eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Usługa cateringu-przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych z dietą dla uczestników Oddziału nr 2 i nr 3 i usługą wyrobów gastronomicznych dla Środowiskowego Domu Samopomocy "Mozaika" .



Ogłoszenie z dnia 2021-12-01


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa cateringu-przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych z dietą dla uczestników Oddziału nr 2 i nr 3 i usługą wyrobów gastronomicznych dla Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” .

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ŚRODOWISKOWY DOM SAMOPOMOCY „MOZAIKA"

1.3.) Oddział zamawiającego: ŚDS MOZAIKA

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 383148183

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ZBOŻOWA 22A

1.5.2.) Miejscowość: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-827

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.7.) Numer telefonu: 814665566

1.5.8.) Numer faksu: -

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mozaika@mozaika.lublin.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mozaika.lublin.eu

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-06675c42-37b8-11ec-a3fb-0a24f8cd532c

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa cateringu-przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych z dietą dla uczestników Oddziału nr 2 i nr 3 i usługą wyrobów gastronomicznych dla Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” .

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-06675c42-37b8-11ec-a3fb-0a24f8cd532c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00293051

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00248964/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ŚDSM.DA.332.12.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 130500,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna usługa cateringu przez około 232 osobodni, polegająca na przygotowaniu i dostawie 17400 sztuk posiłków jednodaniowych z uwzględnieniem diet dla uczestników Oddziału nr 2 i nr 3 wraz z usługą cateringową wyrobów gastronomicznych dla wszystkich uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika”. Podana wielkość posiłków jest wartością szacunkową. Zamawiający zobowiązuje się do wykorzystania 60% wartości przedmiotu zamówienia, wykorzystanie pozostałych 40 % uzależnione będzie od własnego zapotrzebowania Zamawiającego, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Powyższe zmiany nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.
2. Posiłki musza spełniać następujące warunki jakościowe:
- jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu jednego tygodnia,
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych z ograniczaną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone,
- w przygotowaniu posiłków zalecane jest stosownie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosownie cukru i soli,
- ważna jest estetyka potraw i posiłków.
3. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki jednodaniowe zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
4. Wykonawca zapewni mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach naczyń, termosów i opakowań, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP.
5. Wykonawca będzie przechowywał próbki ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin w ilości 150 g z zaznaczaniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
6. W czasie trwania pandemii Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania usługi zgodnie z obowiązującymi normami sanitarnymi w tym zakresie i specjalnymi przepisami sanitarnymi przeciwdziałającymi rozprzestrzenianiu się COVID-19.
7. Posiłki jednodaniowe powinny uwzględniać następujące diety:
a) dieta ogólna 70 %,
b) dieta lekkostrawna 30% .
8. Waga składników dostarczanych, posiłków jednodaniowych nie może być mniejsza niż:
- kotlet mięsny (mielony, schabowy, stek, pożarski, zraz, pieczeń itp.) - 100 g
- ryba -100 g
- ziemniaki, makaron - 250 g
- kasza - 200 g
- ryż - 200 g
- surówka, sałata, mizeria - 150 g
- bigos - 300 g
- kopytka -300 g
- placki ziemniaczane 3 szt. - 300 g
- kotlety ziemniaczane 3 szt. - 300 g
- pierogi 8 szt. - 400 g
- sos mięsny, potrawka z kurczaka - 100 g mięsa + 100 g sosu
- makaron z twarogiem -300 g w tym 30 g twarogu
- naleśniki 3 szt. -300 g
- śmietana - 30 g
- okrasa - 20 g
- kasza gryczana z okrasą - 300 g kaszy + 20 g okrasy.
9. Wykonawca dostarczy Odbiorcy przedmiot zamówienia w ilości odpowiednio większej, tak by przedstawiciel odbiorcy mógł ocenić ich jakość (smak, zapach, konsystencję itp.).
10. Wykonawca będzie dostarczał posiłki jednodaniowe w następujący sposób:
- Oddział nr 2 przy ul. Nałkowskich 78 w Lublinie od poniedziałku do piątku, w godzinach 13:30–14:00,
- Oddział nr 3 przy ul. Lwowskiej 28 w Lublinie od poniedziałku do piątku, w godzinach 11:30–12:00,
11.Ilość posiłków jednodaniowych na dany dzień będzie podawana Wykonawcy telefonicznie przez wskazanych przedstawicieli Zamawiającego w dniu dostawy do godz. 9:00.
12. Wyroby gastronomiczne będą dostarczane do oddziałów i klubów Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” w okresie 12 miesięcy, poczynając od dnia podpisania umowy, mieszczących się w Lublinie na ulicy: Zbożowej 22A, Nałkowskich 78, Lwowskiej 28 i Pozytywistów 16.
13. Miejsce i adres dostawy usługi wyrobów gastronomicznych, datę i godzinę organizacji spotkania wielkanocnego, spotkania wigilijnego i pikniku Zamawiający poda Wykonawcy telefonicznie na 7 dni roboczych wcześniej przed datą dostarczenia wyrobów gastronomicznych.
14. Ilość zamawianych przez Zamawiającego wyrobów gastronomicznych uzależniona będzie od ilości uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” zgłoszonych do wzięcia udziału w spotkaniu wielkanocnym, wigilijnym i pikniku. Ilość osób Zamawiający poda Wykonawcy telefonicznie na 7 dni roboczych wcześniej przed datą dostarczenia wyrobów gastronomicznych.
15. Posiłki jednodaniowe oraz wyroby gastronomiczne winny być umieszczone w termosach Wykonawcy (każdy składnik oddzielnie) lub w pojemnikach utrzymujących temperaturę, wymaganą odpowiednimi przepisami, termosy i pojemniki powinny być dostosowane do przewozu żywności.
16. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do jadalni Odbiorcy, gdzie nastąpi jego przekazanie na podstawie dokumentu potwierdzającego ilość dostarczonych posiłków jednodaniowych lub wyrobów gastronomicznych.
17. Posiłki jednodaniowe dostarczane będą do ŚDS „Mozaika” Oddział nr 2 ul. Nałkowskich 78 i Oddział nr 3 ul. Lwowska 28 w Lublinie bez sztućców i naczyń obiadowych.
18. Dopuszcza się pozostawienie w termosach do odbioru nieskonsumowanej części żywności posiłków jednodaniowych i wyrobów gastronomicznych.
19. Wykonawca zabiera do utylizacji odpady pokonsumpcyjne i opakowania. Odpady i opakowania po posiłkach jednodaniowych zabierane będą od poniedziałku do piątku w godz.14:45-15:15 w pojemnikach Wykonawcy, a odpady i opakowania po wyrobach gastronomicznych według uzgodnienia z Zamawiającym w dniu dostawy.
20. Posiłki jednodaniowe oraz wyroby gastronomiczne winny być wykonane z produktów naturalnych, metodą tradycyjną, nie używając produktów typu instant oraz produktów gotowych np. pierogi mrożone, kopytka, placki itp. Wykonawca nie będzie używał do produkcji posiłków jednodaniowych i wyrobów gastronomicznych mięsa typu MMO (mięsa mechanicznie odkostnionego).
21. Posiłki jednodaniowe, które będą dostarczane od poniedziałku do piątku, będą zawierać nie mniej jak cztery posiłki mięsne tygodniowo, gdzie potrawy rybne są traktowane jako potrawy mięsne.
22. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć do Odbiorcy tygodniowy jadłospis w ostatni dzień roboczy tygodnia poprzedzającego dostawę posiłków jednodaniowych. Jadłospis winien zawierać gramaturę poszczególnych składników przypadających na jedną porcję (w przypadku dań takich jak pierogi, naleśniki – dodatkowo ilość sztuk).
23. Zamawiający posiada własne naczynia stołowe (talerze, sztućce, kubki).
24.Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków jednodaniowych uczestnikom korzystającym z wyżywienia w oddziałach.
25. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwrotu posiłków jednodaniowych lub wyrobów gastronomicznych w przypadku stwierdzenia ich złej jakości, tj. posiłków lub wyrobów niezdatnych do spożycia z powodu użycia przeterminowanych produktów (np. stwierdzenia pleśni, niewłaściwego koloru lub zapachu), niedogotowanych, zanieczyszczonych itp.
26. Zwrot posiłków zgodnie z pkt. 25 będzie następował na podstawie Protokołu reklamacji/zwrotu posiłków, stanowiącego załącznik nr 3 do umowy. W miejsce zwróconych posiłków lub wyrobów Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie dostarczyć posiłki pełnowartościowe w przeciągu 2 godzin zegarowych.
27. Przedmiot zamówienia ma być wykonywany, transportowany i przekazywany zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 ze zm.).
28. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 1 do SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 134815,32 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 134815,32 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 134815,32 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 4 PORY SMAKU Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9462691078

7.3.3) Ulica: Krzemionki 7a

7.3.4) Miejscowość: Lublin

7.3.5) Kod pocztowy: 20-314

7.3.6.) Województwo: lubelskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 134815,32 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2021-12-01 do 2022-11-30

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

kwota umowy netto 124829,00 zł
kwota umowy brutto 134.815,32 zł

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.