eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koronowo › Dostawa mięsa i wędlin



Ogłoszenie z dnia 2021-11-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa i wędlin

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319629

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: BYDGOSKA 27

1.5.2.) Miejscowość: Koronowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 86-010

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_koronowo@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl; http://zp.swnet.sw.gov.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa mięsa i wędlin

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fe867c87-266d-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00258768

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00017358/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.6 MIĘSO I WĘDLINY

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00214426/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.9.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 155630,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. mięso mielone wieprzowe, chude, nie mrożone – 8 000 kg
Nomenklatura CPV: 15131400-9, Polska Norma: PN-A-82002:1986, zawierające nie mniej niż 80% mięsa wieprzowego, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, równomiernie wymieszane, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia

2. schab bez kości, nie mrożony – 150 kg

Nomenklatura CPV: 15100000-9, Polska Norma: PN-86/A-82002, mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem

3. podgardle wędzone – 1 000 kg

Nomenklatura CPV:15131400-9, Polska Norma:PN-86/A-82002

4. wątroba wieprzowa – 1 500 kg świeża; powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi, barw brązowowiśniowa, konsystencja jędrna, zapach swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia
Nomenklatura CPV:15114000-0 Polska Norma:PN-A-82004:1986

4.5.3.) Główny kod CPV: 15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15114000-0 - Podroby

15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.5.5.) Wartość części: 75500,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. rosołowe z kurczaka, nie mrożone – 2 800 kg

Nomenklatura CPV: 15112000-6, Polska Norma: PN-A-86524:1994/Az:2002

2. ćwiartka tylna z kurczaka, nie mrożone – 7 000 kg, mięso schłodzone, mięso powinno być prawidłowo wykrwawione i ocieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek opierzenia, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni drobiowych
Nomenklatura CPV: 15112000-6, Polska Norma: PN-A-86527:1996

3. żołądki drobiowe, nie mrożone – 600 kg, świeże, bez obcych zanieczyszczeń, przekrwień i zasiniaczeń,
bez obcych zapachów; bez oznak wskazujących na niezdatność do spożycia
Nomenklatura CPV: 15112000-6, Polska Norma: PN-A-86527:1996

4.5.3.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.5.5.) Wartość części: 42080,00 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. salceson biały – 800 kg, wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 20% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %

Nomenklatura CPV:15131134-3 Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1: 1998

2. salceson czarny – 800 kg, wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 20% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %

Nomenklatura CPV:15131134-3 Polska Norma:PN-A-82007:1996/Az1: 1998

3. metka zwykła – 1 000 kg, drobno rozdrobniona, wieprzowa, surowa, wędzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %,tłuszcz nie więcej niż 50 %
Nomenklatura CPV:15131130-5 Polska Norma:PN-A-82007:1996/Az 1: 1998

4. kaszanka – 1 000 kg , wędlina podrobowa, parzona, konsystencja dość ścisła, plaster o grubości 10 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, barwa szara do brunatnej, nierównomierna zawartość tłuszcz nie więcej niż 40 %; Nomenklatura CPV:15131134-3 Polska Norma:PN-A-82007:1996/Az1: 1998

5. pasztetowa – 1 400 kg, wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona, struktura smarowna, jędrna, dopuszcza się pod osłonką niewielki ilości wytopionego tłuszczu, zawartość tłuszcz nie więcej niż 60 %, Nomenklatura CPV:15131310-1 Polska Norma:PN-A-82007:1996/Az 1: 1998

6. krupniok śląski – 900 kg, smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu; bez oznak wskazujących na niezdatność do spożycia
Nomenklatura CPV: 15131134-3 Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1: 1998

7. metka łososiowa – 1 000 kg, kiełbasa drobno rozdrobniona, skład: mięso wieprzowe min. 50%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35 %; smak i zapach swoisty charakterystyczny dla danego asortymentu, bez oznak wskazujących na niezdatność do spożycia;
Nomenklatura CPV:15131130-5 Polska Norma:PN-A-82007:1996/Az1: 1998

4.5.3.) Główny kod CPV: 15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

15131134-3 - Kaszanka i inne wędliny krwiste

15131310-1 - Pasztety

4.5.5.) Wartość części: 38050,00 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 79668,75 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 83370,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 79668,75 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8762042053

7.3.3) Ulica: KARABINIERÓW 2G

7.3.4) Miejscowość: GRUDZIĄDZ

7.3.5) Kod pocztowy: 86-300

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-10-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 79668,75 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

cena najkorzystniejszej oferty przekracza kwotę, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na dane zamówienie

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 62475,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 70938,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 0 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 39007,50 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 39270,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 39007,50 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8762042053

7.3.3) Ulica: KARABINIERÓW 2G

7.3.4) Miejscowość: GRUDZIĄDZ

7.3.5) Kod pocztowy: 86-300

7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-10-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 39007,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.