. Jogurt pitny różne smaki (butelka 290g) szt. 2100
5. Twaróg tłusty 3x mielony 600g szt. 200
6. Jogurt naturalny 1% - 2,8 % tłuszczu; skład: mleko pasteryzowane i/lub mleko, żywe kultury bakterii (bez dodatku mleka w proszku, żelatyny) opakowanie 400 ml szt. 150
7. Jogurt naturalny typu greckiego (w składzie bez żelatyny i mleka w proszku) opakowanie 400ml szt. 130
8. Ser Mozarella blok 2,5 kg kg 10
9. Masło min. 82 % tłuszczu, opakowanie 200g szt. 1300
10. Mleko świeże 2 % tłuszczu, pasteryzowane, butelka, opakowanie 1 l karton l. 3000
11. Mleko świeże 2% opakowanie/worek 900 ml l. 2000
12. Ser biały twarogowy półtłusty mielony. Skład: mleko krowie pasteryzowane, czyste kultury bakterii. Bez soli, bez dodatku cukru, bez konserwantów. Typu Twaróg wiejski półtłusty lub równoważny o powyższych parametrach, opakowanie 250 g szt. 25
13. Ser biały twarogowy, półtłusty, blok pergamin kg. 170
14. Ser żółty złoty Mazur kg. 35
15. Śmietana 18% 400 ml szt. 220
16. Jogurt owocowy różne smaki 30% owoców op. 115g szt. 1600
17. Śmietana 30% 500g szt. 130
18. Deser czekoladowy mleko 49% śmietanka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu op. 100g szt. 1500
19. Jogurt duży owocowy 400g szt. 150
Dostawa dwa razy w tygodniu

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6: GRUPA 6 WARZYWA I OWOCE
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Banan kg. 1000
2. Pomidor malinowy kg. 30
3. Jabłko szara reneta kg. 80
4. Groch łuskany kg. 30
5. Buraczki ćwikłowe kg. 150
6. Cebula biała kg. 60
7. Cytryna kg. 20
8. Czosnek polski - główka szt. 40
9. Gruszka kg. 250
10. Jabłko kg. 600
11. Kalafior świeży szt. 5
12. Kapusta biała kg. 80
13. Kapusta kiszona kg. 35
14. Kapusta pekińska szt. 70
15. Kiwi - koszyczek szt. 70
16. Koperek pęczek szt. 70
17. Melon szt. 20
18. Mandarynka kg. 200
19. Marchew kg. 800
20. Nektarynka kg. 10
21. Ogórek kiszony op. 400g kg. 200
22. Ogórek zielony szklarniowy kg. 200
23. Papryka czerwona kg. 60
24. Pietruszka korzeń kg. 200
25. Pietruszka natka pęczek szt. 25
26. Pomarańcza kg. 80
27. Pomidor kg. 150
28. Rukola op. 125g szt. 20
29. Rzodkiewka pęczek szt. 60
30. Sałata zielona szt. 70
31. Seler kg. 200
32. Szczypiorek pęczek szt. 35
33. Śliwka kg. 25
34. Truskawka świeża kg. 30
35. Arbuz kg. 100
36. Ziemniaki kg. 5000
37. Pieczarki kg. 20
38. Winogrono bezpestkowe kg. 20
Dostawa dwa razy w tygodniu

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7: GRUPA 7 PIECZYWO
Lp. Asortyment J.m. Ilość
1. Babka piaskowa szt. 14
2. Strucla drożdżowa z jabłkiem szt. 300
3. Bułka razowa szt. 600
4. Bułka kajzerka szt. 2500
5. Bułka zwykła/warszawska szt. 100
6. Chałka szt. 200
7. Chleb mieszany wieloziarnisty 400g szt. 200
8. Chleb tostowy 500g szt. 150
9. Chleb zwykły pszenno/żytni 500g szt. 1800
10. Ciasteczka kruche/ grzebyczki kg. 30
11. Chleb graham krojony pszenny 400g szt. 100
12. Drożdżówki ser/marmolada mini 50g szt. 2000
13. Makowiec 450g szt. 7
14. Pączki mini 80g szt. 170
15. Rogalik mini maślany szt. 1500
16. Wek 350g szt. 300
Dostawa codziennie o godz. 6:00 od poniedziałku do piątku

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Wykonawca podlega
wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych
rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j.
Dz. U. z 2024 r. poz. 514).
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca na dzień
składania ofert nie podlega wykluczeniu.
3. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów Załącznika Nr 2 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu podmiotowych środków dowodowych.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu przedmiotowych środków dowodowych

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Na potrzeby oceny ofert oferta musi zawierać:

1) Formularz ofertowy – do wykorzystania wzór (druk), stanowiący Załącznik nr 1 do SWZ (przy czym Wykonawca może sporządzić ofertę wg innego wzorca, powinna ona wówczas obejmować dane wymagane dla oferty w SWZ i załącznikach) wraz z formularzem asortymentowo – cenowym;
2) Oświadczenie wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia składanego na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, o którym mowa w rozdziale 8.1 SWZ - Załącznik nr 2 do SWZ;
3) Uzasadnienie do zastrzeżenia informacji znajdujących się w ofercie jako tajemnica przedsiębiorstwa (jeżeli dotyczy);
4) Potwierdzenie umocowania do działania w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby:
a) zamawiający w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby jest umocowana do jego reprezentowania, żąda złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru;
b) wykonawca lub podmiot udostępniający zasoby nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w lit a), jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
c) jeżeli w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w lit a), zamawiający żąda od wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do reprezentowania wykonawcy.
5) Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (jeżeli dotyczy).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1
SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to potwierdza brak
podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może
żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie
uregulowanym w art. 455 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz w następujących okolicznościach:
a) zmiany asortymentu, w tym zmiany numeru katalogowego, modelu, typu produktu, na asortyment inny, lub poprzez
dodanie nowego, o parametrach i funkcjonalności nie gorszych, niż wykazany w ofercie, z zastrzeżeniem, że cena tego
asortymentu nie ulegnie podwyższeniu,
b) zaoferowania w wyniku postępu technologicznego produktu o lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu
przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
c) zmiana producenta lub zaprzestanie produkcji przez dotychczasowego producenta z przyczyn niezależnych od
Wykonawcy z zastrzeżeniem, że Wykonawca zaoferuje produkt równoważny o takich samych lub lepszych parametrach w
cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
d) zmiana przepisów obowiązujących, mających wpływ na realizację niniejszej umowy;
e) w przypadku zmiany ceny w wyniku zmiany przepisów prawa podatkowego dotyczącej stawek VAT w okresie
obowiązywania umowy, przy czym zmiana dotyczyć może wartości brutto, wartość netto pozostaje bez zmian;
Zmiany wymienione w ust. 1 mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy, z uzasadnieniem konieczności zmiany, za zgodą
Zamawiającego, w terminie do 14 dni od przesłania zawiadomienia, w formie pisemnego aneksu do umowy.
2. Waloryzacja wynagrodzenia umownego w przypadku zmiany kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z art.
439 ust. 1-4 ustawy Pzp, jest możliwa według następujących zasad:
a) Po upływie okresu 6 miesięcy (termin początkowy) zamawiający dopuszcza zmianę wysokości wynagrodzenia
(waloryzacja) w sytuacji, gdy ceny jednostkowe określone w załączniku do Umowy wzrosną o co najmniej 20% w
porównaniu do cen zakupu asortymentu, o których mowa, względem ceny lub kosztu przyjętych w celu ustalenia
wynagrodzenia wykonawcy zawartego w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy,
b) Wykonawca wnioskujący o dokonanie zmiany wysokości wynagrodzenia przedstawia projekt aneksu do umowy z
wykazem rodzaju wszystkich cen brutto zł asortymentu objętego niniejsza umową, uprawniających do żądania zmiany
wynagrodzenia wraz z dowodami będącymi podstawą do akceptacji aneksu, tj. kserokopiami faktur zakupu asortymentu
przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie oraz z zakupami tego asortymentu w 6
miesiącu realizacji umowy. We wniosku o zmianę umowy wykonawca przedstawia także wyszczególnienie ilości
asortymentu każdej wykazanej pozycji potrzebnej do końca realizacji umowy;
c) Jeżeli wartość asortymentu wskazanego w załączniku nr 1 do umowy wzrośnie o co najmniej 20 %, w porównaniu do cen
przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie, Zamawiający może wyrazić zgodę na
podwyższenie wynagrodzenia o różnicę cen asortymentu wyszczególnionego w Wykazie do aneksu, pomiędzy
udowodnionymi wartościami ceny przyjętej w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie a wartościami
tych cen po upływie 6 miesięcy, a w dalszej kolejności co 6 miesięcy. Podwyższenie wynagrodzenie może nastąpić o
wartość różnicy cen asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie a cenami
występującymi po 6 miesiącach realizacji umowy, pomnożoną o potrzebne ilości materiałów i kosztów do końca realizacji
umowy. Zestawienie cen stanowiące podstawę wyliczenia wynagrodzenia będzie stanowiło załącznik do aneksu do umowy.
d) Przez zmianę ceny asortymentu rozumie się wzrost odpowiednio cen, jak i ich obniżenie, względem cen przyjętych w celu
ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie. W przypadku obniżenia cen asortymentu wykonawca
przedstawia także aneks do umowy w sposób jak opisano o podwyżkach, z zastrzeżeniem przedstawienia cen
początkowych oraz obniżonych co 6 miesięcy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-07-24 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-27b0d33e-8c4f-4aae-be53-2d113b06b58b

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-07-24 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-08-22

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

c.d. Opisu przedmiotu zamówienia
Wymagania do wszystkich grup asortymentowych:
 Wszystkie towary będące przedmiotem zamówienia muszą spełniać wymogi określone w Ustawie o bezpieczeństwie
żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych wydanych na tej podstawie.
 Produkcja i dostawy realizowane będą zgodnie z normami jakościowymi systemu HACCP.
 Wykonawca przy pierwszej dostawie przedłoży karty charakterystyki każdego produktu, w których znajdują się informacje o
nazwie producenta, terminu przydatności do spożycia, wagi, składu produktu, warunków przechowywania oraz
występujących alergenach zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011.
 Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar odpowiedniej jakości, tzn. świeży, nie przeterminowany, nie z
kończącym się terminem przydatności do spożycia, w odpowiednim gatunku. Termin przydatności do spożycia musi być
podany w sposób widoczny na opakowaniu.
 Towar musi być dostarczony w nie uszkodzonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarnoepidemiologiczne.
Elementy muszą być ułożone tak w opakowaniach, aby nie uległy deformacji.
 Osoba realizująca dostawę musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony
przez Sanepid do transportu produktów spożywczych. Samochód winien być wyposażony w windę załadowczą do 3,5 t.
certy
 Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru, w tym:
• warunków transportu (czystość środka transportu, opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną
przewożonych artykułów),
• sposobu wyładowania towaru (zapobieganie zanieczyszczenia towaru podczas rozładunku),
• dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów, w tym: producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości,
• oznakowania towaru – czytelny termin przydatności do spożycia lub data minimalnej trwałości,
• opakowania – brak uszkodzeń, widocznych zanieczyszczeń, pęknięć, rozdarć, itp. zgodności z zamówieniem.
 Zamawiający może odmówić odbioru towaru jeżeli nie spełnia wymaganych warunków sanitarnych, jakościowych lub
ilościowych.
 Przy produktach wieloskładnikowych Zamawiający wymaga wraz z pierwszą dostawą informacji w wersji papierowej o
wartości odżywczej (kalorie, tłuszcze, węglowodany, białka) w 100 g produktu, oraz informację o występujących alergenach.
1. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne Grupy Asortymentowe. Każda grupa
asortymentowa będzie rozpatrywana indywidualnie. Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie Grupy Asortymentowe.
2. Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości minimalne i maksymalne należy traktować jako szacunkowe.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy,
jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie
obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo
nie zrealizować dalszych zakupów artykułów żywnościowych bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań
na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje niniejszym zrealizowanie zamówienia w wartości nie mniejszej niż 70% ceny
podanej w ofercie Wykonawcy za wykonanie danej części zamówienia.
3. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ w dniach wolnych od nauki wynikających z
organizacji roku szkolnego (np. w okresie świątecznym).
c.d. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
e) Wykonawca, którego wynagrodzenie zostało zmienione, zobowiązany jest do zmiany wynagrodzenia przysługującego
podwykonawcy/podwykonawcom, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen asortymentu
dotyczącego zobowiązania podwykonawcy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.