Ogłoszenie z dnia 2024-04-29
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00265053/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-03-28
- 2024/BZP 00276501/01 - Modyfikacja z dnia 2024-04-09
- 2024/BZP 00277552/01 - Modyfikacja z dnia 2024-04-09
- 2024/BZP 00435458/01 - Modyfikacja z dnia 2024-07-29
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: POMORSKA BIBLIOTEKA PEDAGOGICZNA W SŁUPSKU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000786549
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Stefana Jaracza 18A
1.5.2.) Miejscowość: Słupsk
1.5.3.) Kod pocztowy: 76-200
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pbp.slupsk.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pbp.slupsk.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6b1179f2-ed09-11ee-b4e0-4ac387c144e31.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - państwowe i samorządowe instytucje kultury
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6b1179f2-ed09-11ee-b4e0-4ac387c144e3
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00304969
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Zadanie nr 1 - realizacja projektu „Zdolni z Pomorza – wsparcie regionalne” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027, Zadanie nr 2 - realizacja projektu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-20272.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00265053
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: PBP-I-0682-1/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 87952,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań.
4. Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:
4.1. Zadanie częściowe nr 1 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją projektu „Zdolni z Pomorza – wsparcie regionalne” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027 na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk.
Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 930 oraz zestawów kawowo-obiadowych 500.
5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.
6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 71024,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego.
3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań.
4.Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:
Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją projektu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027, obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Kartuzy, Wejherowo, Bytów, Kościerzyna, Miastko, Chojnice, Kościerzyna, Lębork, Słupsk oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie Wejherowskim.
Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo- kawowych na terenie wejherowskim.
Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 400 oraz zestawów kawowo-obiadowych 30
5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.
6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 16928,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zamawiający na realizację zamówienia zamierzał przeznaczyć kwotę w wysokości 77.200,00 zł brutto. W postępowaniu wpłynęła jedna oferta, złożona przez: Kreska Catering Sp. z o.o. Spółka Komandytowa Al. Grunwaldzka 56/113 80-241 Gdańsk za kwotę: 87.967,08 zł brutto. Dokonując analizy środków przeznaczonych na sfinansowanie zamówienia, Zamawiający nie ma możliwości zwiększenia kwoty przeznaczonej na sfinansowanie zamówienia do ceny najkorzystniejszej oferty, co czyni koniecznym unieważnienie przedmiotowego postępowania.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 87967,08 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 87967,08 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zamawiający na realizację zamówienia zamierzał przeznaczyć kwotę w wysokości 18.400,00 zł brutto.
W postępowaniu wpłynęła jedna oferta, złożona przez: Kreska Catering Sp. z o.o. Spółka Komandytowa Al. Grunwaldzka 56/113 80-241 Gdańsk za kwotę: 27.956,88 zł brutto. Dokonując analizy środków przeznaczonych na
sfinansowanie zamówienia, Zamawiający nie ma możliwości zwiększenia kwoty przeznaczonej na sfinansowanie zamówienia do ceny najkorzystniejszej oferty, co czyni koniecznym unieważnienie przedmiotowego postępowania.
Postępowanie na zadanie nr 2, zostaje unieważnione na podstawie art. 255 pkt 3 ustawy PZP, zgodnie z którym: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 27956,88 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 27956,88 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
INNE PRZETARGI Z SŁUPSKA
- Dostawa odczynników i akcesoriów laboratoryjnych - 77/TP/2025
- Wykonanie prac pielęgnacyjnych drzew rosnących na terenach zarządzanych i administrowanych przez Zarząd Infrastruktury Miejskiej w Słupsku
- Dostawa oprogramowania Factory I/O w ramach Projektu "Szkoła zawodowa szkołą dobrego wyboru - podniesienie jakości edukacji w ponadpodstawowych szkołach zawodowych w Słupsku (EFRR)".
- Przygotowanie i dowożenie posiłków do Punktu Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Bierkowie w roku szkolnym 2025/2026
- Modernizacja budynków i infrastruktury jednostek oświatowych - wymiana nawierzchni boiska sportowego przy Szkole Podstawowej nr 5 w Słupsku
- Modernizacja budynków i infrastruktury jednostek oświatowych - wymiana posadzki w sali gimnastycznej w Szkole Podstawowej nr 3 w Słupsku
więcej: przetargi w Słupsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Obsługa kulinarna polskiego stoiska promocyjnego podczas targów Foodex Saudi 2025 w dniach 21-24 września 2025 r. w Rijadzie w Arabii Saudyjskiej
- "Usługi społeczne: Usługi dostarczania posiłków do szkół, żłobka, przedszkola - Gmina Biała Podlaska"
- Świadczenie usług przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzyszące) dla uczestników projektu Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA 4".
- Świadczenie usługi organizacji uroczystej kolacji w plenerze dla gości V Jubileuszowej Międzynarodowej Konferencji Naukowej: EDUKACJA WOBEC WYZWAŃ I ZADAŃ WSPÓŁCZESNOŚCI I PRZYSZŁOŚCI - Współpraca po
- Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Jasionówce
- Świadczenie usługi cateringowej dla gości V Jubileuszowej Międzynarodowej Konferencji Naukowej: EDUKACJA WOBEC WYZWAŃ I ZADAŃ WSPÓŁCZESNOŚCI I PRZYSZŁOŚCI - Współpraca ponad granicami - edukac
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.