Ogłoszenie z dnia 2025-05-26
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BOCHNI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 850012781
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Karolina 14 G
1.5.2.) Miejscowość: Bochnia
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-700
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.7.) Numer telefonu: 14 612 59 90
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dps@powiatbochenski.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbochnia.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Zamawiający publiczny- jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Dom Pomocy Społecznej w Bochni
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b9d09e9b-8bd2-4c9c-91c9-73260b271493
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00247627
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-05-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00073439/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Spolecznej w Bochni w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-b9d09e9b-8bd2-4c9c-91c9-73260b2714933.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Szczegółowe informacje zostały zawarte w VI.SWZ
1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu portalu e-zamówienia, który dostępny jest pod adresem: Portal Dostępowy | (ezamowienia.gov.pl) oraz poczty elektronicznej dps@powiatbochenski.pl .
2)Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl/pl/.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Szczegółowe informacje zostały zawarte w VI.SWZ.
1) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w e - Zamówieniach https://ezamowienia.gov.pl/pl/komponent-edukacyjny/ .
2) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
3) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl/pl/.
4) Dane postępowanie o udzielenie zamówienia można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań na e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl/pl/
5) Wszelkie zawiadomienia, oświadczenia, wnioski oraz informacje Zamawiający oraz Wykonawcy przekazują powołując się na numer referencyjny postępowania tj. ZNAK POSTĘPOWANIA KS 271-1/1/25 za pośrednictwem e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl/pl/ ,
lub drogą elektroniczną na adres: dps@powiatbochenski.pl
6) Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt VI.7) adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy.
7) Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
8) Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ. Wnioski o wyjaśnienie treści SWZ należy przesyłać w formie umożliwiającej kopiowanie treści pisma i wklejenie jej do innego dokumentu.
9) Zamawiający jest obowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął do Zamawiającego nie później niż na 4 dni przed upływem terminu składania ofert .
10) Jeżeli zamawiający nie udzieli wyjaśnień w terminie, o którym mowa w pkt. VI.11), przedłuża termin składania ofert o czas niezbędny do zapoznania się wszystkich zainteresowanych Wykonawców z wyjaśnieniami niezbędnymi do należytego przygotowania i złożenia ofert.
11) W przypadku gdy wniosek o wyjaśnienie treści SWZ nie wpłynął w terminie, o którym mowa w pkt. VI.11), Zamawiający nie ma obowiązku udzielania wyjaśnień SWZ oraz obowiązku przedłużenia terminu składania ofert.
12) Przedłużenie terminu składania ofert, o których mowa w pkt. VI.11), nie wpływa na bieg terminu składania wniosku o wyjaśnienie treści SWZ.
13) Treść zapytań wraz z wyjaśnieniami Zamawiający udostępnia, bez ujawniania źródła zapytania, na stronie internetowej prowadzonego postępowania.
14) W przypadku rozbieżności pomiędzy treścią SWZ, a treścią udzielonych odpowiedzi, jako obowiązującą należy przyjąć treść późniejszego oświadczenia Zamawiającego.
15) Zasady zmiany SWZ – jak w art. 286.
16) Zamawiający nie przewiduje zwołania zebrania Wykonawców.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wszelkie informacje dotyczące RODO zawarte zostały w załączniku do SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Wszelkie informacje dotyczące RODO zawarte zostały w załączniku do SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: KS 271-1/1/25
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
Pakiet I Zamówienia pieczywo: weka ilość 1000 kg, bułka grahamka ilość 6000 szt., bułka kajzerka ilość 12000 szt., bułka tarta ilość 90 kg, chałka krojona ilość 40 kg, chleb graham ilość 400 kg, pszenno- żytni krojony ilość 2100 kg, chleb żytni krojony 2000 kg., chleb słonecznikowy 300 kg, drożdżówka z owocami ilość 1250 szt., drożdżówka z serem ilość 1250 szt., , ciasto drożdżowe z owocami ilość 25 kg, ciasto drożdżowe b/cukru ilość 7,5 kg., bułeczka maślana 500 szt. Wg grupy CPV 15800000-6 Art. spożywcze, kod CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
Pakiet II Zamówienia ciasta: ciasta: jojo ilość 20 kg, sernik krakowski ilość 30 kg, szarlotka ilość 50 kg, zawijaniec drożdżowy orzechowy ilość 25 kg., zawijaniec, drożdżowy z makiem ilość 20 kg, piernik z bakaliami ilość 60 kg, babka piaskowa ilość 150 kg; ciastka kruche z nadzieniem ilość 25 kg, ciasto deserowe tortowe ilość 25 kg., rurki z kremem ilość 5 kg,, rolada budyniowa lub czekoladowa 10 kg, ciasto jogurtowe z owocami ilość 30 kg., kapuśniaki ilość 20 kg. Wg grupy CPV 15800000-6 (art. spożywcze), wspólny kod CPV 15812000-3 Wyroby ciastkarskie i ciasta.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
3. Pakiet III Zamówienia jajka: jajka z chowu na wolnym wybiegu „1” kl. A „L” ilość 12 000 szt., Jajka pochodzące z chowu ściółkowego „2” kl. A „L” ilość 12 000 szt. Wg grupy CPV 03142500-3 Jajka
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
4. Pakiet IV Zamówienia ryby: makrela wędzona ilość 50 kg, śledź marynowany „rolmopsy” ilość 50 kg, dorsz czerniak – ryba mrożona ilość 250 kg. , miruna filet mrożony ilość 50 kg.
Wg grupy CPV 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15221000-3 Ryby mrożone, kod CPV 15234000-7 Ryby wędzone
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
5. Pakiet V Zamówienia wędliny drobiowe: szynkowa z indyka ilość 100 kg, pasztet drobiowy pieczony 60 kg., polędwica z indyka w galarecie ilość 60 kg., polędwica z piersi kurczaka ilość 80 kg. kiełbasa podsuszana z indyka 80 kg., parówka z kurczaka ilość 180 kg.
Wg grupy CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15131130-5 Wędliny, kod CPV 15131310-1 Pasztety.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15131130-5 - Wędliny
15131310-1 - Pasztety
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
6. Pakiet VI Zamówienia mięso drobiowe: kurczak tuszka ilość 200 kg, noga (udo) z kurczaka ilość 450 kg., filet z piersi kurczaka ilość 375 kg., wątróbka z kurczaka ilość 25 kg, żołądki z kurczaka ilość 30 kg, porcja rosołowa ilość 450 kg, udziec z indyka ilość 300 kg, udziec z kurczaka ilość 200 kg, filet z piersi indyka ilość 160 kg., wątróbka z indyka ilość 35 kg.
Wg grupy CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15112000-6 Drób, kod CPV 15110000-2 Mięso.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
7. Pakiet VII zamówienia mięso wołowo-wieprzowe: mięso wołowe – gulasz ilość 80 kg, mięso wieprzowe – schab b/k ilość 80 kg, łata wołowa ilość 25 kg., szynka wieprzowa bez kości ilość 150 kg., karczek wieprzowy ilość 20 kg, łopatka wieprzowa bez kości ilość 200 kg., mięso wołowe rosołowe z kością ilość 75 kg, kiełbasa: wiejska domowa ilość 40 kg., toruńska ilość 70 kg., podwawelska ilość 30 kg, biała parzona ilość 30 kg., szynka konserwowa ilość 90 kg., kiełbasa: szynkowa ilość 80 kg., parówki z szynki 20 kg., kiełbasa parówkowa ilość 220 kg., kaszanka wieprzowa ilość 100 kg, szynka gotowana ilość 100 kg., flaki parzone ilość 50 kg., kiełbasa krakowska parzona ilość 110 kg, krakowska podsuszana ilość 50 kg, polędwica sopocka ilość 125 kg., schab pieczony ilość 90 kg., kiełbasa Lisiecka ilość 95 kg., żywiecka ilość 80 kg., szynka z liściem laurowym ilość 100 kg., słonina bez skóry ilość 2,5 kg. , smalec ilość 90 kg. boczek wędzony ilość 7,5 kg, szynka wiejska ilość 25 kg., żeberka wieprzowe ilość 60 kg.
Wg grupy CPV 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15131100-6 Produkty mięsno – wędliniarskie, kod CPV 15131130-5 Wędliny, kod CPV 15131400-9 Produkty wieprzowe, kod CPV 15111000-9 Mięso wołowe.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15131400-9 - Produkty wieprzowe
15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
8. Pakiet VIII Zamówienia mleko i produkty mleczarskie: mleko 2 % ilość 6000 l., kod CPV15510000-6 kefir ilość 1000 szt. opakowanie 200 g., kod CPV 15551000-5, twaróg półtłusty ilość 700 kg. ,kod CPV15542100-0 ser żółty tłusty gouda ilość 140 kg., ser mozzarella ilość 30 kg., kod CPV 15544000-3 ser topiony kostka ilość 20 kg, kod CPV 15540000-5, ser twarogowy homogenizowany waniliowy ilość 1000 szt., kod CPV 15540000-5 ser twarogowy homogenizowany z wsadem owocowym ilość 1000 szt., kod CPV 15551320-4 serek twarogowy ziarnisty ze śmietanką ilość 750 szt., serek maślany ilość 750 szt., śmietana 18 % tłuszczu ilość 450 kg, kod CPV 15510000-6, śmietana 30 % tłuszczu 20 kg, jogurt owocowy ilość 4750 szt. kod CPV 15551320-4, jogurt naturalny ilość 1200 szt. ,kod CPV 15551310-1, masło 1000 kg. kod CPV 15530000-2, masło klarowane ilość 20 kg. Wg grupy CPV 15500000-3 (Produkty mleczarskie).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
II.4.2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
II.4.3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
9. Pakiet IX Zamówienia art. spożywcze: różne artykuły spożywcze: produkty sypkie – produkty przemiału ziarna (mąki, kasze, płatki, makarony),kod CPV 15610000-7, kod CPV 15613380-5,kod CPV 15612100-2, kod CPV 15851100-9 sypkie inne (sól, cukier, ryż),kod CPV 15872400-5, kod CVP 15831200-4, kod CPV 15614100-6, herbaty, kod CPV 15863000-5,artykuły puszkowane, w butelkach i słoikach (majonez kod CPV 15871273-8, chrzan, kod CPV 15331110-1,musztarda, kod CPV 15871250-1, oleje kod CPV 15411200-4, koncentrat pomidorowy kod CPV 15331427-6, groszek konserwowy , kod CPV 15331462-3 sałatki, ogórki konserwowe kod CPV 15331500-2, soki kod CPV 15321000-4, dżemy kod CPV 15332290-3 itp.), konserwy rybne kod CPV 15200000-0, tłuszcze roślinne, przyprawy sypkie kod CPV 15872300-4, aromaty i dodatki do ciast, budynie i kisiele kod CPV 15833100-7, cukierki itp. Wg grupy CPV 15800000-6(art. spożywcze).
Wg grupy CPV 15800000-4(produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych), kod CPV 15820000-2 Sucharki i herbatniki, wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości, kod CPV 15830000-5 Cukier i produkty pokrewne, kod CPV 15840000-8 kakao, czekolada i wyroby cukiernicze, kod CPV 15850000-1 Produkty z ciasta makaronowego, kod CPV 15860000-4 kawa, herbata i podobne produkty, kod CPV 15870000-7 Przyprawy korzenne, kod CPV 15890000-3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone, kod CPV 15891000-0 Zupy i buliony, kod CPV 15893000-4 produkty suszone, kod CPV 15898000-9 Drożdże, kod CPV 15899000-6 proszek do pieczenia.
Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został dla każdego wydzielonego Pakietu Zamówienia oddzielnie w formularzu asortymentowym - szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
.1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
10. Pakiet X Zamówienia warzywa i owoce mrożone: mieszanka warzywna min. 6 składnikowa ilość 80 kg, włoszczyzna min. 3 składnikowa ilość 800 kg., mieszanka kompotowa min. 5 składnikowa ilość 180 kg, fasola szparagowa ilość 120 kg., truskawka ilość 150 kg., śliwka bez pestek ilość 40 kg., kalafior 40/60 różyczki ilość 100 kg., brokuł 40/60 różyczki ilość 200 kg., jagoda ilość 8 kg., borówka amerykańska ilość 8 kg., marchew 10/10 kostka ilość 120 kg, papryka kolorowa paski ilość 10 kg., porzeczka czarna ilość 30 kg., porzeczka czerwona ilość 15 kg, leczo ilość 25 kg., pieczarki plastry ilość 60 kg., szpinak rozdrobniony ilość 50 kg.
Wg grupy CPV 15331170-9 Warzywa mrożone, kod CPV 15331100-8 warzywa świeże i mrożone.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem Zamówienia jest : Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14 G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
2) Szczegółowy zakres parametrów i wymagań dla przedmiotu Zamówienia opisany został w formularzu asortymentowym – szczegółowa oferta cenowa - załącznik 1A do SWZ - wymagania określone na podstawie art. 218 ust.2
3) Przedmiot Zamówienia został podzielony na XI (jedenaście) Pakietów grupujących artykuły żywnościowe według następujących asortymentów:
11. Pakiet XI Zamówienia warzywa i owoce świeże: banan ilość 600 kg., burak czerwony świeży ilość 700 kg., cebula biała ilość 260 kg., cytryna ilość 100 kg., czosnek ilość 60 pałek, fasola „Jaś” drobna ilość 100 kg., grapefruit czerwony ilość 250 kg, groszek omielony ilość 30 kg., gruszki konferencja ilość 60 kg, jabłka I gatunek ilość 3900 kg, kapusta biała ilość 400 kg, kapusta czerwona ilość 100 kg. kapusta kiszona ilość 300 kg., kapusta pekińska ilość 100 kg., kiwi ilość 110 kg., koper zielony ilość 500 szt., mandarynka ilość 300 kg., marchew korzeń ilość 800 kg, ogórek zielony szklarniowy 80 kg., ogórki kiszone 150 kg., papryka czerwona 15 kg., pieczarka świeża ilość 20 kg., pietruszka biała korzeń ilość 300 kg. pietruszka natka zielona 500 pęczek, pomarańcza ilość 800 kg., pomidor luz szklarniowy ilość 600 kg., por świeży ilość 100 kg, rzodkiewka ilość 150 pęczek, sałata lodowa ilość 700 szt., seler korzeń ilość 400 kg., szczypior tradycyjny cienki ilość 600 pęczek, ziemniaki ilość 8000 kg., arbuz ilość 100 kg. truskawka ilość 100 kg., śliwka 80 kg., brzoskwinie 80 kg., owoce suszone min 5 składnikowe ilość 3 kg.
Wg grupy CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze, kod CPV 15331100-8 warzywa świeże i mrożone, kod CPV 15331130-7 Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa, kod CPV 15331140-0 Warzywa liściaste i kapustne.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
15331130-7 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa
15331140-0 - Warzywa liściaste i kapustne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
ZAMÓWIENIE Z PRAWEM OPCJI zgodnie z art. 441 Ustawy Pzp – Zamawiający zastrzega sobie, że określił ilość przedmiotu Zamówienia niezbędną do obliczenia ceny przez Wykonawcę (zamówienie podstawowe). Jednocześnie korzystając z prawa opcji w trakcie realizacji Umowy - Zamawiający dopuszcza możliwość jednostronnego zwiększenia lub zmniejszenia przez siebie wartości Umowy w granicach +20% (zamówienie maksymalne opcja 120%) / albo -30% (zamówienie minimalne opcja 70%) - poprzez zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamówionego Towaru, przy zachowaniu jego cen jednostkowych. Okoliczności związane z uruchomieniem opcji plus albo minus – mogą być spowodowane, w szczególności, spadkiem lub wzrostem liczby Mieszkańców, a tym samym ilości wykonywanych procedur z użyciem Towaru.Możliwość skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego opisana została w załączniku nr 3 do SWZ - projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-07-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny, z uwagi na fakt, iż Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia określił wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia.
Ocena ofert dokonywana będzie w ramach poszczególnych pakietów.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną ofertową brutto zamówienia podstawowego, oceniona według kryterium: cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego – waga 100%
Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego.
Maksymalną liczbę punktów (100) otrzyma oferta Wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę brutto zamówienia podstawowego za wykonanie przedmiotu zamówienia, natomiast oferty pozostałych Wykonawców otrzymają odpowiednio mniejszą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem:
Ilość punktów badanej oferty = ( C najn / C bad) x 100 % ( z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku)
gdzie:
C najn - najniższa cena ofertowa brutto zamówienia podstawowego spośród badanych ofert
C bad – cena brutto zamówienia podstawowego oferty badanej.
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i niepodlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W CELU POTWIERDZENIA BRAKU PODSTAW WYKLUCZENIA ORAZ SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU, WYKONAWCA SKŁADA WRAZ Z OFERTĄ:
1) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania oraz spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, sporządzone zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 2A do SWZ.
Oświadczenie, stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia z postępowania, odpowiednio na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane przez zamawiającego podmiotowe środki dowodowe.
2) oświadczenia, dotyczącego przesłanek wykluczenia z art.7 ust.1 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp – stanowiący Załącznik nr 2 A do SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W CELU POTWIERDZENIA BRAKU PODSTAW WYKLUCZENIA WYKONAWCY Z UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ZAMAWIAJĄCY, WEZWIE WYKONAWCĘ KTÓREGO OFERTA ZOSTAŁA NAJWYŻEJ OCENIONA DO ZŁOŻENIA W WYZNACZONYM, NIE KRÓTSZYM NIŻ 5 DNI, TERMINIE, AKTUALNYCH NA DZIEŃ ZŁOŻENIA PODMIOTOWYCH ŚRODKÓW DOWODOWYCH tj.:
1) oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 Ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej; Wzór przedmiotowego oświadczenia stanowi załącznik nr 2B do SWZ
2) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Na potwierdzenie, że oferowane dostawy są zgodne z wymaganiami, cechami lub kryteriami określonymi w opisie przedmiotu Zamówienia Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą następujących przedmiotowych środków dowodowych:1) W ramach V, VI, VII Pakietu Zamówienia- oświadczenia że oferowane wyroby, które tego wymagają , spełniają wymagania przewidziane w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego – w zakresie wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Zamawiający oceniać będzie potwierdzenie spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, w oparciu o przedstawiony przez Wykonawcę dokument,o którym mowa w punkcie II.8.1) SWZ Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej „spełnia/nie spełnia”. Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych, o których mowa
w pkt II.8.1) ppkt 1) SWZ lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wzywa do ich złożenia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie.
Uwaga Wykonawcy! Pomimo przewidzianej możliwości wezwania do uzupełnienia dokumentów przedmiotowych – Zamawiający podkreśla, iż w obecnym stanie prawnym – w sytuacji kiedy przedmiotowy środek dowodowy nie potwierdzi określonych zgodnie z art. 218 ust.2 wymagań Zamawiającego – uzupełnienie nie będzie możliwe!
Bowiem zgodnie z art. 107 ust.2 uzupełnienie przedmiotowych środków przedmiotowych jest możliwe wyłącznie wtedy kiedy są niekompletne lub nie były złożone – jeżeli Zamawiający przewidział możliwość ich uzupełnienia.
Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści przedmiotowych środków dowodowych.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Do oferty należy dołączyć:1) Formularz oferty ogólny – załącznik nr 1 do SWZ; podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym
2) formularz asortymentowy - szczegółowa oferta cenowa sporządzony odpowiednio wg załącznika nr 1A do SWZ – podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danego pakietu Zamówienia. Formularz nie podlega uzupełnieniu, zawierający wszystkie ewentualne zmiany wprowadzone w czasie trwania postępowania (Zamawiający dodatkowo zaleca ale nie wymaga dołączenia formularza w wersji edytowanej).
3) oświadczenie wymienione w pkt. V.1) SWZ czyli Załącznik nr 2A do SWZ; podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym
4) pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postepowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym, podpisem osobistym lub podpisem zaufanym.
5) Oferta oraz oświadczenie wymienione w pkt. V1.1) SWZ muszą być złożone w oryginale
6)Zamawiający zaleca numerowanie plików w celu wykazania kompletności oferty – każdy plik musi być podpisany ważnym i aktualnym podpisem kwalifikowanym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym.
7) Zaleca także sporządzenie listy plików zawartych w ofercie lub potem przedłożonych na wezwanie.
8) Pełnomocnictwo do złożenia oferty przekazuje się w formie elektronicznej/ w postaci elektronicznej i opatruje się kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
W przypadku gdy pełnomocnictwo zostało sporządzone jako dokument w postaci papierowej i opatrzonej własnoręcznym podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu opatrzone kwalifikowalnym podpisem elektronicznym lub podpisem osobistym lub podpisem zaufanym.. Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej dokonuje mocodawca lub notariusz .
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Szczegółowe informacje zostały zawarte w V.9)SWZ - WYKONAWCY WSPÓLNIE UBIEGAJĄCY SIĘ O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA.1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie Zamówienia;
2) Od wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie Zamówienia Zamawiający nie wymaga posiadania określonej formy prawnej w celu złożenia oferty;
3) W przypadku gdy Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie Zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w Postępowaniu albo do reprezentowania ich w Postępowaniu
i zawarcia Umowy;
4) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, są zobowiązani do złożenia
w ofercie dokumentu pełnomocnictwa ustanawiającego pełnomocnika, o którym mowa w ppkt. V.9.3) SWZ. Pełnomocnictwo zawierać powinno umocowanie do reprezentowania ich w Postępowaniu, albo do reprezentowania w Postępowaniu i zawarcia Umowy. Pełnomocnictwo należy przedłożyć w formie opisanej w pkt. X.10) SWZ;
5) Korespondencja oraz komunikacja w Postępowaniu, po otwarciu ofert, dokonywana będzie wyłącznie z pełnomocnikiem, o którym mowa w ppkt. V.9.3);
6) Wykonawcy wspólnie ubiegających się o udzielenie Zamówienia, ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy i wniesienie zabezpieczenia należytego wykonania umowy
7) Niedopuszczalne są zmiany w składzie grupy Wykonawców wspólnie ubiegających się o Zamówienie po terminie składania ofert;
8) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, Oświadczenie, o którym mowa w pkt. V.1.1) SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu;
9) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielnie zamówienia dokumenty i oświadczenia wskazane w pkt. V.2.1) – V.2.2) SWZ składa również Wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielnie zamówienia. Postanowienia pkt. V.8) SWZ stosuje się odpowiednio.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Reguluje wzór umowy stanowiący załącznik nr 3 do SWZ - paragraf 6 ZMIANY POSTANOWIEŃ UMOWY1. Wszelkie zmiany Umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
2. Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, z zastrzeżeniem zapisów niniejszego paragrafu.
3. Strony dopuszczają zmiany w Umowie w następującym zakresie:
a) nazwy Towaru w przypadkach, których nie można było przewidzieć;
b) obniżenia kwoty, o której mowa w § 4 ust. 1, w przypadku niezamówienia całości Towarów określonych w załączniku nr 1 do Umowy, w przypadku obniżenia cen jednostkowych Towaru lub w przypadku obniżenia stawki podatku od towarów i usług;
c) obniżenia cen jednostkowych Towaru, o których mowa w załączniku nr 1 do Umowy, w przypadku obniżenia stawki podatku od towarów i usług; spowodowanymi takimi okolicznościami, jak: urzędowa zmiana stawki VAT lub uzasadniona przez producenta zmiana klasyfikacji danego towaru (o ile opis Przedmiotu Umowy dopuszcza zmianę klasyfikacji danego wyrobu). Uwzględnienie zmienionej stawki podatku VAT nastąpi automatycznie z chwilą powstania przesłanek dla dokonania zmiany, bez konieczności zawierania odrębnego aneksu, o czym Wykonawca poinformuje Zamawiającego;
d) obniżenia cen jednostkowych Towaru określonych w załączniku nr 1 w przypadkach, których nie można było przewidzieć. Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy poszczególnych Towarów objętych Umową po cenach niższych niż określone w Umowie. Wystawienie faktury z ceną niższą niż wymieniona w Załączniku nr 1 do Umowy jest równoznaczne z zaoferowaniem przez Wykonawcę niższej ceny;
e) zastąpienia Towaru (zgodnie z przedmiotem Umowy) dotychczas dostarczanego w ramach realizacji Umowy, Towarem nowym posiadającym co najmniej takie same parametry, jakie posiadał Towar, będący podstawą wyboru oferty Wykonawcy, w przypadku braku dostępności na rynku takiego To-waru (zgodnie z przedmiotem Umowy), wycofania lub wstrzymania produkcji Towaru lub zakazu używania danego Towaru wydanego przez właściwy organ dotychczas dostarczanego Towaru (zgodnie z przedmiotem Umowy), pod warunkiem, iż cena nie ulegnie zwiększeniu;
f) zastąpienia Towaru (zgodnie z przedmiotem Umowy) dotychczas dostarczanego w ramach realizacji Umowy, Towarem (zgodnie z przedmiotem Umowy) o wyższej jakości, w przypadku dostępności na rynku takiego Towaru (zgodnie z przedmiotem Umowy), pod warunkiem, iż cena nie ulegnie zwiększeniu.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-06-03 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Platformy e - Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-06-03 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-07-02
INNE PRZETARGI Z BOCHNI
- Dostawa pieczywa dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej
- Świadczenie usług w zakresie odbioru i zagospodarowania odpadów komunalnych oraz pokonsumpcyjnych kategorii 3 dla SP ZOZ im. bł. Marty Wieckiej w Bochni (II)
- Sukcesywna dostawa żywności oraz artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bochni przy ul. Karolina 14G w okresie od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Modernizacja budynku świetlicy w Dołuszycach - etap III
- "Remont elewacji budynku nadszybia Szybu Sutoris wraz z wieżą wyciągową (szybową) - część I Remont elewacji budynku nadszybia Szybu Sutoris"
więcej: przetargi w Bochni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2025 roku
- Sukcesywne dostawy nabiału do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2025 roku
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2025 roku
- Sukcesywne dostawy nabiału dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. K. Maciejewicza w Szczecinie
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. Konstantego Maciejewicza w Szczecinie - w podziale na części
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.