Ogłoszenie z dnia 2021-12-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00301591/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-06
- 2021/BZP 00301591/02 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-06 (po zmianach)
- 2021/BZP 00301591/04 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-06 (po zmianach)
- 2021/BZP 00302044/01 - Modyfikacja z dnia 2021-12-07
- 2021/BZP 00302531/01 - Modyfikacja z dnia 2021-12-07
- 2021/BZP 00302741/01 - Modyfikacja z dnia 2021-12-07
- 2021/BZP 00330881/01 - Wynik z dnia 2021-12-27
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Cykliczna dostawa żywności na potrzeby MOPR w Zabrzu oraz na potrzeby projektów „CWR” „PAL dla dzielnicy Zandka” oraz „MAGNES” współfinans. z śr. EFS na I pół. 2022 r. ” z podziałem na VII części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY RODZINIE W ZABRZU
1.3.) Oddział zamawiającego: MOPR Zabrze
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003453481
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. 3 Maja 16
1.5.2.) Miejscowość: Zabrze
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-800
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki
1.5.7.) Numer telefonu: 32 277 68 78
1.5.8.) Numer faksu: 32 277 78 02
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@mopr.zabrze.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.magistrat.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Cykliczna dostawa żywności na potrzeby MOPR w Zabrzu oraz na potrzeby projektów „CWR” „PAL dla dzielnicy Zandka” oraz „MAGNES” współfinans. z śr. EFS na I pół. 2022 r. ” z podziałem na VII części
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5a95a7b8-568c-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00301591
2.6.) Wersja ogłoszenia: 03
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002318/10/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa żywności I półrocze 2022
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
Centrum Wsparcia Rodziny – rozwój usług społecznych na terenie Zabrza „ „Program Aktywności Lokalnej dla dzielnicy Zandka” „Magnes” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.mopr.magistrat.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniPortal.uzp.gov.pl, ePUAP (Elektroniczna Skrzynka Podawcza - nazwa – Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu) https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej:zamowienia@mopr.zabrze.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przeka-zywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Instrukcji systemu miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz korzystając z miniPortalu zobowiązuje się przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. zwanym dalej RODO informujemy, iż:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu z siedzibą ul. 3 Maja 16, 41-800 Zabrze reprezentowany przez Dyrektor Danutę Dymek;
2. Inspektorem ochrony danych w Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w Zabrzu jest Pan Michał Drozdowski, z którym można się skontaktować pod adresem iodo@mopr.zabrze.pl, lub pod numerem telefonu tel. 32 2777848;
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą celem prowadzenia postępowania zamówień publicznych powyżej kwoty 130 000 złotych oraz zawarcia i realizacji umowy cywilnoprawnej na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
4. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa, gdy wystąpią z takim żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną,
5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;
6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wskazany w przepisach o archiwizacji obowiązujących podmioty publiczne;
7. Posiada Pani/Pan prawo do:
a) dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 RODO z zastrzeżeniem, że udostępniane dane osobowe nie mogą ujawniać danych osób trzecich;
b) sprostowania danych, na podstawie art. 16 RODO;
c) żądania usunięcia danych po upływie okresu, o którym mowa w pkt. 6.
8. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
9. Podanie przez Pani/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy. Ich podanie jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ADM.260.02.2022.BG
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 126369,46 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
NABIAŁ I TŁUSZCZE
4.2.5.) Wartość części: 20014,69 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15430000-1 - Tłuszcze jadalne
15510000-6 - Mleko i śmietana
15511600-9 - Mleko skondensowane
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15542100-0 - Ser twarogowy
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
4.2.5.) Wartość części: 40501,04 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15211000-0 - Filety rybne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15511700-0 - Mleko w proszku
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15613300-1 - Produkty zbożowe
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda
15871230-5 - Ketchup
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
SŁODYCZE
4.2.5.) Wartość części: 15717,76 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
WODY i NAPOJE
4.2.5.) Wartość części: 9614,49 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15321000-4 - Soki owocowe
15980000-1 - Napoje bezalkoholowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
OWOCE i WARZYWA
4.2.5.) Wartość części: 11200,13 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa
03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221300-9 - Warzywa liściaste
03221400-0 - Warzywa kapustne
03222118-3 - Owoce kiwi
03222200-5 - Owoce cytrusowe
03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
MIĘSO i WĘDLINY
4.2.5.) Wartość części: 9935,25 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131400-9 - Produkty wieprzowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112000-6 - Drób
15131410-2 - Szynka
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PIECZYWO
4.2.5.) Wartość części: 13995,66 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XVIII. Sposób obliczenia ceny
1. Wykonawca poda cenę oferty w Formularzach Ofertowych sporządzonych według wzoru stanowiącego Załączniki Nr 1A-1G do SWZ, jako cenę brutto [z uwzględnieniem kwoty podatku od towarów i usług (VAT)] z wyszczególnieniem stawki podatku od towarów i usług (VAT).
2. Cena musi być wyrażona w złotych polskich (PLN), z dokładnością nie większą niż dwa miejsca po prze-cinku.
3. Wykonawca poda w Formularzach Ofertowych stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert. Określenie ceny ofertowej z zastosowaniem nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług (VAT) potraktowane będzie, jako błąd w obliczeniu ceny i spowoduje odrzucenie oferty, jeżeli nie ziszczą się ustawowe przesłanki omyłki (na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 10 pzp w związku z art. 223 ust. 2 pkt 3 pzp).
4. Podana w ofercie cena musi uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego określone w SWZ i obejmować wszystkie dodatkowe koszty związane z realizację zamówienia.
XIX. Opis kryteriów oceny ofert, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert
1. Zamawiający wybiera ofertę najkorzystniejszą na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w SWZ. Kryteriami oceny ofert są cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności:
1.1.1. Cena waga 60 pkt
1.1.2. Termin realizacji zamówienia waga 40 pkt
2. Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie przedstawionych wyżej kryteriów oraz ich wag.
Oferty oceniane będą punktowo. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przy-znawane są punkty za powyższe kryteria według następujących zasad:
2.1 KRYTERIUM:
Cena
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = ________________________________ x 60
Cena badanej oferty brutto
Maksymalną ilość punktów w tym kryterium – 60 - otrzyma oferta z najniższą ceną brutto za dostawę przedmiotu zamówienia. Punktacja będzie obliczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2.2 Terminu realizacji zamówienia
Zamawiający w ramach tego kryterium będzie przyznawał dodatkowe punkty za termin realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca zaoferuje:
- Termin realizacji zamówienia do 10 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 0 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 8 do 9 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 10 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 6 do 7 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 20 pkt,
- Termin realizacji zamówienia od 4 do 5 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 30 pkt,
- Termin realizacji zamówienia do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia – 40 pkt.
Termin realizacji Wykonawca wskaże w pkt 3 formularza oferty (załącznika nr 1A - 1G).
W przypadku wskazania w formularzu oferty terminu realizacji powyżej 10 dni od dnia złożenia zamówienia, czyli termin dłuższy niż termin wymagany, oferta będzie podlegała odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp, ponieważ jej treść jest niezgodna z warunkami zamówienia.
W przypadku nie wpisania do formularza terminu realizacji zamówienia Zamawiający przyjmie maksymalny termin realizacji zamówienia, tj. do 10 dni od dnia złożenia zamówienia, a Wykonawca otrzyma 0 punktów.
Termin realizacji musi zostać określony jednoznacznie i rzetelnie, ponieważ nie będzie podlegał wydłużeniu o okres dodatkowy niż wskazany przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt.
3. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszym bilansem ceny i pozostałych kryteriów oceny ofert.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawyy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych w prowadzonym postępowaniu:
Wykaz dostaw wraz z referencjami (załącznik nr 5) Wykaz specjalistycznych środków transportu – Załącznik nr 7;
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. W celu potwierdzenia zgodności oferowanych usług z wymaganiami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, Zmawiający nie żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych.5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik;Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówieniaSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
9. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub reprezentowania ich w postępowaniu i do zawarcia umowy. W przypadku wybrania oferty Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.10. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniający zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. W takim przypadku wykonawca składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.1. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień w zawartej umowie za zgodą stron w formie aneksu dotyczących:
a) zmiany osób funkcyjnych – z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy
b) zmiany sposobu reprezentacji – z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy
c) zmiany adresu siedziby jednej ze stron – z przyczyn zewnętrznych
d) zmiany miejsca realizacji zamówienia - na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych przez Zamawiającego
e) zmiany lub wycofanie podwykonawcy- na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych przez Zamawiającego,
f) zmiany środka transportu realizowanych dostaw,
g) zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wartości zamówienia o kwotę różnicy w kwocie podatku VAT,
h) zmiany asortymentu na podobny o zbliżonej gramaturze i tej samej jakości ustalonej i zaakceptowanej przez Zamawiającego pod warunkiem zachowania maksymalnej wartości umowy,
i) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie ustawy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę jeżeli te zmiana będzie miała wpływ na koszty realizacji zamówienia,
j) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne jeżeli te zmiana będzie miała wpływ na koszty realizacji zamówienia,
k) zmiany terminu realizacji zamówienia - na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych przez Zamawiającego
l) inne zmiany, zgodnie z art. 455 ustawy Pzp.
Przewidziane powyżej okoliczności stanowiące podstawę zmian do umowy, stanowią uprawnienie Zamawiającego nie zaś jego obowiązek wprowadzenia takich zmian
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-14 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany lub wycofania oferty dostęp-nego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-14 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-12
INNE PRZETARGI Z ZABRZA
- WYMIANA NAWIERZCHNI DROGOWEJ NA TERENIE SZPITALA
- Dostawa sprzętu jednorazowego do cewnikowania serca i urządzeń do stymulacji serca dla Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o.
- ,.Kompleksowa organizacja wydarzenia kulturalnego na terenie Strefy Carnall Sztolni Królowa Luiza w Zabrzu, w ramach Carnall Festiwal 2024''.
- Dostawa odczynników.
- Zakup sprzętu medycznego tj. stanowiska do audiometrii i tympanometrii oraz do badań ABR oraz stanowiska do badań: V-HIT i VEMP dla Szpitala Specjalistycznego w Zabrzu Sp. z o.o.
- ,,Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2024 r. na część 2" II półrocze
więcej: przetargi w Zabrzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Sukcesywna dostawa jabłek, owoców, warzyw i ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Sukcesywne dostawy pieczywa
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.