Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00258943/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-06-14
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
2023 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej ul Kozielska 71 i DD "Senior +" ul. Partyzantów 30 w Gliwicach
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W GLIWICACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003451973
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Górnych Wałów 9
1.5.2.) Miejscowość: Gliwice
1.5.3.) Kod pocztowy: 44-100
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki
1.5.7.) Numer telefonu: 32/335-96-00
1.5.8.) Numer faksu: 32/230-80-27
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ops@ops.gliwice.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://opsgliwice.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-915aceea-09d7-11ee-9355-06954b8c6cb91.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
2023 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej ul Kozielska 71 i DD "Senior +" ul. Partyzantów 30 w Gliwicach2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-915aceea-09d7-11ee-9355-06954b8c6cb9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00273220
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-06-23
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00029950/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.7 Usługa cateringowa dla DDPS i Dziennego Domu Senior+
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00258943
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: OPS-ZP.321.13.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ IPrzygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych i deseru do Dziennego Domu Pomocy Społecznej ul. Kozielska 71
1. Zestaw śniadaniowy:
Gramatura poszczególnych przykładowych składników śniadaniowych(jednej porcji):
1.1.PIECZYWO: 150 g
- 1,5 kanapki z pieczywa pszenno-żytniego
(3 kromki chleba z dodatkami przekrojone na pół)
- zupa mleczna 250 ml
1.2.DODATKI DO PIECZYWA:
- szynka 50 g
- wędliny kanapkowe 50 g
- salceson 100 g
- pasztet 80 g
- pasty (rybna, jajeczna, itp.) 100 g
- serek topiony 50 g
- ser żółty 50 g
- ser biały 80 g
- jajko 1 szt.
- dżem 80 g
- parówki, serdelki 3 szt.
1.3.MASŁO 82% tłuszczu: 20 g
1.4.HERBATA owocowa/czarna – 1 saszetka na 1 osobę
Cytryna 10 g na osobę do herbaty czarnej
Cukier 10 g na osobę codziennie
Kawa zbożowa, kakao
200 ml
3 x w tygodniu wędlina (w tym na ciepło), szynka, pasztet, itp.
2 x w tygodniu np. nabiał, jajko, dżem, pasta, itp.
Do kanapek dodatek min. 15 g na osobę w postaci sałaty, rzodkiewki, ogórka, itp.
Codziennie świeże pieczywo.
Zupa mleczna 2 x tydzień – w te dni pieczywo 100 g lub rogal/bułka maślana
Kawa zbożowa/kakao x 1/tydzień – Herbata x 4/tydzień
Poszczególne zestawy śniadaniowe mogą powtórzyć się dopiero w następnym tygodniu.
Zaopatrzenie w: ketchup (30 ml/ na 1 osobę/ na miesiąc), musztarda (30 ml/ na 1 osobę/ na miesiąc).
2. Zestaw obiadowy:
Gramatura poszczególnych przykładowych składników obiadowych (jednej porcji):
2.1.ZUPA: 400 ml
2.2. DRUGIE DANIE:
- ziemniaki, ryż ,kasze, makaron 200 g
- mięso - drobiowe, wieprzowe, wołowe 120 g ( waga bez panierki )
- ryba – filet bez ości 125 g ( waga bez panierki )
- udko pieczone z kurczaka z kością 200 g
- pyzy, krokiety, naleśniki ,pierogi ,gołąbki, kopytka , placki
ziemniaczane , racuchy, knedle (farsz-mięsny,warzywny,owoc) 300 g
- gulasz, 120 g mięsa +100 ml sosu
- bigos, fasolka po bretońsku, spaghetii 300 g (min.60 g mięsa)
- śledź w śmietanie 125 g
- jajka 2 szt
- sos – jasny , ciemny, grzybowy, koperkowy , pomidorowy 40 ml
2.3. SURÓWKA, WARZYWA GOTOWANE 100 g
Poza dniami z daniami typu: bigos, fasolka po bretońsku, gołąbki, itp.
2.4. SOK OWOCOWY-KONCENTRAT 25 ml/dziennie/na 1 osobę
2.5. WODA 250 ml/dziennie/na 1 osobę
Zupy na wywarze mięsnym/warzywnym/ew. zagęszczane śmietaną/ zupa krem gęsta
3 x w tygodniu obiad mięsny ( w tym ryba, minimum 1 x 10 dni żywieniowych) )
1 x w tygodniu obiad półmięsny – gołąbki, łazanki z kapustą i mięsem, kluski z mięsem, itp.
1 x w tygodniu obiad bezmięsny (w piątek)
Drugie danie musi składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki drobno krojone, warzywa gotowane).
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych.
3.Podwieczorek:
Gramatura poszczególnych przykładowych składników obiadowych (jednej porcji):
- jogurt naturalny, kefir, serek homogenizowany min. 125 g
- owoc surowy min. 200g
- kisiel, budyń, galaretka ,sałatka owocowa min. 200g
- koktajl owocowy, mus owocowy ,sok min. 200 ml
- 1 x w miesiącu ciasto na sztuki (200g na 1 osobę) na spotkania okolicznościowe,
- 1 x w miesiącu kawa (15g na 1 osobę),
- 1 x w miesiącu śmietanka do kawy (10g na 1 osobę),
- 1 x w miesiącu cukier (10 g na 1 osobę).
Ciasto, kawa, śmietanka i cukier w tym samym dniu po zgłoszeniu przez zamawiającego.
W ramach wykonywanej umowy Wykonawca zapewni posiłki, mające charakter świąteczny z uwzględnieniem tradycyjnych potraw i ciast na Boże Narodzenie oraz Wielkanoc.
4.Pozostałe:
4.1. Przygotowanie i dostarczanie 30 posiłków od poniedziałku do piątku w dni pracujące do DDPS ul. Kozielska 71 w okresie od podpisania umowy do 31.07.2024r.
4.2.Maksymalna liczba posiłków w placówce (śniadanie, obiad, podwieczorek liczone jako 1) wynosi 7590 , a po jej zrealizowaniu umowa wygasa.
Godziny: 7:30 – 8:00 12:00 – 12:30
Max. ilość posiłków dziennie: 30
4.3. Minimalna liczba posiłków w placówce (śniadanie, obiad, podwieczorek liczone jako 1) wynosi 3795.
4.4.Wykonawcy nie przysługuje roszczenie finansowe z tytułu niewykorzystania wskazanej max. liczby posiłków.
Min.ilość posiłków dziennie: 15
4.5. Zamawiający zobowiązany jest do przekazywania informacji o ilości posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 10:00.
4.6. Dostarczane posiłki muszą być pełnowartościowe, odpowiadające wszelkim normom odżywczym i energetycznym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia (zgodnie ze standardami HACCP).
• temperatury właściwe dla dań:
- zupa, sosy – min. 750C
- surówki, sałatki – od 40C do 60C
- nabiał – od 40C do 60C
- warzywa, owoce – w zależności od rodzaju, od 40C do 60C lub temp. otoczenia,
- dania mięsne, rybne, itp. oraz desery gorące (budynie itp.) – min. 630C
• wykonawca dostarcza drugie danie i deser w pojemniku jednorazowego użytku,
• posiłki nie mogą być przygotowywane z produktów gotowych i półproduktów oraz potraw w proszku (poza – kisiel, budyń, galaretka),
• rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie 10 dni żywieniowych ( włącznie z surówkami), w tym samym dniu produkt np. makaron, ziemniaki może występować tylko w jednym daniu,
• planowany jadłospis winien uwzględniać produkty sezonowe oraz okres upałów (unikanie produktów tłustych i wysokoenergetycznych),
• posiłki należy przygotowywać zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
4.7.Wykonawca wraz z ofertą zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu który będzie obowiązywał przez pierwsze 10 dni żywieniowych.
• wykonawca dostarcza jadłospis z wyprzedzeniem 2 dni roboczych wraz z informacjami - nazwa dania, składniki, gramatura oraz wykaz alergenów,
4.8.Wykonawca będzie dostarczać posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Z uwagi na wymaganą estetykę dań i posiłków sposób transportu musi zapobiegać deformowaniu, wylewaniu i sklejaniu potraw.
4.9.Wykonawca zadba o czystość zbiorczego opakowania termoizolacyjnego w których odbywać się będzie transport pojemników, zapewnia jego mycie i dezynfekcje we własnym zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP.
4.10.Wykonawca usługi jest zobowiązany do pobierania próbek posiłków we własnym zakresie oraz przechowywania zgodnie z wytycznymi.
4.11.Wykonawca zobowiązany jest do odbioru, wywożenia i utylizacji odpadów związanych z usługą żywienia i ponosi tym samym odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz ponosi koszty z tym związane zgodnie z ustawą o odpadach.
4.12.W ramach realizacji przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć pojazd posiadający wymagane zgody na transport gotowych posiłków (decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego).
4.13.Osoby, którymi dysponuje Wykonawca przy realizacji zamówienia muszą posiadać stosowne kwalifikacje zawodowe, zezwolenia i szkolenia, które są wymagane przepisami prawa w odniesieniu do wykonywania czynności związanych z przygotowaniem i dystrybucją posiłków.
4.14.Pracownicy Wykonawcy zajmujący się dowozem zobowiązani są do posiadania ubrań ochronnych, rękawiczek, zachowania czystego i schludnego wyglądu osobistego oraz posiadania aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno- epidemiologicznych.
4.15.Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić w zaoferowanej cenie wszelkie koszty związane z przedmiotem zamówienia: koszty produktów, przygotowania posiłku, koszty opakowań, koszty transportu i wniesienia oraz koszty utylizacji odpadów.
4.16.Wykonawca zapewnia na własny koszt i we własnym zakresie ciągłość żywienia w przypadku awarii urządzeń, bądź wystąpienia innych okoliczności uniemożliwiających kontynuację procesu.
4.17.Zamawiający dokonywać będzie kontroli która będzie obejmować między innymi:
- ocenę higieny środka transportu, opakowań, termosów, ,
- ocenę organoleptyczną posiłków,
- sprawdzenie zgodności dostawy z jadłospisem,
- sprawdzenie gramatury posiłków ,
- sprawdzenie temperatury posiłków w momencie dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
Uwagi i niezgodności przekazywane będą niezwłocznie Wykonawcy drogą elektroniczną.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 241362,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ IIPrzygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych i deseru do Dziennego Domu „Senior+” ul. Partyzantów 30 w Gliwicach
1. Zestaw śniadaniowy:
Gramatura poszczególnych przykładowych składników śniadaniowych(jednej porcji):
1.1.PIECZYWO: 150 g
- 1,5 kanapki z pieczywa pszenno-żytniego
(3 kromki chleba z dodatkami przekrojone na pół)
- zupa mleczna 250 ml
1.2.DODATKI DO PIECZYWA:
- szynka 50 g
- wędliny kanapkowe 50 g
- salceson 100 g
- pasztet 80 g
- pasty (rybna, jajeczna, itp.) 100 g
- serek topiony 50 g
- ser żółty 50 g
- ser biały 80 g
- jajko 1 szt.
- dżem 80 g
- parówki, serdelki 3 szt.
1.3.MASŁO 82% tłuszczu: 20 g
1.4.HERBATA owocowa/czarna – 1 saszetka na 1 osobę
Cytryna 10 g na osobę do herbaty czarnej
Cukier 10 g na osobę codziennie
Kawa zbożowa, kakao
200 ml
3 x w tygodniu wędlina (w tym na ciepło), szynka, pasztet, itp.
2 x w tygodniu np. nabiał, jajko, dżem, pasta, itp.
Do kanapek dodatek min. 15 g na osobę w postaci sałaty, rzodkiewki, ogórka, itp.
Codziennie świeże pieczywo.
Zupa mleczna 2 x tydzień – w te dni pieczywo 100 g lub rogal/bułka maślana
Kawa zbożowa/kakao x 1/tydzień – Herbata x 4/tydzień
Poszczególne zestawy śniadaniowe mogą powtórzyć się dopiero w następnym tygodniu.
Zaopatrzenie w: ketchup (30 ml/ na 1 osobę/ na miesiąc), musztarda (30 ml/ na 1 osobę/ na miesiąc).
2. Zestaw obiadowy:
Gramatura poszczególnych przykładowych składników obiadowych (jednej porcji):
2.1.ZUPA: 400 ml
2.2. DRUGIE DANIE:
- ziemniaki, ryż ,kasze, makaron 200 g
- mięso - drobiowe, wieprzowe, wołowe 120 g ( waga bez panierki )
- ryba – filet bez ości 125 g ( waga bez panierki )
- udko pieczone z kurczaka z kością 200 g
- pyzy, krokiety, naleśniki ,pierogi ,gołąbki, kopytka , placki
ziemniaczane , racuchy, knedle (farsz-mięsny,warzywny,owoc) 300 g
- gulasz, 120 g mięsa +100 ml sosu
- bigos, fasolka po bretońsku, spaghetii 300 g (min.60 g mięsa)
- śledź w śmietanie 125 g
- jajka 2 szt
- sos – jasny , ciemny, grzybowy, koperkowy , pomidorowy 40 ml
2.3. SURÓWKA, WARZYWA GOTOWANE 100 g
Poza dniami z daniami typu: bigos, fasolka po bretońsku, gołąbki, itp.
2.4. SOK OWOCOWY-KONCENTRAT 25 ml/dziennie/na 1 osobę
2.5. WODA 250 ml/dziennie/na 1 osobę
Zupy na wywarze mięsnym/warzywnym/ew. zagęszczane śmietaną/ zupa krem gęsta
3 x w tygodniu obiad mięsny ( w tym ryba, minimum 1 x 10 dni żywieniowych) )
1 x w tygodniu obiad półmięsny – gołąbki, łazanki z kapustą i mięsem, kluski z mięsem, itp.
1 x w tygodniu obiad bezmięsny (w piątek)
Drugie danie musi składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki drobno krojone, warzywa gotowane).
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych.
3.Podwieczorek:
Gramatura poszczególnych przykładowych składników obiadowych (jednej porcji):
- jogurt naturalny, kefir, serek homogenizowany min. 125 g
- owoc surowy min. 200g
- kisiel, budyń, galaretka ,sałatka owocowa min. 200g
- koktajl owocowy, mus owocowy ,sok min. 200 ml
- 1 x w miesiącu ciasto na sztuki (200g na 1 osobę) na spotkania okolicznościowe,
- 1 x w miesiącu kawa (15g na 1 osobę),
- 1 x w miesiącu śmietanka do kawy (10g na 1 osobę),
- 1 x w miesiącu cukier (10 g na 1 osobę).
Ciasto, kawa, śmietanka i cukier w tym samym dniu po zgłoszeniu przez zamawiającego.
W ramach wykonywanej umowy Wykonawca zapewni posiłki, mające charakter świąteczny z uwzględnieniem tradycyjnych potraw i ciast na Boże Narodzenie oraz Wielkanoc.
4.Pozostałe:
4.1. Przygotowanie i dostarczanie 30 posiłków od poniedziałku do piątku w dni pracujące do DD „Senior +”ul. Partyzantów 30 w okresie od podpisania umowy do 31.07.2024r.
4.2.Maksymalna liczba posiłków w placówce (śniadanie, obiad, podwieczorek liczone jako 1) wynosi 7590 ,a po jej zrealizowaniu umowa wygasa.
Godziny: 7:30 – 8:00 12:00 – 12:30
Max. ilość posiłków dziennie: 30
4.3. Minimalna liczba posiłków w placówce (śniadanie, obiad, podwieczorek liczone jako 1) wynosi 3795.
4.4.Wykonawcy nie przysługuje roszczenie finansowe z tytułu niewykorzystania wskazanej max. liczby posiłków.
Min.ilość posiłków dziennie: 15
4.5. Zamawiający zobowiązany jest do przekazywania informacji o ilości posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 10:00.
4.6. Dostarczane posiłki muszą być pełnowartościowe, odpowiadające wszelkim normom odżywczym i energetycznym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia (zgodnie ze standardami HACCP).
• temperatury właściwe dla dań:
- zupa, sosy – min. 750C
- surówki, sałatki – od 40C do 60C
- nabiał – od 40C do 60C
- warzywa, owoce – w zależności od rodzaju, od 40C do 60C lub temp. otoczenia,
- dania mięsne, rybne, itp. oraz desery gorące (budynie itp.) – min. 630C
• wykonawca dostarcza drugie danie i deser w pojemniku jednorazowego użytku,
• posiłki nie mogą być przygotowywane z produktów gotowych i półproduktów oraz potraw w proszku (poza – kisiel, budyń, galaretka),
• rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie 10 dni żywieniowych ( włącznie z surówkami), w tym samym dniu produkt np. makaron, ziemniaki może występować tylko w jednym daniu,
• planowany jadłospis winien uwzględniać produkty sezonowe oraz okres upałów (unikanie produktów tłustych i wysokoenergetycznych),
• posiłki należy przygotowywać zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
4.7.Wykonawca wraz z ofertą zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu który będzie obowiązywał przez pierwsze 10 dni żywieniowych.
• wykonawca dostarcza jadłospis z wyprzedzeniem 2 dni roboczych wraz z informacjami - nazwa dania, składniki, gramatura oraz wykaz alergenów,
4.8.Wykonawca będzie dostarczać posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Z uwagi na wymaganą estetykę dań i posiłków sposób transportu musi zapobiegać deformowaniu, wylewaniu i sklejaniu potraw.
4.9.Wykonawca zadba o czystość zbiorczego opakowania termoizolacyjnego w których odbywać się będzie transport pojemników, zapewnia jego mycie i dezynfekcje we własnym zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP.
4.10.Wykonawca usługi jest zobowiązany do pobierania próbek posiłków we własnym zakresie oraz przechowywania zgodnie z wytycznymi.
4.11.Wykonawca zobowiązany jest do odbioru, wywożenia i utylizacji odpadów związanych z usługą żywienia i ponosi tym samym odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz ponosi koszty z tym związane zgodnie z ustawą o odpadach.
4.12.W ramach realizacji przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć pojazd posiadający wymagane zgody na transport gotowych posiłków (decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego).
4.13.Osoby, którymi dysponuje Wykonawca przy realizacji zamówienia muszą posiadać stosowne kwalifikacje zawodowe, zezwolenia i szkolenia, które są wymagane przepisami prawa w odniesieniu do wykonywania czynności związanych z przygotowaniem i dystrybucją posiłków.
4.14.Pracownicy Wykonawcy zajmujący się dowozem zobowiązani są do posiadania ubrań ochronnych, rękawiczek, zachowania czystego i schludnego wyglądu osobistego oraz posiadania aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno- epidemiologicznych.
4.15.Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić w zaoferowanej cenie wszelkie koszty związane z przedmiotem zamówienia: koszty produktów, przygotowania posiłku, koszty opakowań, koszty transportu i wniesienia oraz koszty utylizacji odpadów.
4.16.Wykonawca zapewnia na własny koszt i we własnym zakresie ciągłość żywienia w przypadku awarii urządzeń, bądź wystąpienia innych okoliczności uniemożliwiających kontynuację procesu.
4.17.Zamawiający dokonywać będzie kontroli która będzie obejmować między innymi:
- ocenę higieny środka transportu, opakowań, termosów, ,
- ocenę organoleptyczną posiłków,
- sprawdzenie zgodności dostawy z jadłospisem,
- sprawdzenie gramatury posiłków ,
- sprawdzenie temperatury posiłków w momencie dostarczenia do siedziby Zamawiającego.
Uwagi i niezgodności przekazywane będą niezwłocznie Wykonawcy drogą elektroniczną.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 241362,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Uzasadnienie prawne:
Zgodnie z art. 255 pkt.1 Pzp Zamawiający unieważnia postępowanie
o udzielenie zamówienia, jeżeli:
1)nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
albo żadnej oferty;
Uzasadnienie faktyczne:
Przesłane Zamawiającemu pliki nie podlegają uwzględnieniu w postępowaniu ze względu na przesłanie jedynie plików o formacie .jpeg zawierających jedynie podpis elektroniczny, brak jest plików, których ten podpis dotyczył. Zgodnie z komentarzem do Pzp skutkuje to niezakwalifikowaniem takiej korespondencji jako złożonej oferty, uznając, że Wykonawca, który taka korespondencje przesłał, nie złożył oferty.
Jest rzeczą oczywistą, że gdy brak jest choćby jednej prawidłowej oferty,
postępowanie o udzielenie zamówienia nie może osiągnąć swego celu w postaci wyboru najkorzystniejszej oferty i zawarcia umowy w sprawie zamówienia. Dlatego, gdy nie złożono żadnej oferty lub wszystkie oferty podlegają odrzuceniu, postępowanie ulega unieważnieniu.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Uzasadnienie prawne:
Zgodnie z art. 255 pkt.1 Pzp Zamawiający unieważnia postępowanie
o udzielenie zamówienia, jeżeli:
1)nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
albo żadnej oferty;
Uzasadnienie faktyczne:
Przesłane Zamawiającemu pliki nie podlegają uwzględnieniu w postępowaniu ze względu na przesłanie jedynie plików o formacie .jpeg zawierających jedynie podpis elektroniczny, brak jest plików, których ten podpis dotyczył. Zgodnie z komentarzem do Pzp skutkuje to niezakwalifikowaniem takiej korespondencji jako złożonej oferty, uznając, że Wykonawca, który taką korespondencję przesłał, nie złożył oferty.
Jest rzeczą oczywistą, że gdy brak jest choćby jednej prawidłowej oferty,
postępowanie o udzielenie zamówienia nie może osiągnąć swego celu w postaci wyboru najkorzystniejszej oferty i zawarcia umowy w sprawie zamówienia. Dlatego, gdy nie złożono żadnej oferty lub wszystkie oferty podlegają odrzuceniu, postępowanie ulega unieważnieniu.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- Modernizacja obiektu - remont sanitariatów (SP - 18)
- Termomodernizacja budynku przy ul. Dworskiej 11 w Gliwicach wraz z podłączeniem do miejskiej sieci ciepłowniczej
- Wykonanie prac geodezyjno-kartograficznych - podziały geodezyjne nieruchomości zajętych pod pas drogowy drogi powiatowej
- Modernizacja obiektu - remont sanitariatów (SP - 18)
- Świadczenie usług pocztowych oraz kurierskich dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Dostawa wyposażenia laboratoriów dydaktycznych. Znak sprawy: IA1.282.22.2024.MW
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla pensjonariuszy Domu Dziennej Opieki w Trzciance
- ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach''
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania i wydawania posiłków
- Usługi cateringowe na potrzeby organizacji wydarzeń w Uniwersytecie Ignatianum w Krakowie - 2 części
- Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków wraz z obsługą kelnerską na potrzeby konferencji "30th ERES Annual Conference" organizowanej przez Uniwersytet Gdański.
- Usługi cateringowe na całodobowe żywienie pacjentów Szpitala Powiatowego w Rawiczu Sp. z o.o.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.