Ogłoszenie z dnia 2025-06-03
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (TŁUSZCZE ROŚLINNE, CUKIER, PRZYPRAWY, MAKARON, ARTYKUŁY SYPKIE)
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Kielcach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319902
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Zagnańska 155
1.5.2.) Miejscowość: Kielce
1.5.3.) Kod pocztowy: 25-563
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_kielce@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://askielce.bip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (TŁUSZCZE ROŚLINNE, CUKIER, PRZYPRAWY, MAKARON, ARTYKUŁY SYPKIE)
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6cd8eb44-d161-4a18-87dc-99434f6163b9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00260910
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-06-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00097519/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.14 SUKCESYWNE DOSTAWY MARGARYNY ORAZ OLEJU
1.2.15 SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU
1.2.16 SUKCESYWNE DOSTAWY MAKARONU
1.2.17 SUKCESYWNE DOSTAWY PRZYPRAW
1.2.18 SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW SYPKICH
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6cd8eb44-d161-4a18-87dc-99434f6163b93.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem ,,Formularzy do komunikacji" wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załącznik do jednego formularza).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Areszt Śledczy z siedzibą w Kielcach przy ul. Zagnańskiej 155, 25-563 Kielce;
inspektorem ochrony danych osobowych w Areszcie Śledczym w Kielcach jest Bartosz Mikołajczyk, e-mail: bartosz.mikolajczyk@sw.gov.pl, tel. 41 369 07 06;
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu w trybie podstawowym o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 3 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, na zadanie: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (TŁUSZCZE ROŚLINNE, CUKIER, PRZYPRAWY, MAKARON, ARTYKUŁY SYPKIE) nr sprawy: DKW.2232.7.2025;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 569 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2024 r. poz. 1320 z późn. zm.);
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa
w art. 18 ust. 2 RODO;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.7.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 5
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Margaryna - produkt o zawartości tłuszczy wyłącznie roślinnych minimum 45%. Po przekroju nieulegający rozpadaniu się, bez dodatku tłuszczy roślinnych powodujących zmianę zapachu i smaku np. tłuszcz kokosowy. Gramatura 200g-250g opakowania. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 3 miesiące od dnia dostawy surowca do magazynu zamawiającego.
Olej roślinny rzepakowy - produkt o zawartości 100% oleju rzepakowego, najwyższej jakości, o charakterystycznym całkowicie obojętnym smaku i zapachu i jasno słomkowej barwie. Niedopuszczalne jest występowanie smaku zjełczałego lub innego obcego. Niedopuszczalne są zanieczyszczenia chemiczne lub biologiczne, obecność pleśni, zanieczyszczeń mikrobiologicznych. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 3 miesiące od dnia dostawy surowca do magazynu zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15412200-1 - Tłuszcze roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cukier biały - produkt przeznaczony do poprawiania smaku. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, dopuszcza się obecność zrostów, kryształów bliźniaczych. Barwa biała, dopuszcza się odcień lekko kremowy, smak słodki, charakterystyczny dla cukru. Bez obcego zapachu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15831200-4 - Cukier biały
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Barszcz biały w proszku
Smak: typowy, bez obcych posmaków.
Zapach: typowy, bez obcych posmaków
Bazylia suszona
Produkt przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowanych potraw, barwa naturalna, smak i zapach aromatyczny, charakterystyczny dla bazylii. Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania przypraw, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Bulion drobiowy
Produkt przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowanych potraw. Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania przypraw, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Bulion jarzynowy
Produkt przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowanych potraw. Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania przypraw, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Niedopuszczalny jest dodatek składników pochodzenia zwierzęcego tj. tłuszcz wieprzowy, wołowy i drobiowy.
Cukier wanilinowy
Produkt na bazie cukru, aromatyzowany etylowaniliną, o barwie białej, o czystym charakterystycznym smaku i zapachu. Sypki, bez zlepów i grudek.
Cynamon mielony
Produkt przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowanych potraw, barwa naturalna, smak i zapach aromatyczny, charakterystyczny. Struktura i konsystencja - sypka bez grudek, barwa żółto-pomarańczowa. Przyprawy w postaci sproszkowanej, bez dodatku glutaminianu sodu.
Czosnek suszony mielony
Suszony czosnek 100%, smak ostry, kolor jasnokremowy, konsystencja sypka, zapach swoisty dla czosnku.
Herbata czarna granulowana
Herbata granulowana, po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy, bez obcych zapachów.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Kawa zbożowa
Kawa zbożowa klasyczna na bazie zbóż i cykorii.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Koper suszony
Nie dopuszcza się: obcych posmaków, zapachów, zanieczyszczeń mechanicznych, objawów pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecności bakterii salmonelli i z grupy coli, obecności szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania przypraw, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Kwasek cytrynowy
Kwasek produkt sypki, suchy, przechowywany w chłodnych, sterylnych warunkach.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Liść laurowy
Produkt otrzymany przez wysuszenie liści laurowych, przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowywanych potraw, barwa naturalna, niejednolita, właściwa użytym składnikom, smak i zapach - aromatyczny, charakterystyczny dla składników.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Majeranek
Produkt otrzymany przez wysuszenie ziela majeranku, przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowywanych potraw, barwa naturalna, niejednolita, właściwa dla użytych składników.
Smak i zapach - aromatyczny, charakterystyczny dla składników.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Majonez
Składniki: olej roślinny, żółtko jaja min. 6%, ocet, musztarda, cukier, sól, przyprawy, kwas cytrynowy. Zawartość tłuszczu minimum 50 %. Bez dodatku substancji zagęszczających, takich jak: skrobia i/lub skrobia modyfikowana, guma ksantanowa. Pojemniki platikowe lub szklane – niedopuszczalne worki.
Musztarda
Struktura i konsystencja – jednolita, kremowa, gęsta.
Barwa właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników smakowo - zapachowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie.
Smak i zapach – piekący, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy.
Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczną ilość cząstek gorczycy i przypraw.
Nie dopuszcza się obcych posmaków, zapachów, zmiany barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy pleśnienia, fermentacji, psucia, zanieczyszczenia mechaniczne.
Ocet 10%
Produkt przeznaczony do spożycia, otrzymany wyłącznie w procesie biologicznym dwóch fermentacji, alkoholowej i octowej z surowców pochodzenia rolniczego.
Papryka czerwona mielona
Przyprawy w postaci sproszkowanej, bez dodatku glutaminianu
sodu, smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, zapach swoisty dla papryki.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Pieprz czarny naturalny mielony
Przyprawy w postaci sproszkowanej bez dodatku glutaminianu
sodu wyrazisty, ostry aromat i piekący smak.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Przyprawa do zupy w płynie
Struktura i konsystencja - jednolita, klarowna, płynna, barwa ciemnobrązowa, smak i zapach - czysty, mocno, dopuszczalny jest niewielki osad wyrobu.
Nie dopuszcza się: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy - zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, pozostałości po destylacji, pozostałości po fermentacji i ich produkty uboczne, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Przyprawa typu Vegeta
Struktura i konsystencja - sypka, barwa naturalna, niejednolita, właściwa użytym składnikom, smak i zapach - aromatyczny zapach i słodkawy smak, zawartość suszonych warzyw min 15%.
Sól spożywcza jodowana
Produkt spożywczy, struktura i konsystencja – sypka, drobnoziarnista bez grudek, barwa - biała, skład - chlorek sodu min. 99,8 %, substancja przeciwzbrylająca, dodatek wzbogacający jodan potasu, smak i zapach - charakterystyczny dla soli, opakowanie jednostkowe - sól należy pakować w torby polietylenowa spawane (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia.
Niedopuszczalne są : obce posmaki, zapachy, np. stęchły, pleśni, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości.
Syrop owocowy (opakowanie od 1 do 5 l)
Produkt spożywczy, struktura i konsystencja płynna, składniki: woda, soki 20%, regulator kwasowości, substancje słodzące, aromaty. Sok pakowany w opakowania szklane lub plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością.
Ziele angielskie całe
Produkt otrzymany przez wysuszenie ziela angielskiego (Pimenta diolican), przeznaczony do poprawienia smaku i zapachu przygotowywanych potraw, barwa naturalna, niejednolita, właściwa użytym składnikom, smak i zapach - aromatyczny, charakterystyczny dla składników.
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości.
Zupa pieczarkowa
Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie,
obecność bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości.
Sos myśliwski
Przyprawa w postaci sproszkowanej typu instant. Smak i konsystencja kremowa o intensywnym leśnym aromacie. Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecności bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Sos meksykański
Przyprawa w postaci sproszkowanej typu instant. Smak i konsystencja kremowa o intensywnym aromacie papryki, ziół i przypraw. Niedopuszczalne są: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecności bakterii salmonelli i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15893000-4 - Produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Makaron gruby 2 jajeczny- produkt spożywczy wytwarzany na bazie mąki makaronowej pełnoziarnistej, wody z dodatkiem jaj. Wygląd: makaron w kształcie muszelki, rurki, kolanka, nitki, wstążki, świderka. Barwa: charakterystyczna dla użytych składników, od jasno żółtej do żółtej. Produkt suchy o sypkiej konsystencji w postaci odrębnych, nie sklejonych kawałków makaronu. Smak i zapach: charakterystyczny dla produktów mącznych, niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Niedopuszczalny jest również obcy posmak, zanieczyszczenia fizyczne, mechaniczne, zawilgocenie, objawy psucia, pozostałości szkodników, zanieczyszczenia biologiczne, pleśń. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15851100-9 - Makaron niegotowany
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Kasza jęczmienna- produkt otrzymany z ziaren jęczmienia oczyszczonego, obłuszczonego, pokrojonego niepolerowanego o cienkiej łusce, przeznaczona do celów konsumpcyjnych. Barwa: jasno szarawa. Wygląd: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa. Tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia, sypka, sucha, bez oznak lepkości i grudek. Po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki. Zapach; typowy dla kaszy jęczmiennej, niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
Kasza manna- produkt otrzymany z ziaren pszenicy, drobnoziarnisty. Barwa: biała z odcieniem żółtym, drobne cząstki bielma bez widocznych ciemnych cząstek otrębowych. Wygląd: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych. Kasza po ugotowaniu powinna być sypka i nie powinna się sklejać. Smak i Zapach po ugotowaniu odpowiadający produktowi świeżemu, niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
Mąka pszenna typ 500- produkt otrzymany z oczyszczonego, silnie rozdrobnionego ziarna pszenicy, Barwa: biała z odcieniem żółtym, jednolita bez smug. Konsystencja gładka, ścisła w dotyku, sypka, nie dopuszcza się zanieczyszczeń fizycznych (piasku) i biologicznych obecności pleśni oraz szkodników. Smak i Zapach: typowy dla mąki pszennej, swoisty lekko słodawy, niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
Mąka ziemniaczana- 100% skrobi ziemniaczanej, Konsystencja sypka bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Smak i Zapach: typowy dla skrobi ziemniaczanej, niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Kolor: czysto biały. Niedopuszczalne są zanieczyszczenia organiczne i nieorganiczne. Wolne od szkodników i pozostałości. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
Płatki kukurydziane- produkt otrzymany z oczyszczonego ziarna kukurydzy. Struktura i konsystencja sypka, płatki niepokruszone, bez grudek. Barwa: jasnozłocista. Smak i Zapach: typowy dla płatków kukurydzianych, lekko słodki. Niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
Płatki owsiane. Produkt otrzymany z ziarna owsa oczyszczonego. Uzyskany przez zgniecenie obłuszczonego ziarna na walcach i poddane obróbce hydrotermicznej. Produkt suchy o sypkiej konsystencji w postaci odrębnych, nie sklejonych płatków. Niedopuszczalne są zanieczyszczenia organiczne i nieorganiczne. Wolne od szkodników i ich pozostałości. Barwa: szarobiała. Zapach: typowy dla płatków owsianych niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, ze produkt jest nieświeży. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
Ryż biały. Ryż biały długoziarnisty. Ziarno powinno być wolne od mineralnych i innych szkodliwych substancji. Ziarno po ugotowaniu sypkie, lekkie, puszyste, niesklejone, ziarna powinny się rozdzielać. Barwa: biała. Smak i zapach: typowy dla ryżu białego, bez obcych posmaków, niedopuszczalny jest obcy zapach i taki, który mógłby świadczyć o tym, że produkt jest nieświeży. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić minimalnie 4 miesiące od dnia dostawy surowca.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają niżej określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu:1 Nie podlegają wykluczeniu.
2 W zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.
3 W zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.
4 W zakresie zdolność technicznej lub zawodowej:
Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.
5 Poleganie na zasobach innych podmiotów:
5.1 Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do niniejszego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
5.2 Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
5.3 Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, ma potwierdzać, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa, w szczególności:
20.5.3.1 zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
20.5.3.2 sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;
5.4 Zamawiający ocenia, czy udostępniane Wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu, a także bada czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem Wykonawcy.
5.5 Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu udostępniającego zasoby nie potwierdzają spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby Wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu.
5.6 Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, odpowiada solidarnie z Wykonawcą, który polega na jego sytuacji finansowej lub ekonomicznej, za szkodę poniesioną przez zamawiającego, powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów podmiot ten nie ponosi winy.
5.7 Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu - składa także oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz przesłanek wykluczenia z postępowania dotyczące tych podmiotów (Załącznik 6 i Załącznik 7).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Rodzaj i zakres umowy został określony w załączniku nr 11 stanowiącym wzór umowy.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-06-12 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-06-12 12:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
W sprawach nieuregulowanych w specyfikacji warunków zamówienie mają zastosowanie przepisy ustawy z dnia 11 września 2019 r.- Prawo zamówień publicznych ( tj. Dz.U. z 2024. poz. 1320 z późn. zm.).INNE PRZETARGI Z KIELC
- Dostawy preparatów dezynfekcyjnych i materiałów eksploatacyjnych do urządzeń będących na wyposażeniu Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach
- Usługa cateringu dla uczestników projektu w Sandomierzu w ramach projektu pn. ,,Dziś uczeń - jutro student'' nr umowy: FESW.08.03.IZ.00-0002/23
- Remont drogi krajowej nr 9 na odcinku Nietulisko Duże-Nietulisko Małe od km 55+989 do km 56+789 oraz od km 57+335 do km 58+043
- Remont drogi powiatowej nr 1365T w m. Starochęciny Gmina Chęciny
- Zakup wraz z dostawą wyrobów medycznych dla Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
- Zakup i dostawa odczynników wraz z dzierżawą dwóch analizatorów oraz sprzętu niezbędnego do wykonania badań dla Zakładu Markerów Nowotworowych Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
więcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego nr 1 w Suwałkach
- Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Muszynie (od 01.07.2025 r. - do 31.12.2025 r.)
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Suwałkach
- SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (TŁUSZCZE ROŚLINNE, CUKIER, PRZYPRAWY, MAKARON, ARTYKUŁY SYPKIE)
- Dostawa produktów spożywczych do Miejskiego Przedszkola Samorządowego w Suchej Beskidzkiej w 2025 r. - część II
- Dostawa artykułów ogólnospożywczych i makaronów - 2 ZADANIA
więcej: Tłuszcze roślinne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.