eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łubie › Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczenia całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łubiu w 2022 roku.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2021-11-17


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczenia całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łubiu w 2022 roku.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000686523

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Pyskowicka 34

1.5.2.) Miejscowość: Łubie

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-674

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 32 233-12-24

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: kancelaria@dpslubie.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpslubie.pl/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/ https://www.bip.dps.tarnogorski.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Pomoc Społeczna - Dom Pomocy Społecznej

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczenia całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łubiu w 2022 roku.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c750dfd1-36fb-11ec-a3fb-0a24f8cd532c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00272908

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00247951/02

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DPSL.KA.272.1.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla 68 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łubiu dalej jako "DPS".
2. Przedmiot zamówienia jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień pod pojęciem:
55321000-6 - usługi przygotowania posiłków
55322000-3 - usługi gotowania posiłków
55521200-0 - usługi dowożenia posiłków
90511000-2 - usługi wywozu odpadów
Zamawiający określa następujące szczegółowe wymagania w zakresie żywienia i świadczenia usług:
- posiłki dla mieszkańców winny być dostarczone o ściśle określonych porach dnia tj. o godzinie 06:30-07:00 - śniadanie; 11:30-12:00 - obiad (pierwsze i drugie danie), podwieczorek i kolacja.
Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej zgodnie z zaleceniami lekarza oraz normami kaloryczności dla dorosłych. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach. Niżej wymienione diety powinny być odpowiednio przygotowane, podawane w całości oraz miksowane (w zależności od potrzeb).
Dieta podstawowa 50 osoby
Dieta łatwostrawna z modyfikacją konsystencji (papka, przecierana itp.) 550 g posiłek 0 osób
Dieta bogato resztkowa 1 osoba
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 7 osób
Dieta z ograniczeniem tłuszczy 9 osób
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów oraz z ograniczeniami substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego 1 osoba.
Szczegółowy wykaz diet zamawiający przekaże wykonawcy przed przystąpieniem do realizacji zamówienia.
3. Dzienna racja pokarmowa dla diety ogólnej powinna składać się z:
- śniadanie (zupa mleczna z dodatkiem węglowodanowym: ryż, płatki owsiane, kasza manna od poniedziałku do piątku, nie mniej niż 350 ml; pieczywo mieszane: chleb, bułki graham, porcja nie mniej niż 150 g; masło prawdziwe o zawartości tłuszczu 82 %, porcja nie mniej niż 20 g; różnorodny asortyment wędlin, porcja nie mnij niż 60 g; jajko nie mniej niż 1 szt. klasy L, nie częściej niż raz na dekadę; serek homogenizowany nie mniej niż 100 g po jednym dla każdego; ser żółty nie rzadziej niż raz na dekadę, porcja nie mniej niż 60 g; kiełbasa grzana zawsze w soboty lub niedziele na śniadanie, porcja nie mniej niż 100 g z dodatkiem ketchupu i musztardy; pasztet drobiowy, metka nie częściej niż raz na dekadę, porcja nie mniej niż 60 g; dżem nie częściej niż raz na dekadę, porcja nie mniej niż 50 g; dodatek warzywny w postaci ogórka zielonego, ogórka kiszonego, pomidora, rzodkiewki nie mniej niż 80 g; miód nie częściej niż raz na dekadę; napój na bazie mleka: kawa, kakao lub herbata porcja nie mniej niż 250 ml.
- obiad składający się z zupy zawierającej warzywa, węglowodany (ryz, kaszę, makarony, ziemniaki) oraz tłuszcz, porcja 400 ml.
Drugie danie obiadowe należy uwzględnić 5 razy w dekadzie potrawę mięsną (schab, mięso panierowane, drobiowe, pulpety, zrazy, pieczeń, golonko itp.); ziemniaki porcja nie mniej niż 300 g z dodatkiem koperku; kasze nie mniej niż 200g , nie częściej niż raz na dekadę; kluski lub kopytka w każda niedzielę; bigos nie częściej niż raz na dekadę; jajko sadzone przynajmniej raz na dekadę; surówki do obiadu dostosowane do pory roku, nie mniej niż 100 g; ryba panierowana raz na dekadę, nie mniej niż 200 g; zawsze kompot lub napój do obiadu, nie mniej niż 250 ml.
-podwieczorek: ciasta różne w każdą niedzielę; ciastka w postaci biszkoptów; herbatników nie częściej niż raz na dekadę; owoce przyjemniej 6 razy w ciągu dekady, w sezonie letnim należy uwzględniać truskawki, arbuzy, brzoskwinie przynajmniej 2 razy w tygodniu, kisiel lub budyń nie częściej niż raz dekadę, jogurt przynajmniej raz na dekadę.
-kolacja: masło prawdziwe o zawartości tłuszczu 82% nie mniej niż 20 g; chleb mieszany nie mniej niż 150 g; pasty jajeczne, rybne, sałatki warzywne, nie mniej niż 100 g; różnorodny asortyment wędlin nie mniej niż 60 g; do kolacji herbata słodzona z cytryną ok 250 ml; należy uwzględnić do kolacji warzywa sezonowe szczególnie pomidory przynajmniej 3 razy w tygodniu.
4. Posiłki musza odpowiadać wymagania sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności z zachowaniem wartości odżywczych i energetycznych. Dobowa kaloryczność posiłków w przeliczeniu na osobodzień powinna się zawierać w 2200 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem +/- 5%. Węglowodany powinny stanowić ok 350 g, białko ogółem ok 70 g, tłuszcze 65 g. Zobowiązuje się wykonawcę do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowania ich zgodnie z prawnymi regulacjami w warunkach zdrowotnych żywności i żywienia przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów poprzez urozmaicenia sezonowości itp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

90511000-2 - Usługi wywozu odpadów

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Unieważnienie niniejszego postępowania z powodu ceny lub kosztów najkorzystniejszej oferty, lub oferta z najniższą ceną przeważa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, Zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty.

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 21,06 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 25,79 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.