eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦niatowoDostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie



Og³oszenie z dnia 2021-11-02


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Dom Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000293947

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ¦niatowo

1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦niatowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 72-400

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciñski

1.5.7.) Numer telefonu: 913832325

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ktg@dpssniatowo.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://dpssniatowo.bip.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ogólne us³ugi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-090a9ff8-3bc5-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00253139

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2021-11-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00002086/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.1 Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://powiatkamienski.ezamawiajacy.pl

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W przedmiotowym postêpowaniu Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ przekazywania sobie przez strony postêpowania o¶wiadczeñ, wniosków, zawiadomieñ oraz informacji:
1.1. Elektronicznie wy³±cznie za po¶rednictwem Platformy znajduj±cej siê pod adresem: https://powiatkamienski.ezamawiajacy.pl w zak³adce „Korespondencja”.
2. O¶wiadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wp³yn± do Zamawiaj±cego, uwa¿a siê za dokumenty z³o¿one w terminie, je¶li ich czytelna tre¶æ dotrze do Zamawiaj±cego przed up³ywem tego terminu. Za datê wp³ywu o¶wiadczeñ, wniosków, zawiadomieñ oraz informacji przekazywanym na adres e-mail Zamawiaj±cego przyjmuje siê datê dostarczenia wiadomo¶ci na adres e-mail Zamawiaj±cego. W przypadku skorzystania z Platformy za datê wp³ywu o¶wiadczeñ, wniosków, zawiadomieñ oraz informacji przyjmuje siê datê ich wp³ywu na Platformê.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 7. Zamawiaj±cy okre¶la dopuszczalny format podpisu elektronicznego, chyba ¿e Wykonawca wykorzysta profil zaufany lub podpis osobisty, jako:
7.1. dokumenty w formacie „pdf" zaleca siê podpisywaæ formatem PAdES,
7.2. dopuszcza siê podpisanie dokumentów w formacie innym ni¿ „pdf", wtedy bêdzie wymagany oddzielny plik z podpisem. W zwi±zku z tym Wykonawca bêdzie zobowi±zany za³±czyæ, prócz podpisanego dokumentu, oddzielny plik z podpisem.
8. Zamawiaj±cy okre¶la niezbêdne wymagania sprzêtowo- aplikacyjne umo¿liwiaj±ce pracê na Platformie Zakupowej tj.:
8.1. Sta³y dostêp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowo¶ci nie mniejszej ni¿ 512 kb/s;
8.2. Komputer klasy PC lub MAC, o nastêpuj±cej konfiguracji: pamiêæ min 2GB Ram, procesor Intel IV 2GHZ, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7 , Mac Os x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje;
8.3. Zainstalowana dowolna przegl±darka internetowa obs³uguj±ca TLS 1.2, najlepiej
w najnowszej wersji w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10.0;
8.4. W³±czona obs³uga JavaScript;
8.5. Zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obs³uguj±cy pliki w formacie .pdf.
9. Zamawiaj±cy okre¶la dopuszczalne formaty przesy³anych danych tj. plików o wielko¶ci do 100 MB w txt, rtf, pdf ,xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, TSL, XMLsig, XAdES, CAdES, ASIC, XMLenc.
10. Zamawiaj±cy okre¶la informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych tj.:
10.1. Plik za³±czony przez Wykonawcê na Platformie Zakupowej i zapisany, widoczny jest w Systemie, jako zaszyfrowany – format kodowania UTF8. Mo¿liwo¶æ otworzenia pliku dostêpna jest dopiero po odszyfrowaniu przez Zamawiaj±cego po up³ywie terminu otwarcia ofert.
11. Oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformê stanowi datê oraz dok³adny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego odpowiednim ¼ród³em czasu.
12. W przypadku wnoszenia wadium w formie porêczenia lub gwarancji:
12.1. Sk³adaj±c Ofertê w frmie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym orygina³ dokumentu wadium (porêczenia lub gwarancji) opatrzonego podpisem elektronicznym osób upowa¿nionych do jego wystawienia, Wykonawca sk³ada za³±czaj±c na Platformie w zak³adce „OFERTY” – poprzez wybranie polecenia „dodaj dokument".

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art.13. ust.1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679
z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych osobowych) informujê, i¿:
1. Administratorem Pañstwa danych osobowych jest Dom Pomocy Spo³ecznych w ¦niatowie.
2. Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Maciej Dembiñski, tel.: 608059292,
e-mail: ido@it-serwis.com.pl.
3. Pañstwa dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu zwi±zanym z niniejszym postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, które jest prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego;
4. odbiorcami Pañstwa danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 74 PZP;
5. Pañstwa dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy (art. 78 ust. 4 PZP);
6. obowi±zek podania przez Pañstwa danych osobowych bezpo¶rednio dotycz±cych Pañstwa jest wymogiem okre¶lonym w przepisach PZP, zwi±zanym z udzia³em
w niniejszym postêpowaniu;
7. w odniesieniu do Pañstwa danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosownie do postanowieñ art. 22 RODO;
8. posiadaj± Pañstwo:
1) zgodnie z art. 15 RODO - prawo dostêpu do danych osobowych Pañstwa dotycz±cych (z zastrze¿eniem, ¿e w sytuacji, gdy skorzystanie z tego prawa wymaga³oby po stronie administratora niewspó³miernie du¿ego wysi³ku, mog± Pañstwo zostaæ zobowi±zani do wskazania dodatkowych informacji maj±cych na celu sprecyzowanie ¿±dania, w szczególno¶ci podania nazwy lub daty postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego albo sprecyzowania nazwy lub daty zakoñczonego postêpowania o udzielenie zamówienia);
2) zgodnie z art. 16 RODO - prawo do sprostowania Pañstwa danych osobowych (z tym, ¿e skorzystanie z prawa do sprostowania nie mo¿e skutkowaæ zmian± wyniku postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmian± postanowieñ umowy w zakresie niezgodnym z PZP oraz nie mo¿e naruszaæ integralno¶ci protoko³u z postêpowania oraz za³±czników do niego);
3) zgodnie z art. 18 RODO - prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem okresu trwania postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze ¶rodków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na wa¿ne wzglêdy interesu publicznego Unii Europejskiej lub pañstwa cz³onkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznaj± Pañstwo, ¿e przetwarzanie Pañstwa danych osobowych narusza przepisy RODO;
9. nie przys³uguje Pañstwu:
1) zgodnie z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO - prawo do usuniêcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) zgodnie z art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pañstwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
przys³uguje Pañstwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pañstwa danych osobowych przez administratora. Organem w³a¶ciwym dla przedmiotowej skargi jest Urz±d Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: KTG.3502.2.2021.DW

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 7

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 1 produkty mleczarskie, oleje, t³uszcze zwierzêce i ro¶linne. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i t³uszcze zwierzêce lub ro¶linne

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 2 miêso, produkty miêsne, wêdliny. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 3 ¶wie¿e owoce, warzywa. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 4 pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i cukiernicze. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze

15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 5 Produkty z ziarna, skrobi oraz ró¿ne produkty spo¿ywcze i przetworzone. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15600000-4 - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze

15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; m±ka i m±czka z gorczycy; gotowa musztarda

15890000-3 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-01-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 6 jaja. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Czê¶æ 7 mro¿one warzywa, owoce, ryby i inne produkty przetworzone. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artyku³ów spo¿ywczych do magazynu Domu Pomocy Spo³ecznej w ¦niatowie z wa¿nymi terminami do spo¿ycia dla ka¿dego
z produktów, które powinny byæ pierwszego gatunku.
Szczegó³owy opis asortymentu zawarty zosta³ w za³±cznikach do formularza ofertowego.Zamówienie bêdzie sk³adane telefonicznie lub za pomoc± poczty elektronicznej przez osobê upowa¿nion± wed³ug bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Wymagane s± ró¿ne terminy realizacji zamówienia uzale¿nione od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawa na koszt Wykonawcy musi nast±piæ w dni robocze w godz. 7.00 – 14.00 do siedziby Zamawiaj±cego
z mo¿liwo¶ci± zmiany wielko¶ci zamówienia ze stosownym wyprzedzeniem. Dostawa towarów musi odbywaæ siê pojazdem ze ¶wiadectwem dopuszczenia do przewozu danego rodzaju towaru wydanym przez SANEPID. Termin p³atno¶ci wynosi 21 dni, licz±c od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury.
Szczegó³owy opis zamówienia okre¶lony zosta³ w formularzach cenowych oraz projektowanych postanowieniach umowy, stanowi±cych za³±czniki do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15130000-8 - Produkty miêsne

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15220000-6 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-01-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Podstaw± do okre¶lenia ceny jest zbiorcze zestawienie przedmiotu zamówienia, które stanowi za³±cznik nr 2 do SWZ.
Wzór obliczenia punktacji: PKT = Cmin / Cbad x Maxpkt
gdzie:
Cmin = cena brutto najni¿szej z ofert,
Cbad = cena brutto podana w ofercie badanej,
Maxpkt= maksymalna ilo¶æ punktów do otrzymania w kryterium (100 pkt).

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) w zakresie podstaw wykluczenia z art. 108 pkt 1 – 4 i 6 P.z.p. – o¶wiadczenie
o aktualno¶ci o¶wiadczenia o braku podstaw do wykluczenia wykonawcy, o którym mowa w czê¶ci III pkt 3 SWZ, stanowi±ce za³±cznik nr 6 do SWZ;

2) w zakresie podstawy wykluczenia z art. 108 pkt 5 P.z.p. – o¶wiadczenie wykonawcy o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, stanowi±ce za³±cznik nr 5 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: nie dotyczy

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-11-16 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Sk³adaj±c Ofertê w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym - ofertê nale¿y z³o¿yæ na Platformie pod adresem: https://powiatkamienski.ezamawiajacy.pl w zak³adce „ OFERTY

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-16 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2021-12-15

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.