Ogłoszenie z dnia 2023-06-07
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00236935/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-05-29
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do
Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku” – z podziałem na 6 części.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego
1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121316382
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sabały 10
1.5.2.) Miejscowość: Zakopane
1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski
1.5.7.) Numer telefonu: 182013225
1.5.8.) Numer faksu: 182013225
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: p9zak@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.p9zak.szkolnastrona.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e507c824-fe04-11ed-9355-06954b8c6cb91.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych doPrzedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku” – z podziałem na 6 części.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e507c824-fe04-11ed-9355-06954b8c6cb9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00252138
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-06-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00236935
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: P9.01/2023.
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 84701,56 PLN
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 0 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 1 - DOSTAWA PIECZYWA:1 Babka jogurtowa szt. 80
2 Babka piaskowa szt. 30
3 Bułka grahamka mała szt. 250
4 Bułka sojowa mała szt. 100
5 Bułka zwykła mała szt. 1 250
6 Chałka szt. 80
7 Chleb graham 0,6 kg szt. 100
8 Chleb lucerneński lub słonecznikowy szt. 100
9 Chleb pasterski krojony szt. 200
10 Chleb pszenno-żytni 0,6 kg szt. 500
11 Chleb swojski krojony szt. 100
12 Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 125
13 Chleb żytni 0,50 kg szt. 75
14 Ciasto drożdżowe foremka 0,60 kg szt. 50
15 Drożdżówka szt. 650
16 Drożdżówka z jabłkiem mała szt. 300
17 Drożdżówka z jagodą mała szt. 300
18 Pączek mały z lukrem szt. 125
19 Rogal maślany szt. 500
20 Strucla ser szt. 60
21 Weka wrocławska 0,60 kg szt. 150
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.5.5.) Wartość części: 11165,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 2 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH:1 Ananas puszka 580 ml szt. 20
2 Bazylia 10 g Prymat szt. 15
3 Biszkopty 140 g podłużne szt. 100
4 Brzoskwinia w puszce 820 g szt. 25
5 Budyń waniliowy Winiary szt. 140
6 Bułka tarta 450 g wrocławska mamut szt. 75
7 Chrupki kukurydziane szt. 60
8 Chrzan Polonez 180g szt. 10
9 Ciastka wieloziarniste Belvita 300 g szt. 50
10 Ciecierzyca Targroch 500 g szt. 10
11 Cukier kryształ 1 kg szt. 150
12 Cukier puder 0,5 kg szt. 10
13 Cukier waniliowy 32 g szt. 80
14 Curry 20 g Prymat szt. 5
15 Cynamon 0,15 g Prymat szt. 15
16 Czekolada Kinder 100 g (8 batoników) szt. 125
17 Daktyle suszone Targroch 1 kg kg 12
18 Dżem słoik 280 g typu Łowicz 100 % owoców szt. 60
19 Estragon 10 g Prymat szt. 5
20 Figa suszona Targroch 1 kg szt. 6
21 Galaretka owocowa Winiary 0,9 kg szt. 12
22 Gałka muszkatołowa mielona Prymat szt. 15
23 Granola szt. 30
24 Groszek konserwowy 400 g Pudliszki szt. 50
25 Groszek ptysiowy Mamut 80 g szt. 60
26 Grzanki Mamut 150g szt. 75
27 Herbata granulowana Saga 0,90 szt. 40
28 Herbata miętowa (torebki 25 x 2g) szt. 40
29 Herbata owocowa (torebki 25 x 2g) szt. 30
30 herbata rumiankowa (torebki 20 x 2g) szt. 25
31 Herbata Saga 100 szt. (torebki) szt. 5
32 Herbata z melisy (torebki 25x2g) Biofix szt. 40
33 Herbata zielona (torebki 20x2 g) szt. 25
34 Herbatniki BeBe opakowanie 48 szt. szt. 25
35 Imbir mielony 15 g Prymat szt. 5
36 Jaja kurze I klasa szt. 2 500
37 Jajko Kinder Niespodzianka szt. 125
38 Kakao ciemne 150 g Deco Moreno szt. 30
39 Kasza gryczana 1 kg kg 20
40 Kasza jaglana 1 kg kg 25
41 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 35
42 Kasza kukurydziana kg 15
43 Kasza manna 1 kg kg 25
44 Kasza pęczak 1 kg kg 15
45 Kawa Inka 150 g szt. 20
46 Ketchup 480 g Pudliszki łagodny szt. 35
47 Kisiel Winiary 77 g szt. 200
48 Kminek mielony 20 g Prymat szt. 15
49 Koktajl owocowy puszka 3 kg szt. 10
50 Kolendra 15 g Prymat szt. 5
51 Koncentrat buraczany Krakus 300 ml szt. 15
52 Koncentrat pomidorowy 30 % 850 g szt. 20
53 Kukurydza w puszce szt. 30
54 Kurkuma 20 g Prymat szt. 10
55 Kwasek cytrynowy 20 g Prymat szt. 15
56 Liść laurowy 8 g Prymat szt. 20
57 Lubczyk 10 g Prymat szt. 100
58 Majeranek 10 g Prymat szt. 15
59 Makaron kokardki Lubella 400 g szt. 40
60 Makaron krajanka Lubella 500 g szt. 25
61 Makaron literki Czaniecki 250 g szt. 30
62 Makaron łazanka Lubella 500 g szt. 40
63 Makaron muszelki Lubella 500 g szt. 30
64 Makaron nitka Czaniecki 250 g szt. 50
65 Makaron pióra Lubella 500 g szt. 30
66 Makaron spaghetti Lubella 500 g szt. 40
67 Makaron świderki Lubella 500 g szt. 50
68 Makaron w kształcie ryżu Czaniecki szt. 25
69 Makaron zacierka Goldmec 500 g szt. 50
70 Makrela lub śledź w pomidorach 170 g szt. 150
71 Mąka poznańska typ 500 PZZ Kraków kg 150
72 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 5
73 Miód wielokwiatowy Bartnik 1 kg szt. 30
74 Mleko w proszku 1 kg szt. 10
75 Morela suszona jasna 1 kg Targroch szt. 12
76 Musztarda łagodna 175 g szt. 8
77 Olej 1l szt. 125
78 Oliwa z oliwek 1l szt. 7
79 Oregano 10 g Prymat szt. 20
80 Papryka czerwona słodka mielona 20 g szt. 30
81 Pieprz czarny mielony 20 g Prymat szt. 30
82 Pieprz ziołowy Prymat 20g szt. 100
83 Pierniczki w czekoladzie Skawa 150 g szt. 40
84 Płatki kukurydziane 1 kg Lubella szt. 10
85 Płatki owsiane górskie kg 20
86 Pomidor puszka 2550 g szt. 30
87 Powidło śliwkowe Łowicz 200 g szt. 30
88 Proszek do pieczenia 30 g szt. 30
89 Przecier ogórkowy 350 g szt. 60
90 Rodzynki 100 g szt. 15
91 Ryż długo ziarnisty 1 kg kg 50
92 Ryż parboiled kg 25
93 Sardynki w oleju 125 g szt. 20
94 Sok czarna porzeczka 1l szt. 100
95 Sok jabłkowy 1 l szt. 120
96 Sok Kubuś 0,9 l szt. 100
97 Sok multiwitamina 1 l szt. 100
98 Sok pomarańczowy 0,2 l 100% (10 g cukru w 100 ml) Tymbark szt. 600
99 Sok pomarańczowy 1 l szt. 100
100 Sól morska niskosodowa szt. 35
101 Szczaw konserwowy 300 g szt. 25
102 Szprotki w oleju 160 g szt. 20
103 Śliwka suszona Targroch 1 kg szt. 6
104 Tymianek 10 g Prymat szt. 5
105 Vegeta Natur 1 kg szt. 8
106 Wafle kwadratowe szt. 60
107 Wiórki kokosowe 1 kg Targroch szt. 5
108 Woda mineralna Cisowianka niegaz. 1,5 l szt. 500
109 Woda mineralna Muszynianka magnez i wapń niskonasycona 1,5 l szt. 200
110 Woda mineralna Cisowianka niegaz. 0,5 l szt. 100
111 Ziele angielskie 15 g Prymat szt. 10
112 Zioła prowansalskie 10 g Prymat szt. 10
113 Żurawina suszona 1 kg Targroch szt. 15
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.5.5.) Wartość części: 15315,36 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA I PODROBÓW, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU, WYROBÓW DROBIARSKICH:1 Kiełbasa szynkowa z indyka kg 5
2 Kiełbasa podwawelska kg 30
3 Szynka drobiowa królewska kg 5
4 Pasztet pieczony z indyka kg 10
5 Polędwica drobiowa podsuszana kg 7
6 Polędwica tradycyjna kg 7
7 Szynka konserwowa typu Krakus kg 12
8 Szynka gotowana tradycyjna kg 10
9 Kiełbasa krakowska sucha kg 10
10 Szynka wiejska z wieprza kg 10
11 Parówki dla najmłodszych 80 % mięsa szt. 280
12 Schab b/k kg 80
13 Szynka kulka surowa kg 100
14 Wątroba drobiowa kg 5
15 Łopatka b/k kg 60
16 Karkówka b/k kg 30
17 Antrykot wołowy/rostbef kg 75
18 Polędwiczki schabowe kg 50
19 Pieczeń wołowa – ligawa kg 25
20 Wołowina - gulasz kg 15
21 Cielęcina – pieczeń kg 15
22 Cielęcina – gulasz kg 10
23 Filet z kurczaka b/k kg 100
24 Kurczak świeży kg 20
25 Udka z kurczaka kg 50
26 Filet z indyka kg 50
27 Podudzia z kurczaka kg 75
28 Korpusy rosołowe kg 5
29 Kiełbasa krakowska parzona kg 10
30 Pasztecik drobiowy 180 g (słoiczki) szt. 45
31 Szynka sądecka tradycyjna kg 5
32 Filet po góralsku kg 5
33 Kabanos drobiowy kg 12
34 Kiełbasa żywiecka kg 15
35 Polędwiczka pieczona o smaku maślanym kg 10
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15131130-5 - Wędliny
4.5.5.) Wartość części: 23309,65 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 4 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH:1 Ser żółty Gouda kg 20
2 Masło 82 % 200 g Ekstra Polskie szt. 500
3 Twaróg półtłusty kg 100
4 Ser żółty Salami kg 25
5 Ser żółty Edamski kg 20
6 Śmietana 18 % 400 g szt. 125
7 Jogurt naturalny 150 g szt. 600
8 Jogurt naturalny 370 g szt. 100
9 Serek homogenizowany 150 g szt. 750
10 Serek kanapkowy śmietankowy szt. 20
11 Jogurt owocowy 150 g szt. 600
12 Jogurt pitny 250 g szt. 600
13 Jogurt Skyr szt. 600
14 Mleko 3,2 % 1 l l 1 300
15 Kefir 350 g szt. 220
16 Masło klarowane 1 kg szt. 5
17 Śmietana 18 % słodka 0,5 l szt. 90
18 Ser topiony kremowy 100 g Mazowiecki szt. 10
19 Ser gryficki kg 5
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15544000-3 - Ser twardy
15530000-2 - Masło
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.5.5.) Wartość części: 13248,50 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW:1 Arbuz kg 50
2 Awokado szt. 20
3 Banany kg 220
4 Bataty kg 10
5 Brokuł świeży szt. 20
6 Brzoskwinia kg 15
7 Buraki ćwikłowe kg 120
8 Cebula kg 75
9 Cebula czerwona kg 5
10 Cukinia kg 15
11 Cytryny kg 20
Lp. Nazwa jm Ilość
12 Czereśnia kg 15
13 Czosnek szt. 100
14 Dynia kg 20
15 Fasola Jaś kg 15
16 Groch łuszczony połówki kg 12
17 Gruszki kg 125
18 Jabłka deserowe kg 250
19 Kalafior świeży szt. 15
20 Kalarepka szt. 50
21 Kapusta biała kg 75
22 Kapusta czerwona kg 40
23 Kapusta kwaszona kg 50
24 Kapusta pekińska szt. 25
25 Kapusta włoska szt. 70
26 Kiwi szt. 400
27 Koperek sezonowy letni szt. 50
28 Koperek sezonowy zimowy szt. 5
29 Maliny kg 5
30 Mandarynka kg 40
31 Marchew kg 200
32 Nektarynki kg 15
33 Ogórek kiszony kg 45
34 Ogórek świeży sezonowy letni kg 50
35 Ogórek świeży sezonowy zimowy kg 40
36 Papryka czerwona kg 40
37 Pieczarki kg 25
38 Pietruszka kg 75
39 Pietruszka natka szt. 50
40 Pomarańcza kg 50
41 Pomidor sezonowy letni kg 50
42 Pomidor sezonowy zimowy kg 20
43 Por szt. 150
44 Rabarbar kg 15
45 Rzodkiewka szt. 50
46 Sałata zielona sezonowa letnia szt. 50
47 Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 50
48 Seler kg 100
49 Soczewica czerwona kg 25
50 Szczypior sezonowy letni szt. 40
51 Szczypior sezonowy zimowy szt. 40
52 Śliwki deserowe kg 25
53 Śliwki węgierki kg 25
54 Truskawki kg 50
55 Winogrono bezpestkowe kg 30
56 Ziemniaki kg 2 250
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 11403,25 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ 6 - DOSTAWA MROŻONEK:Lp. Nazwa jm Ilość
1 Agrest kg 30
2 Aronia kg 30
3 Brokuł kg 50
4 Brukselka kg 7
5 Fasolka szparagowa żółta/zielona kg 30
6 Filet miruna bez skóry kg 80
7 Filet z dorsza bez glazury kg 80
8 Groszek mrożony kg 10
9 Jagody czarne kg 10
10 Kalafior kg 40
11 Maliny kg 30
12 Marchewka kostka z groszkiem kg 15
13 Marchewka mini kg 40
14 Mieszanka kompotowa kg 75
15 Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 35
16 Porzeczka czarna kg 25
17 Porzeczka czerwona kg 25
18 Szpinak rozdrobniony kg 10
19 Śliwki kg 30
20 Truskawki kg 60
21 Wiśnia kg 50
1.1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
1.2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz w ofercie Wykonawcy, stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
1.3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
1.4. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
1.5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
1.6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10
1.7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
1.8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
1.9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
1.10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10
1.11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
1.12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
1.13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
1.14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
1.15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
1.16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
1.17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn 20.01.2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
1.18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami
1.19. Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.5.) Wartość części: 10259,80 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA
Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem (dalej: „Zamawiający”) działając na podstawie art. 260 us.t 1 i 2 Ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm., dalej zwana: „Ustawą PZP”) zawiadamia o unieważnieniu postępowania na „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku” – z podziałem na 6 części, w następującym zakresie:
Część 1 - dostawa pieczywa, Część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, Część 6 - dostawa mrożonek – postępowanie zostaje unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postepowaniu w terminie składania ofert tj. do dnia 6 czerwca 2023 roku do godziny
10:00, wpłynęły następujące oferty:
część 1 - dostawa pieczywa:
Oferta nr 1 (Data: 05.06.2023 ,Godz.: 12:49:45):
Nazwa Wykonawcy: Piekarnia CUKIERNIA Anna Piwowarczyk
34-500 Zakopane, ul. Chromówki 16 A.
Zaoferowana cena brutto: 14 614,00 zł (słownie: czternaście tysięcy sześćset czternaście zł)
część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich:
Oferta nr 2 (Data: 05.06.2023 Godz.: 16:27:47)
Nazwa Wykonawcy: Zakłady Mięsne SZUBRYT Sp. z o.o.
ul. Węgrzynek 50, 33-395 Chełmiec.
Zaoferowana cena brutto: 24 591,36 zł
(słownie: dwadzieścia cztery tysiące pięćset dziewięćdziesiąt jeden złotych i 36/100 )
część 6 - dostawa mrożonek:
Oferta nr 3 (Data: 05.06.2023 Godz.: 13:41:56)
Nazwa Wykonawcy: SAMAR Spółka z o.o.
33 - 300 Nowy Sącz, ul. Tarnowska 113.
Zaoferowana cena brutto: 11 161,14 zł
(słownie: jedenaście tysięcy sto sześćdziesiąt jeden złotych i 14/100)
Zaoferowane przez Wykonawców ceny przekraczają możliwości finansowe Zamawiającego, który zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia dla części 1 kwotę: 11 165,00 zł brutto dla oraz dla części 3 kwotę: 23 309,65 zł brutto oraz dla części 6 kwotę: 10 259,80 zł brutto. Zamawiający nie może zwiększyć kwoty na realizacje zamówienia do ceny oferty najkorzystniejszej.
Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: 3) cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”. Wobec powyższego zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejszej postępowanie.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA
Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem (dalej: „Zamawiający”) działając na podstawie art. 260 us.t 1 i 2 Ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm., dalej zwana: „Ustawą PZP”) zawiadamia o unieważnieniu postępowania na „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku” – z podziałem na 6 części, w następującym zakresie:
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, Część 4 - dostawa produktów mleczarskich, Część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie zostaje unieważnione na podstawie
art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 6 czerwca 2023 roku do godziny 10:00 dla części 2, 4 oraz 5 nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA
Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem (dalej: „Zamawiający”) działając na podstawie art. 260 us.t 1 i 2 Ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm., dalej zwana: „Ustawą PZP”) zawiadamia o unieważnieniu postępowania na „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku” – z podziałem na 6 części, w następującym zakresie:
Część 1 - dostawa pieczywa, Część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, Część 6 - dostawa mrożonek – postępowanie zostaje unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postepowaniu w terminie składania ofert tj. do dnia 6 czerwca 2023 roku do godziny
10:00, wpłynęły następujące oferty:
część 1 - dostawa pieczywa:
Oferta nr 1 (Data: 05.06.2023 ,Godz.: 12:49:45):
Nazwa Wykonawcy: Piekarnia CUKIERNIA Anna Piwowarczyk
34-500 Zakopane, ul. Chromówki 16 A.
Zaoferowana cena brutto: 14 614,00 zł (słownie: czternaście tysięcy sześćset czternaście zł)
część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich:
Oferta nr 2 (Data: 05.06.2023 Godz.: 16:27:47)
Nazwa Wykonawcy: Zakłady Mięsne SZUBRYT Sp. z o.o.
ul. Węgrzynek 50, 33-395 Chełmiec.
Zaoferowana cena brutto: 24 591,36 zł
(słownie: dwadzieścia cztery tysiące pięćset dziewięćdziesiąt jeden złotych i 36/100 )
część 6 - dostawa mrożonek:
Oferta nr 3 (Data: 05.06.2023 Godz.: 13:41:56)
Nazwa Wykonawcy: SAMAR Spółka z o.o.
33 - 300 Nowy Sącz, ul. Tarnowska 113.
Zaoferowana cena brutto: 11 161,14 zł
(słownie: jedenaście tysięcy sto sześćdziesiąt jeden złotych i 14/100)
Zaoferowane przez Wykonawców ceny przekraczają możliwości finansowe Zamawiającego, który zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia dla części 1 kwotę: 11 165,00 zł brutto dla oraz dla części 3 kwotę: 23 309,65 zł brutto oraz dla części 6 kwotę: 10 259,80 zł brutto. Zamawiający nie może zwiększyć kwoty na realizacje zamówienia do ceny oferty najkorzystniejszej.
Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: 3) cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”. Wobec powyższego zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejszej postępowanie.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, Część 4 - dostawa produktów mleczarskich, Część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie zostaje unieważnione na podstawie
art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 6 czerwca 2023 roku do godziny 10:00 dla części 2, 4 oraz 5 nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Część 2 - dostawa artykułów ogólnospożywczych, Część 4 - dostawa produktów mleczarskich, Część 5 - dostawa owoców i warzyw – postępowanie zostaje unieważnione na podstawie
art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej ofert”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postępowaniu do upływu terminu składania ofert wyznaczonego przez Zamawiającego, tj. do dnia 6 czerwca 2023 roku do godziny 10:00 dla części 2, 4 oraz 5 nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejsze postępowanie na podstawie art. 255 pkt. 1) Ustawy PZP.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0
Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA
Przedszkole nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem (dalej: „Zamawiający”) działając na podstawie art. 260 us.t 1 i 2 Ustawy z dnia 11 września 2019 r. - Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm., dalej zwana: „Ustawą PZP”) zawiadamia o unieważnieniu postępowania na „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 im. K. Makuszyńskiego w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2023 roku” – z podziałem na 6 części, w następującym zakresie:
Część 1 - dostawa pieczywa, Część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich, Część 6 - dostawa mrożonek – postępowanie zostaje unieważnione na podstawie art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP:
Zgodnie z dyspozycją ww. przepisu postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego unieważnia
się, jeżeli „cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”.
UZASADNIENIE
[faktyczne i prawne]
W niniejszym postepowaniu w terminie składania ofert tj. do dnia 6 czerwca 2023 roku do godziny
10:00, wpłynęły następujące oferty:
część 1 - dostawa pieczywa:
Oferta nr 1 (Data: 05.06.2023 ,Godz.: 12:49:45):
Nazwa Wykonawcy: Piekarnia CUKIERNIA Anna Piwowarczyk
34-500 Zakopane, ul. Chromówki 16 A.
Zaoferowana cena brutto: 14 614,00 zł (słownie: czternaście tysięcy sześćset czternaście zł)
część 3 - dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich:
Oferta nr 2 (Data: 05.06.2023 Godz.: 16:27:47)
Nazwa Wykonawcy: Zakłady Mięsne SZUBRYT Sp. z o.o.
ul. Węgrzynek 50, 33-395 Chełmiec.
Zaoferowana cena brutto: 24 591,36 zł
(słownie: dwadzieścia cztery tysiące pięćset dziewięćdziesiąt jeden złotych i 36/100 )
część 6 - dostawa mrożonek:
Oferta nr 3 (Data: 05.06.2023 Godz.: 13:41:56)
Nazwa Wykonawcy: SAMAR Spółka z o.o.
33 - 300 Nowy Sącz, ul. Tarnowska 113.
Zaoferowana cena brutto: 11 161,14 zł
(słownie: jedenaście tysięcy sto sześćdziesiąt jeden złotych i 14/100)
Zaoferowane przez Wykonawców ceny przekraczają możliwości finansowe Zamawiającego, który zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia dla części 1 kwotę: 11 165,00 zł brutto dla oraz dla części 3 kwotę: 23 309,65 zł brutto oraz dla części 6 kwotę: 10 259,80 zł brutto. Zamawiający nie może zwiększyć kwoty na realizacje zamówienia do ceny oferty najkorzystniejszej.
Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP: „Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli: 3) cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty”. Wobec powyższego zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 3) Ustawy PZP Zamawiający zobowiązany jest unieważnić niniejszej postępowanie.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
INNE PRZETARGI Z ZAKOPANEGO
- Dostawa sprzętu i aparatury medycznej dla potrzeb Szpitala Powiatowego w Zakopanem
- Budowa kanalizacji Małe Ciche - Wiktorówki
- Zakup zintegrowanego z system HIS oraz rejestracją Systemu kolejkowego w Przychodni Szpitala - dostawa wraz z wdrożeniem i integracją
- Świadczenie usług kontroli biletów w autobusach komunikacji miejskiej
- Świadczenie usług dowozu uczniów do szkół w roku szkolnym 2025/2026 - 5 części
- Produkcja serii 42 podcastów dotyczących zagrożeń dla przyrody Tatrzańskiego Parku Narodowego
więcej: przetargi w Zakopanem »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Produkty spożywcze z przeznaczeniem na zaopatrzenie bufetu szpitalnego (lody, warzywa, podroby, suche, i inne)
- Dostawa artykułów żywnościowych dla ZSCKU Wojsławice - Kuchnia.
- Dostawa artykułów żywnościowych dla ZSCKU Wojsławice - Dydaktyka.
- Dostawa artykułów żywnościowych do Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Gołdapi - 6 części.
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów wędliniarskich z drobiu
- "Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Przedszkola Publicznego w Zespole Placówek Oświatowych w Słupi
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.